CoronaBinnenland

Uitvaartondernemers hebben het stervensdruk: ‘Opmerkelijk zeg, hoe zou dat nou toch komen?’

Help mee door dit met iedereen op je social media te delen!

Enorme drukte bij uitvaartondernemers, kopt het AD. DELA, de grootste uitvaartverzorger in Nederland, krijgt normaal gesproken 100 tot 120 meldingen per dag. “De laatste tijd zitten we vaak aan de bovenkant van die range of daarboven,” zegt een woordvoerder.

“Wij zitten in de vijfde versnelling. Dit is geen sprint meer, dit is een marathon,” voegt de woordvoerder toe. Ook uitvaartverzorger Monuta heeft het naar eigen zeggen ‘behoorlijk druk’.

Zegt al genoeg

Officieel is er geen duidelijke verklaring voor de enorme drukte. Het bericht maakt veel reacties los. “Goh,” zegt jurist Sietske Bergsma. “Dat de oversterfte nog steeds niet (goed) onderzocht wordt, zegt al genoeg. Het is geen corona en het zijn ook geen gladde stoepjes.”

FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen reageert: “Opmerkelijk zeg, hoe zou dat nou toch komen?” Hij richt zich tot wetenschapsredacteur van de Volkskrant Maarten Keulemans: “Misschien iets om je als ‘onderzoeksjournalist’ in te verdiepen?”

Het is een raadsel. Toch?

“Van mij hoeft er niet gestopt te worden met prikken. We moeten alles hebben. Epidemiologische gegevens, obducties, pathofysiologische mechanismen. Het complete verhaal,” stelt neuroloog Jan Bonte. “The experiment continues. En ik kijk toe en leer.”

Ancilla van de Leest twittert: “Het is een raadsel. Toch?” Wetenschapper Marc Jacobs vraagt: “Zonder dat daar een duidelijke reden voor is? Misschien tijd om data en modellen vrij te geven zodat anderen hier gedegen en transparante analyses op kunnen maken?”

4.9 95 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
100 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
H. Vaes
H. Vaes
4 maanden geleden

De oversterfte is een gevolg van de ergernis die mensen hebben met het beleid van dit kabinet. Of toch…..de spuit. Zelf denk ik het laatste. Maar ja…realistisch denken kan het kartel niet meer.

Jozefien
Jozefien
4 maanden geleden

Het zal wel aan het warme weer liggen.

Geen schaap
Geen schaap
4 maanden geleden

Wij, wappies, riepen het al bijna 2 jaar.

Rene
Rene
4 maanden geleden

Dit is een wereld probleem behalve waar geen gif prik plaats vond

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

100
0
We lezen graag je reactie!x