Buitenland

Pepijn van Houwelingen hekelt berichtgeving over Oekraïne: ‘Zo manipuleert de NOS het nieuws’

Help mee door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

Vanuit Oekraïne komt een vluchtelingenstroom op gang richting het westen. Vrijdag berichtte de NOS dat Oekraïners door het associatieverdrag uit 2017 visumvrij kunnen reizen door de Europese Unie. Dat geldt dus ook voor Nederland.

Eenmaal in Nederland kunnen mensen in een hotel, vakantiepark of bij kennissen verblijven. Vluchtelingenwerk Nederland krijgt telefoontjes van Oekraïners die willen weten welke mogelijkheden er zijn om asiel aan te vragen in Nederland.

Dat zegt de NOS dus bewust niet

Oekraïners die al in Nederland zijn en officieel maximaal 90 dagen visumvrij mogen blijven, hoeven het land voorlopig niet uit als hun visumvrije periode voorbij is, liet staatssecretaris Van der Burg voor Asiel en Migratie weten. Die mensen hoeven ook geen asiel aan te vragen.

Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) uit kritiek op de berichtgeving van de NOS. “Zo manipuleert de NOS het nieuws. ‘Het journaal’ zegt nu dat er ‘een verdrag’ is dat het mogelijk maakt voor Oekraïners om 90 dagen in de EU te verblijven. Dat ‘verdrag’ is ‘het associatieverdrag’ dat de Nederlandse bevolking heeft verworpen, maar dat zegt de NOS dus bewust niet,” schrijft hij op Twitter.

Op 6 april 2016 was het raadgevend referendum over dit Oekraïneverdrag. De meerderheid van de kiezers (61 procent) stemde tegen het verdrag. Het akkoord kwam er toch.

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
96 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bezorgde nederlander
Bezorgde nederlander
5 maanden geleden

Iedereen is welkom in NL.

Behalve de NL-er zelf.

pieter
pieter
5 maanden geleden

Dat referendum is niet voor niets afgeschaft.
Niemand mag weten hoe de burgers echt denken.

Elst
Elst
5 maanden geleden

Pepijn, had je wat anders verwacht van die corrupte EU bende. Het is samen met de VS een bende onbetrouwbare honden. Ik hoop dat Putin hier een einde aan weet te maken.

Boink
Boink
5 maanden geleden

We moeten eens na gaan denken hoe we dat nos-tuig monddood kunnen maken. Is er geen mogelijkheid om collectief aangifte te doen tegen valsheid in geschrifte, misleiding of opruiing?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

96
0
We lezen graag je reactie!x