Buitenland

Tienduizenden Eritreeërs gaan na asielaanvraag terug op vakantie: ‘We worden in de maling genomen’

Help anderen door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!

Ongehoord Nederland-baas Arnold Karskens vroeg Yemane Ghebremeskel, de Eritrese minister van Informatie, hoeveel Eritreeërs op vakantie in eigen land gaan.

“Volgens een voorzichtige schatting komen er elk jaar zo’n 40.000 Eritreeërs terug naar huis,” antwoordde de minister. “In de kerstvakantie, met Pasen en in de lange zomervakantie.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Mensen komen niet elk jaar. Gemiddeld komt een Eritreeër eens in de vijf jaar terug. Dan heb je het over 200.000 Eritreeërs die terugkomen,” voegde hij toe.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Kunnen gewoon weer terug

De meesten die in het buitenland wonen, omdat ze asiel hebben gekregen of een andere status, komen terug naar hun land, benadrukte de minister.

“Veel mensen die zogenaamd ‘vluchten’, kunnen gewoon weer terug,” reageerde Karskens in het NPO-programma Ongehoord Nieuws.

Niet accepteren

“Ik denk dat we met zijn allen – het conflict in Den Haag was het zoveelste teken daarvan – een beetje in de maling worden genomen,” aldus Karskens.

We hebben te maken met een grote groep die hier komt om een beetje rotzooi te trappen, zei hij. “En dat moeten we niet accepteren.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 159 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

114 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rotjuh
Rotjuh
1 maand geleden

Dat dus en niet alleen door de eritreeers. Weet je nog? ” We weten waar ze wonen op postcode” uit de corona tijd….. De overheid weet meer een speelt met ons als een schaak spelletje….. Sgravendeel loopt ook vol met allochtonen, met sommige heb ik soms echt te doen, maar het is die zwakheid, die menselijkheid die wordt uitgebuit door de overheid….

Henk Albarda
Henk Albarda
1 maand geleden

Prima dat Robin de Boer hier aandacht aan besteedt. Ik hoorde 4 jaar geleden hierover, eerst met verbijstering, later uitsluitend met woede over zoveel misdadigheid bij ‘ministers’ , TK en ambtenaren.

De COA en asyl business is een miljarden business waaraan alle links georienteerden grof geld verdienen.

jessie nameles
jessie nameles
1 maand geleden

niet alleen hun.!! kijk maar naar afganistan toen de westerse elite de stekker eruit trok en in kabul 100derden [nederlanders] moesten worden opgehaald ??? met pakistany, sieriers , irakezen enz enz.. als ze hun paspoortje hebben gaan ze allemaal terug om een feestje te bouwen van onze belastingcenten ..!!!

Rotjuh
Rotjuh
1 maand geleden

Laat ze ook lekker terug op vakantie gaan, betaal de tickets enkele reis!

Back to top button
114
0
We lezen graag je reactie!x