Archeologie

Van Sirius tot pi: Spaanse architect ontrafelt mysteries rond Grote Piramide

Help mee door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Spaanse architect Miquel Pérez-Sánchez stelt dat de bouwers van de Piramide van Cheops al kennis hadden over de omvang van de aarde, zon en het getal pi. Pérez-Sánchez heeft de piramide digitaal nagebouwd.

De conclusies van de architect dwingen tot een grondige herziening van de huidige theorieën over evolutie en het intelligente leven op aarde, zo citeert de krant La Vanguardia Pérez-Sánchez tijdens een bijeenkomst van de Catalaanse vereniging van architecten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De architect trof referenties aan naar de diameter van de aarde, diens afstand tot de zon en de afstand tot Sirius, de helderste ster aan onze nachtelijke hemel. Ook zijn er volgens hem verwijzingen te vinden naar de diameter van de zon, die geen twijfel meer laten over de kennis die de bouwers van de piramide bezaten.

Sfinx

Uit het onderzoek van Pérez-Sánchez blijkt bovendien dat de Egyptische architect en piramidebouwer Imhotep pi tot vier cijfers achter de komma had uitgerekend. Tot nu toe werd altijd aangenomen dat men in die tijd alleen de eerste twee cijfers achter de komma wist.

Pérez-Sánchez zei op de bijeenkomst dat de Sfinx van Gizeh voor zijn huidige vorm de kop van een leeuw had, die na een periode van erosie verder werd uitgehakt tot een mensenhoofd. Volgens hem is de Sfinx bovendien een stuk ouder dan algemeen wordt aangenomen.

Lasertechnieken

De kans dat terugkerende patronen en verhoudingen bij de bouw van de piramides op toeval berusten, is volgens de architect 1 op 32.000. Een aantal mysteries blijven nog onopgelost. Waarom gebruikten de Egyptenaren bijvoorbeeld blokken van 100, 200 of zelfs 400 ton om deze reusachtige bouwwerken neer te zetten?

En hoe verplaatsten ze deze granieten blokken? Hoe werden ze uitgesneden en ingepast met een precisie die tegenwoordig alleen geëvenaard kan worden met lasertechnieken?

Pérez-Sánchez heeft met steun van de Spaanse overheid een boek geschreven over zijn bevindingen, getiteld ‘La Gran Pirámide, clave secreta del pasado’. Op zijn website Antiguo Egipto XXI ontrafelt hij de mysteries van het Oude Egypte.

[La Vangaurdia]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

38 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
doler
doler
8 jaren geleden

als de mensheid nu nog niet begrijpt dat wij niet van de aarde komen duidelijk toch sla de geschiedenis en de tekeningen er maar op na die in de oudheid zijn gevonden
maar het is moeilijk om buiten je grenzen te denken

Hans Walschots
Hans Walschots
8 jaren geleden

Het blijft hardnekkig, maar de piramides zijn helemaal niet gebouwd door de Egyptenaren,
gebouwd door een buitenaardse beschaving, met buitenaardse technieken.
Hans…

Arie
Arie
8 jaren geleden

Precies wat Johan Oldekamp (Pateo.nl) ons al jaren duidelijk probeert te maken. Overigens in vele talen….

Paul Harmans
Paul Harmans
8 jaren geleden

Nou, nou, wat een onthullingen van die Spaanse architect, en hij heeft er zelfs een boek over geschreven, sjonge. Kom op! Deze informatie is toch al vele jaren bekend, oa. von Daniken schreef er 30 jaar geleden al over! Maar daarna zijn er nog heel wat meer onderzoekers met gezond verstand tot dezelfde conclusie gekomen, alleen de gevestigde wetenschap is tot nu toe (bewust? bang voor de reputatie?) zo blind als een paard gebleven.

Back to top button
38
0
We lezen graag je reactie!x