Binnenland

Uitvaartverzorgers kampen met nieuw fenomeen: ‘Het gaat maar door’

Help ons door dit artikel met je kennissen op je socials te delen!

Vorige maand zijn ongeveer 1150 mensen meer overleden dan verwacht. Daarmee was in elk van de vijf weken in die maand sprake van oversterfte. Er stierven vooral meer 65-plussers en mensen in zorginstellingen dan verwacht, meldt het CBS.

In mei was er in drie van de vier weken sprake van oversterfte. Die maand overleden wekelijks gemiddeld 200 mensen meer dan verwacht. Het CBS weet nog niet wat de doodsoorzaak is.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Bizar!

“Het gaat maar door,” reageert uitvaartverzorger Anja de Roos. “Een nieuw fenomeen waar we mee moeten leren leven. Oorzaak onbekend. Wat me de afgelopen maanden is opgevallen, is dat het lichaam na overlijden moeilijk ‘goed’ te houden is. Een snelle verkleuring en geurvorming. Nog nooit eerder meegemaakt.

Ze laat weten dat binnen een half jaar tijd vier voormalig collega-rijinstructeurs in de leeftijd tussen 52 en 72 jaar zijn gestorven. “Bizar! Bam! Plotseling game over,” schrijft De Roos.

Bakken vol kritiek

De uitvaartverzorger krijgt naar eigen zeggen ‘bakken vol kritiek’ omdat ze haar ervaringen deelt. “Je moet meelopen in de pas. Binnen de lijntjes kleuren. Want zo hoort het nu eenmaal. Toch? Ook al zeggen duizend onderbuikstemmen dat hetgeen je ziet en ervaart anders is dan voorgaande jaren. Nee, je moet geloof hebben in cijfers en statistieken. En vooral in ons kabinet.”

“Ik ben niet iemand die in een keurslijf past. Ook niet een schaap dat achter de kudde aanloopt,” benadrukt De Roos.

4.8 157 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

97 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Peter Wisman
Peter Wisman
1 jaar geleden

Goedzo meneer Roos. Want je ziet het goed!

ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

Tja, wat zou toch het kunnen zijn als het geen influenza, cojona, van de trap vallen, verkeersongelukken, noem maar op is.

Ik heb echt geen enkel idee.
De massa ook niet want die gaat straks weer vooraan staan om de wonderprikjes op te halen.
Ik ook. 6 stuks in eens keer.

Nellie.
Nellie.
1 jaar geleden

” Het CBS weet nog niet wat de oorzaak is”. Ze zullen natuurlijk nooit toegeven dat het misschien toch die vaccins zijn…….

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Een vriendin werkt in een bejaardenhome en maakt verschillende keren per week hetzelfde mee, maar ze mar er van de directie niet over praten…

Back to top button
97
0
We lezen graag je reactie!x