CoronaMens en Dier

De Jonge hield zich zelf ook bezig met het bestrijden van ‘desinformatie’

Help mee door dit met anderen op je socials te delen!

Toenmalig coronaminister Hugo de Jonge sprak op 1 juli 2021 over de aanpak van ‘desinformatie’. De Denktank Desinformatie was slechts één van de groeperingen die bezig was met het aanpakken van critici, laat data-analist Daniël van der Tuin weten. De Jonge bestreed ook zelf ‘desinformatie’.

Op de bewuste 1 juli schreef hij: “We hebben een hele desinformatieaanpak. Het voert te ver om dat nu allemaal op te sommen. Maar we doen veel, bijvoorbeeld via de website coronavaccinatie.nl, via de denktank desinformatie, met experts op dit gebied, via de coalitie TechTegenCorona, waar heel veel techbedrijven in zitten, via het prebunken […] van allerlei desinformatie die je voorbij ziet komen en via het promoten van een desinformatiegang op slecht-nieuws.nl. U kunt het zo gek niet bedenken of we doen het.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De Jonge verspreidde zelf desinformatie

Verder schreef De Jonge: “Ook geef ik zelf uitleg in de maatschappelijke en politieke debatten als er sprake is van desinformatie zoals bijvoorbeeld rondom de effectiviteit van PCR-testen en het gevaar van Covid-19.”

Van der Tuin wijst erop dat minister De Jonge zelf desinformatie verspreidde. Toen hij sprak over een ‘epidemie van ongevaccineerden’ was circa 66 procent van de coronapatiënten in het ziekenhuis gevaccineerd. Dat bleek uit cijfers die hij nota bene zelf publiceerde, in reactie op Kamervragen van Fleur Agema (PVV).

Moeilijk

De minister zei het ‘moeilijk’ te vinden om begrip te hebben voor ongevaccineerden. Ook sloot hij nieuwe maatregelen voor ongevaccineerden niet uit.

Agema vroeg hem: “Welk percentage van de met Covid-19 in het ziekenhuis opgenomen 80-plussers uit de afgelopen maand november 2021 was gevaccineerd?” Waarop De Jonge antwoordde: “In deze publicatie is er een opsplitsing voor ouderen van 70 jaar en ouder. In de periode van 1 tot en met 23 november was 66 procent van de opgenomen 70-plussers volledig gevaccineerd.”

4.8 130 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

103 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Loopt die clown nog steeds vrij rond? Waar blijft de gerechtigheid?

koddebeier
koddebeier
1 jaar geleden

Hij was zelf de grootste verspreider van des informatie.

Hugo
Hugo
1 jaar geleden

Zit die crimineel van de Jonge nou nog niet vast, of op zijn minst in een gesloten inrichting. smerig achterbaks figuur. Wij zullen je haten tot aan je dood en ver erna net als Rutte,Kaag, Paternotte, SSjoedsma, en nog velen van het Rutte3 en Rutte4 regime.

Greet Resist
Greet Resist
1 jaar geleden

hugo de kwakzalver is nu een oologsmisdadiger want volgens DARPA is het een biowapen

Back to top button
103
0
We lezen graag je reactie!x