Buitenland

Uitspraken Rutte zetten kwaad bloed: ‘Wat een ongekend autoritaire toon’

Help ons door dit met iedereen op je social media te delen!

Het is mijn absolute overtuiging dat een nieuw kabinet niet te vormen is als de steun voor Oekraïne niet doorgaat op de schaal waarop die nu plaatsvindt, zei demissionair premier Rutte vanaf de internationale veiligheidsconferentie in München tegen Nieuwsuur.

In ons belang, voor onze waarden en onze veiligheid, moet Rusland deze strijd verliezen. Wij kunnen niet toegeven aan Geert Wilders, voegde Rutte toe.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Nu volhardt hij in zijn ongelijk

Zijn uitspraken zetten kwaad bloed. “Zou Rutte nu nog niet snappen dat de PVV en hun electoraat (met in de peilingen 52 zetels) misschien helemaal klaar zijn met die oorlog in Oekraïne?” vraagt gezondheidswetenschapper Yvonne Simons.

Emeritus hoogleraar Paul Cliteur voegt toe dat 2016 het moment was geweest voor bezinning, toen er een referendum werd gehouden over het associatieverdrag met Oekraïne. “Toen had Rutte kunnen ontwaken. Niet gebeurd en nu volhardt hij gewoon in zijn ongelijk,” aldus Cliteur.

Een democratische uitslag zegt ze niks

“Wat Rutte betreft is ons lot verbonden aan dat van de Oekraïne en gaan wij samen met Oekraïne naar de verdommenis,” merkt oud-politieagent en raadslid Haseena Bakhtali op.

“Wat een ongekend autoritaire toon,” zegt fractievoorzitter van FVD in Teylingen Milan Schenk. “Er kan en mag dus geen kabinet gevormd worden zonder onvoorwaardelijke steun voor Oekraïne. In andere woorden: een democratische uitslag zegt ze niks, is niks waard. Wil Nederland een andere kant op, zorgen ze er wel voor dat dat niet zal gebeuren.”

Op dezelfde manier bleef de nee-stem in het Oekraïne-referendum zonder gevolgen. Zesentwintig lidstaten van de EU tekenden geruisloos het verdrag.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 188 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

124 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Greet Resist
Greet Resist
1 maand geleden

’t is allemaal theater

jessie nameles
jessie nameles
1 maand geleden

toch een dictator!!! en kan nog meer schade aanrichten als t baasje van de navo..gellukig zijn de meeste mensen wakker . kan een moeilijk jaar worden maar mensen ZIJN wakker en gaan hier een STOP brengen tegen de waanzin

Ron
Ron
1 maand geleden

Dit noem ik 100% landverraad.
Dictator Rutte gaat dit even bepalen,dacht het niet.
Voor ukraine is het game over.
We weten dat blackrock failliet is en jij gaat hun sponseren via ons belastinggeld.
Nederland terug voor de bevolking.

theo
theo
1 maand geleden

Rutte liegt niet, hij zegt je recht in je bek wat er gaat komen, dat doen dat strontvolk altijd. Boek is allang geschreven en nee de nederlander is totaal niet van belang. De agenda moet en zal uitgevoerd worden op welke manier dan ook. En ze zijn een heel eind, echter zien de meesten het gewoon nog steeds niet, hoe ongelooflijk ook!

Back to top button
124
0
We lezen graag je reactie!x