Mens en Dier

Trump doet wat niemand mogelijk achtte: 3 historische vredesdeals in 29 dagen

Help ons door dit met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Israël, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten hebben gisteren in het Witte Huis een vredesakkoord getekend. President Trump had ongeveer 700 hoogwaardigheidsbekleders uitgenodigd om de ondertekening bij te wonen. De toenadering kan leiden tot beëindiging van het Arabisch-Israëlische conflict, zei de Israëlische premier Netanyahu. Trump sprak van ‘een middag die de loop van de geschiedenis zal veranderen’.

Trump zei dat de Palestijnen uiteindelijk ook zullen toetreden tot een deal voor vrede met Israël. De president beloofde zich al in de aanloop naar zijn presidentschap hard te zullen maken voor ontspanning in het Midden-Oosten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
3 vredesdeals in 29 dagen

Er is één groep die niet blij is met deze historische vredesdeal: de hoge piefen in het Pentagon. Die willen alleen maar oorlog voeren, zei Trump eerder deze maand tijdens een persconferentie. De mensen aan de top van het ministerie van Defensie zijn altijd uit op oorlog, om de bedrijven die de bommen en vliegtuigen maken tevreden te houden, aldus de president.

Trumps perschef Kayleigh McEnany plaatste op Twitter een kort filmpje waarin de Israëlische premier, de ministers van Buitenlandse Zaken van Bahrein en de VAE, en president Trump laten zien dat het vredesakkoord is ondertekend. 3 historische vredesdeals die niemand voor mogelijk hield in 29 dagen, schreef ze erbij. In een andere tweet schreef ze dat hiermee een einde is gekomen aan decennialange conflicten.


Al jarenlang waarschuwen de Nederlandse media dat Trump ‘een gevaar is voor de wereld’. Zo drukte journalist Geert Mak mensen in 2016 op het hart om vooral niet op hem te stemmen. “Als je vrienden hebt in Amerika, familie, geliefden – bind ze op het hart om te stemmen, omdat Trump echt een gigantisch gevaar is voor ons allemaal. Als zo’n man met z’n vingers aan de atoomknop gaat zitten, zijn we niet jarig.”

“Er is onder de Hillary-aanhangers een sterke neiging om te zeggen: ‘Nou, laat het maar lopen, dan komt de grote kladderadatsch maar’. Je wilt niet weten wat er dan gebeurt,” vervolgde hij.

Nou, dat hebben we gezien.

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

42 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
koddebeier
koddebeier
3 jaren geleden

Trump de beste president ooit !!

Jan
Jan
3 jaren geleden

Zodadelijk kunnen de Turken daar hun Ottomaanse Rijk gaan stichten.

Margot Schlösser
Margot Schlösser
3 jaren geleden

Geert Mak heeft het bij het verkeerde eind. Als Hillary was gekomen was er derde WO geweest. Ja, Trump is een narcist, maar ik blijf ervoor dat hij dingen voor elkaar krijgt die niet eerder door welke president dan ook gelukt zijn.

salvar
salvar
3 jaren geleden

geen muilkorf en geen 1,5 meter dus………………….
rutte zie je het?

Back to top button
42
0
We lezen graag je reactie!x