Homepagina » Wetenschap » Geruchten over vondst van God-deeltje

Geruchten over vondst van God-deeltje

Sinds de aanwijzingen voor het zogeheten Higgs-bosondeeltje in december vorig jaar zijn wetenschappers van de Large Hardron Collider druk bezig met het analyseren van de resultaten van experimenten.

Er is iets ontdekt wat eruitziet zoals een Higgsdeeltje eruit zou moeten zien, aldus wiskundige Peter Woit op zijn blog Not Even Wrong.

Volgens Woit doen geruchten de ronde over nieuwe data die het duidelijkste bewijs zouden zijn voor het bestaan van het deeltje waar wetenschappers al 40 jaar naar zoeken.

Ontbrekende puzzelstuk

Verschillende natuurkundigen speculeren dat wetenschappers van de Large Hadron Collider de ontdekking van het Higgsdeeltje zullen aankondigen tijdens de International Conference on High Energy Physics van 4 tot 11 juli aanstaande in Melbourne, Australië.

Het Higgsdeeltje is het ontbrekende puzzelstuk in de natuur. Het zou ervoor zorgen dat alle minuscule deeltjes in het universum massa hebben. Als het Higgsdeeltje bestaat, heeft het een massa van tussen de 116 en 127 gigaelektronvolt (GeV). In december vonden onderzoekers een deeltje met een massa van tussen de 124 en 126 GeV, ongeveer 125 keer de massa van een proton.

Sigma-signaal

Wetenschappers hebben toen alleen een zogeheten drie sigma-signaal gemeten, wat betekent dat natuurkundigen alleen kunnen zeggen dat ze ‘bewijs’ hebben gevonden voor een deeltje. Onderzoekers willen eerst een vijf sigma-signaal zien voordat ze kunnen beweren een ‘ontdekking’ te hebben gedaan. Er is slechts 0,0000028 procent kans dat een dergelijk signaal bij toeval ontstaat.

Volgens de laatste geruchten zijn vier sigma-signalen waargenomen tijdens twee afzonderlijke experimenten met de LHC waarbij naar het deeltje wordt gezocht. Als blijkt dat tijdens beide experimenten een vier sigma-signaal is gezien, is het vrijwel zeker het deeltje waar zo lang naar is gezocht, aldus natuurkundige Philip Gibbs op zijn blog, Vixra log. Door de resultaten van de twee experimenten te combineren is een vijf sigma-signaal dichtbij.

God-deeltje

Gibbs herinnert ons eraan dat de geruchten vaag en niet geheel betrouwbaar zijn. Wetenschappers die niet bij het experiment zijn betrokken weten ook nog niet exact hoeveel data van dit experiment geanalyseerd zijn, wat betekent dat de resultaten zonder verder onderzoek zouden kunnen verdwijnen.

Massa beïnvloedt hoe deeltjes zich gedragen. Higgs-bosonen zouden dus uiteindelijk bepalen wat wij om ons heen zien, van de kleinste levende wezens tot de grootste sterrenstelsels. Het deeltje zou één van de bouwstenen van het leven zijn. De Britse natuurkundige Peter Higgs voorspelde dat het deeltje vele mysteries van de natuurkunde zou kunnen verklaren. Daarom noemen wetenschappers het Higgs-bosondeeltje ook wel het God-deeltje.

Publiciteit

Het Higgs-deeltje is nooit eerder waargenomen, maar moet volgens het standaardmodel van de deeltjesfysica bestaan. Uit recent onderzoek blijkt echter dat er nogal wat haken en ogen aan dat model zitten.

Staat het Europees Centrum voor Kernonderzoek (CERN) voor een grote ontdekking of is het pr-taal en bespeelt men de publiciteit net als NASA en het IPCC?

Bron: Wired.com

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Sipco schreef:

  Als dit deeltje is gevonden, is “GOD” weggestreept!!!Bovendien wordt het dan nog aannemelijker, dat wij totaal niet alleen zijn in het heelal.

  0 likes
 • King of Light schreef:

  Hallo he heee halloooo joehoe he haaaaallooooooo hier ben ik, je hoeft niet verder te zoeken.

  0 likes
 • anouk schreef:

  Hopelijk hebben ze het gevonden.
  Wel leuk dat het in 2012 gebeurd…(toeval?)
  zo krijgt ieder zijn ding… voor de gelovigen is het juist het bewijs voor god…naja wel in vorm van een deeltje maar dar is alles en iedereen dus mij hoor je niet klagen. Voor de wetenschap is dit een dikke dikke dikke boost. en de maya krijgen gelijk omdat we met dit deeltje misschien wel hele goede dingen kunnen doen, of het omgekeerde en de tijd na 2012 totaal anders is…helaas moet ik zeggen dat elke dag anders is, maar ok ik ga even mee in de gedachte.

  0 likes
 • King of Light schreef:

  [quote name=”Sipco”]Als dit deeltje is gevonden, is “GOD” weggestreept!!!Bovendien wordt het dan nog aannemelijker, dat wij totaal niet alleen zijn in het heelal.[/quote]

  Maak je maar niet ongerust, we zijn echt niet alleen de mensenfamilie is zo gigantische groot, dat kan men zich gewoonweg niet voorstellen. Laat staan als we de andere rassen ook nog leren kennen.

  0 likes
 • m&m schreef:

  als ze het higgsdeeltje hebben gevonden,dan missen ze weer een ander deeltje.

  0 likes
 • Lil schreef:

  Hoezo op zoek naar GOD??

  Kijk naar een roos, een paddestoel in het bos..of in de oogjes van een peuter of je naaste..kijk jezelf aan in de spiegel..dan hoef je toch niet te zoeken..dan HEB je een ontmoeting met GOD!

  0 likes
 • Jeffrey Sevinga schreef:

  [quote name=”Lil”]Hoezo op zoek naar GOD??

  Kijk naar een roos, een paddestoel in het bos..of in de oogjes van een peuter of je naaste..kijk jezelf aan in de spiegel..dan hoef je toch niet te zoeken..dan HEB je een ontmoeting met GOD![/quote]

  Ben het met je eens,
  daarom denk ik dat ze niet opzoek zijn naar God, want die bestaat in vele namen, heelal, uni-versum(1-lied), God, Schepper, Prime Creator, Al dat is, Jehovah, Elohim, Enz.
  Ik denk dat het gaat om het feit dat ze ze zelf voor God willen spelen, anders zou je genieten van je schepping en het verzorgen en het niet tot the bone afbreken om te kijken hoe het is gebouwd dan vertrouw je simpel wel op God dat het goed gebouwd is en niet jou taak. Maar denk dat bepaalde mensen zelf God willen zijn.
  Ik wens ze succes, je kan niet zijn waar je deel van bent. Daarvoor moet je niet een deel van het geheel zijn. Wees blij dat je maar een deel bent nu kun je genieten van de illusie dat je mag delen.

  0 likes
 • Jeffrey Sevinga schreef:

  Sipco, Nee dan is het fabeltje rondom GOD weggestreept.
  God zal altijd bestaan, maar meschien moet jij het maar Universum(1 lied) noemen of Heel-al. Dan ben je wat minder bezig met GOD weg te strepen en gewoon genieten van het bestaan. 🙂

  0 likes
 • Joker schreef:

  Hoe meer men weet, des te meer men weet dat men niets weet.

  0 likes
 • Robert schreef:

  Als dit deeltje word gevonden, zijn we weer een stapje dichter bij het “bewijs” dat deze wereld gemanifesteerd word door de “bron” !

  0 likes
 • hans schreef:

  Hallo,

  God is oneindig, dus men zal deeltjes blijven ontdekken, tot in het oneindige…

  0 likes
 • Joker schreef:

  Als er geen God zou bestaan, hoeft men na dit leven tegenover zijn Schepper ook geen verantwoording af leggen over het goddeloze leven dat men geleid heeft.
  Dát is één van de redenen waarom men altijd zo graag wil bewijzen dat God niet bestaat en dat het leven op Darwinistische wijze ontstaan is.
  Het is makkelijk om als atheïst te leven, want zij hoeven zich van God’s geboden niets aan te trekken. Het is echter heel moeilijk om als atheïst te sterven, want stel dat er nou eens wél een God is… Stel dat er nou eens wél een hemel en een hel zijn…

  0 likes
 • Sipco schreef:

  #8 Jeffrey Sevinga: God is geen naam maar een titel zoals heer/mevrouw etc.De naam is JHWH.Fijn dat u het eens bent dat God dan is weggestreept!!Zoals u mij meedeelt!!Dan een klein citaatje van uw schrijven:God zal altijd bestaan, maar meschien moet jij het maar Universum(1 lied) noemen of Heel-al. Dan ben je wat minder bezig met GOD weg te strepen en gewoon genieten van het bestaan….Volgens mij ben jij meer met een Godje bezig, dan ik ooit zal zijn,als Goddeloze!!So sing your songs!!!O ja het is Misschien, en geen meschien.En dan begin ik nu met mijn liedje nummer één.Er is meer leven in het universum, wij zijn het bewijs,is de titel.Het Higgs deeltje maakt uw God overbodig, vandaar het godsdeeltje.Liedje nummer 2

  0 likes
 • Ongelooflijk schreef:

  Rare reactie van mensen die zeggen dat bij de vondst “het bewijs” dus feitelijke vondst is niet het zelfde als een “aannemelijk feit op bestaan er van”.. dat dat zou betekenen dat GOD niet zou bestaan of bestaan zou hebben.

  Juist het feit we ontdekken dat onze aarde maar ook wij zelf tot steeds meer in staat zijn/kunnen zijn, is reden om aan te nemen dat er een grote alles scheppende bron is. En het kan nog altijd zo zijn dat die in verschillende vormen op aarde is geweest. In verschillende dimensies, in verschillende tijden en dus bij verschillende beschavingen. Noem het een “aannemer” of “project-ontwikkelaar” die vanaf hoger hand de opdracht heeft gekregen om een bepaald proces te begeleiden.

  Naar mijn idee is GOD (JC) altijd een sterveling geweest en is het zo genoemde her-reizen niet meer geweest dan dat zijn “echte” levensvorm verder ging. Een hogere beschaving dus!

  In Jip en janneketaal “Jezus was een Alien”
  Grt. Een ongelovige

  0 likes
 • Sipco schreef:

  #14 Ongelooflijk:Lachen is dit!!Want als u vraagt aan een Jehova,s getuige of zij denken dat Jezus een buitenaardse was? is hun antwoord JA dat was Hij.En dan ben je dus nog niet van die Lui af!!-)))))Integendeel dan beginnen ze pas haha.-)))

  0 likes
 • Joker schreef:

  @Sipco: Enige tijd geleden stonden er 2 jongedames van de Jehovah-getuigen voor mijn deur.
  Ik deed open en zei: “jullie komen als door God gezonden!”. Ze waren blij verrast en vroegen naar ‘het waarom’.
  Ik zei dat ik fotograaf was en dat zij de perfecte kleding droegen voor een goed betaalde foto-reportage. “Daar doen we niet aan mee” was hun antwoord. “Ik dacht dat jullie de Blijde Boodschap kwamen brengen” zei ik toen, waarop zij zeiden: “Uw verwachting van de Blijde Boodschap is niet de onze. Mogen wij desondanks bij U ons blad achterlaten”? Mijn antwoord: “Ja, dat mogen jullie wel, maar dan heb ook IK een blad voor jullie”. Ik pakte toen het blad ‘Jehovahgetuigen – Bijbelvervalsers’, maar zij weigerden dat aan te nemen. “Als jullie MIJN blad niet willen, dan hoef ik JULLIE blad óók niet”, was mijn antwoord. De twee somber geklede jongedames verlieten toen mijn woning en ik riep hen nog na: “ik zal voor jullie bidden, zusters!” Zij antwoordden: “en wij voor u, broeder!”

  0 likes
 • anouk schreef:

  [quote name=”Ongelooflijk”]

  Naar mijn idee is GOD (JC) altijd een sterveling geweest en is het zo genoemde her-reizen niet meer geweest dan dat zijn “echte” levensvorm verder ging. Een hogere beschaving dus!

  In Jip en janneketaal “Jezus was een Alien”
  Grt. Een ongelovige[/quote]

  Je bedoelt Gelovige….Je gelooft dat god,jc heeft bestaan, ook al was het een sterveling.. je gelooft dus dat ze hebben bestaan.

  ik geloof dat geen god of een jc ooit heeft bestaan, dus ik ben een ongelovige.

  0 likes
 • Sipco schreef:

  @16 Joker: prachtig toch??Je hoort er gelijk bij zou ik zo zeggen, want die Jehova,s noemden u broeder. Iets wat ze alleen aan geloofsgenoten toe bedelen.Ik krijg ze altijd heel snel bij mijn deur weg, door te zeggen:Als jullie Jehova,s getuigen zijn, heb je hem ook moeten zien.En ik laat mij niet indoctrineren en hersenspoelen in een koninkrijks ziekenhuis waar je slaafje wordt gemaakt om langs de deuren te zeuren.Bovendien had Jezus een verrekt hekel aan de schriftgeleerden, en IK OOK. Dus de toedels.Ik wil geen onderdeel zijn van iets, die de zwakte van de geestes gesteldheid van iemand uitbuit,zoals jullie doen!!Nogmaals de hulde en sla voortaan mijn deur graag over, want ik bijt, blaf, en schreeuw, tot je kruipend mijn erf verlaat!!Zieke kippen!!!!-)))EN IK ZIE ZE NOOIT MEER, OF ZE LOPEN MIJN HUISJE VOORBIJ.Ik blij want van lopen wordt je moe!!!Zij liever dan ik, des te eerder liggen ze op bed te slapen, en heeft de burger weer rust.

  0 likes
 • FrankL schreef:

  [quote name=”Robert”]Als dit deeltje word gevonden, zijn we weer een stapje dichter bij het “bewijs” dat deze wereld gemanifesteerd word door de “bron” ![/quote]

  Bedankt Robert, eindelijk iemand die het begrijpt!

  0 likes
 • dwayne schreef:

  alles is oneindig en oneindigheid is 1. in het alles zijn de mogelijkheden oneindig. dat geheel van het alles maakt een oneindiggroeiende bron. in deze dimensie word het perceptie ervan gezien als 2 polen. goed kwaad zwart licht warm koud + – hoog laag etc.

  ik geloof:
  er is een perceptie van puur leegte kwaad pijn angst eenzaamheid etc.

  en er is een perceptie van puur geluk liefde gewoon alles overtreffend van waar wij allen naar streven.

  om er bij te komen moet je wat doen en dat is je leven scheppen ( Wat bij ons mensen onbewust en toch vaak met luiheid word aangepakt)Men beseft het niet en word dom gehouden. als in je geloof word je realiteit, want uiteindelijk scheppen we deze wereld met ze allen om dat we ook 1 zijn maar toch ook weer gesplitst zodat het ruimtelijk lijkt. en de citaat van joker: hoe meer men weet, hoe meer men weet dat men niets weet is prachtig. Mensen hebben geen goed besef van wat oneindigheid is. Het is verbijsterend.

  0 likes
 • Jeffrey sevinga schreef:

  Dwayne als jij weet dat je niets weet, hoezo doe je dan alsof je iets weet.
  Meschien heb jij het wel helemaal mis en is het niet zoals als jij denkt dat je weet. Meschien is niks oneindig of alles oneindig.
  Het zijn alleen maar gissingen wat je doet, je kunt niet weten of iets oneindig is als je zelf niet oneindig bent of bent geweest.
  Gissingen.
  Als je weet dat je niks weet.
  Dan zul je niet proberen te doen alsof je iets weet.
  Dus jij denkt nog steeds dat je iets/het weet.
  Ben gewoon en je zult zien hoe het verloopt.
  Dat is wat je zeker weet.

  0 likes
 • Audrey schreef:

  Ik ben blij dat ik niet geloof.

  0 likes
 • andre schreef:

  De Jehovah’s getuigen zijn rationeel.
  Als je ze de kans geeft om ze hun verhaal te doen, dan zul je zien dat het zij een heel goed gefundeerd geloof uitdragen.
  De theorie van Darwin, dat is echt de grootste onzin aller tijden en iedereen gelooft Darwin. De kans dat er leven is ontstaan zoals hij het beschrijft is kleiner dan de klans dat er een boek onstaat uit een ontploffing van een drukkerij.
  Als de JG’s ooit weer eens aanbellen, dan moet je ze binnenlaten en hun het verhaal te laten doen.
  Geloof me, ze vinden het ook niet echt leuk om langs te deuren te gaan, ze moeten het geloof verspreiden, net zoals de katholieken,die dat overigens nalaten.
  Net zoals de Moslims, die dat ook nalaten.
  Luister naar ze, want je gelooft toch zelf ook niet dat de huidige wereld kan blijven draaien. Er moet en gaat iets gebeuren.

  0 likes
 • arnold leeflang schreef:

  heb de hele tekst gelezen ze hebben een deeltje uitgevonden kleiner dan een protoon

  nou ben ik even blij voor ze
  dus daar gaat onze belasting heen een stel halvezolen die tijdens hun tripp
  een deeltje ondekken

  echt super laat ze eens met wat zinnigs komen ipv steeds kleinere deeltjes te zoeken wat toch niemand kan controleren

  0 likes
 • Valère De Brabandere schreef:

  Het Godsdeeltje en de formule ‘E=mc2=Psy’ .

  -Er is momenteel veel te doen om het Higgs-deeltje of Godsdeeltje .
  -Dat deeltje zou dan aan de oorsprong moeten liggen van het ontstaan van ons heelal ; en zou gewicht en ook ‘massa’ gegeven hebben aan de eerste materie of elementaire deeltjes .
  -Als men de formule van Einstein ‘E=mc2’ uitbreidt tot de filosofische- en allesverklarende – formule ‘E=mc2=Psy’ , moet men besluiten, dat dat ‘godsdeeltje’ inderdaad een transcendente en absolute oorsprong heeft ; en van oorsprong slechts een wil of een idee (psy) was van alle evoluties .
  -Het ‘Psy’gedeelte van de alles omvattende formule is niets anders dan de ‘absolute logica’ en wil of energie, die in die logica of eeuwige wetmatigheid gelegen is ; en die zich omzet in energie, massa, materie en de deeltjes en later in de ganse ‘schepping’ zelf .

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  ritueel misbruik

  Tanya Hoogwerf (Leefbaar Rotterdam) over ritueel misbruik: ‘Deze gruwelheden keihard aanpakken’

  Eind juni zond NPO Radio 1 een ...

  biden

  Zoon Joe Biden gelinkt aan ‘prostitutie- of mensensmokkelnetwerk’

  Hunter Biden, de zoon van de Democratische ...

  >