Buitenland

Pepijn van Houwelingen hekelt berichtgeving over Oekraïne: ‘Zo manipuleert de NOS het nieuws’

Help ons door dit met kennissen op je socials te delen!

Vanuit Oekraïne komt een vluchtelingenstroom op gang richting het westen. Vrijdag berichtte de NOS dat Oekraïners door het associatieverdrag uit 2017 visumvrij kunnen reizen door de Europese Unie. Dat geldt dus ook voor Nederland.

Eenmaal in Nederland kunnen mensen in een hotel, vakantiepark of bij kennissen verblijven. Vluchtelingenwerk Nederland krijgt telefoontjes van Oekraïners die willen weten welke mogelijkheden er zijn om asiel aan te vragen in Nederland.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Dat zegt de NOS dus bewust niet

Oekraïners die al in Nederland zijn en officieel maximaal 90 dagen visumvrij mogen blijven, hoeven het land voorlopig niet uit als hun visumvrije periode voorbij is, liet staatssecretaris Van der Burg voor Asiel en Migratie weten. Die mensen hoeven ook geen asiel aan te vragen.

Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) uit kritiek op de berichtgeving van de NOS. “Zo manipuleert de NOS het nieuws. ‘Het journaal’ zegt nu dat er ‘een verdrag’ is dat het mogelijk maakt voor Oekraïners om 90 dagen in de EU te verblijven. Dat ‘verdrag’ is ‘het associatieverdrag’ dat de Nederlandse bevolking heeft verworpen, maar dat zegt de NOS dus bewust niet,” schrijft hij op Twitter.

Op 6 april 2016 was het raadgevend referendum over dit Oekraïneverdrag. De meerderheid van de kiezers (61 procent) stemde tegen het verdrag. Het akkoord kwam er toch.

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

94 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bezorgde nederlander
Bezorgde nederlander
2 jaren geleden

Iedereen is welkom in NL.

Behalve de NL-er zelf.

pieter
pieter
2 jaren geleden

Dat referendum is niet voor niets afgeschaft.
Niemand mag weten hoe de burgers echt denken.

Elst
Elst
2 jaren geleden

Pepijn, had je wat anders verwacht van die corrupte EU bende. Het is samen met de VS een bende onbetrouwbare honden. Ik hoop dat Putin hier een einde aan weet te maken.

Boink
Boink
2 jaren geleden

We moeten eens na gaan denken hoe we dat nos-tuig monddood kunnen maken. Is er geen mogelijkheid om collectief aangifte te doen tegen valsheid in geschrifte, misleiding of opruiing?

Back to top button
94
0
We lezen graag je reactie!x