Homepagina » Gezondheid » Uruguay wil cannabis verkopen aan burgers
huidobro23947349872934

Uruguay wil cannabis verkopen aan burgers

Uruguay wil cannabis gaan verkopen aan haar burgers, zodat dealers niet langer verdienen aan de verkoop.

De Uruguayaanse regering heeft een nieuwe manier bedacht om de drugshandel tegen te gaan. Het Uruguayaanse Congres gaat zich buigen over een wetsvoorstel dat de verkoop van cannabis door de regering legaliseert.

Als de wet wordt aangenomen is de Uruguayaanse overheid de eerste nationale overheid ter wereld die cannabis gaat verkopen aan haar burgers.

Wereldwijd

Alleen de regering mag dan speciale sigaretten gaan verkopen, melden diverse lokale media. De bewustzijnsverruimende middelen komen echter alleen beschikbaar voor geregistreerde gebruikers.

Het drugsgebruik van de gebruikers wordt daarop bijgehouden in een database van de overheid. Uruguay pleit ervoor om de cannabisverkoop wereldwijd te legaliseren.

Misdaadcijfers

Volgens de regering van de linkse president José Mujica zijn de drugs zelf minder schadelijk dan de gevolgen van het verbod op sommige drugs. De zwarte markt waar cannabis wordt verhandeld en de criminaliteit die de handel met zich meebrengt, zijn Uruguay een doorn in het oog.

De Uruguayaanse minister van Defensie Eleuterio Fernandez Huidobro (foto) zei op een persconferentie in Montevideo dat de legalisatie is bedoeld om de misdaadcijfers in het land omlaag te brengen en criminelen de wind uit de zeilen te nemen. Hij hoopt ook dat softdrugsgebruikers door de maatregel minder snel overstappen op harddrugs.

Boeren

Kranten in het Zuid-Amerikaanse land melden verder dat een deel van de accijns op de cannabis gebruikt gaat worden om drugsverslaafden te helpen bij het afkicken. De regering geeft binnenkort meer details vrij, maar duidelijk is al wel dat de Uruguayaanse boeren de cannabis gaan verbouwen.

Bron: RT.com

Gerelateerd:

 Vind je deze info goed? Deel het dan met anderen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

11 reacties

 1. Leest die achterlijke Opstelten de site van Niburu ook??Zie je wel dat je van Nederland een sukkellandje maakt????Dit had U ook kunnen bedenken mister Op-stelten, waarvan de stelten steeds meer weggezaagd worden, vanwege de ontevredenheid die is onstaan door drugsrunners, en dealertjes, die je van alles kunnen aanbieden, tot de hardste drugs aan toe!!!Ik noem opstelten dan ook de allergrootste sukkel, die er op dit moment in Sukkelland rondloopt!!!!

  0 likes
 2. Met andere woorden de regering krijgt het ALLEEN recht op druks (wiet)verkoop !,bepaalt prijs en wie het mag verbouwen,voor ieder ander is het verboden,dat wordt flink inkaseren.

  Handig he, eerst laat je de bevolking verlaaft worden door anderen,wat hoofd zakelijk gebeurt om dat je in een kut systeem leeft en je dat graag wild vergeten,en dan trek je het naar je toe onder het mom dat het beter is voor de bevolking,en dan ben je een goede druks dieler geworden,maar je moet je dan wel laten registreren !!!!,want we willen wel bepalen hoeveel jij gebruikt, drank blijft nog steeds volstrekt legaal en hoef je niet voor te registreren.

  wauw wat een wereld he

  0 likes
 3. De overheid die cannabis-joint verkoopt. Hier in belgie zou ik me er voor hoeden.
  Men zou cannabis beter vòlledig legaliseren, ttz laat iedereen zijn eigen plantje kweken. (wat hier in B en Nl deels toegestaan is.) Zet een beperking op het aantal en voila.
  Nu wil de staat gewoon de centen die de dealers anders verdienen binnenrijven. Cannabis verkopen uit winstbejag is nooit een goede zaak en werkt -zoals altijd- corruptie in de hand.

  0 likes
 4. Mischien meten we werken aan een beter leefklimaat in de wereld.
  Want als iedereen gelukkig is.
  En zonder remmingen, dan is het probleem ook opgelost.

  0 likes
 5. Nederland kan een kleine drie miljard per jaar besparen als cannabisverkoop aan coffeeshops gereguleerd wordt. Legaliseer je , dan kun je nog belasting heffen ook. Hierover is gediscussieerd in De Rode hoed door alle betrokken partijen. Alleen de VVD-politicus was tegen. Ja , die ‘vrijheid’ van de VVD valt wat tegen.

  0 likes
 6. Alcohol, auto’s (verkeer), medicijnen, gokken, overheid, politici en belastingen zijn vele malen gevaarlijker voor ons dan een plantje en toch zien een hoop ‘wijze mannen’ dat anders.

  0 likes
 7. Legaliseer alle drugs. Laat mensen zelf kiezen wat ze willen. Waarom zouden anderen moeten bepalen wat goed voor je is…..

  0 likes
 8. Waarom roken mensen eigenlijk cannabis?

  Gebruik heeft op lange termijn absoluut geen voordelen.

  Dat wil overigens niet zeggen dat ik niet voor volledige legalisatie ben.

  De war on drugs heeft niet gezorgd voor minder gebruikers en heeft de criminaliteit versterkt.

  In Portugal is alle drugs gebruik vrij gegeven en daar is probleem matig drugs gebruik in 10 jaar tijd gehalveerd.

  Zorgen dat niemand geld kan verdienen aan drugs, is een goede oplossing voor veel problemen die drugs gebruik met zich mee brengt.

  Geld is de bindend factor van heel veel misstanden in de wereld.

  Maar ook het feit dat wij drugs nodig hebben om ons te bevrijden van die eeuwige stroom van gedachten en al het leiden dat dat veroorzaakt.

  Zegt al eigenlijk dat we met z,en alle verslaaft zijn aan denken.

  0 likes
 9. [quote name=”IIS”]Alcohol, auto’s (verkeer), medicijnen, gokken, overheid, politici en belastingen zijn vele malen gevaarlijker voor ons dan een plantje en toch zien een hoop ‘wijze mannen’ dat anders.[/quote]
  Sterker nog: de medicinale werking van Cannabis is allang bewezen! Je hoeft het ook niet te roken, je kan het verdampen. Geen schadelijke bijeffecten. Vraag je maar eens af waarom het uberhaupt verboden is…

  0 likes
 10. @Ik
  Je schrijft:
  Geld is de bindend factor van heel veel misstanden in de wereld.

  Maar ook het feit dat wij drugs nodig hebben om ons te bevrijden van die eeuwige stroom van gedachten en al het leiden dat dat veroorzaakt.

  Volgens mij is het andersom. De problemen ontstaan door geld maar ook door alle geestVERNAUWENDE, verslavende middelen zoals sigaretten, koffie, alcohol en suiker. Door geestVERRUIMDE MIDDELEN ontstaan geen problemen. De problemen ontstaan doordat het verboden is. Er zijn proeven geweest met mensen die deze middelen vrij beschikbaar kregen op medische gronden en dat gaf geen problemen.

  0 likes
 11. [quote name=”Carnivore”]De overheid die cannabis-joint verkoopt. Hier in belgie zou ik me er voor hoeden.
  Men zou cannabis beter vòlledig legaliseren, ttz laat iedereen zijn eigen plantje kweken. (wat hier in B en Nl deels toegestaan is.) Zet een beperking op het aantal en voila.
  Nu wil de staat gewoon de centen die de dealers anders verdienen binnenrijven. Cannabis verkopen uit winstbejag is nooit een goede zaak en werkt -zoals altijd- corruptie in de hand.[/quote]

  Alles in mijn ogen waar geld aan te pas komt is niet gezond, waarom geld willen hebben als men bewuster wordt dan kun je geld niet eens meer zien of horen. Neen, alles hangt af van moreel en spiritueel groeien. Een wereld waar men elkaar alle geluk en gezondheid toewenst, is de weg om te gaan! Geen geld onzin meer nodig!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

Hillary Clinton, je hebt hele landen en miljoenen levens verwoest. Kom van je troon af. Kijken: presidentskandidaat trekt van leer

Hillary Clinton, je hebt hele landen en miljoenen levens verwoest. Kom van je troon af. Kijken: presidentskandidaat trekt van leer

De Democratische presidentskandidaat Tulsi Gabbard heeft opnieuw ...

manifesteren

Manifesteren doe je zo – Nieuwe ontwikkelingen

Veel mensen zijn bezig met het manifestatieproces, ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.