Homepagina » Buitenland » Shutdown Amerikaanse overheid: de gevolgen
Shutdown Amerikaanse overheid: de gevolgen

Shutdown Amerikaanse overheid: de gevolgen

Er zijn nog maar weinig Amerikanen die respect hebben voor het Congres. Burgers verwachten van het Congres echter wel een bepaalde vorm van deskundigheid en verantwoordelijkheid.

Zelfs daar slaagt het Congres niet in. Specifieker gezegd slagen de Republikeinse leiders van het Huis van Afgevaardigden daar niet in.

Zij moeten hun taken namens het Amerikaanse volk vervullen en anders plaatsmaken voor bereidwillige beleidsmakers. Dit keer hebben Republikeinen het grootste deel van de overheid platgelegd om de Affordable Care Act of Obamacare te dwarsbomen.

Gedwongen verlof

Vanwege alle propaganda is er weinig aandacht geweest voor deze wet, die is opgesteld om zo’n 40 miljoen Amerikanen die zich geen zorgverzekering kunnen veroorloven toch te verzekeren. Republikeinen probeerden de wet tegen te houden, maar slaagden daar niet in. Ze deden hun uiterste best om Obama uit het Witte Huis te zetten, maar slaagden ook daar niet in.

Ze mogen het natuurlijk blijven probren, hoewel het beter zou zijn om op een dag met een alternatief voorstel te komen. Nadat ze maandenlang weigerden om samen met de Senaat een begrotingsvoorstel te maken, eisten ze dat een speciale commissie de overheid zes weken lang zou blijven financieren.

Ze weigeren de overheidsuitgaven terug te dringen, maar zijn dan weer wel voor een maatregel om het aantal assistenten van congresleden terug te dringen. Deze assistenten verdienen echter vele malen minder dan de congresleden zelf.

Shutdown Amerikaanse overheid: de gevolgen

De nieuwe FBI-directeur James B. Comey ontdekte tot zijn verbazing dat zijn agentschap geen nieuwe mensen meer mag opleiden, strafzaken moet sluiten en zelfs benzinegeld voor agenten moet weigeren vanwege aangekondigde bezuinigingen.

Na de shutdown van de overheid moeten 800.000 werknemers gedwongen met verlof en worden duizenden anderen opgeroepen wel te komen werken, maar mogelijk zonder daarvoor betaald te krijgen. Deze gevolgen vallen in het niet bij de economische malaise die gaat ontstaan als de overheid haar financiële verplichtingen niet na zal komen.

Nu het Congres er niet in is geslaagd een akkoord te bereiken over de Amerikaanse overheidsfinanciën is er sprake van een zogeheten government shutdown. Veel Amerikaanse overheidsdiensten zijn niet open omdat de geldkraan is dichtgedraaid. Wat betekent dit in de praktijk?

 • Onmisbare overheidsdiensten die ervoor zorgen dat ouderen en jonge kinderen toegang hebben tot gezond voedsel en gezonde maaltijden kunnen mogelijk niet blijven draaien
 • Callcenters, hotlines en regionale kantoren die oorlogsveteranen helpen gaan dicht. Ze kunnen in het geval van een langere shutdown ook hun recht op een pensioen, compensatie of onderwijs verliezen
 • Alle nationale parken en monumenten in de Verenigde Staten, van Yosemite en het Smithsonian tot het Vrijheidsbeeld, zijn gesloten
 • Er worden geen leningen meer verstrekt aan kleine bedrijven
 • Onderzoek naar levensbedreigende ziektes wordt stopgezet en er worden geen nieuwe patiënten meer toegelaten tot klinische onderzoeken
 • Er wordt tijdens de shutdown geen onderzoek gedaan naar productveiligheid, financiële veiligheid en de veiligheid van afvalverwerkingsinstallaties. De inspectie van chemische installaties en drinkwatersystemen wordt opgeschort
 • Er worden geen vergunningen meer verstrekt
 • Er worden geen leningen meer verstrekt aan rurale gemeenschappen
 • Honderdduizenden overheidsmedewerkers krijgen niet betaald tot de shutdown wordt opgeheven
 • Honderdduizenden andere overheidsmedewerkers moeten gedwongen met onbetaald verlof

De volgende diensten blijven wel operationeel:

 • Mensen die recht hebben op een uitkering blijven geld ontvangen
 • De post wordt gewoon rondgebracht
 • Militairen moeten aan het werk blijven
 • Luchtverkeersleiders, gevangenisbewakers en grenswachten moeten doorwerken
 • NASA Mission Control blijft functioneren om de astronauten aan boord van het ISS te ondersteunen

Met het oog op de recente ontwikkelingen rond ISON en Niburu is het op zijn minst bijzonder te noemen dat de Amerikaanse luchtmacht eerst bekendmaakt een belangrijk onderdeel van het Space Surveillance System te zullen sluiten, NASA vervolgens contact verliest met de ruimtesonde Deep Impact en daarna bijna geheel wordt stilgelegd.

Bron: Washingtonpost.com, Whitehouse.gov

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

55 reacties

 1. De gevolgen voor de elite zijn weer rooskleurig 🙁 🙁

  Pentagon sluisde vlak voor shutdown nog snel 5 miljard dollar door naar militaire bedrijven

  http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2013/10/02/pentagon-sluisde-vlak-voor-shutdown-nog-snel-5-miljard-dollar-door-naar-militair

  0 likes
 2. Adrian Reid Navarro

  Jaja ik wist dat er op 1 october iets zou gebeuren in de VS. Aangezien alle voorbereidingen die daar werden getroffen voor 1 october.
  De mensen moeten daar goed wakker geschud worden, of het gaat snel goed mis..
  Maarja wat heeft het ook voor zin eigenlijk? want als ze daar in opstand zouden komen, gooien ze gewoon de martial law er in met de gevolgen van dien.

  0 likes
 3. Adrian Reid Navarro

  Overigens snap ik geen bal van die shutdown… Hoezo kunnen ze dat doen als obama gewoon de president is en obamacare de grootste reden is dat hij uberhaupt is gekozen. Heel apart dit.

  0 likes
 4. te bizar voor woorden. de regering geeft bakken met geld uit uit dingen waar de bevolking niet achter staat.
  en als dan shit hits the fan, draaien de burgers er voor op.
  Schandalig gewoon.

  0 likes
 5. Gewoonweg schandalig! Alweer een duidelijk teken hoever de overheid van zijn/haar burgers afstaat. Bijna 1miljoen mensen met onbetaald verlof omdat een stel kleuters het niet eens kunnen worden met elkaar. Onverantwoord!!

  0 likes
 6. niks nieuws,

  De laatste keer dat de overheid ‘op slot’ ging was in 1995, toen Bill Clinton nog president was. Toen duurde de shutdown 21 dagen. Maar sinds 1976 is het al 18 keer gebeurd.

  De schade van die ‘shutdown’ in 1995? Iedere dag werden meer dan 200.000 paspoortaanvragen en bijna 30.000 buitenlandse visa-aanvragen niet verwerkt. Volgens economen kostten de 28 dagen in ‘shutdown’ de Amerikaanse economie ongeveer 3,7 miljard dollar.

  Kijken hoe lang die nu duurt.

  0 likes
 7. [quote name=”Adrian Reid Navarro”]Overigens snap ik geen bal van die shutdown… Hoezo kunnen ze dat doen als obama gewoon de president is en obamacare de grootste reden is dat hij uberhaupt is gekozen. Heel apart dit.[/quote]

  Treiterij.
  Nagenoeg ieder land in de wereld heeft een collectief zorgstelsel. De Republikeinen associëren dit met communisme, maar dat heeft wel tot gevolg dat in Amerika mensen zonder verzekering of geld, kunnen overlijden aan goed behandelbare ziektes.

  En een klein deel van de Republikeinen heeft wel degelijk ingestemd met Obamacare, maar de groep die nu tegenstand biedt is de achterlijke en egocentrische Tea Party.

  0 likes
 8. Nog even een noot hierover.Het Congres heeft gevraagt om een jaar uitstel van het Obama care,verplichte ziekenfons.Dat wilde de republikeinen niet.17 oktober zou er een vergadering zijn over de begroting,en moet er naar alle waarschijnlijkheid bezuinigt worden.
  daarom hebben ze tegen gestemd.
  Groetjes.

  0 likes
 9. De USA (Ponzi scheme) show gaat voorlopig gewoon door. laat je niet misleiden.
  Net zolang de overheid de geldpers bedient en de mensen niet massaal wakker worden.
  Ik hoop dat ze op tijd wakker worden…..

  The wind of change is in the air
  Het is een kwestie van tijd.

  Native prophecy & signs

  Time evolves and comes to a place where it renews again. There is first a purification time then there is renewal time. We are getting very close to this time now.

  We were told we would see America come and go and in a sense America is dying from within, because they forgot the instructions on how to live on earth. Everything is coming to a time where prophecy and man’s inability to live on earth in a spiritual way will come to a crossroad of great problems

  http://youtu.be/5qhaOrDNTNE

  URGENT! THE WRITING IS ON THE WALL
  unite with nature before the storm hits and it’s to late!
  CAN YOU FEEL IT? If you can’t you are sleepwalking!
  Roger Thunderhand Gilbert

  http://www.youtube.com/watch?v=xA2ud6GFpwo&feature=share&list=UUMMi1P4uuz34JFCPbmh9syg

  0 likes
 10. Er is zoveel meer aan de hand in Amerika,de Nasa zwijgt in alle tale over comet Ison ik heb begrepen dat hun website plat ligt of gewoon weggehaald is Hubble geeft ook geen beelden meer vrij of de Nasa publiceert deze niet meer alleen amateurs astrologen geven beelden,dat zijn (Brucegaru.net)of (earthsky.org)!6 december komt comeet Ison vlak bij de aarde langs,er zullen wel brokstukken op aarde terecht komen verwachten ze.Ook verzwijgen ze dat Yellow stone park de gysers iedermoment kunnen uit barsten deze word al een tijdje gemonitort nu beetje bij beetje komt deze vulkaan omhoog.er zijn in de maand september al meer dan 50 aardschokken geweest en niet van die kleintjes.De laatste tijd zijn er ook veel aardbevingen geweest langs de ring of fire en in california Dutshinds houd ons op de hoogte hierover en word door trollen gedwars boomd zo het gaat dus echt niet goed daar in Amerika.
  Groetjes.

  0 likes
 11. Eerst chaos creëren, dan de zogenaamde oplossing the new world order.

  Of chaos creëren en bevolking wordt wakker!

  Of komt er iets aan richting aarde binnenkort, waar de elite bang voor is of hebben ze goede voorbereidingen gedaan voor hunzelf?

  Zal het de contact zijn, waar we zo lang op wachten en de kennis van ons allang vergeten is weer verlicht worden aan ons?

  Weet het niet, maar blief positief. Dit soort berichten maken mij niet bang iig, angst is bad m’kaay..

  0 likes
 12. Oh god hier gaan we de Amerikaanse media en Obama-fielen achterna. In Amerika is het bedrag dat mag worden geleend om eventueel teveel uitgeven van de overheid te financieren vastgelegd bij wet. Dat plafond is bereikt, dit is bereikt omdat Obama spendeert dat het een lieve lust is. Aan het eind van Bush zijn 8 jaar was er in totaal alles bij elkaar een schuld van 7.000.000.000.000 Dollar. nU denk jat is veel(en dat is et ook), echter na 5 jaartjes Obama en zijn beleid waar enkel zijn presidentschap verantwoordelijk voor is en niet de voorgaande is het bedrag opgelopen tot 1.6000.000.000.000. Obama heeft in 5 jaartjes 9.000.000.000.000 bijgeleend. Voor de Republikeinen is het nu over. Zij willen best tot een TIJDELIJK plafond verhoging onderhandelend, MITS de democraten keihard gaan snijden in de overheidsuitgaven. De Democraten WEIGEREN hier over te onderhandelen, en dus zijn het de Democraten die verantwoordelijk zijn voor de shut-down. Verder blijkt nu dat dus 93% van de Amerikaanse overheid niet essentieel is! Daar 7% blijft doordraaien omdat het wel essentieel is, het geeft perfect weer hoe groot big government daar werkelijk is.

  Daarnaast werkt het met wetten als volgt, The House stelt wetten op (meerderheid Democraten), vervolgens gaan deze voorstellen naar het Congres(meerderheid Republikeinen, Deze zijn na de verkiezingen gekozen door het volk), alwaar het Congres beslsit of een wet wordt aangenomen of niet. Daar zit het probleem van obamacare dus ook , dat en dat een meerderheid van het volk geen Obamacare wil, een verzekering waar Obama zelf niet voor inschrijft, omdat hij heeft geregeld dat volksvertegenwoordigers een vrijstelling hebben, zij mogen hun eigen verzekering regeln, die wel alles dekt en waar een ambtenaar niet beslist of je leven geredt wordt of niet.

  De Shut-down stopt enkel, indien de democraten willen onderhandelen over het snijden in de uitgaven!

  0 likes
 13. [quote name=”Adrian Reid Navarro”]Jaja ik wist dat er op 1 october iets zou gebeuren in de VS. Aangezien alle voorbereidingen die daar werden getroffen voor 1 october.
  De mensen moeten daar goed wakker geschud worden, of het gaat snel goed mis..
  Maarja wat heeft het ook voor zin eigenlijk? want als ze daar in opstand zouden komen, gooien ze gewoon de martial law er in met de gevolgen van dien.[/quote]
  Dit was al ver voor 1 october aangekomdigt dus het kan voor niemand een verrassing zijn geweest!!

  En glazen bol was dus niet nodig, gewoon het nieuws volgen!

  0 likes
 14. [quote name=”Twanno”]Gewoonweg schandalig! Alweer een duidelijk teken hoever de overheid van zijn/haar burgers afstaat. Bijna 1miljoen mensen met onbetaald verlof omdat een stel kleuters het niet eens kunnen worden met elkaar. Onverantwoord!![/quote]
  ! miljoen mensen die hun salaris niet ontvangen uit de belasting opbrengsten, je vergeet er enkel wel bnij te vermelden dat het om niet essentiele overheidsdiensten gaat. Denk daar eens over na, NIET-ESSENTIEEL.

  0 likes
 15. [quote name=”days of our lives”][quote name=”Adrian Reid Navarro”]Overigens snap ik geen bal van die shutdown… Hoezo kunnen ze dat doen als obama gewoon de president is en obamacare de grootste reden is dat hij uberhaupt is gekozen. Heel apart dit.[/quote]

  Treiterij.
  Nagenoeg ieder land in de wereld heeft een collectief zorgstelsel. De Republikeinen associëren dit met communisme, maar dat heeft wel tot gevolg dat in Amerika mensen zonder verzekering of geld, kunnen overlijden aan goed behandelbare ziektes.

  En een klein deel van de Republikeinen heeft wel degelijk ingestemd met Obamacare, maar de groep die nu tegenstand biedt is de achterlijke en egocentrische Tea Party.[/quote]
  Nee een zorgstelsel waar een ambtenaar gaat beslissen of je die zrog wel krijgt of niet is veel beter toch. Gelukkig heeft Obama voor zichzelf het zo geregeld dat hij NIET verplicht is om die geweldige verzekering af te nemen. Een verzekering die aantoonbaar slechter en duurder is dan wat mensen ervoor konden afsluiten. Een zorgverzekering die geen boete geeft wanneer je hem niet kan betalen maar een belasting aanslag, want een boete was tegen de constitutie, zie hier hoe Obama de constitutie belachelijk maakt. Je noemt het anders en je legt het volk alsnog je wil op met een zorgwet die moest worden aangenomen, voordat men de 1500 pagina tellende wet mocht inzien!! Dat opzich zou je al moeten waarschuwen voor de komende ellende. Daarnaast is de wet alle keren afgewezen door het congres, laat dat nu net het onderdeel zijn dat vbeslist over wetten. Maar leuk als je niet weet hoe het werkt in de VS maar wel klaar staat om te veroordelen.

  Maar denk er eens over na, merendeel van de bevolking is tegen Obamacare, hoe werkte het ook alweer in een democratie, Meeste stemmen gelden toch??

  0 likes
 16. Je kan de situatie daar zo doortrekken naar de politiek in Nederland.
  In het verleden vroeg men zich af of de USSR het jaar 2000 wel zou halen, nu mag de mensheid zich afvragen of het vrije westen 2020 wel haalt in de samenstelling zoals wij dat bijna een eeuw gewend zijn.
  Voor graaiers en corrupte politici is de bodem in zicht, ook in Nederland met haar falende overheden.

  0 likes
 17. De staatsschuld komt nooit meer op een acceptabel niveau.
  Een shutdown voor meer landen/wereld?
  Kijk maar eens op deze site.
  http://www.destaatsschuldmeter.nl/amerika-verenigde-staten-vs-usa/

  0 likes
 18. Ronald Soeverein Men

  Het wordt pas echt een totale shutdown als straks in het weekend van 11 tot 13 oktober de Amerikaanse truckers alles neerleggen dan zit het land echt op slot en in de problemen daar alles per truck wordt vervoerd. Let wel de Amerikaanse truck-union is de grootste union (vakbond) van Amerika. Als wij slim zijn in Europa doen wij met alle Europeanen mee dan leg je het huidige wereldstelsel stil en kunnen wij allen met onze eisen komen en onze bank en politieke elite berechten zoals in IJsland!!!

  0 likes
 19. Rasecht Berensiroop

  Spacefuture-exopolitiek vanuit Vlaanderen-Antwerpen
  space scientific politics and monetary systems
  Exopolitics.eu Spacedefensie

  De VSA-politieke carnaval op “de shutdown”: die politieke deskundigheid en verantwoordelijkheid van de supermacht Congres, Aards planetair de plak zwaaien over iedereen en de enige staat die mag samenwerken met Extraterrestrials, aan welke politieke zotten gaat u dat laten wijswmaken binnen de EU. De EU volgt beter haar eigen koers voor de verdere uitbouw voor de VSE.
  Binnen VN Veiligheidsraad, is een marjonet van de onderlinge strijd tussen de supermachten Rusland en VSA welke staten chemische wapens mogen gebruiken. Waar zijn en blijven de bewijzen, wie op Syrische grondgebied chemische wapens gebruikte. Sysiche chemische wapens moeten worden vernietigd volgens de resolutie 2118 en die van Israel, Israëlistisch aanvallen in 2008-2009 met witte fosforbommen op de Gazastrook.

  0 likes
 20. De government shutdown en eventueel ook het default on de0bt van de VS op 17 oktober zijn helemaal de schuld van degenen die vorig jaar november hun stem hebben uitgebracht. Hier past dus leedvermaak en geen bezorgdheid over de gevolgen. De kiezers moeten alle ellende maar dulden tot ze volgend jaar november weer naar de stembus mogen. Pas dan is, dukt me, een uitweg mogelijk uit de impasse bij de federale regering die nu is ontstaan.

  0 likes
 21. Dit kan nogal beroerde consequenties hebben. Bijvoorbeeld een chemische fabriek kan nu dud onbeperkt rotzooi lozen bijvoorbeeld terwijl er eerder in ieder geval enige controle was. Zitten de leraren nu ook thuis ? gaat de brug open ?, wordt het sneeuw straks geruimd ?, brandweer, politie enzovoort, enzovoort.

  0 likes
 22. De zombie generatie gaat het voelen, geen elektrische tijd, wat nu? Haha, enige wat ik weet is ook om deze mensen te helpen met jouwn kennis, ook ouderen gaan dit voelen. Be prepared on anything and stay positive!

  0 likes
 23. Mensen ik hou mijn hart vast, het daadwerkelijke begin voor de Grote Ellende die ons nog te wachten staat. Alles gaat samen vallen, vluchten hiervoor kan niet meer. Dan alleen bidden met de hoop op het uiteindelijke resultaat voor de Nieuwe wereld, waarin Zuiverheid, Liefde en Harmonie weer bovenaan komt te staan en waarin mensen, dieren en natuur weer in éénheid gaan Samen Leven… Want zeg eens eerlijk, het kon zó tóch óók niet meer doorgaan…

  0 likes
 24. [quote name=”S0M30N3″]De zombie generatie gaat het voelen, geen elektrische tijd, wat nu? Haha, enige wat ik weet is ook om deze mensen te helpen met jouwn kennis, ook ouderen gaan dit voelen. Be prepared on anything and stay positive![/quote]

  Leef jij in een hutje op de hei of zo ?(helemaal selfsupporting).

  0 likes
 25. “Er wordt tijdens de shutdown geen onderzoek gedaan naar productveiligheid, financiële veiligheid en de veiligheid van afvalverwerkingsinstallaties. De inspectie van chemische installaties en drinkwatersystemen wordt opgeschort”

  Oftewel, er kan nu van alles mee gedaan worden…

  0 likes
 26. [quote name=”Rasecht Berensiroop”]Spacefuture-exopolitiek vanuit Vlaanderen-Antwerpen
  space scientific politics and monetary systems
  Exopolitics.eu Spacedefensie

  De VSA-politieke carnaval op “de shutdown”: die politieke deskundigheid en verantwoordelijkheid van de supermacht Congres, Aards planetair de plak zwaaien over iedereen en de enige staat die mag samenwerken met Extraterrestrials, aan welke politieke zotten gaat u dat laten wijswmaken binnen de EU. De EU volgt beter haar eigen koers voor de verdere uitbouw voor de VSE.
  Binnen VN Veiligheidsraad, is een marjonet van de onderlinge strijd tussen de supermachten Rusland en VSA welke staten chemische wapens mogen gebruiken. Waar zijn en blijven de bewijzen, wie op Syrische grondgebied chemische wapens gebruikte. Sysiche chemische wapens moeten worden vernietigd volgens de resolutie 2118 en die van Israel, Israëlistisch aanvallen in 2008-2009 met witte fosforbommen op de Gazastrook.[/quote]
  Chemische wapens in Syrië. Prachtige kans voor een Derde Wereldoorlog?
  Shutdown Verenigde Staten van Amerika. Wat is de WERKELIJKE reden?
  Fukushima. Hoe gevaarlijk is de situatie dáár aan het worden?
  Het roer moet om, da’s één ding wat zeker is! Wij zullen als de dooie donder met creatieve alternatieven moeten komen.
  O, ja, Rasecht Berensiroop? Contacten met Extraterrestrials zijn er over de hele wereld gedurende vele eeuwen geweest; dit is niet het exclusieve recht van (een kleine groep) Amerikanen. Hartelijke groeten van Paquita.

  0 likes
 27. Is het niet zo dat de leningen gebruikt worden om de (zgn) werklozen en mensen in armoede te helpen een fatsoenlijk leven te geven ?

  Maar hoe kun je dit afhankelijkheids systeem omzeilen ? Door een eigen waarde munt in te voeren voor die groep die nu nog van duur betaalde mensen en levensmiddelen en weet ik wat afhankelijk werden gemaakt, want wanneer je weinig te makken hebt eis je gewoon een eigen manier van leven op waar de overheid rekening mee moet houden , anders verdienen ze helemaal niks meer aan je want dan heb je een eigen leven verkozen boven een leven waarmee je uitgeleefd en uitgewoond word . En ik denk dat de nieuwe munt niet meer zoals nu in een oud economisch waarderings systeem gehandhaafd word, maar een een relatief, op de persoonlijke situatie afgestemde behoefte en inzet word beloond . Dan zou dit er op neer komen dat iedereen betaald naarwat hij of zij er voor over heeft . Uiteindelijk gaat het namelijk hierin om de geloofwaardigheid van de mensen , niet om hun reputatie zoals welke er zijn door ondergravende (verzwakkende) sociale (in)activiteiten welke op allerlei manier, in manische investeringen tbv de toekomst leiden enwel met ziekte en sociale tweedeling , wat tot nog meer onderdrukking ( door de foute .. snelle succes jongens ) tot meer chaos uitlopen zal .

  0 likes
 28. [quote name=”Aardebewoner”][quote name=”S0M30N3″]De zombie generatie gaat het voelen, geen elektrische tijd, wat nu? Haha, enige wat ik weet is ook om deze mensen te helpen met jouwn kennis, ook ouderen gaan dit voelen. Be prepared on anything and stay positive![/quote]

  Leef jij in een hutje op de hei of zo ?(helemaal selfsupporting).[/quote]

  Nee, grot..

  0 likes
 29. [quote name=”days of our lives”][quote name=”Adrian Reid Navarro”]Overigens snap ik geen bal van die shutdown… Hoezo kunnen ze dat doen als obama gewoon de president is en obamacare de grootste reden is dat hij uberhaupt is gekozen. Heel apart dit.[/quote]
  Treiterij.
  Nagenoeg ieder land in de wereld heeft een collectief zorgstelsel. De Republikeinen associëren dit met communisme, maar dat heeft wel tot gevolg dat in Amerika mensen zonder verzekering of geld, kunnen overlijden aan goed behandelbare ziektes.

  En een klein deel van de Republikeinen heeft wel degelijk ingestemd met Obamacare, maar de groep die nu tegenstand biedt is de achterlijke en egocentrische Tea Party.[/quote]
  Dit geeft ook aan hoe naief sommige mensen zijn. Een door de overheid verplichte zorgverzekering en het verbod om het zelf beter en goedkoper te regelen, dat is immers wat er nu gebeurd! De dekking is minder en de prijs in verhouding hoger. Hoe kan een overheid ooit in de positie komen om jou te verplichten om voor jezelf een zorgverzekering aan te schaffen? Verplichtingen zie je enkel in Totalitaire regimes, de staat weet het veel beter. Dan kom je voor 99% in de socialistische en communistische hoek uit. Vervelend maar keihard feit! Die hebben namelijk scheidt aan zelfverantwoordleijkeheid, zelfinitiatief en zelfbeschikking! Laat dit nu net het punt zijn waar de Republikeinen en de Amerikaanse grondwet over vallen. Dat de rechtbank(5 tegen 4) dan heeft beslist dat het hernoemen van de boete naar een belastingaanslag, (dus simpel een andere naam geven aan een boete vanuit de overheid) het spontaan geen conflict meer geeft met de Amerikaanse grondwet is dan ook lachwekkend.

  Het is als de Europese grondwet weg stemmen en dan door het te hernoemen en aan te passen nog steeds in werking laten treden, maar het gewoon geen grondwet meer te noemen, het is echter wel leidend. Als je dat soort zaken niet wil zien ben je wel heel ver weg!

  0 likes
 30. [quote name=”Ronald Soeverein Men”]Het wordt pas echt een totale shutdown als straks in het weekend van 11 tot 13 oktober de Amerikaanse truckers alles neerleggen dan zit het land echt op slot en in de problemen daar alles per truck wordt vervoerd. Let wel de Amerikaanse truck-union is de grootste union (vakbond) van Amerika. Als wij slim zijn in Europa doen wij met alle Europeanen mee dan leg je het huidige wereldstelsel stil en kunnen wij allen met onze eisen komen en onze bank en politieke elite berechten zoals in IJsland!!![/quote]
  Ja doe wat de Amrikaanse evconomie ontwrichtende Bonden doen. In sommige staten ben je verplicht aangesloten omdat je anders niet mag worden aangenomen, vervolgens wordt je verplichte contributie automatisch overgemaakt naar de bond, die vervolgens al die miljoenen fijn gebruiken om bevriende Democraten financieel te steuenen met immense bedragen om gekozen te worden. Nee laten we vooral doen wat de Amerikaanse bonden doen. Het is niet voor niets dat je steeds meer demostraties ziet tegen de bonden met borden als recht op werk!! En dat slaat in zijn geheel op door de bonden afgedwongen eisen dat enkel aangesloten werkenemers mogen worden aangesloten. Verdiep u eens in de bonden maffia en schrik vooral niet! Zonder bonden en Democraten had Detroit nu niet volledig kapot gemaakt zijn! Ooit het economische hart van de VS!

  0 likes
 31. [quote name=”Aardebewoner”]Dit kan nogal beroerde consequenties hebben. Bijvoorbeeld een chemische fabriek kan nu dud onbeperkt rotzooi lozen bijvoorbeeld terwijl er eerder in ieder geval enige controle was. Zitten de leraren nu ook thuis ? gaat de brug open ?, wordt het sneeuw straks geruimd ?, brandweer, politie enzovoort, enzovoort.[/quote]
  Nee dat kan niet want essentiele onderdelen van de overheid, dus de onderdelen waar men niet zoner kunnen draaien op 100% door! De overige 93% niet-essentiele overheidszaken liggen wel stil! Obama probeert wel zoveel mogelijk zaken te sluiten die het publiek treffen zoals memorials(iets dat nog nooit in de geschiedenis van de VS is gebeurt, dus tijdens geen een shut-down is zijn deze plaatsen dus ooit gesloten) en nationale parken, want blijkbaar kan je niet je geliefden herdenken of wandelen in het park zonder de overheid om een oogje in het zeil te houden. Het toont de ware trekken van dictorator Obama!

  0 likes
 32. [quote name=”Pablo”]Heeft de shutdown van de VS een financiele oorzaak of is er meer aan de hand?

  http://www.bovendien.com/categorieen/actualiteit/heeft-de-shutdown-van-de-vs-een-financiele-oorzaak-of-is-er-meer-aan-de-hand%5B/quote%5D
  Of te wel een rookgordijn, Komeet Ison is vlakbij en de dames en heren machthebbers zijn de schuilkelders in gevlucht.Zinloos natuurlijk maar daar komen zij vanzelf wel achter.

  0 likes
 33. [quote name=”S0M30N3″]De zombie generatie gaat het voelen, geen elektrische tijd, wat nu? Haha, enige wat ik weet is ook om deze mensen te helpen met jouwn kennis, ook ouderen gaan dit voelen. Be prepared on anything and stay positive![/quote]
  Waarom zou er geen electriciteit zijn? Deze zaken zijn in de VS gelukkig helemaal geprivatiseerd en heeft de overheid totaal geen invloed op het functioneren. Bij een instortende door de teveel spenderende overheid, zullen al deze zaken gewoon doorlopen zonder gevolgen voor de burger. Het zijn de vele overheidszaken, die de burgers overigens zelf veel beter en goedkoper kunnen regelen die stilvallen. Je betaald geen belasting meer dus je kunt deze zaken in het vervolg onder elkaar veel goedkoper zelf regelen. OP het moment hebben we het in de VS over 97% van de overheidstaken die zijn stilgevallen en dit zijn zoals telkens weer benoemnd non-essential services!!! Dus niet-essentieel, als in de overheid hoeft deze zaken niet te regelen maar door haar bemoeizucht toch doet!!

  En de lolbroeken die de zaak omdraaien dor de schuld in de schoenen te schuiven van niet de belastingen willen te verzwaren, een overheid hoort niet constant meer uit te geven, zodat die belastingen niet hoeven te worden verzwaart, waarom spannen zoveel mensen het paard achter de kar??

  Voor degenedie zo geieln op de Democraten en haar broeders de vakbonden, zie hier het resultaat van haar beleid, Andere Democratische staten staan op het punt dit voorbeeld te volgen, maar laten we vooral meer uit blijven geven dan men heeft!

  http://blog.meervrijheid.nl/2013/09/anarchie-in-detroit/

  Nee wat de Democraten willen is prettig!! Het vernietigt een hele economie! Zoals de socialitische gedachte dit doet in Europa met Nederland voorop!

  0 likes
 34. [quote name=”Roeland”]”Er wordt tijdens de shutdown geen onderzoek gedaan naar productveiligheid, financiële veiligheid en de veiligheid van afvalverwerkingsinstallaties. De inspectie van chemische installaties en drinkwatersystemen wordt opgeschort”

  Oftewel, er kan nu van alles mee gedaan worden…[/quote]
  Dit is bangmakerij van de Obama administratie, dit val namelijk onder de essentiele delen van de overheid, indien Obama opdracht heeft gegeven deze zaken te staken is dat zijn verantwoordleijkheid!

  0 likes
 35. [quote name=”365Y”]Is het niet zo dat de leningen gebruikt worden om de (zgn) werklozen en mensen in armoede te helpen een fatsoenlijk leven te geven ?

  Maar hoe kun je dit afhankelijkheids systeem omzeilen ? Door een eigen waarde munt in te voeren voor die groep die nu nog van duur betaalde mensen en levensmiddelen en weet ik wat afhankelijk werden gemaakt, want wanneer je weinig te makken hebt eis je gewoon een eigen manier van leven op waar de overheid rekening mee moet houden , anders verdienen ze helemaal niks meer aan je want dan heb je een eigen leven verkozen boven een leven waarmee je uitgeleefd en uitgewoond word . En ik denk dat de nieuwe munt niet meer zoals nu in een oud economisch waarderings systeem gehandhaafd word, maar een een relatief, op de persoonlijke situatie afgestemde behoefte en inzet word beloond . Dan zou dit er op neer komen dat iedereen betaald naarwat hij of zij er voor over heeft . Uiteindelijk gaat het namelijk hierin om de geloofwaardigheid van de mensen , niet om hun reputatie zoals welke er zijn door ondergravende (verzwakkende) sociale (in)activiteiten welke op allerlei manier, in manische investeringen tbv de toekomst leiden enwel met ziekte en sociale tweedeling , wat tot nog meer onderdrukking ( door de foute .. snelle succes jongens ) tot meer chaos uitlopen zal .[/quote]
  Lenen om mensen die in armoede leven een fatsoenlijk leven te geven… En hoe zie je dat oneindeig bij blijven leven totdat je niet meer kan betalen zodat iedereen uiteindelijk gelijk in armoe zal zijn?? Een heel mooi idealitisch streven, maar wel een die een heel land en haar ionwoners kapot maakt! Lenen is geld uitgeven dat je niet hebt, op kosten van toekomstige generaties die niet op jouw gestemd hebben, wie geeft jou het recht schulden op te bouwen die je kinderen en de kinderen van je kinderen uiteindelijk moeten ophoesten? wat is daar sociaal aan, dat is enkel ascosiaal!!

  0 likes
 36. Voor een ieder die denkt dat de Democraten lekker door moeten gaan op de ingeslagen weg, je kan dit ook projecteren op Nederland en de EUSSR.

  http://www.youtube.com/watch?v=PHe0bXAIuk0#t=939

  0 likes
 37. [quote name=”pietje bell”][quote name=”Pablo”]Heeft de shutdown van de VS een financiele oorzaak of is er meer aan de hand?

  http://www.bovendien.com/categorieen/actualiteit/heeft-de-shutdown-van-de-vs-een-financiele-oorzaak-of-is-er-meer-aan-de-hand%5B/quote%5D
  Of te wel een rookgordijn, Komeet Ison is vlakbij en de dames en heren machthebbers zijn de schuilkelders in gevlucht.Zinloos natuurlijk maar daar komen zij vanzelf wel achter.[/quote]

  Of ze zijn het gewoon echt niet eens over de nieuwe wet en de financiele gevolgen hiervan en heeft die komeet van je hier echt geen moer mee te maken. Of is dat te rationeel?

  0 likes
 38. [quote name=”pietje bell”][quote name=”Pablo”]Heeft de shutdown van de VS een financiele oorzaak of is er meer aan de hand?

  http://www.bovendien.com/categorieen/actualiteit/heeft-de-shutdown-van-de-vs-een-financiele-oorzaak-of-is-er-meer-aan-de-hand%5B/quote%5D
  Of te wel een rookgordijn, Komeet Ison is vlakbij en de dames en heren machthebbers zijn de schuilkelders in gevlucht.Zinloos natuurlijk maar daar komen zij vanzelf wel achter.[/quote]

  Whoa!!! Obama calls for “NEW WORLD ORDER”,in front of the United Nations. The U.S. to go biometric.

  http://www.youtube.com/watch?v=U2zlR06umDI

  0 likes
 39. [quote name=”M. Brandenburg”][quote name=”365Y”]Is het niet zo dat de leningen gebruikt worden om de (zgn) werklozen en mensen in armoede te helpen een fatsoenlijk leven te geven ? [/quote]

  Lenen om mensen die in armoede leven een fatsoenlijk leven te geven… En hoe zie je dat oneindeig bij blijven leven totdat je niet meer kan betalen zodat iedereen uiteindelijk gelijk in armoe zal zijn?? Een heel mooi idealitisch streven, maar wel een die een heel land en haar ionwoners kapot maakt! Lenen is geld uitgeven dat je niet hebt, op kosten van toekomstige generaties die niet op jouw gestemd hebben, wie geeft jou het recht schulden op te bouwen die je kinderen en de kinderen van je kinderen uiteindelijk moeten ophoesten? wat is daar sociaal aan, dat is enkel ascosiaal!![/quote]

  Tja de economie die we nu hebben is gebaseerd op het scheppen van ware gevaren gebaseerd op verkeerde, en bedreigende speeltjes, en zien van spoken , eenzamen en slapers tot dag dromers, groeps onzekerheid en dit maakt van een mens tot een tunnel-visioneel , en is het pak wat je pakken kunt om niet als eerste je kop eraf en dus er van onderdoor te gaan.

  0 likes
 40. [quote name=”pietje bell”][quote name=”Pablo”]Heeft de shutdown van de VS een financiele oorzaak of is er meer aan de hand?

  http://www.bovendien.com/categorieen/actualiteit/heeft-de-shutdown-van-de-vs-een-financiele-oorzaak-of-is-er-meer-aan-de-hand%5B/quote%5D
  Of te wel een rookgordijn, Komeet Ison is vlakbij en de dames en heren machthebbers zijn de schuilkelders in gevlucht.Zinloos natuurlijk maar daar komen zij vanzelf wel achter.[/quote]
  Altijd lachen met jou… als ze echt de schuilkelders waren ingegaan, hoe kan het dan dat we beelden zagen gewoon vanuit het Capitool en de speech van Obama in de BUITENLUCHT? Ja, zij komen zeker wat achter — als die komeet gewoon onschuldig deze aardkloot voorbij raced zonder dat er wat gebeurd…

  0 likes
 41. [quote name=”Nibber”][quote name=”pietje bell”][quote name=”Pablo”]Heeft de shutdown van de VS een financiele oorzaak of is er meer aan de hand?

  http://www.bovendien.com/categorieen/actualiteit/heeft-de-shutdown-van-de-vs-een-financiele-oorzaak-of-is-er-meer-aan-de-hand%5B/quote%5D
  Of te wel een rookgordijn, Komeet Ison is vlakbij en de dames en heren machthebbers zijn de schuilkelders in gevlucht.Zinloos natuurlijk maar daar komen zij vanzelf wel achter.[/quote]
  Altijd lachen met jou… als ze echt de schuilkelders waren ingegaan, hoe kan het dan dat we beelden zagen gewoon vanuit het Capitool en de speech van Obama in de BUITENLUCHT? Ja, zij komen zeker wat achter — als die komeet gewoon onschuldig deze aardkloot voorbij raced zonder dat er wat gebeurd…[/quote]
  verander je naam maar in ongeloof en bibber.Of gewoon iets verder kijken dan je neus lang is.Of ga je eens verdiepen in de echte waarheid.

  0 likes
 42. In Case You Missed It: Obama Administration Supports Bureaucrats But Not Pediatric Cancer Research

  The Obama Administration released a statement this afternoon supporting H.R. 3223 to retroactively compensate furloughed federal employees as a result of any lapse in appropriations. While House Republicans welcome Democrat support for this measure, it begs the question as to why the Obama administration and Democrats would support federal bureaucrats but not pediatric cancer research or veteran benefits.

  Wie facebook heeft kan even een kijkje nemen in alle geweldige aktied van de Democraten waar we uiteraard de Republikeinen de schuld van geven!!

  https://www.facebook.com/impeachnancypelosi?hc_location=stream

  0 likes
 43. [quote name=”365Y”][quote name=”M. Brandenburg”][quote name=”365Y”]Is het niet zo dat de leningen gebruikt worden om de (zgn) werklozen en mensen in armoede te helpen een fatsoenlijk leven te geven ? [/quote]

  Lenen om mensen die in armoede leven een fatsoenlijk leven te geven… En hoe zie je dat oneindeig bij blijven leven totdat je niet meer kan betalen zodat iedereen uiteindelijk gelijk in armoe zal zijn?? Een heel mooi idealitisch streven, maar wel een die een heel land en haar ionwoners kapot maakt! Lenen is geld uitgeven dat je niet hebt, op kosten van toekomstige generaties die niet op jouw gestemd hebben, wie geeft jou het recht schulden op te bouwen die je kinderen en de kinderen van je kinderen uiteindelijk moeten ophoesten? wat is daar sociaal aan, dat is enkel ascosiaal!![/quote]

  Tja de economie die we nu hebben is gebaseerd op het scheppen van ware gevaren gebaseerd op verkeerde, en bedreigende speeltjes, en zien van spoken , eenzamen en slapers tot dag dromers, groeps onzekerheid en dit maakt van een mens tot een tunnel-visioneel , en is het pak wat je pakken kunt om niet als eerste je kop eraf en dus er van onderdoor te gaan.[/quote]
  U bedoelt leen wat je lenen kan en achteraf heel hard huilen omdat je het terug moet betalen ook als je zelf op dat moment in een mindere periode zit. Het pak wat je pakken kunt is wel waar, maar geld vooral uit het standpunt ik wil alles en hij met een(hoger) inkomen mag het betalen.

  Indien iedereen eerst zou sparen voor het mag uitgeven en overheden wettelijkworden vverplicht om rond te komen met een maximale belastinglast van 35% (overheid, gemeente en provincien bij elkaar) dan hebben we helemaal geen financiele problemen, zal er meer werkgelegeheid zijn en kunnen mensen zelf beslissen aan welke goede doelen zij hun geld willen geven. En wie het mocht willen kan lekker drie keer per jaar op vakantie!! Want dat is niet aan een ander te beslissen of het mag of wenselijk is.

  0 likes
 44. [quote name=”pietje bell”][quote name=”Nibber”][quote name=”pietje bell”][quote name=”Pablo”]Heeft de shutdown van de VS een financiele oorzaak of is er meer aan de hand?

  http://www.bovendien.com/categorieen/actualiteit/heeft-de-shutdown-van-de-vs-een-financiele-oorzaak-of-is-er-meer-aan-de-hand%5B/quote%5D
  Of te wel een rookgordijn, Komeet Ison is vlakbij en de dames en heren machthebbers zijn de schuilkelders in gevlucht.Zinloos natuurlijk maar daar komen zij vanzelf wel achter.[/quote]
  Altijd lachen met jou… als ze echt de schuilkelders waren ingegaan, hoe kan het dan dat we beelden zagen gewoon vanuit het Capitool en de speech van Obama in de BUITENLUCHT? Ja, zij komen zeker wat achter — als die komeet gewoon onschuldig deze aardkloot voorbij raced zonder dat er wat gebeurd…[/quote]
  verander je naam maar in ongeloof en bibber.Of gewoon iets verder kijken dan je neus lang is.Of ga je eens verdiepen in de echte waarheid.[/quote]
  Verdiepen in welke waarheid, alle zogenaamde machthebbers zijn dagelijks in het nieuws en dat is niet vanuit de buurt van een zogenaamde mega bunker die bestand is tegen komeet inslagen. Of hebben we die bunker overal waar het ons maar uitkomt? Kom eens uit de doos met je ideeen!

  0 likes
 45. [quote name=”M. Brandenburg”][quote name=”365Y”][quote name=”M. Brandenburg”][quote name=”365Y”]Is het niet zo dat de leningen gebruikt worden om de (zgn) werklozen en mensen in armoede te helpen een fatsoenlijk leven te geven ?
  Tja de economie die we nu hebben is gebaseerd op het scheppen van ware gevaren en bedreigende speeltjes, onzekerheid maakt van een mens een tunnel-visioneel en is het pak wat je pakken kunt om niet als eerste je kop eraf om er onderdoor te gaan.[/quote]
  U bedoelt leen wat je lenen kan en achteraf heel hard huilen omdat je het terug moet betalen ook als je zelf op dat moment in een mindere periode zit. Het pak wat je pakken kunt is wel waar, maar geld vooral uit het standpunt ik wil alles en hij met een(hoger) inkomen mag het betalen.

  Indien iedereen eerst zou sparen voor het mag uitgeven en overheden wettelijkworden vverplicht om rond te komen met een maximale belastinglast van 35% (overheid, gemeente en provincien bij elkaar) dan hebben we helemaal geen financiele problemen, zal er meer werkgelegeheid zijn en kunnen mensen zelf beslissen aan welke goede doelen zij hun geld willen geven. En wie het mocht willen kan lekker drie keer per jaar op vakantie!! Want dat is niet aan een ander te beslissen of het mag of wenselijk is.[/quote]

  Veel te simpel , omdat de psychologie achter de bestedings drijfveren van de mens beter belicht moet worden – niet zoals van jij leeft omdat ik de centen verdien. Het rekenen met centen als een eerlijk ijkpunt .. corrupt of eerlijk, hiermee is het geluk gedood en zijn de normale levensvoorwaarden scheef gaan lopen, Je conclusie die ook hier, o zo snel word getrokken is simpel gezegt een schadelijke promotie van autoritaire geesten. Waarvoor zijn we hier op dit forum , om de waarheid te spreken en te onderzoeken toch .. ,zelfs met een lijk heb je nog handel .. Kletspraatjes leid(den) ten voordele van een (reeds bestaand maar grotendeels illegaal) totalitair bestuur ..

  0 likes
 46. En nog meer misselmakende spelletjes van de Dmecratische overheid van Anti-christ Obama; http://www.nationalreview.com/article/360429/shutdown-simulacrum-mark-steyn

  The truth sucks!! Wanneer gaan de ogen van de Obama-fielen open??

  0 likes
 47. [quote name=”M. Brandenburg”]En nog meer misselmakende spelletjes van de Dmecratische overheid van Anti-christ Obama; http://www.nationalreview.com/article/360429/shutdown-simulacrum-mark-steyn

  The truth sucks!! Wanneer gaan de ogen van de Obama-fielen open??[/quote]
  Verkeerde gedachten gang ,Als men even door het spel wat gespeeld wordt heen kijkt,komt men tot de conclusie, dat niet Obama maar het congres verkeerd bezig is,En mooi in zijn geheel verwisseld kan worden door een regering die er wel voor de mensheid is, wat dan weer een rippel effect heeft om alle regeringen die het spoor bijster zijn te vervangen.Dus ook hier.en dat brengt zowel nesara als discloser op gang zo ook de bekendmaking van de z,g kometen Elenin (ligt al bijna 3 jaar naast de zon.Wat dus ook een gewone planeet is met volop leven met hogere wezens.wat wij zien hier is een holografische projectie . en Ison een groot moederschip wat nu ook vlakbij [email protected] die z,g komeet Ison is een onderdeel van het spel wat de negatieve macht speelt. fema portorico.lijkzakken en kisten z,g angst voor een giga sunamie. Angst zaaierij. alleen zijn zij eigenlijk al uitgespeeld.vandaar die schuilkelders.en indeed zinloos.

  0 likes
 48. [quote name=”M. Brandenburg”]
  Nee een zorgstelsel waar een ambtenaar gaat beslissen of je die zrog wel krijgt of niet is veel beter toch. Gelukkig heeft Obama voor zichzelf het zo geregeld dat hij NIET verplicht is om die geweldige verzekering af te nemen. Een verzekering die aantoonbaar slechter en duurder is dan wat mensen ervoor konden afsluiten. Een zorgverzekering die geen boete geeft wanneer je hem niet kan betalen maar een belasting aanslag, want een boete was tegen de constitutie, zie hier hoe Obama de constitutie belachelijk maakt. Je noemt het anders en je legt het volk alsnog je wil op met een zorgwet die moest worden aangenomen, voordat men de 1500 pagina tellende wet mocht inzien!! Dat opzich zou je al moeten waarschuwen voor de komende ellende. Daarnaast is de wet alle keren afgewezen door het congres, laat dat nu net het onderdeel zijn dat vbeslist over wetten. Maar leuk als je niet weet hoe het werkt in de VS maar wel klaar staat om te veroordelen.

  Maar denk er eens over na, merendeel van de bevolking is tegen Obamacare, hoe werkte het ook alweer in een democratie, Meeste stemmen gelden toch??[/quote]

  Ik respecteer dat je het niet eens bent met die collectieve zorgverzekering, maar dat is niet mijn punt. Die zorgverzekering is er op democratische wijze gekomen, nota bene op zo’n beetje alle mogelijkheden door wetgever en rechtsorganen getoetst, en zonder steun van een deel van de Republikeinen was die wet er niet gekomen.

  Nu heeft het groepje gefrustreerde Tea Party aanhangers kans gezien om een patstelling te creëren omdat ze een democratisch besluit niet respecteren.

  Dan is er dus sprake van treiterij en toon je je een slechte verliezer. Wat jouw en mijn mening over die wet en het democratische proces is, staat daar geheel los van.

  0 likes
 49. [quote name=”days of our lives”][quote name=”M. Brandenburg”]?[/quote]

  Ik respecteer dat je het niet eens bent met die collectieve zorgverzekering, maar dat is niet mijn punt. Die zorgverzekering is er op democratische wijze gekomen, nota bene op zo’n beetje alle mogelijkheden door wetgever en rechtsorganen getoetst, en zonder steun van een deel van de Republikeinen was die wet er niet gekomen.[/quote]
  Hoe kom je erbij dat die wet er democratisch is gekomen? Hij moest aangenomen worden zonder dat men de wet had ingelezen, dat kon altijd nog!! De Obama geile-democraten die de meerderheid hadden deden dit blind omdat Obama de verlosser de eerste (half)zwarte (door zijn witte familie opgevoede en in harvard ingekochte familie) prsident van Amerikan niet opeblijk te willen afvallen. Vervolgens moest deze wet naar de rechtbank omdat hij onconstitutioneel is, in eerste instantie is die wet dan ook afgewezen, door later de boete die men krijgt te veranderen in een belastingaanslag is de wet op een technisch puntje toch goedgekeurd door de rechtbank met 5 tegen vier stemmen. Een kind begrijpt dat dit keiharde onzin is, je kan het anders noemen het is exact hetzelfde achteraf. Democratisch gekozen en toch is nu al meer dan de helft van de bevolking tegen het plan. Na inlezen komt de ene na de andere democraat naar buiten dat het fout was. Maar Democratisch is dat het congress uiteindelijk elke wet goedkeurd en die blokt hem nu heel democratisch. En toch klagen we. Begrijpen we het Amerikaanse systeem wel? De Republieken gebruiken hun democratisch recht om het door de strot gestampte alsnog tegen te houden, men doet dit op democratische wijze!

  Je reacties op de Tea Party zal ik compleet negeren, want je weet overduidelijk niet wie deze leiden zijn en waar zij voor staan!

  0 likes
 50. [quote name=”pietje bell”][quote name=”M. Brandenburg”]En nog meer misselmakende spelletjes van de Dmecratische overheid van Anti-christ Obama; http://www.nationalreview.com/article/360429/shutdown-simulacrum-mark-steyn

  The truth sucks!! Wanneer gaan de ogen van de Obama-fielen open??[/quote]
  Verkeerde gedachten gang ,Als men even door het spel wat gespeeld wordt heen kijkt,komt men tot de conclusie, dat niet Obama maar het congres verkeerd bezig is,En mooi in zijn geheel verwisseld kan worden door een regering die er wel voor de mensheid is, wat dan weer een rippel effect heeft om alle regeringen die het spoor bijster zijn te vervangen.Dus ook hier.en dat brengt zowel nesara als discloser op gang zo ook de bekendmaking van de z,g kometen Elenin (ligt al bijna 3 jaar naast de zon.Wat dus ook een gewone planeet is met volop leven met hogere wezens.wat wij zien hier is een holografische projectie . en Ison een groot moederschip wat nu ook vlakbij [email protected] die z,g komeet Ison is een onderdeel van het spel wat de negatieve macht speelt. fema portorico.lijkzakken en kisten z,g angst voor een giga sunamie. Angst zaaierij. alleen zijn zij eigenlijk al uitgespeeld.vandaar die schuilkelders.en indeed zinloos.[/quote]
  Het congres doet het fout, De democraten willen niet onderhandelen, de Democraten kiezen ervoor om wel bureuacraten te financieren maar niet kankerpatientejes, de Democraten zo nu blijkt door de ene na de andere bekentenis van overheidsfunctionarissen, proberen het publiek zoveel mogelijk te treiteren door alles wat normaal gesproeken openblijft nu te sluiten, mensen mogen niet eens meer de auto stoppen om Mount Rushmore te bekijken. Indien Obama zoveel inspanningen had gedaan om de door zijn uitgaven oplopende schuld te beteugelen had er nu sowieso geen shut-down plaats gevonden! Obamacare is het failiet van de VS!! Je kan namelijk niet uitgven wat je niet hebtt, enkel socialisten en communisten willen dat niet weten!

  0 likes
 51. [quote name=”days of our lives”][quote name=”M. Brandenburg”]
  Nee een zorgstelsel waar een ambtenaar gaat beslissen of je die zrog wel krijgt of niet is veel beter toch. Gelukkig heeft Obama voor zichzelf het zo geregeld dat hij NIET verplicht is om die geweldige verzekering af te nemen. Een verzekering die aantoonbaar slechter en duurder is dan wat mensen ervoor konden afsluiten. Een zorgverzekering die geen boete geeft wanneer je hem niet kan betalen maar een belasting aanslag, want een boete was tegen de constitutie, zie hier hoe Obama de constitutie belachelijk maakt. Je noemt het anders en je legt het volk alsnog je wil op met een zorgwet die moest worden aangenomen, voordat men de 1500 pagina tellende wet mocht inzien!! Dat opzich zou je al moeten waarschuwen voor de komende ellende. Daarnaast is de wet alle keren afgewezen door het congres, laat dat nu net het onderdeel zijn dat vbeslist over wetten. Maar leuk als je niet weet hoe het werkt in de VS maar wel klaar staat om te veroordelen.

  Maar denk er eens over na, merendeel van de bevolking is tegen Obamacare, hoe werkte het ook alweer in een democratie, Meeste stemmen gelden toch??[/quote]

  Ik respecteer dat je het niet eens bent met die collectieve zorgverzekering, maar dat is niet mijn punt. Die zorgverzekering is er op democratische wijze gekomen, nota bene op zo’n beetje alle mogelijkheden door wetgever en rechtsorganen getoetst, en zonder steun van een deel van de Republikeinen was die wet er niet gekomen.

  Nu heeft het groepje gefrustreerde Tea Party aanhangers kans gezien om een patstelling te creëren omdat ze een democratisch besluit niet respecteren.

  Dan is er dus sprake van treiterij en toon je je een slechte verliezer. Wat jouw en mijn mening over die wet en het democratische proces is, staat daar geheel los van.[/quote]
  Een oneglezen wet door de keel stampen is in uw ogen democratisch??

  0 likes
 52. [quote name=”M. Brandenburg”]
  Een oneglezen wet door de keel stampen is in uw ogen democratisch??[/quote]

  Yep. In een democratie kun je als volksvertegenwoordiger stemmen op (wets)voorstellen zonder dat je hoeft te weten wat er in staat.

  Net als dat de democratie in de VS blijkbaar voorziet in constructies als de Shutdown.

  Ik zal het nogmaals herhalen: het staat allemaal los van wat je vindt van deze wet en het democratisch proces in het algemeen. Lees je überhaupt wel wat ik heb geschreven? Je wordt nogal persoonlijk op deze manier.

  0 likes
 53. [quote name=”days of our lives”][quote name=”M. Brandenburg”]
  Een oneglezen wet door de keel stampen is in uw ogen democratisch??[/quote]

  Yep. In een democratie kun je als volksvertegenwoordiger stemmen op (wets)voorstellen zonder dat je hoeft te weten wat er in staat.

  Net als dat de democratie in de VS blijkbaar voorziet in constructies als de Shutdown.

  Ik zal het nogmaals herhalen: het staat allemaal los van wat je vindt van deze wet en het democratisch proces in het algemeen. Lees je überhaupt wel wat ik heb geschreven? Je wordt nogal persoonlijk op deze manier.[/quote]
  Ook wordt wel eens vergeten dat wetten in in steen zijn gebeitels. Als dat zo was zou slavernij nog steeds bestaan gelukkig hebben de Republikeinen dat toen aangepast. ZOnder de mogenlijkheid om wetten te veranderen zou er nog steeds wettelijke ongelijkheid bestaan, dankzij de Rpublikeinen hebben ze nu de equality-law, die iedereen voor de wet gelijk maakt. Zonder republikeienen zouden zwarten nog steeds wettelijk geen stemrecht hebben, dat hebben ze nu wel, zonder republikeinen zouden vrouwen ook geen stemrecht hebben, en willen de republikeinen op democratische wijze de grootste financiele ramp uit de geschiedenis van de VS tegenhouden en wederom op democratische wijze. Dat recht hebben ze de wet hebben zij aan hun kant, en om het op te lossen hoeven de Democraten en Obama enkel maar de onderhandelen over waar zij in de overheid gaan snijden om de extreem hoge uitgaven van de Obama administrtaie aan banden te leggen. Daarnaast is er in de geschiedenis 178 keer een shutdown geweest, 18 maal waren het de democraten. Het is een wettelijk middel om de andere partij tot onderhandelen te dwingen. Dat obama daarbij om niet toe te geven de burger overal waar mogelijk wil pakken komt geheel op zijn conto.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

rutte

Ongekend populair? 87 procent Nederlanders wil dat Rutte ophoepelt

De partij van premier Mark Rutte staat ...

Schokkend: Meer dan 124 miljoen kinderen dreigen vroeg te sterven

Er is een ware crisis gaande, die ...