Financieel

“Oorlogen in Midden-Oosten worden uitgevochten om positie dollar te ondersteunen”

Help anderen door dit met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse justitie liet in mei een groot aantal FIFA-kopstukken oppakken. Uit deze brief van de Amerikaanse Senaat bleek dat de actie een ander doel diende: de FIFA onder druk zetten Rusland het toegezegde WK 2018 af te pakken.

Volgens oud-beurscommentator van RTLZ Willem Middelkoop is dit een klassiek voorbeeld van een financieel-economische oorlog. Een ander voorbeeld was Iran, dat enkele jaren terug uit het SWIFT-betalingssysteem werd gegooid, waardoor het land van het ene op het andere moment werd afgesneden van de rest van de wereldeconomie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Alastair Crooke, voormalig MI6-spion en EU-adviseur, vertelt tijdens dit interview wat het doel is van deze oorlogsvorm: het behoud van het op de dollar gebaseerde financiële systeem.

Financieel geïsoleerd

Oud-medewerker van het Amerikaanse ministerie van Financiën Juan Zarate werkte jarenlang in het geheim aan een instrument dat bijna ieder land op de knieën kan krijgen. Volgens Zarate is een financieel-economische aanval krachtiger dan welk militair wapen dan ook.

Door buitenlandse banken te beschuldigen van steun aan terroristen of witwassen kunnen hele landen financieel geïsoleerd worden. Zarate legt uit dat de crash van de olieprijs en de daarbij behorende val van de roebel het afgelopen jaar ook onderdeel waren van de financieel-economische oorlog. In de jaren tachtig werd de Sovjet-Unie op dezelfde manier op de knieën gedwongen door de grondstofprijzen kunstmatig laag te houden.

Sancties treffen vooral Europa

Eind 2014 viel de Russische Sber-bank bijna om toen duizenden klanten op de dag dat de roebel kelderde een sms kregen met het advies om al hun geld van hun rekening te halen. Rusland reageerde op deze Amerikaanse aanval door een verbond met China te sluiten.

De oorlogen in het Midden-Oosten worden uitgevochten om de positie van de dollar te ondersteunen, schrijft Middelkoop in het gereviseerde boek The Big Reset. Ondertussen treffen de sancties tegen Rusland vooral Europa. En de door Amerika veroorzaakte chaos in Libië, Irak en Syrië heeft in Europa geleid tot een vluchtelingencrisis.

Boekentip: The Big Reset

[RTLZ]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x