Homepagina » Buitenland » Vitamine C werkt tegen het coronavirus, zegt expert. “20 procent minder kans op overlijden”
vitamine C

Vitamine C werkt tegen het coronavirus, zegt expert. “20 procent minder kans op overlijden”

Vitamine C is een eenvoudig en effectief middel tegen het nieuwe coronavirus, zegt een expert.

“Onze belangrijkste middelen zijn hydroxychloroquine en favipiravir,” zei professor Mutlu Demiray van de Universiteit van Gezondheidswetenschappen in Istanboel tegen het Turkse persbureau Anadolu.

“We bieden daarnaast een behandeling met vitamine C aan,” voegde hij toe. “De behandeling heeft geen bijwerkingen en is veilig.”

20 procent minder kans

Professor Demiray benadrukte dat de vitamine werkt tegen het coronavirus. Hij verwees naar een studie in het wetenschappelijke tijdschrift JAMA waaruit blijkt dat ic-patiënten met longschade die hoge doses vitamine C kregen toegediend, 20 procent minder kans hadden om te sterven.

Bij een ander onderzoek werden 50 Chinese coronapatiënten behandeld met hoge doses vitamine C. Geen van de patiënten kwam te overlijden, aldus Demiray.

Het is zeer belangrijk dat het immuunsysteem goed functioneert, zei hij verder. “Het is bekend dat de vitamine het immuunsysteem helpt bij het bestrijden van ziektes.”

Ontregeld

Bij coronapatiënten met een vitaminetekort raakt het immuunsysteem nog verder ontregeld, waardoor er schade optreedt in het lichaam.

Het virus dook in december vorig jaar op in de Chinese stad Wuhan en heeft zich inmiddels verspreid naar tenminste 185 landen.

Er zijn wereldwijd zo’n 2,5 miljoen besmettingsgevallen gemeld. Meer dan 170.000 mensen zijn aan corona overleden.

Ruim 650.000 patiënten zijn hersteld.

[AA]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • IIS schreef:

  Veel zonlicht, daglicht en frisse lucht, geen koude tocht, geen stresss of spanningen, lekker op tijd onder de dekens ontspannen, contact met mensen houden waardoor je met ziektekiemen in aanraking komt en er weerstand tegen kunt opbouwen (= onderhouden) zijn m.i. de basisingrediënten voor een lichaam wat weerstand en kracht kan bieden tegen erger.

  Dit zijn precies de zaken waar de onderdrukkers ons van afsnijden.
  Jarenlang heeft men ons zelfs verteld dat zonlicht schadelijk is, het kleine beetje wat Nederland krijgt aan zonlicht werd als dramatisch gevaarlijk gezien.

  Duidelijk, de machthebbers, de onderdrukkers, ze willen ons juist ziek maken door opsluiting onder valse voorwendselen van een zogenaamd verschrikkelijk verkoudheidsvirus. Ze brengen (daardoor) zelfs mensen om en behandelen ons alsof we misdadigers zijn en brengen grote schade toe aan mens en economie. Politici, wetenschappers en ambtaneren zouden voor deze misdaden tegen de menselijkheid voor een tribunaal moeten verschijnen en worden veroordeeld.

  Het is en blijft voor mij een raadsel waarom deze mensen nog steeds vrij rondlopen en tot overmaat van ramp ook nog worden aanbeden en gelooft door het klootjesvolk i.p.v. ze op te pakken en op te sluiten zodat ze niet langer schade en ellende kunnen (toe)brengen.

  Verbeter de wereld, begin bij de machthebbers!

  24 likes
  • Tony schreef:

   Juist het insmeren met olie tegen de zon is slecht voor de gezondheid. De chemische stoffen en hun schadelijke frequenties komen in de bloedbaan terecht en dat is dus kankerverwekkend. Bij intensieve zon gewoon in de schaduw blijven of iets luchtigs aan doen. Maar pak wel zo veel mogelijk zonnevitamines.

   Ze moeten Bill Gates, alle leden van het WHO, alle mensen van de landelijke Gezondheidsorganisaties die onmenselijke maatregelen opleggen, alle politici die Coronamaatregelen doorvoeren en ondersteunen, de gehele farmaceutische industrie, inclusief Bayer die vergif en gemanipuleerde zaden produceert (die zowel mens als dier ziek maken) voor de Wereldrechtbank slepen. De producten, inclusief inentingsstoffen, moeten verboden worden. Daar wordt niemand gezonder of beter van, eerder slechter.

   Maar het zal wel de bedoeling zijn om mensen ziek te maken, want daar is veel (heel veel) geld aan te verdienen. Daar gaat het deze Coronacrisis om, namelijk veel geld verdienen voor de farmaceutische industrie met Bill Gates als groot aandeelhouder en regisseur. Een man met 2 gezichten en een dubbele agenda. Oftewel een psychopaat.

   0 likes
 • Janosch schreef:

  Op zich lijkt de genezende en beschermende werking van vitamine C goed te verklaren.
  Vitamine C beschermt de celwand en zorgt dat deze minder doorlaatbaar wordt voor “aanvallen” van buitenaf.

  Het Coronavirus maakt juist de celwand doorlaatbaar, getuige de constatering van veel artsen dat de patiënten vocht in hun longen hebben. Daardoor minder zuurstof kunnen opnemen en in ademnood komen. Daarom werkt een beademingsapparaat contraproductief.

  Dat vogels en zoogdieren minder of geen last hebben van dit virus komt omdat ze zelf vitamine C aanmaken in hun lichaam. Ze zijn beschermd en de mens niet omdat de mens geen vitamine C aanmaakt.

  7 likes
 • Ron schreef:

  Met homeopathie 98% maar geen kat luistert.

  6 likes
 • Ron schreef:

  Vitamine c moet wel intraveneus omdat de hoeveelheid nodig niet kan zonder spijsverteringsproblemen als we zien dat dieren van = 70kg 21 gr vitamine c produceren weet je dat dit oraal niet te doen is.

  5 likes
 • Louise schreef:

  Tja, ik heb al zoveel onderzoeken gelezen over goede resultaten van ‘t vitamine c infuus…
  Eerlijk gezegd heb ik er geen vertrouwen in dat de medische fabriek hier aan begint, misschien Duitsland daar zijn ze al wat verder in hun protocollen wijsheden ….
  Natuurlijk geeft deze behandeling ook geen garantie, maar dat geeft geen enkele behandeling ..
  Waarschijnlijk een behandeling op maat voor elke patiënt, maar dat gaan we zeker niet mee maken……..

  4 likes
 • Egetal schreef:

  kijk eens naar de doorlopende stroom aan reacties van mensen met symptomen onder het volgende artikel.

  https://www.zorgwijzer.nl/zorgverzekering-2021/heb-ik-het-coronavirus-gehad

  blijkbaar is er naast de twee groepen waar de media het over heeft (ic of paar dagen grieperig) nog een grote groep mensen met ‘milde klachten’ zoals rutte het noemt, die er niet na een paar dagen weer helemaal bovenop zijn maar al (tot zelfs 7) weken niet weten waar ze het zoeken moeten en maar niet beter lijken te worden.

  1 likes
 • x

  Check Also

  pandemie

  Covid-1984: ‘Ze hebben deze pandemie jaren van tevoren gepland’

  De reactie op de pandemie – de ...

  zweden

  Zweedse arts kondigt aan: ‘Corona is voorbij in Zweden’

  Zoals velen inmiddels zullen weten, ging Zweden ...

  >