Archeologie

Van Egypte naar Atlantis

Help mee door deze info met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het met legenden omgeven eilandenrijk Atlantis zou door een natuurcatastrofe zijn verzonken onder de zeespiegel van de Atlantische Oceaan. Millennia lang heeft dit gegeven de gemoederen van de mensheid beziggehouden.

In 1969 verscheen een studie over de herkomst van de voorouders van de Egyptenaren, die in de Horus-tempel te Edfu op de wand staat gegraveerd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Daar is onvoldoende openbaarheid aan gegeven. De tekst bevestigt de catastrofale ondergang van een eilandenrijk in lang vervlogen tijden, de bakermat van de Egyptenaren. Het geeft antwoord op de vraag waarom de Egyptenaren kolossale piramides bouwden.

Meteorietinslag

Volgens schrijver Wim Zitman is in de Tempel van Horus te lezen dat de herkomst van de Egyptenaren is terug te leiden naar een eilandenrijk in de Atlantische Oceaan, dat ooit bestond uit 10 eilanden.

De grootste berg werd weergegeven als de oerberg die uit het water oprees. Door een meteorietinslag zou een verschuiving van het aardoppervlak hebben plaatsgevonden met als gevolg dat drie eilanden onder water verdwenen.

Symbool

Deze drie eilanden zijn volgens Zitman overal in de Egyptische literatuur terug te vinden. Zo herinnert het Gizeh-plateau met de drie piramides aan het verloren rijk Atlantis en ook in het hiërogliefenschrift is het symbool veelvuldig terug te vinden.

Zitman studeerde bouwkunde en astronomie. Hij specialiseert zich in egyptologie en doet onderzoek naar het ontstaan van het Oude Egypte.

Bron: Historiek.net

Gerelateerd:

 

4 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
HetGroterePlaatje
HetGroterePlaatje
10 jaren geleden

die oerberg die uit het water oprees bestaat vandaag de dag nog. pico alto op de azoren.

Mark
Mark
10 jaren geleden

Je hoef niet ver te zoeken.
De mensen uit Atlantis zijn verspreid over de wereld.
Atlantis is geen land of dorp of stad , dit zijn mensen die wij tegenwoordig de “moderne mens” noemen.
Dit is het begin van de mens geweest en niet het begin van de aap die tot mens ontwikkelde.
Mensen stammen niet van de aarde, de aarde is gekoloniseerd, en die kolonisatie heette Atlantis.
De moderne mens is begonnen in scandinavie en zo verspreid.
Let maar op mij woorden.
Er is nog geen bewijs en die zal er ook nooit komen, het bewijs zijn wij.

dick
dick
10 jaren geleden

via de link kwam ik bij een ander boek van Zitman; Quote”Zitman stelt dus dat, volgens de heersende wetenschappelijke doctrine, de oude Egyptenaren weinig tot geen kennis hadden van astronomie. Ze zouden namelijk een gebrek hebben aan rudimentaire wiskundige en dus geometrische kennis en daarom is het volstrekt onmogelijk dat zij astronomische metingen konden verrichten. Het vervaardigen van hemelkaarten, planeetomlopen of nauwkeurige sterrenbeelden is al helemaal uitgesloten, laat staan dat zij in staat zouden zijn tot geometrische en stereografische projecties op aarde te komen.” Zijn dit dezelfde ‘wetenschappers die zeggen dat die oude egyptenaren met houtje touwtje de pyramides hebben bebouwd incluis koperen zagen..? of mis ik iets..?

alfred Noorlander
alfred Noorlander
10 jaren geleden

Gaarne wil ik u verwijzen naar het boek van Albert Slosman De astrologie van het oude Egypte indertijd uitgegeven door Mirananda. Slosman beschrijft hierin dat de Oude Egyptenaren afkomstig zijn van het verzonken land (Ah Men Ptah). Er waren twee stromingen : de aanhangers van Ptah en van Seth die elkaar voortdurend bestreden tot zij aankwamen in Ath Ka Ptah (het tweede hart van Ptah). Tot het tijdperk van de stier
heerste Ptah. Bij het aanbreken van de Ram heersten de aanhangers van Seth of Amon.
Hij baseert zijn bevindingen door onderzoek dat hij verrichtte over de zodiac van Dendera.
Ik kan u dit werk van harte aanbevelen.

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x