Universum

Astrofysici: Het universum is niets meer dan een groot hologram

Help ons door dit artikel met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het is goed mogelijk dat het universum een reusachtig en complex hologram is en dat de driedimensionale wereld om ons heen slechts een illusie is.

Dat zeggen astrofysici die onderzoek hebben gedaan naar de kosmische achtergrondstraling, de warmtestraling die kort na de oerknal is uitgezonden.

De wetenschappers stellen bewijs te hebben gevonden dat ons universum holografisch is.

3D-film

Er is net zoveel bewijs voor deze vreemde theorie dan bewijs voor de traditionele verklaringen, aldus de astrofysici van de Universiteit van Southampton.

Wat we waarnemen in het universum kan worden vergeleken met het kijken naar een 3D-film in de bioscoop.

We nemen diepte waar, hoewel we weten dat de beelden afkomstig zijn van een plat scherm.

Plat oppervlak

Ons universum is mogelijk een overtuigendere versie van zo’n scherm. We kunnen de objecten aanraken en ze zien er echt uit.

In de jaren negentig werd voor het eerst geopperd dat ons heelal een hologram is. Volgens deze theorie is alle informatie opgeslagen langs de rand van een plat oppervlak.

“Stel je voor dat alles wat je ziet, voelt en hoort in drie dimensies in werkelijkheid voortkomt uit een plat tweedimensionaal veld,” zei professor Kostas Skenderis.

Verenigen

Op geld of creditcards staan ook hologrammen, waarbij een echt driedimensionaal beeld gecreëerd wordt via fotografische projectie. Stel je nu eens voor dat het hele universum zo’n hologram is.

Het onderzoek kan de algemene relativiteitstheorie, de beschrijving van de zwaartekracht, verenigen met de kwantummechanica.

Stap

“Wetenschappers proberen al tientallen jaren de relativiteitstheorie van Einstein en de kwantumtheorie te combineren,” aldus Skenderis.

“Sommigen menen dat een holografisch universum de twee met elkaar kan verzoenen,” vervolgde hij. “Ik hoop dat ons onderzoek ons een stap dichterbij brengt.”

Het onderzoek is verschenen in Physical Review Letters.

[Independent]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Johan
Johan
5 jaren geleden

Wij zijn organische multi dimensionale wezens met een ziel.

Alles is levend en alle dimensies is zo echt als maar kan niks is een illusie dat is juist wat zij ons willen laten geloven een neppe realiteit wat immers net zo echt is alleen dan 180 graden gedraaid.

ken jezelf en je zal het universum kennen.
as above, so below.

Nea
Nea
5 jaren geleden

Tsja.. de Aarde is plat. Ik was al bekend met deze hypothese, en ongeacht of het nou waar is of niet, de grootste vragen blijven: Waarom, Wie, Hoe?
Als je aanhangers van de “Matrix”-theorie om een simpele verklaring vraagt: Wij zijn met de huidige stand van techniek bijna in staat om een menselijk brein te simuleren. Zullen wij dit doen? Ja. Dus als wij in staat zouden zijn om een volledige aarde te simuleren, met mensheid daar op? Ja.
We zouden in staat zijn om concepten als “geloof” te bestuderen, simpelweg door parameters en omgevingsvariabelen te veranderen.
Het beantwoordt jammer genoeg niet de existentiële vragen. En die zouden de bewoners van de door ons gedraaide simulatie ook hebben… Waarom? Wie? Hoe?

Kris
Kris
5 jaren geleden

De kop van het artikel klopt niet. De eerste zin daarna begint namelijk met ” Het is goed mogelijk dat”. Bovendien heeft men het niet over het huidige heelal, maar dat het van 2D naar 3D zou zijn uitgegroeid en dat men geen idee heeft hoe dat zou moeten zijn gegaan. Een iets ander verhaal dus. Desalniettemin niet oninteressant!

henk
henk
5 jaren geleden

Tegenwoordig moet het plat,
Hoe platter hoe beter lijkt het wel.
Ik zou haast denken dat we niet evolueren maar devalueren.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

29
0
We lezen graag je reactie!x