Buitenland

Shutdown Amerikaanse overheid: de gevolgen

Help mee door deze info met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er zijn nog maar weinig Amerikanen die respect hebben voor het Congres. Burgers verwachten van het Congres echter wel een bepaalde vorm van deskundigheid en verantwoordelijkheid.

Zelfs daar slaagt het Congres niet in. Specifieker gezegd slagen de Republikeinse leiders van het Huis van Afgevaardigden daar niet in.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Zij moeten hun taken namens het Amerikaanse volk vervullen en anders plaatsmaken voor bereidwillige beleidsmakers. Dit keer hebben Republikeinen het grootste deel van de overheid platgelegd om de Affordable Care Act of Obamacare te dwarsbomen.

Gedwongen verlof

Vanwege alle propaganda is er weinig aandacht geweest voor deze wet, die is opgesteld om zo’n 40 miljoen Amerikanen die zich geen zorgverzekering kunnen veroorloven toch te verzekeren. Republikeinen probeerden de wet tegen te houden, maar slaagden daar niet in. Ze deden hun uiterste best om Obama uit het Witte Huis te zetten, maar slaagden ook daar niet in.

Ze mogen het natuurlijk blijven probren, hoewel het beter zou zijn om op een dag met een alternatief voorstel te komen. Nadat ze maandenlang weigerden om samen met de Senaat een begrotingsvoorstel te maken, eisten ze dat een speciale commissie de overheid zes weken lang zou blijven financieren.

Ze weigeren de overheidsuitgaven terug te dringen, maar zijn dan weer wel voor een maatregel om het aantal assistenten van congresleden terug te dringen. Deze assistenten verdienen echter vele malen minder dan de congresleden zelf.

Shutdown Amerikaanse overheid: de gevolgen

De nieuwe FBI-directeur James B. Comey ontdekte tot zijn verbazing dat zijn agentschap geen nieuwe mensen meer mag opleiden, strafzaken moet sluiten en zelfs benzinegeld voor agenten moet weigeren vanwege aangekondigde bezuinigingen.

Na de shutdown van de overheid moeten 800.000 werknemers gedwongen met verlof en worden duizenden anderen opgeroepen wel te komen werken, maar mogelijk zonder daarvoor betaald te krijgen. Deze gevolgen vallen in het niet bij de economische malaise die gaat ontstaan als de overheid haar financiële verplichtingen niet na zal komen.

Nu het Congres er niet in is geslaagd een akkoord te bereiken over de Amerikaanse overheidsfinanciën is er sprake van een zogeheten government shutdown. Veel Amerikaanse overheidsdiensten zijn niet open omdat de geldkraan is dichtgedraaid. Wat betekent dit in de praktijk?

 • Onmisbare overheidsdiensten die ervoor zorgen dat ouderen en jonge kinderen toegang hebben tot gezond voedsel en gezonde maaltijden kunnen mogelijk niet blijven draaien
 • Callcenters, hotlines en regionale kantoren die oorlogsveteranen helpen gaan dicht. Ze kunnen in het geval van een langere shutdown ook hun recht op een pensioen, compensatie of onderwijs verliezen
 • Alle nationale parken en monumenten in de Verenigde Staten, van Yosemite en het Smithsonian tot het Vrijheidsbeeld, zijn gesloten
 • Er worden geen leningen meer verstrekt aan kleine bedrijven
 • Onderzoek naar levensbedreigende ziektes wordt stopgezet en er worden geen nieuwe patiënten meer toegelaten tot klinische onderzoeken
 • Er wordt tijdens de shutdown geen onderzoek gedaan naar productveiligheid, financiële veiligheid en de veiligheid van afvalverwerkingsinstallaties. De inspectie van chemische installaties en drinkwatersystemen wordt opgeschort
 • Er worden geen vergunningen meer verstrekt
 • Er worden geen leningen meer verstrekt aan rurale gemeenschappen
 • Honderdduizenden overheidsmedewerkers krijgen niet betaald tot de shutdown wordt opgeheven
 • Honderdduizenden andere overheidsmedewerkers moeten gedwongen met onbetaald verlof

De volgende diensten blijven wel operationeel:

 • Mensen die recht hebben op een uitkering blijven geld ontvangen
 • De post wordt gewoon rondgebracht
 • Militairen moeten aan het werk blijven
 • Luchtverkeersleiders, gevangenisbewakers en grenswachten moeten doorwerken
 • NASA Mission Control blijft functioneren om de astronauten aan boord van het ISS te ondersteunen

Met het oog op de recente ontwikkelingen rond ISON en Niburu is het op zijn minst bijzonder te noemen dat de Amerikaanse luchtmacht eerst bekendmaakt een belangrijk onderdeel van het Space Surveillance System te zullen sluiten, NASA vervolgens contact verliest met de ruimtesonde Deep Impact en daarna bijna geheel wordt stilgelegd.

Bron: Washingtonpost.com, Whitehouse.gov

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

55 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pablo
Pablo
10 jaren geleden

De gevolgen voor de elite zijn weer rooskleurig 🙁 🙁

Pentagon sluisde vlak voor shutdown nog snel 5 miljard dollar door naar militaire bedrijven

http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2013/10/02/pentagon-sluisde-vlak-voor-shutdown-nog-snel-5-miljard-dollar-door-naar-militair

Adrian Reid Navarro
Adrian Reid Navarro
10 jaren geleden

Jaja ik wist dat er op 1 october iets zou gebeuren in de VS. Aangezien alle voorbereidingen die daar werden getroffen voor 1 october.
De mensen moeten daar goed wakker geschud worden, of het gaat snel goed mis..
Maarja wat heeft het ook voor zin eigenlijk? want als ze daar in opstand zouden komen, gooien ze gewoon de martial law er in met de gevolgen van dien.

Adrian Reid Navarro
Adrian Reid Navarro
10 jaren geleden

Overigens snap ik geen bal van die shutdown… Hoezo kunnen ze dat doen als obama gewoon de president is en obamacare de grootste reden is dat hij uberhaupt is gekozen. Heel apart dit.

catharina
catharina
10 jaren geleden

te bizar voor woorden. de regering geeft bakken met geld uit uit dingen waar de bevolking niet achter staat.
en als dan shit hits the fan, draaien de burgers er voor op.
Schandalig gewoon.

Back to top button
55
0
We lezen graag je reactie!x