Archeologie

Astronomische samenstanden van essentieel belang in Meso-Amerika

Help anderen door deze informatie met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Astronomische samenstanden die zijn aangetroffen in gebouwen in Meso-Amerikaanse steden liggen aan de basis van enkele precolumbiaanse rituelen.

Dat concluderen Francisco Sánchez Nava van het Nationaal Instituut voor Antropologie en Geschiedenis (INAH) en archeoastronoom Ivan Sprajc van de Sloveense Academie voor Wetenschappen en Kunst.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Aan de hand van het onderzoek proberen archeologen verbanden te vinden tussen samenstanden en de locatie van precolumbiaanse steden en gebouwen in Meso-Amerika. Tot op heden zijn 150 Maya-plekken onderzocht in de Golf van Mexico, het Hoogland van Mexico en Oaxaca.

Venus

Sánchez Nava zei dat 70 procent van alle samenstanden die zijn onderzocht te maken heeft met de zon. Op alle archeologische vindplaatsen troffen onderzoekers bewijzen aan voor samenstanden.

Hoewel er geen twijfel over is dat de zonnewendes belangrijk waren voor het volk, blijken de samenstanden die te maken hebben met de equinox meer een toeristentrekker te zijn waar nog geen hard bewijs voor is gevonden.

In de Mayasteden Toniná en Largatero trof Sánchez Nava een mysterieus patroon aan. Volgens één hypothese zijn de bouw en uitlijning van Maya-plaatsen in het Hoogland van Mexico gerelateerd aan de cyclus van Venus, maar de onderzoekers moeten eerst nauwkeurige metingen verrichten om deze theorie te kunnen bewijzen.

Maan

Aan de noordkust van het schiereiland Yucatán ontdekten Sánchez Nava en Sprajc weer een ander patroon. De bouwwerken in het gebied houden nauw verband met de cyclus van de maan, aldus Sánchez Nava.

“Astronomie speelde op al deze archeologische vindplaatsen zonder twijfel een belangrijke rol,” legde Sánchez Nava uit. “Al enige jaren wordt geaccepteerd dat Meso-Amerikaanse steden niet willekeurig over het landschap zijn verspreid, maar volgens strikte richtlijnen, samenstanden en stedelijke patronen die gebaseerd zijn op waarnemingen in de omgeving en van de sterren.”

De onderzoekers kozen op alle plaatsen hetzelfde type gebouw uit: hoge, paleisachtige gebouwen of tempels met een duidelijke functie waarbij de horizon duidelijk zichtbaar was. Ze verrichten hun metingen met behulp van een kompas en een theodoliet.

Bron: Pasthorizonspr.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ritualis consensus
ritualis consensus
11 jaren geleden

Leuk verhaal. Maar dit is echter in vele oude culturen het geval. De overeenkomsten tussen meso amerikaans en het oude Egypte hebben veel gemeen. Het geinige is echter wel hoe kunnen beide samenlevingen zoveel overeenkomsten hebben. Kleine uitsluitsels daar zoals rituale gereedschappen zoals de Ankh. Jammer werd niet meegenomen dat veel van deze oorsrong weer uit oostelijke hoek komt. Het huidige Azië. Jammer is ook dat eigenlijk altijd relatief kort wordt gekeken op dze gebieden. Religie is maar 36.000 jaar oud in het geheel. Terwijl het menselijk ras al 100.000 jaar geleden op was. Oude schedels vele hebben een gat aan de bovenkant. Wat duidt op genetische afwijkingen. Dus alles over uitlijningen en constellaties en religie verwijst iets verder terug. De waarheid is zeker niet wat de mens nu weet. Spit jaren en u zult verbaast zijn. De wereld is groots maar de mensheid zeer klein. Nogmaals leuk verhaal maar het is een hoofdstuk uit het midden gegrepen.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

#1 Uw woorden:Het geinige is echter wel hoe kunnen beide samenlevingen zoveel overeenkomsten hebben. Kleine uitsluitsels daar zoals rituale gereedschappen zoals de Ankh. Jammer werd niet meegenomen dat veel van deze oorsrong weer uit oostelijke hoek komt. Het huidige Azië. ………………………………………………………………….Mijn Woorden: Het geinige is, dat je alle wereldelen met de pc weer aan elkaar kunt plakken(als een puzzel waarvan alle stukjes in elkaar passen) wat veel verklaard!!!Uw woorden:Spit jaren en u zult verbaast zijn……….Mijn woorden: Wat is iets snel verklaart.

Back to top button
2
0
We lezen graag je reactie!x