Gezondheid

Toppsychiater: medicijngebruik reden van schietpartijen

Help mee door deze informatie met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Als autoriteiten echt een einde willen maken aan de schietpartijen op scholen moeten ze onderzoek laten doen naar het gebruik van psychotrope medicijnen onder jonge mensen, zo stelt een gerenommeerde psychiater.

Dr. David Healey bekritiseert de farmaceuten die miljarden hebben verdiend met de verkoop van selectieve serotonine-heropnameremmers (SSRI’s).

Psychotrope medicijnen die worden voorgeschreven aan schoolkinderen leiden tot gewelddadig gedrag, aldus Healey. De antidepressiva worden in de Verenigde Staten op grote schaal voorgeschreven.

Geld

Hij voegde toe: “Het probleem is dat schoolartsen geneigd zijn om SSRI’s voor te schrijven om het gedrag van leerlingen te beheersen, zonder te denken aan de eventuele negatieve bijwerkingen.”

“De farmaceutische bedrijven hebben deze medicijnen gemaakt om geld te verdienen,” zei hij. “De SSRI’s kunnen kinderen agressief en vijandig maken.” Healey merkt op dat we bezig zijn met een omvangrijk experiment waar bijna niemand de uitkomst van weet.

Hij wees erop dat er een duidelijke correlatie is tussen schietpartijen en medicijngebruik. President Obama heeft de Amerikaanse Centers for Disease control (CDC) gevraagd onderzoek te doen naar vuurwapengeweld en mogelijkheden te verkennen die het probleem kunnen beheersen.

Gevangen

Healey waarschuwde dat artsen die pillen voorschrijven niet per definitie mentale aandoeningen genezen. Om iets te doen aan de problematiek heeft hij de website RxISK.org in het leven geroepen. Op de site kunnen mensen ervaringen delen. Er zijn mensen die in een kafkaëske wereld werden gevangen toen ze hulp zochten bij artsen, toezichthouders of anderen die er lijken te zijn om ons te helpen, aldus de psychiater.

Daarnaast is op internet een database te vinden met 4800 gevallen waarbij SSRI’s in verband zijn gebracht met geweld in de VS. SSRI’s die veel worden voorgeschreven zijn: Prozac (fluoxetine), Zoloft (sertraline), Seroxat (paroxetine), Cipramil (citalopram), Lexapro (escitalopram) en Fevarin (fluvoxamine). In totaal gebruiken 800.000 Nederlanders antidepressiva. Bij driekwart daarvan gaat het om SSRI’s.

Bron: WND.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
49 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Aardebewoner
Aardebewoner
9 jaren geleden

Ik ken een vrachtwagenchauffeur die een beetje op de schopstoel zat bij de baas dat hij zijn baas de schuld wou geven dat hij aan de Seroxat zat. Toen antwoordde ik dat dat niet snugger was want dan heeft de baas een reden om je eruit te gooien wegens in gevaar brengen van jezelf, medeweggebruikers, de lading en de vrachtwagen wegens rijden onder invloed. Ondanks de 110 kilo getatoeerde branie was de chauffeur net een klein kind.

Aurelia
Aurelia
9 jaren geleden

Heel goed dat hier onderzoek naar gedaan wordt en dat dit in de publiciteit komt.
Het is alleen een beetje jammer dat dit juist nu gebeurt, terwijl Obama probeert het wapenbezit aan banden te leggen. Dit vertroebelt de discussie en kan (en zal) gebruikt worden door zijn tegenstanders in het debat.

days of our lives
days of our lives
9 jaren geleden

Wat hier eigenlijk wordt bedoeld: psychische problemen reden van schietpartijen, NIET de medicatie.

Deze psychiater is net zo gek als die hoogleraar.

ikzelfzelf
ikzelfzelf
9 jaren geleden

[quote name=”days of our lives”]Wat hier eigenlijk wordt bedoeld: psychische problemen reden van schietpartijen, NIET de medicatie.

Deze psychiater is net zo gek als die hoogleraar.[/quote]

Nee, dat wordt hier niet bedoeld.
Op youtube zijn al veel filmpjes waarin uitgelegd wordt dat je van die psychische medicijnen na verloop van tijd helemaal doordraait in je hoofd en dat zo’n patiënt dan een gevaar wordt voor zijn/haar omgeving.

Deze psychiater wil een onderzoek naar het verband tussen het gebruik van de medicijnen en de schietpartijen.

Alle daders van die grote schietincidenten waren onder behandeling en gebruikten psychotrope medicijnen.

Dan is het toch logisch dat hier onderzoek naar gedaan wordt?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

49
0
We lezen graag je reactie!x