Binnenland

Uitvaartverzorgers kampen met nieuw fenomeen: ‘Het gaat maar door’

Help anderen door dit met vrienden op je social netwerk te delen!

Vorige maand zijn ongeveer 1150 mensen meer overleden dan verwacht. Daarmee was in elk van de vijf weken in die maand sprake van oversterfte. Er stierven vooral meer 65-plussers en mensen in zorginstellingen dan verwacht, meldt het CBS.

In mei was er in drie van de vier weken sprake van oversterfte. Die maand overleden wekelijks gemiddeld 200 mensen meer dan verwacht. Het CBS weet nog niet wat de doodsoorzaak is.

Bizar!

“Het gaat maar door,” reageert uitvaartverzorger Anja de Roos. “Een nieuw fenomeen waar we mee moeten leren leven. Oorzaak onbekend. Wat me de afgelopen maanden is opgevallen, is dat het lichaam na overlijden moeilijk ‘goed’ te houden is. Een snelle verkleuring en geurvorming. Nog nooit eerder meegemaakt.

Ze laat weten dat binnen een half jaar tijd vier voormalig collega-rijinstructeurs in de leeftijd tussen 52 en 72 jaar zijn gestorven. “Bizar! Bam! Plotseling game over,” schrijft De Roos.

Bakken vol kritiek

De uitvaartverzorger krijgt naar eigen zeggen ‘bakken vol kritiek’ omdat ze haar ervaringen deelt. “Je moet meelopen in de pas. Binnen de lijntjes kleuren. Want zo hoort het nu eenmaal. Toch? Ook al zeggen duizend onderbuikstemmen dat hetgeen je ziet en ervaart anders is dan voorgaande jaren. Nee, je moet geloof hebben in cijfers en statistieken. En vooral in ons kabinet.”

“Ik ben niet iemand die in een keurslijf past. Ook niet een schaap dat achter de kudde aanloopt,” benadrukt De Roos.

4.8 156 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
97 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Peter Wisman
Peter Wisman
4 maanden geleden

Goedzo meneer Roos. Want je ziet het goed!

ProAsfalt
ProAsfalt
4 maanden geleden

Tja, wat zou toch het kunnen zijn als het geen influenza, cojona, van de trap vallen, verkeersongelukken, noem maar op is.

Ik heb echt geen enkel idee.
De massa ook niet want die gaat straks weer vooraan staan om de wonderprikjes op te halen.
Ik ook. 6 stuks in eens keer.

Nellie.
Nellie.
4 maanden geleden

” Het CBS weet nog niet wat de oorzaak is”. Ze zullen natuurlijk nooit toegeven dat het misschien toch die vaccins zijn…….

Victor Hugo
Victor Hugo
4 maanden geleden

Een vriendin werkt in een bejaardenhome en maakt verschillende keren per week hetzelfde mee, maar ze mar er van de directie niet over praten…

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

97
0
We lezen graag je reactie!x