Buitenland

De regering-Biden wil niet dat je deze gelekte documenten over de oorlog in Oekraïne ziet

Help anderen door dit artikel met kennissen op je social media te delen!

Er zijn vertrouwelijke Pentagon-documenten gelekt die informatie bevatten over Amerikaanse en NAVO-plannen voor een Oekraïens offensief. De regering-Biden zou er alles aan doen om ervoor te zorgen dat ze worden verwijderd van het internet.

The Grayzone heeft de hand weten te leggen op documenten die op Telegram circuleren. Ze lijken erg op stukken waar de New York Times over schrijft. De authenticiteit van de documenten kan niet worden bevestigd, benadrukt The Grayzone.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/banner4.png

In de gelekte stukken valt te lezen dat er tot nu toe zo’n 16.000 tot 17.500 Russische troepen zijn gesneuveld, tegenover 71.500 Oekraïense soldaten. Dat is een enorm verschil. Het zou betekenen dat Oekraïne vier keer zoveel soldaten verliest als Rusland. De documenten dateren van 1 maart.

Verwijderen

Volgens de New York Times doet het Pentagon onderzoek naar het lek terwijl het Witte Huis druk bezig is met het verwijderen van de documenten.

Eerder zei EU-baas Ursula von der Leyen dat er 100.000 Oekraïense troepen zijn gesneuveld. In juni vorig jaar zei één van de topadviseurs van president Zelenski, Mykhailo Podoljak, dat Oekraïne ongeveer 100 tot 200 soldaten per dag verliest. Als je uitgaat van 200 kom je uit op 74.000.

Past niet in het narratief

“Biden wil deze gelekte Amerikaanse documenten weer geheim krijgen. Volgens de westerse media zijn de Russische verliezen gigantisch,” reageert journalist Joost Niemoller.

Opiniemaker Ab Flipse voegt toe: “Deze informatie past niet in het narratief waarin Rusland de duivel is. Onze elites hebben belang bij het in stand houden van het conflict en daarom draaien de mainstream media op volle toeren. De censuur en propaganda zijn overweldigend, meer nog, beangstigend.”


4.9 91 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

82 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
1 jaar geleden

Ook hier in dit verhaal is het weer overduidelijk: Zo’n beetje ALLES wat er aan informatie vanuit de overheid wordt doorgegeven, moet je simpelweg 180 graden draaien.

Als ik mij goed herinner, waren dat de woorden van Karel van Wolferen, oprichter van Gezond Verstand.

En ZO is het ook! In principe is het het eenvoudigst om gewoon helemaal maar niets te geloven wat de machthebbers aan informatie verstrekken.

ECHT verwonderlijk is het natuurlijk niet. WAT stelt de NAVO nu in vredesnaam nog voor? Helemaal niets! NADA!

Natuurlijk proberen de nazi’s er alles, maar dan ook alles aan te doen, om de Oekraïne voor het Westen te behouden. Maar, zoals ik er naar kijk, gaat het ze niet lukken.

Wat mij betreft had ik eigenlijk verwacht, dat de Russen allang gezegevierd zouden hebben.

De enige reden, die ik kan bedenken, is, dat de Russen er alles aan proberen te doen om zo min mogelijk burgerlijke slachtoffers te maken. En dat is natuurlijk zeer prijzenswaardig.

Ieder mensenleven is kostbaar: dat geldt voor Russische levens, maar zeker ook voor Oekraïense levens. Heel vaak gaat het dan om jongeren, die lukraak van de straat worden getrokken om in een oorlog te gaan vechten, die niet eens HUN oorlog is.

OOK hier proberen de veroorzakers van al deze ellende weer buiten schot te blijven. Het klootjesvolk moet HUN oorlog voeren. Laten ze lekker zelf gaan vechten.
Dan zou die oorlog binnen een week afgelopen zijn.

Ik las vanochtend ook op Telegram, dat de club van Klaus Schwab duizenden en duizenden zogenaamde factcheckers heeft aangesteld, om de zogenaamde misinformatie op de alternatieve kanalen eens flink aan te pakken.

Ik wens ze veel “succes” (niet dus). Gelukkig beginnen steeds meer mensen hun duivelse spelletjes te doorzien.

Als je kijkt naar het rumoer in Frankrijk, Duitsland, Spanje (en inmiddels heeft de bevolking van Portugal zich daar ook bij geschaard) belooft het een “hete” zomer te worden.

En NU Nederland nog! Waar blijven jullie?

Tanya
Tanya
1 jaar geleden

Hoe je het went of keert… er zijn teveel onnodige doden!

anna
anna
1 jaar geleden

Ik heb daar zo mijn twijfels over.Bewust gelekt zat ik aan te denken.

Freek Dondersteen
Freek Dondersteen
1 jaar geleden

Deze gasten zijn zo totaal de weg kwijt en allemaal over de ruggen van onschuldige mensen,
Allemaal gesponsord met ons belastinggeld, zo ziek dit………..🤮

Back to top button
82
0
We lezen graag je reactie!x