Homepagina » Buitenland » De Brusselse bubbel stinkt hier. Zo veel verdienen Europarlementariërs met dik betaalde bijbanen
De Brusselse bubbel stinkt hier. Zo veel verdienen Europarlementariërs met dik betaalde bijbanen

De Brusselse bubbel stinkt hier. Zo veel verdienen Europarlementariërs met dik betaalde bijbanen

Een derde van de Europarlementariërs heeft een betaalde bijbaan, zo blijkt uit onderzoek van Transparency International.

“Europarlementariërs verdienen zo veel dat ze van het salaris en de vergoedingen na twee termijnen van vijf jaar al miljonair kunnen zijn,” zei Europarlementariër Dennis de Jong (SP).

“Dat is al een belachelijke situatie, maar voor veel collega’s is dat kennelijk nog onvoldoende,” vervolgde hij.

Dik betaalde bijbanen

Hun graaigedrag vertaalt zich in allerlei dik betaalde bijbanen, aldus De Jong. “Geld is voor hen dus belangrijker dan het vertegenwoordigen van hun kiezers.”

“In Brussel lopen de lobbyisten de deuren plat van Eurocommissarissen en andere beleidsmakers,” zei Renske Leijten (SP).

“Nu blijkt dat het Europees Parlement voor een derde gevuld zit met bijklussende parlementariërs,” voegde ze toe. “Verhofstadt klust er in een paar jaar een miljoen bij, maar wijst iedereen die kritisch is over de EU terecht.”

Brusselse bubbel stinkt

“Ziet hij nu echt niet in dat juist dit soort gedrag, van een gigantische vergoeding per maand en dan nog bijklussen, mensen doet afkeren van het Europees Parlement?” klonk het.

De Jong pleit voor een verbod op betaalde bijbanen voor Europarlementariërs. “De Brusselse bubbel stinkt hier en daar moeten we zo snel mogelijk een einde aan maken.”

[SP]


Vind je dit leuk? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

15 reacties

 1. Overigens zitten de meeste bijklussers bij rechts-populistische partijen. Meer dan de helft van de Europe of Nations and Freedom Group (ENF) heeft neveninkomsten, je weet wel, waar Nigel Farage bij zit.
  Farage zelf heeft blijkbaar flink tijd over om een groot bedrag met zijn talkshows te verdienen.

  En de minste bijverdieners zitten bij European United Left en Nordic Green Left (GUE/NGL).

  https://nos.nl/artikel/2240784-van-enkele-tientjes-tot-een-miljoen-euro-een-derde-europarlementariers-klust-bij.html

  10 likes
  • Noem eens namen van personen en bedragen Frans2.

   4 likes
   • Ninefornews geeft jou een link naar Transparency International, maar jij geeft liever commentaar ipv eerst zelf op onderzoek uit te gaan?

    8 likes
    • Ik zie twee namen van organisatie’s staan ENF en NOS, moet ik die beide als betrouwbaar zien.?
     En als blijkt dat het merendeel bijklust, moeten we zeker per direct uit de EU stappen en weer gewoon de broek aan trekken die ons past.

     1 likes
     • [ Ik zie twee namen van organisatie’s staan ENF en NOS ]

      Je vertikt het gewoon de link naar Transparency International uit het artikel van Ninefornews te volgen?

      6 likes
  • Rechts is de hoek van hoe zorg ik koste wat het kost zo goed mogelijk voor mezelf.
   Links is hoe zorgen we zo goed mogelijk voor elkaar.

   4 likes
 2. Ik ruik het al heel lang!!!

  16 likes
  • Ik ook. De EU zal met de tijd dan ook nog sneller uit elkaar vallen dan dat ze het onder valse voorwendsellen hebben opgericht. De meeste ledenlanden werden voor de aansluiting van meet af aan gedesinformeerd en of op onnatuurlijke wijze onder hoogspanning gezet. Bedreigd dat als ze niet mee zouden doen, of meewerken, het grote gevolgen zou hebben. Zo beweerde Rutte dat voor Nederland de havens leeg zouden komen te staan. Ja ja.

   Het trieste nieuws is dat veel ledenlanden (burgers) niet meer gevoellig zijn voor dergelijke dreigementen en gehakt willen maken van de Brusselse bende.

   4 likes
 3. De Beerput van Babel.

  10 likes
 4. De EU is een instelling voor uitgerangeerde nationale politici. Ze bestelen net als de banken de mensen op klaarlichte dag en dit zonder schroom.
  De dieven komen bij nacht.

  8 likes
 5. Maandelijkse vergoeding is 4500 euro die op geen enkele wijze verantwoord hoeft te worden, dus men hoeft nergens rekeningen voor te overleggen. Toen aan de orde werd gesteld dat dit eigenlijk wel moest worden ingevoerd stond men op de achterste poten want dat willen de parlementariërs niet Nee dat zou ik ook niet willen zomaar 4500 euro per maand i n je zak kunnen schuiven is laten we zeggen we prettig en moet in stand blijven. Moet je nagaan….ieder maand 4500 euro wat je zo in je zak kunt schuiven.
  (bron: BNR radio)

  5 likes
 6. Het sprookje EU is een van de ultieme wapens van de burger om af te rekenen met het crimineel corrupt gespuis zoals de VVD.
  Om een totale vernieuwing te ontwikkelen en om de mensenrechten te herstellen moeten wij burgers overal in de EU steunen in hun pogen uit de EU te treden.
  De overheid gedraagt zich volledig ongeloofwaardig naar de burger en onderdrukt de burger selectief, dit al decennia lang, stemmen heeft geen zin deze worden al decennia lang gemannipuleerd.
  Dus weg met de EU.

  4 likes
 7. Dat verdienen die Europarlementariërs volgens Europa.
  Maar in de toekomst zal Europa, ofwel de volle militaire pot kunnen betalen aan de U.S.A., ofwel zich kunnen verwachten aan één jaar dienstplicht onder Rusland.
  Wat gaat Europa doen als de U.S.A. ooit mocht wegvallen (Yellowstone National Park, genetisch gemodificeerde organismen, vaccinaties, fluoride)?

  3 likes
 8. Democratie ?
  Neem een kijkje op de webstek van diem25…..

  2 likes
 9. De volgende loonsverhoging wacht a al de ambtenaren hebben 7.,5% nu zul je het gaan voelen in je portemonnee?

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

verhofstadt

De bizarre meltdown van Verhofstadt die iedere Nederlander moet zien: ‘Ik eis 1 biljoen’

Tijdens het debat over de coronacrisis afgelopen ...

verhofstadt

Ronald Plasterk sloopt Guy Verhofstadt: ‘U hebt Brexit veroorzaakt!’

Oud-minister Ronald Plasterk heeft op Twitter hard ...