Gezondheid

Uruguay wil cannabis verkopen aan burgers

Help anderen door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uruguay wil cannabis gaan verkopen aan haar burgers, zodat dealers niet langer verdienen aan de verkoop.

De Uruguayaanse regering heeft een nieuwe manier bedacht om de drugshandel tegen te gaan. Het Uruguayaanse Congres gaat zich buigen over een wetsvoorstel dat de verkoop van cannabis door de regering legaliseert.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Als de wet wordt aangenomen is de Uruguayaanse overheid de eerste nationale overheid ter wereld die cannabis gaat verkopen aan haar burgers.

Wereldwijd

Alleen de regering mag dan speciale sigaretten gaan verkopen, melden diverse lokale media. De bewustzijnsverruimende middelen komen echter alleen beschikbaar voor geregistreerde gebruikers.

Het drugsgebruik van de gebruikers wordt daarop bijgehouden in een database van de overheid. Uruguay pleit ervoor om de cannabisverkoop wereldwijd te legaliseren.

Misdaadcijfers

Volgens de regering van de linkse president José Mujica zijn de drugs zelf minder schadelijk dan de gevolgen van het verbod op sommige drugs. De zwarte markt waar cannabis wordt verhandeld en de criminaliteit die de handel met zich meebrengt, zijn Uruguay een doorn in het oog.

De Uruguayaanse minister van Defensie Eleuterio Fernandez Huidobro (foto) zei op een persconferentie in Montevideo dat de legalisatie is bedoeld om de misdaadcijfers in het land omlaag te brengen en criminelen de wind uit de zeilen te nemen. Hij hoopt ook dat softdrugsgebruikers door de maatregel minder snel overstappen op harddrugs.

Boeren

Kranten in het Zuid-Amerikaanse land melden verder dat een deel van de accijns op de cannabis gebruikt gaat worden om drugsverslaafden te helpen bij het afkicken. De regering geeft binnenkort meer details vrij, maar duidelijk is al wel dat de Uruguayaanse boeren de cannabis gaan verbouwen.

Bron: RT.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sipco
Sipco
11 jaren geleden

Leest die achterlijke Opstelten de site van Niburu ook??Zie je wel dat je van Nederland een sukkellandje maakt????Dit had U ook kunnen bedenken mister Op-stelten, waarvan de stelten steeds meer weggezaagd worden, vanwege de ontevredenheid die is onstaan door drugsrunners, en dealertjes, die je van alles kunnen aanbieden, tot de hardste drugs aan toe!!!Ik noem opstelten dan ook de allergrootste sukkel, die er op dit moment in Sukkelland rondloopt!!!!

jack
jack
11 jaren geleden

Met andere woorden de regering krijgt het ALLEEN recht op druks (wiet)verkoop !,bepaalt prijs en wie het mag verbouwen,voor ieder ander is het verboden,dat wordt flink inkaseren.

Handig he, eerst laat je de bevolking verlaaft worden door anderen,wat hoofd zakelijk gebeurt om dat je in een kut systeem leeft en je dat graag wild vergeten,en dan trek je het naar je toe onder het mom dat het beter is voor de bevolking,en dan ben je een goede druks dieler geworden,maar je moet je dan wel laten registreren !!!!,want we willen wel bepalen hoeveel jij gebruikt, drank blijft nog steeds volstrekt legaal en hoef je niet voor te registreren.

wauw wat een wereld he

Carnivore
Carnivore
11 jaren geleden

De overheid die cannabis-joint verkoopt. Hier in belgie zou ik me er voor hoeden.
Men zou cannabis beter vòlledig legaliseren, ttz laat iedereen zijn eigen plantje kweken. (wat hier in B en Nl deels toegestaan is.) Zet een beperking op het aantal en voila.
Nu wil de staat gewoon de centen die de dealers anders verdienen binnenrijven. Cannabis verkopen uit winstbejag is nooit een goede zaak en werkt -zoals altijd- corruptie in de hand.

Ik
Ik
11 jaren geleden

Mischien meten we werken aan een beter leefklimaat in de wereld.
Want als iedereen gelukkig is.
En zonder remmingen, dan is het probleem ook opgelost.

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x