Homepagina » Mens en Dier » Dit zei mondkapjesdrager De Jonge op 3 april over mondkapjes
de jonge
Foto: De Balie CC BY 3.0

Dit zei mondkapjesdrager De Jonge op 3 april over mondkapjes

Coronaminister Hugo de Jonge zei eerder deze maand dat het dragen van mondkapjes in de openbare binnenruimte mogelijk vanaf medio november verplicht wordt. De regeling hiervoor is meegenomen in de coronawet die onlangs is aangenomen.

“We bereiden een ministeriële regeling voor onder die wet,” zei De Jonge. “Dat is de snelste manier om het juridisch geregeld te krijgen. Als we dan heel erg haast maken met de invoeringsdatum, dan zou die half november daadwerkelijk als een plicht kunnen worden ingevoerd. Maar tot die tijd: gewoon een mondkapje op.”

Let op het verschil in taalgebruik. Nu schrijven de media dat de spoedwet ‘coronamaatregelen een steviger juridische basis moet geven’. In april dit jaar schreven de media nog dat de spoedwet ‘het mogelijk moet maken om burgerrechten tijdelijk in te perken’. Dat klinkt heel anders.

Schijnveiligheid

Waarom moeten we nu opeens heel erg haast maken? In april was De Jonge, die tegenwoordig de pers te woord staat met een mondkapje op, een heel ander standpunt toegedaan over mondmaskers, zo blijkt uit een filmpje van Meldpunt Nederland:

“De deskundigen zeggen ons: dat voegt niets toe. Die maskers die wel wat toevoegen, laten we die vooral in onze ziekenhuizen gebruiken en laten we die vooral in onze verpleeghuizen gebruiken, in de thuiszorg. En er is al een groot tekort aan dat type maskers die daadwerkelijk werken. Zelf gefabriceerde mondkapjes, of alles wat daar op lijkt – het voegt niets toe. Het biedt echt een vorm van schijnveiligheid, dus laten we dat nou niet doen.”

“Wij baseren ons op het advies van onze deskundigen. Het standpunt van onze deskundigen is niet veranderd, dat van de WHO is ook niet veranderd. Ik denk echt dat we moeten oppassen dat we hier ook niet een vorm van schijnveiligheid mee creëren.”

Verschillende topmensen binnen de WHO hebben zich inmiddels uitgesproken tegen lockdowns. Neemt minister De Jonge dit standpunt ook over?

4.4 40 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
mee 2
mee 2
1 maand geleden

het is me niet duidelijk waarom moet ik mondkapje dragen als niet veilig is? Bovendien ik heb meer last dan dat ze zeggen dat niet zo is.

Laura
Laura
Reactie op  mee 2
1 maand geleden

Dr. Anthony Fauci zegt in wezen hetzelfde. Eerst zegt hij tijdens een interview dat je geen mondmasker op moet zetten, omdat het geen bescherming biedt. Maar een paar maanden later zegt hij het omgekeerde dat iedereen een mondmasker moet dragen. Het lijkt wel alsof hij vervangen is door een dubbelganger.

Anna
Anna
Reactie op  Laura
1 maand geleden

Schamteloos!

Kees
Kees
Reactie op  Laura
1 maand geleden

Is ook zo !

Realistic
Realistic
1 maand geleden

Ik heb de vraag over wat ze doen met het DNA wat ze op deze manier verkrijgen nog niet voorbij zien komen. En die muilkorf gaat niet meer op.

Wim Q
Wim Q
Reactie op  Realistic
1 maand geleden

In mijn bek geen stokkie en geen spuitje, ram die naald echt in zijn voorhoofd

endemion
endemion
Reactie op  Realistic
1 maand geleden

DNA verzamelen, hoe is dat nuttig? Dat hebben ze toch allang of ben je de hielprik vergeten?

MdeFilosoof
MdeFilosoof
1 maand geleden

Deze ladykaka schoenen fetisjist is op en top een totalitairen narcist en facist. Bedient zichzelf ook met soortgelijke tactieken van verdeel en heers. Gewoon iets zeggen wat onzin is om chaos te creëren, dan ontkennend of je kan het ineens niet meer herinneren. En dan gewoon weer iets anders uitbraken. Alles om de mensen te verdelen en ondertussen een wereldwijd dictoriaal regime opbouwen, een versie die de mensheid daarvoor nog niet op deze schaal heeft gezien. Putin, Trump, Orban beschaamd in Nederland het zijn juist de redders van de menselijke identiteiten.

ProAsfalt
ProAsfalt
Reactie op  MdeFilosoof
1 maand geleden

Is hij wel een narcist?
Een Narcist heeft nog een geweten.

Anna
Anna
Reactie op  MdeFilosoof
1 maand geleden

Well said!!!
Vanavond naar Lidl om snel brood te halen met partner en werd aggresief aangevallen door een medewerker, wat mij nooit eerder is gebeurt. Heel onaangenaam.
Was al bij de kassa, mijn partner had wel een winkelwagen, maar ik niet, wegens 1 stukje brood.
“Haal een wagen mevw, dat zijn de regels hier. ”
Was al bij kassa, zei ik doe het wel volgende keer. Hij stond daar naar mij te kijken tot dat wij klaar waren met betalen.
Tijdens wagen terug brengen weer aggresief vragen, waarom heb jij niet direkt gedaan wat ik jou vraagde??!! Waarom??!!
Was erg geschrokken van dit onvriendelijk houding.
Klant geweest voor jaren.
Ga daar nooit weer terug.
Klaar.

Bert
Bert
Reactie op  Anna
1 maand geleden

U had ook gewoon een wagentje kunnen nemen. Bij de ingang staat aangegeven dat een wagentje per persoon verplicht is. Dus nou niet Huillie,Huillie doen !!

johan
johan
1 maand geleden

De leugen is nu zo groot geworden, dat er geen terug is. Wij hebben met z’n allen een monster gecreëerd, msm, politiek, influencers (bah!), multinationals en iedereen die hier nog steeds vertrouwen in heeft. Op de critici na, dat zijn er natuurlijk heel veel, maar krijgen geen podium meer (door de nos-slaven; ‘wappies’ genoemd..).

Vroeger zong Boudewijn de Groot “meneer de president slaap zacht”, het zou opnieuw uitgebracht kunnen worden “Nederland slaap zacht”.

AlbertV
AlbertV
Reactie op  johan
1 maand geleden

Zo zie ik het ook, het is inmiddels voor de paniekzaaiers onmogelijk geworden om te erkennen dat het één grote hoax is, zoals de Mexicaanse griep tien jaar geleden. De schade die zij inmiddels hebben aangericht is zó groot dat als zij daarvoor berecht zouden gaan worden geen straf te hoog is.
Naast de vele NIET werkende mondkapjes zie ik nu ook veel van die doorzichtige schermpjes! Toppunt van absurdisme. Ik vermoed dat bij de dragers hiervan al zoveel hersencellen zijn afgestorven (als gevolg van het dragen van een stoffen muilkorfje) dat ze de krankzinnigheid van zo’n ding niet meer beseffen.

Max
Max
1 maand geleden

Zou ik zeker niet op rekenen, zou ik zeker niet op rekenen, dat ik die gore spuit ga nemen!

https://www.youtube.com/watch?v=bBk_T8RPc_E&feature=emb_logo

Hoge Noorden
Hoge Noorden
1 maand geleden

Dat er toch nog een greintje verstand in die man zat, maar verstand heeft inmiddels plaatsgemaakt voor waanzin met het doortikken van de agenda2030 klok. Rutte deed ook een dergelijke uitspraak over groepsimmuniteit, maar wonderbaarlijk genoeg kan hij zich daar nu niets meer van herinneren.

Philip
Philip
1 maand geleden

Stoffen mondmaskers houden geen virussen tegen, de gewone chirurgische ook niet echt.
De mondmaskers die enig soelaas kunnen brengen zijn de FFP2 en de FFP3, maar deze zijn voorbehouden voor de zorg en de mensen die rechtstreeks in contact komen met besmette mensen.

Al de rest in verband mondmaskers, maakt niet uit binnenhuis of laat staan buitenhuis, is de reinste onzin.
Het geeft een vals gevoel van veiligheid, hoe gaat men anders verklaren hier in België, ondanks mondmaskers dat de cijfers om hoog gaan.
Heeft niets met de scholen en of de horeca te maken hoor!!

Belgen, hou je maar klaar voor een nieuwe lockdown.

Exegese
Exegese
1 maand geleden

De kans dat die gasten nog serieus genomen worden moet toch met de dag slinken. Het moet nu toch duidelijk zijn dat werkelijk alles wat die lui zeggen in tegenspraak is met de waarneembare werkelijkheid . Het is niet meer te verkopen en de economische alsook de maatschappelijke ellende groeit met de dag. Het is wachten tot de bom barst .

Robert
Robert
1 maand geleden

Verschikkelijk dom idee. Bewezen dat het zeer slecht is voor je lichaam. Zo dun je de populatie van NL wel snel uit.

Covittoloog
Covittoloog
Reactie op  Robert
1 maand geleden

Maar dat is precies wat ze willen, de weerbaarheid van de bevolking op alle gebied breken. Wat denk je dat er met je weerstand gebeurt als je je voortdurend dmv afstand houden, handen wassen en mondkapjes van alle verontreinigingen isoleert? De overheid breekt opzettelijk de weerstand van de burger door verder te pas en te onpas alles witwassen te noemen en een angstpsychose voor contant geld te creeren. Een krantenjongen die 800 euro bij zich had werd door de politie zomaar van zijn geld bestolen omdat een jongen van 13, zo beweren ze, niet zoveel geld bij zich hoort te hebben.

Let maar op, ze gaan alles van iedereen afpakken. Of je nou een nette burger of crimineel bent. Dit moet maar eens gezegd worden.

Verder bestelen de criminele banken fe burger door eindeloos geld bij te drukken. Daardoor is ook de wooncrisis ontstaan.

Iedereen met spaargeld vlucht in onroerend goed. Geloof mij, het overheid systeem kan zomaar als een kaartenhuis in elkaar storten. Ik hoop het want ze verdienen het. Wacht maar rustig af. De natuur geneest zichzelf. Sluit ze op! De overheid is net zo verrot als de boeven waar ze jacht op maken

Anna
Anna
Reactie op  Covittoloog
1 maand geleden

Ik kan het niet beter zeggen

Anna
Anna
Reactie op  Robert
1 maand geleden

Ja, totally right!

Spooky
Spooky
1 maand geleden

Als ze nu zeggen dat als iemand verkouden is en steeds moet hoesten dat die mensen een mondkapje zou dragen , daar kan ik me nog IETS bij voorstellen.

x

Check Also

politie

Politie demonstreert in Valencia voor vrijheid en tegen mondkapjes: ‘Stop de leugens’

Politieagenten hebben zaterdag in Valencia gedemonstreerd tegen ...

mondkapje

Waarom ik geen masker op zet – deze waanzin moet stoppen

Een gastbijdrage van Karel Beckman. In Nederland ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

29
0
We lezen graag je reactie!x