Gezondheid

Waarom de afslankindustrie liegt om je dik te houden

Help door deze info met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een dieet is het slechtste dat je kunt doen bij overgewicht. Meer dan de helft van alle westerse mensen is te dik. Vaak denk je dat dit komt doordat je te veel, verkeerd of te vet eet. Onderzoek heeft echter aangetoond dat dit niet het geval is.

Van 19 november 1944 tot 20 december 1945 werd in Minnesota (USA) het ‘Starvation Experiment’ uitgevoerd. Dit was een klinische studie om de lichamelijke en mentale effecten te onderzoeken van strenge voedselonthouding (dieet).

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De gevolgen waren desastreus. De vrijwilligers die deelnamen aan het experiment zaten intern en werden 24 uur per dag in de gaten gehouden. Alle deelnemers kregen gedurende het experiment last van obsessieve gedachten over voedsel.

Na het experiment bleken alle deelnemers last te krijgen van wat we tegenwoordig het ‘jojo-effect’ noemen. Sommige deelnemers liepen blijvende mentale schade op. Vanaf dat moment wist men dat een dieet zeer schadelijk is voor de gezondheid en dat je er niet blijvend mee kon afvallen.

Achter gesloten deuren

Opvallend is dan ook dat ondanks deze bewijzen er toch steeds meer gefocust wordt op voeding, in de zogenaamde ‘strijd’ tegen overgewicht en obesitas. Juist omdat overgewicht een groeiend maatschappelijk probleem is met ziekten en aandoeningen, zoals diabetes, hart- en vaatziekten en erger als gevolg.

Wanneer je een dieet gaat volgen om af te vallen zul je in het beste geval slechts kortstondig een tijdelijk effect creëren. Zodra je weer stopt met het dieet zullen de overtollige kilo’s snel terugkomen en heb je je gezondheid flink aangetast. Een dieet is dan ook een van de slechtste manieren om af te vallen.

Het gegeven dat de huidige afslankindustrie een slordige 80 miljard dollar per jaar verdient aan overgewicht geeft daarbij te denken. Met light-producten, vetarme producten, dieetboeken en -producten, afslankclubs, enzovoort, houden zij mensen met overgewicht aan het lijntje.

Maandelijks terugkerende ‘klanten’ zijn immers winstgevender dan ‘klanten’ die na één keer klaar zijn. Deze industrie kiest er dan ook voor om het probleem niet blijvend op te lossen. En exact om die reden houdt de afslankindustrie informatie, zoals die van het Minnesota Starvation experiment, het liefst achter gesloten deuren.

Afvallen zonder dieet

De werkelijke achterliggende oorzaak van de obesitasepidemie, en dus het overgewicht waar miljoenen mensen last van hebben, is dan ook niet voeding. Het is ook niet een tekort aan beweging.

Dit blijkt onder andere uit een jarenlang wetenschappelijk onderzoek onder leiding van dr. Luc Evenepoel die langdurig betrokken was bij het opstellen van een wetenschappelijk vermageringsprogramma. De resultaten van al deze onderzoeken zijn gebundeld in zijn werk ‘Levenslank’.

“Je kan het allemaal niet geloven wat er allemaal verkocht wordt als wondermiddel om gezond af te slanken”, zegt dr. Evenepoel. “Vergeet alle vermageringspillen, afslankcrèmes, lotions en ongezonde en nutteloze crash diëten.”

Afvallen door de ware oorzaak aan te pakken

Michel Lejeune, oprichter van Trancewerk, één van Europa’s grootste hypnotherapie-instituten, zegt dat overgewicht ontstaat door onder andere een verstoorde stofwisseling. En met een dieet creëer je juist deze verstoring, of je verergert het. Daarom wordt afvallen steeds moeilijker als je al een paar keer een dieet gedaan hebt.

Met een onverwachte oplossing kun je dit proces echter van binnenuit omkeren, waarna je vanzelf van je overgewicht afkomt. En dat dus zonder dieet, zonder honger en zonder meer te moeten bewegen. Met deze 100% natuurlijke en gezonde methode, die hij met groot succes sinds 2006 toepast, zijn inmiddels tienduizenden mensen voorgoed van hun overgewicht afgekomen en mooi natuurlijk slank geworden.

Verder zegt Lejeune: “Als je een griepje hebt wil je ook niet levenslang aan het lijntje gehouden worden met oplossingen die tijdelijk werken en je eigenlijk ziek houden. Dat zou je niet accepteren. Waarom accepteren je dit dan wel met overgewicht? Wel, het antwoord is dat je onwetend bent en gehouden wordt. Je weet niet wat de ware oorzaak is van je overgewicht. Zodra je dát weet en die ware achterliggende oorzaak behandelt, verandert het en ga je vanzelf afvallen. Je krijgt dan een natuurlijk slank lijf, zonder dieet of andere onzin.”

Hij benadrukt:

“Mensen die deze methode gebruiken, vallen gemiddeld 1 tot 3 pond af per week”.

Verder zegt hij: “Dat lijkt misschien niet zo veel, maar je hoeft er dan ook verder niets aan te doen. En het belangrijkste is dat elke kilo die eraf is, er ook af blijft. Binnen weken tot maanden val je zo enkele tot vele tientalen kilo’s af. Er zijn mensen die 70 kilo kwijtraakten, zonder dieet, zonder honger, en zonder moeilijk gedoe”.

Lejeune geeft regelmatig een gratis online cursus, waarin hij de methode aan je uitlegt en je voorbeelden te zien krijgt.

De plaatsen zijn zeer beperkt en vol = vol.

Als je echt serieus van je overgewicht af wilt komen, meld je dan nu aan via de knop onderaan. Toegang is gratis.

Wat je ontdekt in deze cursus:

  • Je leert je wat de ware oorzaak is van je overgewicht en hoe je er voorgoed vanaf komt
  • Je ontdek je waarom een dieet nooit blijvend werkt en wat je wél moet doen
  • Je krijgt onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
  • Je leert afvallen en slank blijven zonder dieet, zonder meer te moeten bewegen en zonder honger

Klik nu op de knop hieronder om je gratis aan te melden en ontdek deze revolutionaire afslankmethode, waarmee je zonder dieet, zonder meer te moeten bewegen en zonder honger voorgoed van je overgewicht afkomt.

3.2 39 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
vladi
vladi
4 jaren geleden

moeten bewegen?
we hebben toch afstandbedienigen en smartphones en online shoppen!!

lmfao

fff

Maarten
Maarten
4 jaren geleden

Maak je niet dik, dun is de mode…

Back to top button