Universum

Wetenschapper vindt ‘bewijs voor kernexplosies’ op Mars

Help door dit met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de atmosfeer van Mars is een hoge concentratie van het edelgas xenon-129 aangetroffen. Xenon-129 komt onder meer vrij bij kernsplijtingsreacties. Op het oppervlak van de rode planeet is ook veel uranium en thorium gevonden.

Dit is waarschijnlijk het gevolg van twee nucleaire explosies op Mars in een ver verleden, zo zegt wetenschapper John Brandenburg.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

In Gabon is in 1972 uranium ontdekt dat 0,6 procent van het isotoop 235U bevatte. Van nature bevat uranium ongeveer 0,7 procent 235U. Het leek erop dat dit uranium al was verbrand.

Onvoldoende uranium-235

Natuurkundige Francis Perrin vertelde de Franse academie van wetenschappen in 1972 dat circa 1,7 miljard jaar geleden een kernsplijtingsreactie had plaatsgevonden. Veel wetenschappers zeggen dat natuurlijke kernsplijting tot de mogelijkheden behoort, maar sommigen zijn het daar niet mee eens. Een andere mogelijkheid is dat intelligente wezens – mensen of aliens – ze hebben veroorzaakt.

Perrin vermoedde dat de ondergrondse ‘reactoren’ met regelmaat onderliepen waardoor uraniumoxide oploste en onder invloed van bacteriën op bepaalde plaatsen ophoopte tot een kritische massa werd bereikt.

Wijlen Nobelprijswinnaar en voormalig hoofd van de Amerikaanse Atomic Energy Commission dr. Glenn T. Seaborg was van mening dat er in Gabon geen natuurlijke kernsplijting kon hebben plaatsgevonden. Diverse specialisten hebben volgens hem aangetoond dat het uraniumerts in Gabon 1,7 miljard jaar geleden onvoldoende 235U bevatte om een natuurlijke reactie te kunnen veroorzaken.

Grote kraters

Dr. Brandenburg meent dat de hoge concentratie xenon-129 op Mars waarschijnlijk het gevolg is van een kernexplosie en niet van een natuurlijk kernsplijtingsproces. “Als de explosies natuurlijk waren geweest, zouden we grote kraters vinden op het Marsoppervlak,” zei Brandenburg.

Hij wijst erop dat het omhulsel van bijvoorbeeld een waterstofbom normaal gesproken bestaat uit uranium-238 of thorium. Bij normale splijting worden kleine hoeveelheden xenon-129 geproduceerd, maar bij de explosie van een waterstofbom komen grote hoeveelheden van het edelgas vrij.

Veel geld

Dr. David Beaty van het Jet Propulsion Laboratory van de NASA zei geïnteresseerd te zijn in de ideeën van Brandenburg, maar voegde daar gelijk aan toe dat een Marsmissie om zijn theorie te onderzoeken veel geld zou kosten.

Ruimtevaartadviseur Edward D. McCullough en geoloog en oud-astronaut Harrison Schmitt zijn het gedeeltelijk eens met de theorie van Brandenburg, maar gaan niet zo ver dat ze zeggen dat de explosies zijn veroorzaakt door een buitenaards ras.

Brandenburg schat dat de explosies zo’n 180 miljoen jaar geleden hebben plaatsgevonden op Mars. Hij zei dat de explosies krachtig genoeg zijn geweest om het klimaat van de planeet te veranderen en een gigantische catastrofe te veroorzaken.

[The Epoch Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

Zet dat ‘wetenschapper’ ook maar tussen aanhalingstekens…

helder
helder
8 jaren geleden

spannend hoor want planeer Mars is wel de oorlogsplaneet en de planeet van ruzie, astrologisch gezien !! En ook de planeet van energie . Mars geeft je energie. Dat hoef je een astroloog niet uit te leggen.

Jeroen
Jeroen
8 jaren geleden

Knap om dit te bepalen terwijl het zo ver weg is en erg lang geleden, ik zie dit meer als fantasie..

In 1972 dat circa 1,7 miljard jaar geleden een kernsplijtingsreactie had plaatsgevonden.
Brandenburg schat dat de explosies zo’n 180 miljoen jaar geleden hebben plaatsgevonden op Mars.

Axmann
Axmann
8 jaren geleden

Lekker belangrijk allemaal!
Het kan daarom in het boek ‘Nutteloze Wetenswaardigheden’ gevoegd worden, want dit is kennis waar je totaal NIETS aan hebt.

Back to top button
28
0
We lezen graag je reactie!x