Binnenland

‘Het einde van de monarchie in Nederland is in zicht’

Help door dit artikel met kennissen op je social media te delen!

Wat Floris Müller betreft is het binnenkort afgelopen met het koningshuis. Het einde van de monarchie in Nederland is in zicht, stelt de voorzitter van de organisatie Republiek, het voormalig Republikeins Genootschap, in gesprek met onderzoeksjournalist Rens van de Plas.

Uit cijfers uit 2020 van Ipsos blijkt dat nog maar de helft van de Nederlanders voor troonopvolging is. Müller laat weten dat hij aankomend jaar een grote rechtszaak gaat voeren over de macht van de koning.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De rechter moet bepalen wanneer deze zaak van start gaat. Müller licht toe dat corona ‘behoorlijk wat vertraging heeft opgeleverd’. Hij zegt voldoende financiële middelen te hebben om tot aan de hoogste rechtbank te kunnen procederen.

Het kan vrij snel gaan

“Heel eerlijk denk ik dat je bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens moet zijn. Het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens zegt dat iedereen recht heeft op een eerlijk proces en wij stellen van niet, omdat die koning behalve in de rechtsprekende macht steeds terugkomt. Er hangt een portret van de koning in de rechtszaal, mijn advocaat heeft trouw gezworen aan de koning en de rechter is benoemd in naam van de koning,” zegt Müller.

Op de vraag of we de republiek gaan meemaken, antwoordt hij: “Honderd procent. Dat gaan wij zeer bewust meemaken. Het kan vrij snel gaan. De cijfers zijn negatief.”

In slaap gesust

Waarom maken Nederlanders zich niet zo druk om het koningshuis? Müller: “We zijn behoorlijk in slaap gesust. Sinds de Tweede Wereldoorlog is er een voortdurende pr-campagne gehouden door de Rijksvoorlichtingsdienst.”

4.8 186 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

243 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
mir
mir
1 jaar geleden

Precies, wegwezen met die uitkeringstrekkers! En daarna volledig kaal plukken. Net als zij zelf met de bevolking doen!

Peter
Peter
1 jaar geleden

Het wordt tijd dat er een andere wind gaat waaien !!!

Robert
Robert
1 jaar geleden

tja…. zal heel moeilijk gaan worden daar dat oranje tuig ook helemaal in de WEF zit.
en we weten dat ook de rechterlijke macht helemaal corrupt is tot de hoogste rechters toe en dat ze alles zullen doen om die een hand boven het hoofd te houden.

Marc
Marc
1 jaar geleden

Mooi! Eruit met die boevenbende dat zich “koningshuis” noemt.

Back to top button
243
0
We lezen graag je reactie!x