Homepagina » Mens en Dier » VIDEO: Nederlander leefde als oermens in de Pyreneeën en komt als herboren terug
VIDEO: Nederlander leefde als oermens in de Pyreneeën en komt als herboren terug

VIDEO: Nederlander leefde als oermens in de Pyreneeën en komt als herboren terug

Richard de Leth (32) leefde 11 dagen als oermens in de Pyreneeën en kwam vitaler en gezonder terug. Hij slachtte zijn eigen kippen, sliep onder een rots en maakte urenlange zwerftochten door de bergen.

In zijn nieuwe boek Oersterk Leven beschrijft hij hoe leven volgens de natuur veel ziektes kan helpen genezen. “De meeste ziektes van nu hangen samen met ongezond leven,” aldus De Leth. In het boek bepleit hij een lifestyle die veel overeenkomsten vertoont met die van een oermens.

In de veeleisende samenleving wordt de mens steeds vermoeider, dikker en zieker. Onze genen snappen geen bal van de huidige omgeving. Belangrijke oorzaak hiervan is volgens De Leth een verkeerde leefstijl. Bewustwording opent de deur naar gedragsverandering en optimale gezondheid. “Word je bewust van de wereld waarin wij leven en bewandel deze volgens je eigen pad.”

De Leth vindt dat het de hoogste tijd is voor een omslag in ons denken en gedrag. “Nederland telt 5,3 miljoen chronisch zieken, 6,5 miljoen mensen zijn te zwaar en één miljoen landgenoten slikken antidepressiva,” zegt hij. “Ik kan wel allemaal pillen gaan voorschrijven, maar het begint met normaal eten en bewegen. Tijdens mijn studie geneeskunde viel ik echt van mijn stoel. We lappen iedereen maar op, maar geen arts die vraagt hoe een patiënt zijn dagen en zijn maag vult.” De Leth brak na enkele jaren zijn studie medicijnen af omdat hij zich een uitgiftepost voor recepten voelde.

Het boek Oersterk Leven van Richard de Leth is hier verkrijgbaar.

[RTL]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ZonneMax
ZonneMax
6 jaren geleden

11 hele dagen en dan al een oermens. Dat is inderdaad oermenselijk knap zeg en dan zeker ook iedere dag zo’n kip geslacht, wel oppassen dat het geen salmonella oplevert dan.

Dat onze maatschappij is doorgedraaid dat klopt natuurlijk wel en heeft uiteraard ook zijn weerslag op de gezondheid van de mens. Een maatschappij waar vrijwel alles in het dagelijkse leven om geld draait, waar je overal gestresste mensen ziet en volgepropt wordt met negatief nieuws….. tsja, volgens mij houd een oermens dat niet eens 11 dagen uit.

Dus nu eens haast maken met duurzame energie, overvloed in basisbehoeften met een basisinkomen. Dat zullen ingredienten zijn die op termijn een omslag teweeg zullen brengen bij de mens en met een beetje geluk leiden tot een betere maatschappij.
De huidige holle frases van de zogenaamde participatie maatschappij zullen weinig zoden aan de dijk zetten.

linda bakker
linda bakker
6 jaren geleden

Dit verhaal klopt. Zelf heb ik 2x ruim een maand in de woestijn ( grens saudi-arabië en jordanië) geleeft. Alleen rijst en wat klein ingeblikt nood voedsel mee, verder schooien bij de locals. Veel planten die er groeien zijn eetbaar leerde ik van de bedouinen. In nederland altijd spastische darmen, veel buikpijn, daar voelde ik mij met de dag beter worden. Ook geen tv,radio of telefoon mee, een rust dat je in je hoofd krijgt. Hier altijd hoofdpijn en migrane. At zeer weinig vlees, wel geiten/schapen melk, yoghurt en eieren. Je knapt er zo van op, ik weet nu wel zeker dat dit zo is, vooral nu ik niet meer kan gaan de lichamelijke klachten allemaal weer terug zijn.

Carlijn
Carlijn
6 jaren geleden

Al die wijsheid na 11 dagen kamperen? Moet je eens 3 weken met mn schoonmoeder naar de camping gaan, dan weet je pas wat een oermens is 😉

olga
olga
6 jaren geleden

Ik zou dolgraag het filmpje zien maar als ik er op klik staat er : is prive.
Erg jammer! Lijkt me leuk om te zien.

x

Check Also

osterhaus

Bij Ab Osterhaus stond opeens 5,666 miljoen op de rekening. ‘Dit is heel vreemd’

Viroloog Ab Osterhaus, die op de Nederlandse ...

De moderne geneeskunde is overstag. Hoe hypnose je gezondheid kan verbeteren

De moderne geneeskunde is overstag. Hoe hypnose je gezondheid kan verbeteren

Hypnotherapie blijkt heilzame gezondheidseffecten te hebben, van ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

16
0
We lezen graag je reactie!x