Mens en Dier

Dit zei mondkapjesdrager De Jonge op 3 april over mondkapjes

Help ons door dit met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Coronaminister Hugo de Jonge zei eerder deze maand dat het dragen van mondkapjes in de openbare binnenruimte mogelijk vanaf medio november verplicht wordt. De regeling hiervoor is meegenomen in de coronawet die onlangs is aangenomen.

“We bereiden een ministeriële regeling voor onder die wet,” zei De Jonge. “Dat is de snelste manier om het juridisch geregeld te krijgen. Als we dan heel erg haast maken met de invoeringsdatum, dan zou die half november daadwerkelijk als een plicht kunnen worden ingevoerd. Maar tot die tijd: gewoon een mondkapje op.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Let op het verschil in taalgebruik. Nu schrijven de media dat de spoedwet ‘coronamaatregelen een steviger juridische basis moet geven’. In april dit jaar schreven de media nog dat de spoedwet ‘het mogelijk moet maken om burgerrechten tijdelijk in te perken’. Dat klinkt heel anders.

Schijnveiligheid

Waarom moeten we nu opeens heel erg haast maken? In april was De Jonge, die tegenwoordig de pers te woord staat met een mondkapje op, een heel ander standpunt toegedaan over mondmaskers, zo blijkt uit een filmpje van Meldpunt Nederland:

“De deskundigen zeggen ons: dat voegt niets toe. Die maskers die wel wat toevoegen, laten we die vooral in onze ziekenhuizen gebruiken en laten we die vooral in onze verpleeghuizen gebruiken, in de thuiszorg. En er is al een groot tekort aan dat type maskers die daadwerkelijk werken. Zelf gefabriceerde mondkapjes, of alles wat daar op lijkt – het voegt niets toe. Het biedt echt een vorm van schijnveiligheid, dus laten we dat nou niet doen.”

“Wij baseren ons op het advies van onze deskundigen. Het standpunt van onze deskundigen is niet veranderd, dat van de WHO is ook niet veranderd. Ik denk echt dat we moeten oppassen dat we hier ook niet een vorm van schijnveiligheid mee creëren.”

Verschillende topmensen binnen de WHO hebben zich inmiddels uitgesproken tegen lockdowns. Neemt minister De Jonge dit standpunt ook over?

4.4 40 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
mee 2
mee 2
3 jaren geleden

het is me niet duidelijk waarom moet ik mondkapje dragen als niet veilig is? Bovendien ik heb meer last dan dat ze zeggen dat niet zo is.

Realistic
Realistic
3 jaren geleden

Ik heb de vraag over wat ze doen met het DNA wat ze op deze manier verkrijgen nog niet voorbij zien komen. En die muilkorf gaat niet meer op.

MdeFilosoof
MdeFilosoof
3 jaren geleden

Deze ladykaka schoenen fetisjist is op en top een totalitairen narcist en facist. Bedient zichzelf ook met soortgelijke tactieken van verdeel en heers. Gewoon iets zeggen wat onzin is om chaos te creëren, dan ontkennend of je kan het ineens niet meer herinneren. En dan gewoon weer iets anders uitbraken. Alles om de mensen te verdelen en ondertussen een wereldwijd dictoriaal regime opbouwen, een versie die de mensheid daarvoor nog niet op deze schaal heeft gezien. Putin, Trump, Orban beschaamd in Nederland het zijn juist de redders van de menselijke identiteiten.

johan
johan
3 jaren geleden

De leugen is nu zo groot geworden, dat er geen terug is. Wij hebben met z’n allen een monster gecreëerd, msm, politiek, influencers (bah!), multinationals en iedereen die hier nog steeds vertrouwen in heeft. Op de critici na, dat zijn er natuurlijk heel veel, maar krijgen geen podium meer (door de nos-slaven; ‘wappies’ genoemd..).

Vroeger zong Boudewijn de Groot “meneer de president slaap zacht”, het zou opnieuw uitgebracht kunnen worden “Nederland slaap zacht”.

Back to top button
29
0
We lezen graag je reactie!x