Homepagina » Buitenland » Nederlandse regering steunt terroristen. Waarom roept dit geen enkele discussie op?
Nederlandse regering steunt terroristen. Waarom roept dit geen discussie op?

Nederlandse regering steunt terroristen. Waarom roept dit geen enkele discussie op?

De Nederlandse regering steunt sinds 2015 ‘gematigde gewapende groepen’ in Syrië. Het kabinet Rutte heeft hiervoor ruim 21 miljoen euro uitgetrokken.

Minister Koenders wil de specifieke namen van deze groepen niet noemen, maar wilde wel kwijt dat het gaat om groepen rond het Vrije Syrische Leger.

Hij erkent dat de Nederlandse hulp in handen kan vallen van terreurgroepen als IS en al-Nusra, maar toch roept de steun van onze regering aan gewapende groeperingen geen discussie op.

Voortgezet

In de VS is die discussie er wel. Congreslid Tulsi Gabbard heeft daar een wetsvoorstel ingediend om de Amerikaanse overheid ervan te weerhouden steun te verlenen aan terreurgroepen.

Het is bekend dat groepen zijn overgelopen van het Vrije Syrische Leger naar IS en al-Nusra. Het is ook bekend dat ‘gematigde’ rebellen oorlogsmisdaden hebben gepleegd.

Toch blijft het beleid van onze regering ongewijzigd. “De Nederlandse steun aan gematigde oppositiegroepen wordt voortgezet,” aldus Koenders vorige maand.

Kritisch

Novini vroeg de politieke partijen wat zij vinden van de steun van onze regering aan gewapende groepen in Syrië.

Er waren maar drie (!) Kamerleden die reageerden. Het CDA zei bij monde van Raymond Knops ‘kritisch’ te zijn over deze steun. De SGP zei het kabinetsbeleid te steunen.

Grote risico’s

Joël Voordewind van de ChristenUnie zei een motie te hebben ingediend om de steun aan het Vrije Syrische Leger te staken, maar veel partijen stemden tegen.

Volgens Voordewind brengt de steun grote risico’s met zich mee, bijvoorbeeld dat de steun in verkeerde handen kan vallen.

Het Kamerlid sprak in Syrië persoonlijk met het Vrije Syrische Leger, dat doodleuk zei open te staan voor samenwerking met al-Nusra.

[Novini]


Vond je deze info waardevol? Deel het dan met je vrienden op Facebook
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

20 reacties

 1. ISIS en Al Qaida en Al Nushra zijn de proxy-legers van het westen en zijn dus onze bondgenoten en onze goede vrienden.
  http://www.ad.nl/nieuws/poetin-en-assad-hebben-mijn-leven-gered~add21ab7/

  22 likes
 2. Het Nederlandse volk haalt met pijn en moeite 13 miljoen op voor de miljoenen hongerige mensen in Jemen die nota bene door toe doen van westerse bommen in deze situatie zijn beland, de Nederlandse overheid geeft met speels gemak 21 miljoen aan terroristen en de Europese centrale bank pompt zonder enige vorm van democratie ZESTIG MILJARD euro per MAAND in het financieel stelsel om de bankiers te spekken!
  Wat klopt er niet in dit plaatje?

  30 likes
  • Ik ben het helemaal met jou eens, maar het overgrote deel van Nederland ligt nog te slapen, of is hier uiterst selectief in of negeert het liever. Dit soort ongein blijft doorgaan totdat de mensen echt eens wakker worden, maar ook bereid zijn om massaal de straat op te gaan om te protesteren. Helaas kleven daar ook weer risico´s aan vast, want zodra het massale vormen begint aan te nemen zal men vredige manifestaties laten ontsporen en dit natuurlijk op het conto laten schrijven van de mensen die protesteren. Mensen staan ook massaal achter maatschappelijke organisaties (veelal burgerinitiatieven) scharen die al jaren tegen het systeem ingaan maar op weinig (financiële) steun van de Nederlanders (geldt ook voor andere westerse landen) kunnen rekenen.

   Zolang het “verzet” online blijft vindt de elite het volgens mij allemaal wel prima, mensen moeten over hun eigen (politieke) schaduw stappen, maar men laat zich nog zo simpel verdelen. Zowel links als rechts zijn allemaal overtuigd van hun eigen gelijk, gunnen de andere kant het licht in de ogen niet waardoor men gewoon niet in staat is om een heldere analyse te maken.

   1 likes
 3. Koenders kruipt voor de Amerikanen.
  Useful idiot.
  Misschien mooi baantje als Secr. Gen. van de NAVO in het vooruitzicht?

  20 likes
 4. Dit roept geen enkele discussie op, omdat; het niet in onze kranten staat en omdat alles geoorloofd is om de economie draaiende te houden. De meesten zijn het daarmee eens, omdat ze braaf gaan stemmen en eigenlijk ook geen shit hier willen. Stront is ok, maar wel een heel eind verderop. Daarom, en daarom alleen dus. En dan kunnen we wel een paar alternatieve nieuws sites hebben en lekker klagen met ze allen, maar dat maakt toch geen reet uit, want als we geklaagd hebben dan zijn we weer klaar. Maar uh, mij hoor je niet klagen hoor…. uhg uhge

  20 likes
 5. Het gematigde moslim geloof bestaat waarschijnlijk niet omdat het geloof beleden wordt zoals het in de Koran staat..
  Het is een geloof van het woord..
  En het woord verandert niet.
  En dat zeggen imams zelf ook.
  En er staat geschreven dat het geloof alle andere zal verslaan, het zal zich verspreiden naar alle uithoeken van de wereld..
  Er is weinig tolerantie naar anders denkenden daarom ook..
  En je ziet in de maatschappij dan ook dat moslims voornamelijk met elkaar optrekken en maar mondjesmaat integreren.
  Dit is een kant van het verhaal die ik even wilde toelichten.

  16 likes
 6. Dus Nederland steunt islamitische huurmoordenaars om Assad af te zetten?
  Islamitische huurmoordenaars die geen enkele band met Syrië hebben maar voor een bepaald bedrag aan zilverlingen vanuit meer dan 50 andere landen afkomstig zijn. (dus niet Syrië)
  Koenders zou zich hiervoor voor een tribunaal moeten verantwoorden.
  Hij niet alleen trouwens.

  14 likes
 7. de belasting betalers moeten onze regering aan klagen om van ons belastinggeld terreur bewegingen te steunen.
  laten bij de regering maar eens duidelijk maken wat ze tegen assad hebben.
  hebben ze nog niets geleerd van het verleden.

  12 likes
 8. Was het ooit anders?
  Vraag mijn oma maar eens over Indonesië.
  Zij kan je het schaamrood op de kaken vertellen.

  7 likes
 9. We hebben vandaag in ieder geval een levensgevaarlijk terrorist, en warmonger, minder op aarde. Zbigniew Brzezinski is de naam.

  Boezemvriend van David Rockefeller en de persoon die onder meer het werk ‘the Grand Chessboard’ schreef waarin hij stelde dat al het olie en gas uit Eurazië door Amerika gecontroleerd diende te worden wil het de grootste supermacht blijven op aarde. Brzezinski beweerde ook dat Amerika de allerlaatste supermacht op aarde zal zijn die de mensheid zal zien.

  In de jaren tachtig wist Brezinski als National Security Adviser met een CIA operatie, en die mede werd gefinancierd door de Bin Laden familie, Osama Bin Laden voor zich te winnen die de Moedjahedien aanvoerde met een poging om de Russen uit Afghanistan te trappen. De krijgsheren van de Moedjahedien hadden hun eigen belangen was het niet dat Afghanistan naast de gouden driehoek, het enigste land ter wereld is waar papaver (opium-heroïne) door de unieke klimatologische omstandigheden tot wel 3 maal per jaar kan worden geoogst.

  https://kendoc911.files.wordpress.com/2015/06/zbigosamamisinfo21.jpg

  Een miljarden business en één van de redenen waarom de Amerikaanse regering, of beter gezegd, de Deep State er als de kippen bij was. De peptalk die Zbigniew Brzezinski gebruikte valt nog steeds te bewonderen op Youtube inclusief zijn oneliner,

  ”Your cause is right, God is on your side.”

  https://www.youtube.com/watch?v=A9RCFZnWGE0

  6 likes
 10. Elke belastingbetaler heeft bloed aan de handen. Wie belasting betaald, is medeplichtig en financiert deze onzin. Of je het nu leuk vind of niet, jij bent er dus zelf schuld aan.

  2 likes
  • @Fred Doe,

   Hoi Fred jij bent de eerste die ik hier vind die in de werkelijkheid kan denken over hoe zaken werkelijk in elkaar steken. Nu wachten op de rest!!

   1 likes
 11. Onze waarneming is er geheel niet omdat ons bewustzijn nog een grote heeft van een zandkorrel.

  2 likes
 12. Iets bestaat alleen als ik er mijn aandacht op richt.
  Als ik in een mooi landschap wandel en ik bewonder aan de rechterkant de vallei, het meer, het diepe dal, een mooie bomengroep op een heuvelflank,…, dan kijk ik wel, maar na enkele kilometer ontstaat het besef dat ik tijdens de wandeling niets heb opgemerkt van het landschap aan de linkerkant.
  Als iemand mij erom zou vragen, ik zou het antwoord schuldig blijven.
  Mijn aandacht heeft de nodige informatie over de linkerkant niet tot leven gewekt.
  Wat hier is gebeurd is geen ontkenning of negatie.
  Het is mij ontgaan.
  Zo is het ook als ik aan de Totaliteit denk, aan HET.
  Ik richt mijn aandacht altijd op een fragment van HET, nooit op HET zelf, als geheel, niet omdat ik dat niet wil, maar omdat het mij ontglipt.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronacrisis

Achter coronacrisis zitten mensen die zich door niets laten tegenhouden, zegt ex-parlementslid

Dag in dag uit zie je dezelfde ...

libanese

Libanese journalist: ‘Dit addergebroed zit achter corona, conflict in Amerika’

De Libanese journalist dr. Hassan Hamade heeft ...