Buitenland

Ursula von der Leyen zegt dat Oekraïne bij de EU mag: ‘Blijkbaar WIL men dit escaleren’

Help mee door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, spreekt zich uit voor toetreding van Oekraïne tot de Europese Unie. Ze zei tegen Euronews dat Oekraïne ‘één van ons is’ geworden en dat het land welkom is in de EU.

Op Twitter schrijft de Oekraïense president Zelensky dat hij telefonisch contact heeft gehad met Von der Leyen over EU-lidmaatschap. Oekraïne heeft in de grondwet opgenomen dat het streeft naar toetreding tot de EU.

Veel mensen reageren kritisch op de uitspraken van de EU-baas. “Dit is echt de meest nutteloze en achterlijke zet die je nu kan doen,” schrijft bioloog Richard Steenvoorden, die toevoegt dat deze zet alleen maar voor onnodige verdere escalatie zorgt.

Nog wat olie op het vuur

PVV-leider Geert Wilders zegt over Von der Leyen: “En hoppa, nog wat olie op het vuur. Veel dommer dan deze EU-gans wordt het niet.” Journalist Annelies Strikkers twittert: “Blijkbaar WIL men dit escaleren.”

“Wie zet dit volstrekt gestoorde en gevaarlijke mens uit haar functie. En het liefst heel snel?” vraagt neuroloog Jan Bonte.

“Daar gaat zij niet over, maar we worden nu van alle kanten in allerlei situaties gerommeld waar een grote meerderheid van de Nederlandse bevolking nooit voor koos,” stelt Telegraaf-verslaggever Wierd Duk.

Regelrechte oorlogsverklaring

Onafhankelijk expert Mark van Asten reageert: “Hoe knettergek of dommig kan je als bureaucraat zijn om deze uitspraak te doen midden in een oorlog. Een regelrechte oorlogsverklaring.”

Opmerkelijk genoeg zei premier Rutte in 2016 nog dat hij vindt dat Oekraïne nooit lid moet worden van de EU. Nederland is tegen toetreding ‘omdat wij vinden dat Oekraïne zowel een goede relatie moet hebben met Europa als met Rusland’.

“Het gaat ook om de historie van Oekraïne. Als je naar de geschiedenis kijkt, vindt Rusland mede zijn oorsprong in Kiev en andere delen van Oekraïne,” aldus Rutte.

4.9 85 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
171 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Feniks
Feniks
3 maanden geleden

Yep

Johan
Johan
3 maanden geleden

Absoluut mee eens!!!

Deug-Nietje
Deug-Nietje
3 maanden geleden

Klopt !!!

Stenley
Stenley
3 maanden geleden

Het zijn smerige egoïstische dingen die op mensen lijken nu een corrupt land als Oekraïne toelaten.

Dat zal het volk zeker ten goede komen zeg ik sarcastisch….

Begrijp werkelijk waar niet dat dit zooitje een keer wordt gearresteerd ze zijn chaos aan het creëren en een rookgordijn aan het optrekken.

Corona is wonderbaarlijk opeens verdwenen als sneeuw voor de zon en de vaccins en gevolgschade door de vaccins zijn ook plotseling opgelost….

De mensen zijn niet gek…de mainstreammedia is ook gewoon echt net zo schuldig als de politiek die dit senistere plan voort zitten te trekken.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

171
0
We lezen graag je reactie!x