Buitenland

Nederlandse regering steunt terroristen. Waarom roept dit geen enkele discussie op?

Help mee door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Nederlandse regering steunt sinds 2015 ‘gematigde gewapende groepen’ in Syrië. Het kabinet Rutte heeft hiervoor ruim 21 miljoen euro uitgetrokken.

Minister Koenders wil de specifieke namen van deze groepen niet noemen, maar wilde wel kwijt dat het gaat om groepen rond het Vrije Syrische Leger.

Hij erkent dat de Nederlandse hulp in handen kan vallen van terreurgroepen als IS en al-Nusra, maar toch roept de steun van onze regering aan gewapende groeperingen geen discussie op.

Voortgezet

In de VS is die discussie er wel. Congreslid Tulsi Gabbard heeft daar een wetsvoorstel ingediend om de Amerikaanse overheid ervan te weerhouden steun te verlenen aan terreurgroepen.

Het is bekend dat groepen zijn overgelopen van het Vrije Syrische Leger naar IS en al-Nusra. Het is ook bekend dat ‘gematigde’ rebellen oorlogsmisdaden hebben gepleegd.

Toch blijft het beleid van onze regering ongewijzigd. “De Nederlandse steun aan gematigde oppositiegroepen wordt voortgezet,” aldus Koenders vorige maand.

Kritisch

Novini vroeg de politieke partijen wat zij vinden van de steun van onze regering aan gewapende groepen in Syrië.

Er waren maar drie (!) Kamerleden die reageerden. Het CDA zei bij monde van Raymond Knops ‘kritisch’ te zijn over deze steun. De SGP zei het kabinetsbeleid te steunen.

Grote risico’s

Joël Voordewind van de ChristenUnie zei een motie te hebben ingediend om de steun aan het Vrije Syrische Leger te staken, maar veel partijen stemden tegen.

Volgens Voordewind brengt de steun grote risico’s met zich mee, bijvoorbeeld dat de steun in verkeerde handen kan vallen.

Het Kamerlid sprak in Syrië persoonlijk met het Vrije Syrische Leger, dat doodleuk zei open te staan voor samenwerking met al-Nusra.

[Novini]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob Steenwinkel
Rob Steenwinkel
5 jaren geleden

ISIS en Al Qaida en Al Nushra zijn de proxy-legers van het westen en zijn dus onze bondgenoten en onze goede vrienden.
http://www.ad.nl/nieuws/poetin-en-assad-hebben-mijn-leven-gered~add21ab7/

Jeff
Jeff
5 jaren geleden

Dit roept geen enkele discussie op, omdat; het niet in onze kranten staat en omdat alles geoorloofd is om de economie draaiende te houden. De meesten zijn het daarmee eens, omdat ze braaf gaan stemmen en eigenlijk ook geen shit hier willen. Stront is ok, maar wel een heel eind verderop. Daarom, en daarom alleen dus. En dan kunnen we wel een paar alternatieve nieuws sites hebben en lekker klagen met ze allen, maar dat maakt toch geen reet uit, want als we geklaagd hebben dan zijn we weer klaar. Maar uh, mij hoor je niet klagen hoor…. uhg uhge

AlbertV
AlbertV
5 jaren geleden

Koenders kruipt voor de Amerikanen.
Useful idiot.
Misschien mooi baantje als Secr. Gen. van de NAVO in het vooruitzicht?

bert s
bert s
5 jaren geleden

Het Nederlandse volk haalt met pijn en moeite 13 miljoen op voor de miljoenen hongerige mensen in Jemen die nota bene door toe doen van westerse bommen in deze situatie zijn beland, de Nederlandse overheid geeft met speels gemak 21 miljoen aan terroristen en de Europese centrale bank pompt zonder enige vorm van democratie ZESTIG MILJARD euro per MAAND in het financieel stelsel om de bankiers te spekken!
Wat klopt er niet in dit plaatje?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

20
0
We lezen graag je reactie!x