Homepagina » Het Complot » Vaticaan bouwde geheim imperium met miljoenen van Mussolini
Vaticaan bouwde geheim imperium met miljoenen van Mussolini

Vaticaan bouwde geheim imperium met miljoenen van Mussolini

Veel kantoorgebouwen in de duurste buurten van Londen blijken onderdeel te zijn van een verrassend geheim commercieel imperium van het Vaticaan.

De kerk financierde het internationale portfolio met het geld dat in 1929 door Mussolini werd betaald om het fascistische regime te laten erkennen door de paus.

In 2006 kocht het Vaticaan 30 St. James’s Square. Dat is vlak bij een kantoor van Lord Rothschild, een appartement van mediamagnaat Rupert Murdoch en het hoofdkwartier van de Orde van de Tempeliers. Andere bezittingen van het Vaticaan bevinden zich op 168 New Bond Street en in de stad Coventry. De kerk is ook eigenaar van flatgebouwen in Parijs en Zwitserland.

Profima SA

Tot voor kort deed het Vaticaan er alles aan om de miljoenen van Mussolini geheim te houden. Het kantorencomplex aan St. James’s Square is gekocht door het bedrijf British Grolux Investments Ltd. Twee belangrijke aandeelhouders van het bedrijf zijn de katholieke bankiers John Varley, oud-topman van Barclays, en Robin Herbert, voorheen werkzaam voor Leopold Joseph.

British Grolux ontstond in 1999 uit British Grolux Ltd en Cheylesmore Estates. De aandelen van beide bedrijven waren in handen van een bedrijf dat stond ingeschreven op het adres van de bank JP Morgan in New York. Het bedrijf blijkt na verder speurwerk in handen te zijn van het Zwitserse bedrijf Profima SA.

Profima SA is de houdstermaatschappij van het Vaticaan. Het bedrijf werd in de Tweede Wereldoorlog beschuldigd van ‘deelname aan activiteiten die niet in het belang van de geallieerden waren’. Bernardino Nogara gaf indertijd leiding aan de financiën van Vaticaanstad. Hij beheerde ook het geld dat door Mussolini was betaald.

De geallieerden dachten dat Nogara aandelen van twee firma’s van het Vaticaan in Frankrijk wilde overhevelen naar Profima SA om te voorkomen dat de Franse overheid ze zou bestempelen als vijandelijke bezittingen. In 1943 zou Nogara Italiaanse bankaandelen hebben ondergebracht bij Profima om ze wit te kunnen wassen. Dit werd omschreven als ‘manipulatie’ van de financiën van Vaticaanstad.

Speciale eenheid

In 1931 richtte hij een bedrijf op in Luxemburg om de Europese bezittingen te beheren. Luxemburg werd enkele jaren daarvoor één van de eerste belastingparadijzen ter wereld. Toen de oorlog begon werd de operatie in Luxemburg overgebracht naar de Verenigde Staten en Zwitserland.

De bezittingen in Groot-Brittannië en de rest van Europa worden momenteel beheerd door een pauselijke functionaris in Rome; Paulo Mennini. Mennini is binnen het Vaticaan hoofd van een speciale eenheid van de APSA (Amministrazione del Patrimonio della Sede Apostolica).

Deze Administratie van het Patrimonium van de Heilige Stoel is belast met het beheer van de eigen goederen van de Heilige Stoel. De Gewone Afdeling voert het economisch beheer over goederen, terwijl de Buitengewone Afdeling bijzondere roerende goederen van de Heilige Stoel beheert.

Uit een rapport van de Raad van Europa van afgelopen jaar blijkt dat het beheerde vermogen van de speciale eenheid van Mennini inmiddels is gestegen naar 680 miljoen euro.

Het is onduidelijk waarom het Vaticaan de fascistische oorsprong van haar rijkdommen ook na de reorganisatie in 1999 nog geheim wenst te houden.

Bron: Guardian.co.uk

Gerelateerd:

 Vind je deze informatie leuk? Deel het dan met je kennissen op Social Media
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

15 reacties

 1. He weten jullie misschien iets van Pakistan en de oorlog daar nucleaire of zo .de bevolking is die gewaarschuwd daar ???
  heb gelezen op disclosere tv maar krijg het niet op fb en alles is eraf als het hierover gaat? groetjes en liefs.

  0 likes
 2. [quote name=”Patricia”]He weten jullie misschien iets van Pakistan en de oorlog daar nucleaire of zo .de bevolking is die gewaarschuwd daar ???
  heb gelezen op disclosere tv maar krijg het niet op fb en alles is eraf als het hierover gaat? groetjes en liefs.[/quote]
  ja Patries, hier te lezen 3 uur oud, atoomoorlog dreiging als de gevechten niet stoppen!
  http://news.nationalpost.com/2013/01/22/india-sounds-alarm-of-nuclear-war-for-kashmir-as-tensions-with-pakistan-escalate-over-deadly-fighting/

  0 likes
 3. En de wantoestanden bij de islam wordt bij Niburu gecatalogeerd onder ‘vrede’ waarschijnlijk?

  0 likes
 4. Hmmm iemand een ONTOPIC reaktie?

  en Ikke…. Zoek een steen…. Zucht..

  Maar ik wens je alle LIEFDE xx

  0 likes
 5. [quote name=”Ikke”]En de wantoestanden bij de islam wordt bij Niburu gecatalogeerd onder ‘vrede’ waarschijnlijk?[/quote]
  Zolang je alles steeds in hokjes wil hebben, dan wel ja. Nieuws is nieuws. En een atoomoorlog dreiging leg je op deze manier wel heel achteloos naast je neer. Ver van jouw bed nietwaar? De wereld draait niet alleen om jou Ikke! Een synoniem dat je als gegoten zit.

  0 likes
 6. Really…who cares? How complicated can it really be?
  Religies…zucht. Alsof de ene godheid beter of echter is dan de ander. Alsof wie in ‘t ene gelooft, dan weer voor die ‘andere’ een ‘ongelovige’ is.
  Ongeacht de ‘bron’ die men beschouwd als één of andere godheid, het is net door onbegrip of misvatting dat verdeeldheid en conflicten ontstaan. De kern is niet of je nou dit of iets anders gelooft, dan wel dat men dient te leren zien, te ontwaken, herkennen en erkennen dat we eigenlijk allen uit hetzelfde bestaan; sterrenstof.

  Het zijn niet de waterdruppels die ‘t probleem zijn, dan wel de toxische stoffen waarmee ze verontreinigd zijn waardoor ze niet meer goed ‘helder’ kunnen zijn en dienovereenkomstig handelen als een zuivere waterdruppel. De vraag is: waarom men er toxische stoffen aan toevoegd. Verdelen en heersen? Verdelen, vuurhaarden creëeren en onderhouden, redden, manipuleren, opjutten, kalmeren, bezighouden met brood en spelen ?

  Zelfs wie niet gelooft, gelooft. Al was het maar in het niet geloven van één of ander geloof, maar zo schep je een eigen ‘geloven’. Je geraakt ervan overtuigd en gaat daar naar handelen. Als wie ‘anders’ doet wordt gemakkelijker be- en veroordeeld. Je voelt zo geen affiniteit en zo zie je de ander als afgescheiden en minder tot onbelangrijk. Als iedereen dit handhaaft, blijven we nog eindeloos oorlogen voeren en elkaar overtroeven door ego’s te voeden die niet te stillen zijn en steeds weer méér willen…tot er niets meer overblijft en iedereen verliest. Maar…wie maalt erom?

  0 likes
 7. @ikke Je schrijft “En de wantoestanden bij de islam wordt bij Niburu gecatalogeerd onder ‘vrede’ waarschijnlijk?”

  Hoe kom je daarop zoiets te vermoeden..?

  Als iets een werkelijke wantoestand is zal Niburu dit zeker ook niet vrede noemen.

  noch eens, ik zou graag weten hoe je daar op komt..
  Raphael

  0 likes
 8. Het is al aardig lang bekend dat de westerse katholiek christelijk geloof hulp heeft ingeroepen bij Mussolini.
  Ook bij Hitler en Franco.

  Dit kwam omdat zij veel volgers verloren tijdens de opkomst van het communisme in Rusland.

  Hele interessante documentaire over het christelijk geloof kan je op documentairenet vinden onder religie een 6 delig documentaire en het is niet complotshizzle of zo.

  0 likes
 9. Het vaticaan is wel de nummer 1 in het onderdrukken van een zeer groot deel van de bevolking en hebben dan ook zeer veel macht en geld.
  Het is niets anders dan een criminele organisatie, die zogenaamd legaal bezig is.
  En de mens wil graag bij een clubje horen, die hun vertelt hoe ze moeten leven en betalen, lekker gemakkelijk.

  0 likes
 10. [quote name=”Ikke”]En de wantoestanden bij de islam wordt bij Niburu gecatalogeerd onder ‘vrede’ waarschijnlijk?[/quote]
  Hoe heb je de Islam leren kennen?
  Via het media??of via Geert Wilders??en waarom noem je die als wantoestanten,wil je hierover voorbelden geven?ik ben klaar naar je te luisteren als je gelijk hebt maar zonder discriminatie!en met respect van andere culturen.

  0 likes
 11. [quote name=”raphael”]@ikke Je schrijft “En de wantoestanden bij de islam wordt bij Niburu gecatalogeerd onder ‘vrede’ waarschijnlijk?”

  Hoe kom je daarop zoiets te vermoeden..?

  Als iets een werkelijke wantoestand is zal Niburu dit zeker ook niet vrede noemen.

  noch eens, ik zou graag weten hoe je daar op komt..
  Raphael[/quote]

  Waarschijnlijk gezien de artikelen waarin oa Ghadafi en Assad geroemd of geslachtofferd worden en die waarin op misstanden in de kerk en in de westerse multinationals, banken en farmaceutische bedrijven gewezen wordt?

  Enige bias kan Niburu toch zeker verweten worden, maar dit is dan ook een opiniesite, waarin alleen dat nieuws gebracht wordt dat lezenswaard geacht wordt door de redactie.

  Prima natuurlijk, zolang je je als lezer daarvan maar bewust bent en niet denkt dat dit nieuws objectiever is dan wat je in de kranten leest.

  0 likes
 12. Als ik zo’n artikel als dit lees, raak ik steeds de weg kwijt en moet ik ergens opnieuw beginnen. Niet dat ik het daarna wel snap. Wat een zieke wereld, wat een zieke organisatie. Ik begrijp het gewoonweg niet. Hoe kun je zo diep zinken… De ontheiligde kakdoos wat mij betreft.

  0 likes
 13. [quote name=”Ikke”]En de wantoestanden bij de islam wordt bij Niburu gecatalogeerd onder ‘vrede’ waarschijnlijk?[/quote]

  Nee jo! Alle zijn geknipt met het zelfde patroon, heus.

  0 likes
 14. Een imperium met miljo9enen bouwen in een door miljarden gestuurd geheel, zoek de onmogelijkheden en het zoeken naar spijkers op laag water. Men kan zich beter afvragen waar de miljarden olieopbrengsten in de ondemocratische en door religie geleide landen in het Midden Oosten aan het doen zijn. Echter op dat vlak blijft het altijd oorverdovend still hier bij de Internationale socisliaten. Men is onstant bezig met de kerk, echter (het echte gevaar) de Islam is lief toch??

  Het duidelijk zichbare beleid om de Universele rechten van de mens te ondermijnen via de VN wordt dagelijks genegeerd. Daar worden geen paar miljoen in gepompt, daar spreken we over honderden miljarden!

  0 likes
 15. Men heeft het nu over de miljoenen van Muso. maar wat dachten jullie van de miljoenen of miljarden aan goud wat afkomstig is uit de roof tochten van de spanjaarden in zuid en midden amerika. Off topic wat Kashmir betreft de vorige keer dat india en pakistan elkaar in de haren wilden vliegen kwam er inenen een grote vloedgolf wat zal er deze keer gebeuren???????

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

boeren

‘Dit is het dus mensen! Hiervoor worden boeren opgeofferd’

Boze boeren voeren sinds donderdag actie en ...

epidemioloog

Epidemioloog onthult: ‘Aanzienlijke kans dat het coronavaccin niet werkt’

Oud-huisarts en epidemioloog Dick Bijl is één ...