Homepagina » Binnenland » De trend in Europa gaat richting keiharde censuur. Lubach werpt licht op gevaarlijke ontwikkelingen in de EU
De trend in Europa gaat richting keiharde censuur. Lubach werpt licht op gevaarlijke ontwikkelingen in de EU

De trend in Europa gaat richting keiharde censuur. Lubach werpt licht op gevaarlijke ontwikkelingen in de EU

De EU liet onlangs een regionale Nederlandse krant volkomen ten onrechte beschuldigen van desinformatie.

Ook andere claims door de website EU vs Disinfo over nepnieuws bleken bij nader inzien nergens op te slaan.

EenVandaag ging verhaal halen bij EU vs Disinfo, maar kreeg te horen dat de leden van het team niet mogen praten met de media.

Censuurtrend

“Dit is dom en heel raar,” zegt Arjen Lubach in het tv-programma Zondag met Lubach. “Het past in de censuurtrend.”

Lubach ziet een aantal aanwijzingen in de EU voor censuur. Zo is in Duitsland sinds korte tijd een censuurwet van kracht.

In Duitsland zijn sociale media zelf verantwoordelijk voor het verwijderen van illegale uitingen. Doen ze dat niet dan riskeren ze boetes tot 50 miljoen euro.

Uit voorzorg

Dat leidt ertoe dat Facebook en Twitter uit voorzorg veel meer van het internet verwijderen omdat ze bang zijn voor die boetes.

Bedenker van de omstreden wet is Heiko Maas, de Duitse minister van Justitie. Hij werd ironisch genoeg zelf slachtoffer van de wet omdat een oude tweet, waarin hij een bekende schrijver een idioot noemde, werd verwijderd.

In Frankrijk kondigde president Macron aan dat niet de media of de burgers, maar de overheid gaat bepalen wat nepnieuws is.

Keiharde censuur

“In plaats van dat ze leren van die mislukte website en zich niet meer bemoeien met de vrije pers, komt de EU met een ‘High Level Expert Group’ tegen fake news,” merkt Lubach op.

“Deze trend in Europa gaat richting keiharde censuur,” vervolgt hij. “Dit doet me denken aan 1984.”

Bekijk het fragment hieronder:

Foto: Diliff Wikimedia Commons

[VPRO]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • PREDATOR schreef:

  Ha ha ha Lubach…ja .Ik vind hem best goed enige tijd geleden,totdat ie vacinaties begon uiteleggen en waarom het zo “goed”is voor onze kinderen..Een imgekochte nepper is het.Eerst vertrouwen winnen en daarna proberen te hersenspoelen..De gouden televizier ring wat ie gewonnen heeft is toch niets meer als een beloning van de staat ,voor zijn dom gepraat..zo obvius allemaal he…
  Ha ha Lubach…bah bah

  13 likes
  • Frans schreef:

   Inderdaad, dit moest hij eerst allemaal zeggen voordat hij zijn programma mocht beginnen.
   Binnenkort ws ook een Rosenthal-show.Omdat hij zg. de man is met info over het zg. Ruslandgehack.
   Gek eigenlijk om Rusland daar van te beschuldigen!
   Amerika is toch de grootste afluisteraar en spion die met zijn tentakels om de hele wereld grijpt!.

   6 likes
   • Gezinusk schreef:

    @ Frans,

    In Amerika hebben ze van alles uitgevonden waar ze via mediacampagnes de laatste tijd anderen van beschuldigen. Zo zit de vork in de steel.

    2 likes
  • Dolex schreef:

   Wat in ieder geval fijn is aan Lubach, is dat hij helder en verstaanbaar spreekt. Heel anders dan het onleesbare tekstje van Predator.

   1 likes
 • Richard schreef:

  Moet Lubach straks ww aanvragen?

  3 likes
  • koekje schreef:

   Welnee, daar was z’n betoog veel te warrig en onvolledig voor. Ik kon het in ieder geval maar met moeite volgen. Kan aan mij liggen.

   4 likes
  • Gezinusk schreef:

   Als hij gaat praten als Antony C. Sutton zeker. Die meneer kon zijn eigen onderzoeksresultaten uiteindelijk publiceren via een Australische uitgever omdat er in Amerika geen uitgever te vinden was die zijn werk durfde te publiceren.

   Zijn verhaal had ik hier al eerder geplaatst onder topic, de sleep wet, ‘Russische inmenging’ en de strategie van spanning. Onder andere over hoe de Atlantische politiestaat langzaam gestalte krijgt. En rekening houdend met het feit dat er nog mensen aan boord zijn die mij vroegen hoe operatie MK-ultra van de grond is gestampt? Of wie daar achter zaten? De Orde van Skull and Bones misschien? Of gewoon via een aantal Rockefeller Foundations? Dus niet de alleen de Rockefeller Foundation op zich.

   Alsof het om een Hollywood film gaat? Wel als dat het geval was geweest dan had ik simpel een link van de film ‘Conspiracy Theorie’ kunnen plaatsen. Op Youtube staat bijvoorbeeld de hele film waar acteur Patrick Stewart in het Harriman building verteld dat ze er wel brood in zagen toen nazi doktoren er oren naar hadden. Maar waar komt die info dan weer vandaan? Of is het gewoon maar een film.

   2 likes
   • Gezinusk schreef:

    Via YouTube word je overigens niet veel wijzer van de film ‘Conspiracy Theory (1997). (Het geluid valt slecht te noemen naast het feit dat de ondertiteling ontbreekt. Daar kwam ik inmiddels ook achter.)

    Voor de rest is het van belang dat acteur Patrick Stewart in de Harriman building bevestigd dat de CIA begonnen is met proeven op mensen toen ze er brood inzagen vanwege de uitslagen van nazi doktoren. Deze episode vond al plaats voor de tweede wereld oorlog, voordat de familie Rockefeller een afdeling afhuurde in Berliijn destijds, en bekend onder de naam Max Plack instituut.

    Op die afdeling werden allerlei experimenten verricht op personen die geen mening mochten hebben. Laat staan dat ze er voor kozen om aan een dergelijke experimenten deel te nemen. Het merendeel van de proefpersonen was afkomstig van het concentratiekamp auschwitz.

    Tegenwoordig gaat het er veel anders aan toe maar wees gewaarschuwd bij deze. Zo werden honderd jaar geleden in Amerika mensen afgekeurd omdat ze niet fit genoeg bevonden werden door de Amerikaanse overheid. In meer dan 90% van de gevallen betrof dit mensen van afro Amerikaanse afkomst, naast zigeuners, gehandicapten, en native American in de vorm van indianen.

    Het is ook niet per ongeluk dat personen als Madison Grant bij dergelijke projecten betrokken raakte naast het feit dat dit soort projecten middels Amerikaans belastinggeld werden betaald.

    MK-ultra was een internationaal programma die via het ‘Eugenics Record Office’ ERO, liep en meer gestalte kreeg via de nazi’s die ze gesponsord hadden via allerlei wegen. Op deze wijze werden een hoop ‘Ginney pigs’ bloot gesteld aan onderzoeken waar ze zelf geen weet van hadden maar belangrijk waren voor de farmaceutische industrie. De rockefeller university hospital was er één van die er misbruik van poogde te maken, oorlog of niet. Daarnaast moeten we William H. Welch niet vergeten. De persoon in kwestie wist mogelijk ook niet waar het naar toe ging? maar werd als lid van de de Orde van Skull and Bones als eerste president van de Johns Hopkins Hospital geïnstalleerd.

    En dat was niet per ongeluk omdat de Orde van Skull and Bones het gehele spectrum wilde controleren. In het boek, Secrets of the Tomb: Skull and Bones, the Ivy League, and the Hidden Paths, vermeldde journalist, Alexandra Robbins, onder meer dat de Order van Skull and Bones, het gehele apparaat in Amerika controleerde. Wat dat aangaat, of in die zin dus is er dus enige invloed die loopt van Wall Street tot aan de CIA om hun belangen in de rest van de wereld te behartigen.

    Een verdienmodel ten koste van anderen. Voor zover het al een schande was om de grootste bull shit aan anderen te verkopen, gaat de uitzending straks gewoon door. Ook namens Ziggo waar je later op de avond weer reclame spotjes voorbij ziet komen van de grootste onzin. Voor de rest is het natuurlijk aan de gek die dit soort bagger koopt. Of moet ik soms raad vragen bij een helderziende op RTL later deze avond? Dat soort programma’s zijn er namelijk uiterst geschikt voor om geld op te halen.

    3 likes
  • Frans schreef:

   Nee. hij laat zich ws behandelen met homeopathische geneesmiddelen.

   2 likes
 • Gezinusk schreef:

  De link naar de website, oogt het zelfde als al die andere websites die snel uit de grond zijn gestampt en een gemeenschappelijk iets hebben.

  Ik zal een paar voorbeelden geven om ze bij een kloten te pakken voor hun eigen schoonmaak campagnes.

  Voorbeeld 1 was hier al gemeld https://euvsdisinfo.eu/

  Nog een voorbeeld. https://www.3dm-games.com/gta-v-5-crack-3dm-full-pc-game-download/

  En weer een ander voorbeeld aangaande false or true websites… http://www.politifact.com/truth-o-meter/statements/2015/feb/20/facebook-posts/did-george-washington-offer-support-individual-gun/

  Voor de rest kan ik niet uitsluiten dat men uiteindelijk doorverwezen wordt naar de CIA en zijn dochteronderneming, de Nartional Security Agency.

  Lekker bezig in het world wide web, en met de vriendelijke groeten van…

  6 likes
 • ster schreef:

  Je mag dus niet meer zelf bepalen voor welk nieuws ik ga voor de westerse kul of voor rusische nieuws. Ik ben oud genoeg welk nieuws kanaal mijn voorkeur gaat.

  5 likes
 • Richard schreef:

  Sterker nog…..je kunt het fragment niet eens meer bekijken….ze worden nu wel erg bang die sukkeltjes

  5 likes
 • Jack schreef:

  Jullie weten toch wel dat de eindredactrice can Lubach de partner is van Ollongren, daarom noemde hij haar niet. Oppassen dus met hem..

  3 likes
 • Gezinusk schreef:

  Schuif DWDD, Jinek, en Pauw maar aan de kant. Vul hetgeen in met Lubach en hij haalt meer kijkcijfers dan het gehele propaganda zootje bij elkaar.

  2 likes
 • Freddie schreef:

  Hitler en Merkel bij dezelfde club? Zeg maar “daag” tegen de vrijheid…..

  https://twitter.com/HenryMakow/status/958106110774468608

  Freddie

  1 likes
 • x

  Check Also

  coronavaccin

  Meer problemen met coronavaccin AstraZeneca: tweede proefpersoon ziek

  Tijdens testen met het coronavaccin van AstraZeneca ...

  huisarts

  Huisarts schrijft manifest tegen 5G: ‘Kan enorme impact hebben’

  Huisarts Liesbeth Adriaansens roept artsen op een ...

  >