Het Complot

Vaticaan bouwde geheim imperium met miljoenen van Mussolini

Help anderen door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Veel kantoorgebouwen in de duurste buurten van Londen blijken onderdeel te zijn van een verrassend geheim commercieel imperium van het Vaticaan.

De kerk financierde het internationale portfolio met het geld dat in 1929 door Mussolini werd betaald om het fascistische regime te laten erkennen door de paus.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

In 2006 kocht het Vaticaan 30 St. James’s Square. Dat is vlak bij een kantoor van Lord Rothschild, een appartement van mediamagnaat Rupert Murdoch en het hoofdkwartier van de Orde van de Tempeliers. Andere bezittingen van het Vaticaan bevinden zich op 168 New Bond Street en in de stad Coventry. De kerk is ook eigenaar van flatgebouwen in Parijs en Zwitserland.

Profima SA

Tot voor kort deed het Vaticaan er alles aan om de miljoenen van Mussolini geheim te houden. Het kantorencomplex aan St. James’s Square is gekocht door het bedrijf British Grolux Investments Ltd. Twee belangrijke aandeelhouders van het bedrijf zijn de katholieke bankiers John Varley, oud-topman van Barclays, en Robin Herbert, voorheen werkzaam voor Leopold Joseph.

British Grolux ontstond in 1999 uit British Grolux Ltd en Cheylesmore Estates. De aandelen van beide bedrijven waren in handen van een bedrijf dat stond ingeschreven op het adres van de bank JP Morgan in New York. Het bedrijf blijkt na verder speurwerk in handen te zijn van het Zwitserse bedrijf Profima SA.

Profima SA is de houdstermaatschappij van het Vaticaan. Het bedrijf werd in de Tweede Wereldoorlog beschuldigd van ‘deelname aan activiteiten die niet in het belang van de geallieerden waren’. Bernardino Nogara gaf indertijd leiding aan de financiën van Vaticaanstad. Hij beheerde ook het geld dat door Mussolini was betaald.

De geallieerden dachten dat Nogara aandelen van twee firma’s van het Vaticaan in Frankrijk wilde overhevelen naar Profima SA om te voorkomen dat de Franse overheid ze zou bestempelen als vijandelijke bezittingen. In 1943 zou Nogara Italiaanse bankaandelen hebben ondergebracht bij Profima om ze wit te kunnen wassen. Dit werd omschreven als ‘manipulatie’ van de financiën van Vaticaanstad.

Speciale eenheid

In 1931 richtte hij een bedrijf op in Luxemburg om de Europese bezittingen te beheren. Luxemburg werd enkele jaren daarvoor één van de eerste belastingparadijzen ter wereld. Toen de oorlog begon werd de operatie in Luxemburg overgebracht naar de Verenigde Staten en Zwitserland.

De bezittingen in Groot-Brittannië en de rest van Europa worden momenteel beheerd door een pauselijke functionaris in Rome; Paulo Mennini. Mennini is binnen het Vaticaan hoofd van een speciale eenheid van de APSA (Amministrazione del Patrimonio della Sede Apostolica).

Deze Administratie van het Patrimonium van de Heilige Stoel is belast met het beheer van de eigen goederen van de Heilige Stoel. De Gewone Afdeling voert het economisch beheer over goederen, terwijl de Buitengewone Afdeling bijzondere roerende goederen van de Heilige Stoel beheert.

Uit een rapport van de Raad van Europa van afgelopen jaar blijkt dat het beheerde vermogen van de speciale eenheid van Mennini inmiddels is gestegen naar 680 miljoen euro.

Het is onduidelijk waarom het Vaticaan de fascistische oorsprong van haar rijkdommen ook na de reorganisatie in 1999 nog geheim wenst te houden.

Bron: Guardian.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Patricia
Patricia
11 jaren geleden

He weten jullie misschien iets van Pakistan en de oorlog daar nucleaire of zo .de bevolking is die gewaarschuwd daar ???
heb gelezen op disclosere tv maar krijg het niet op fb en alles is eraf als het hierover gaat? groetjes en liefs.

Odette
Odette
11 jaren geleden

[quote name=”Patricia”]He weten jullie misschien iets van Pakistan en de oorlog daar nucleaire of zo .de bevolking is die gewaarschuwd daar ???
heb gelezen op disclosere tv maar krijg het niet op fb en alles is eraf als het hierover gaat? groetjes en liefs.[/quote]
ja Patries, hier te lezen 3 uur oud, atoomoorlog dreiging als de gevechten niet stoppen!
http://news.nationalpost.com/2013/01/22/india-sounds-alarm-of-nuclear-war-for-kashmir-as-tensions-with-pakistan-escalate-over-deadly-fighting/

Ikke
Ikke
11 jaren geleden

En de wantoestanden bij de islam wordt bij Niburu gecatalogeerd onder ‘vrede’ waarschijnlijk?

Roger Lousberg
Roger Lousberg
11 jaren geleden

Hmmm iemand een ONTOPIC reaktie?

en Ikke…. Zoek een steen…. Zucht..

Maar ik wens je alle LIEFDE xx

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x