CoronaBinnenland

Uitvaartondernemers hebben het stervensdruk: ‘Opmerkelijk zeg, hoe zou dat nou toch komen?’

Help door dit met iederen die je kent op je social media te delen!

Enorme drukte bij uitvaartondernemers, kopt het AD. DELA, de grootste uitvaartverzorger in Nederland, krijgt normaal gesproken 100 tot 120 meldingen per dag. “De laatste tijd zitten we vaak aan de bovenkant van die range of daarboven,” zegt een woordvoerder.

“Wij zitten in de vijfde versnelling. Dit is geen sprint meer, dit is een marathon,” voegt de woordvoerder toe. Ook uitvaartverzorger Monuta heeft het naar eigen zeggen ‘behoorlijk druk’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Zegt al genoeg

Officieel is er geen duidelijke verklaring voor de enorme drukte. Het bericht maakt veel reacties los. “Goh,” zegt jurist Sietske Bergsma. “Dat de oversterfte nog steeds niet (goed) onderzocht wordt, zegt al genoeg. Het is geen corona en het zijn ook geen gladde stoepjes.”

FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen reageert: “Opmerkelijk zeg, hoe zou dat nou toch komen?” Hij richt zich tot wetenschapsredacteur van de Volkskrant Maarten Keulemans: “Misschien iets om je als ‘onderzoeksjournalist’ in te verdiepen?”

Het is een raadsel. Toch?

“Van mij hoeft er niet gestopt te worden met prikken. We moeten alles hebben. Epidemiologische gegevens, obducties, pathofysiologische mechanismen. Het complete verhaal,” stelt neuroloog Jan Bonte. “The experiment continues. En ik kijk toe en leer.”

Ancilla van de Leest twittert: “Het is een raadsel. Toch?” Wetenschapper Marc Jacobs vraagt: “Zonder dat daar een duidelijke reden voor is? Misschien tijd om data en modellen vrij te geven zodat anderen hier gedegen en transparante analyses op kunnen maken?”

4.9 95 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

99 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
H. Vaes
H. Vaes
1 jaar geleden

De oversterfte is een gevolg van de ergernis die mensen hebben met het beleid van dit kabinet. Of toch…..de spuit. Zelf denk ik het laatste. Maar ja…realistisch denken kan het kartel niet meer.

Jozefien
Jozefien
1 jaar geleden

Het zal wel aan het warme weer liggen.

Geen schaap
Geen schaap
1 jaar geleden

Wij, wappies, riepen het al bijna 2 jaar.

Rene
Rene
1 jaar geleden

Dit is een wereld probleem behalve waar geen gif prik plaats vond

Back to top button
99
0
We lezen graag je reactie!x