Homepagina » Gezondheid » Toppsychiater: medicijngebruik reden van schietpartijen
Toppsychiater: medicijngebruik reden van schietpartijen

Toppsychiater: medicijngebruik reden van schietpartijen

Als autoriteiten echt een einde willen maken aan de schietpartijen op scholen moeten ze onderzoek laten doen naar het gebruik van psychotrope medicijnen onder jonge mensen, zo stelt een gerenommeerde psychiater.

Dr. David Healey bekritiseert de farmaceuten die miljarden hebben verdiend met de verkoop van selectieve serotonine-heropnameremmers (SSRI’s).

Psychotrope medicijnen die worden voorgeschreven aan schoolkinderen leiden tot gewelddadig gedrag, aldus Healey. De antidepressiva worden in de Verenigde Staten op grote schaal voorgeschreven.

Geld

Hij voegde toe: “Het probleem is dat schoolartsen geneigd zijn om SSRI’s voor te schrijven om het gedrag van leerlingen te beheersen, zonder te denken aan de eventuele negatieve bijwerkingen.”

“De farmaceutische bedrijven hebben deze medicijnen gemaakt om geld te verdienen,” zei hij. “De SSRI’s kunnen kinderen agressief en vijandig maken.” Healey merkt op dat we bezig zijn met een omvangrijk experiment waar bijna niemand de uitkomst van weet.

Hij wees erop dat er een duidelijke correlatie is tussen schietpartijen en medicijngebruik. President Obama heeft de Amerikaanse Centers for Disease control (CDC) gevraagd onderzoek te doen naar vuurwapengeweld en mogelijkheden te verkennen die het probleem kunnen beheersen.

Gevangen

Healey waarschuwde dat artsen die pillen voorschrijven niet per definitie mentale aandoeningen genezen. Om iets te doen aan de problematiek heeft hij de website RxISK.org in het leven geroepen. Op de site kunnen mensen ervaringen delen. Er zijn mensen die in een kafkaëske wereld werden gevangen toen ze hulp zochten bij artsen, toezichthouders of anderen die er lijken te zijn om ons te helpen, aldus de psychiater.

Daarnaast is op internet een database te vinden met 4800 gevallen waarbij SSRI’s in verband zijn gebracht met geweld in de VS. SSRI’s die veel worden voorgeschreven zijn: Prozac (fluoxetine), Zoloft (sertraline), Seroxat (paroxetine), Cipramil (citalopram), Lexapro (escitalopram) en Fevarin (fluvoxamine). In totaal gebruiken 800.000 Nederlanders antidepressiva. Bij driekwart daarvan gaat het om SSRI’s.

Bron: WND.com

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

49 reacties

 1. Ik ken een vrachtwagenchauffeur die een beetje op de schopstoel zat bij de baas dat hij zijn baas de schuld wou geven dat hij aan de Seroxat zat. Toen antwoordde ik dat dat niet snugger was want dan heeft de baas een reden om je eruit te gooien wegens in gevaar brengen van jezelf, medeweggebruikers, de lading en de vrachtwagen wegens rijden onder invloed. Ondanks de 110 kilo getatoeerde branie was de chauffeur net een klein kind.

  1 likes
 2. [quote name=”days of our lives”]Wat hier eigenlijk wordt bedoeld: psychische problemen reden van schietpartijen, NIET de medicatie.

  Deze psychiater is net zo gek als die hoogleraar.[/quote]

  Nee, dat wordt hier niet bedoeld.
  Op youtube zijn al veel filmpjes waarin uitgelegd wordt dat je van die psychische medicijnen na verloop van tijd helemaal doordraait in je hoofd en dat zo’n patiënt dan een gevaar wordt voor zijn/haar omgeving.

  Deze psychiater wil een onderzoek naar het verband tussen het gebruik van de medicijnen en de schietpartijen.

  Alle daders van die grote schietincidenten waren onder behandeling en gebruikten psychotrope medicijnen.

  Dan is het toch logisch dat hier onderzoek naar gedaan wordt?

  1 likes
 3. Vorig jaar werd er in Engeland een documentaire uitgezonden op de tv waarin men spreekt over een schrikbarend aantal zelfmoordgevallen n.a.v. t gebruik van zg antidepresiva en mensen vooral jongeren die in een psychose raken. Ouders plaatsten ook hun vraagtekens bij t voorschrijven zonder enige ernstige reden van deze middelen. Wie nu nog steeds niet in de gaten heeft dat mensen heel erg kunnen veranderen door t gebruik van deze levensgevaarlijke troep moet zich toch maar eens wat beter informeren voordat hij hier als een kip zonder kop reageert!!

  1 likes
 4. Ooit een flinke tjd geleden had ik last van straatvrees,na een flinke periode van stress was dit plots ontstaan, het was vreselijk!ik voelde mij depressief en durfde niets meer,ik ben toen bij mijn huisarts gaan praten, deze vond dat ik Seroxat zou kunnen proberen,hij had namenlijk patienten die er erg gelukkig mee waren, ik kende het niet, hij legde mij uit dat mijn kwalen wel eens te wijten konden zijn aan een tekort aan serotonine in de hersenen, ik vroeg of dat via een bloedonderzoek kon worden aangetoont, nee dat kon niet vertelde hij,goed ik heb het medicijn opgehaald en begon opbouw met een halve naar en hele enz., hij had gezegd dat ik mij zeker 6 weken nog rotter zou voelen, nou dat klopte helemaal, kreeg een pikzwarte deken over mij heen, dacht aan zelfmoord,ook kreeg ik vreselijke buikloop, weer terug naar de arts,die wilde nog wel een pilletje voorschrijven om de klachten weer te temperen, ik zei nee, en hier heb je de Seroxat, ik los mijn probleem zelf wel op zonder pillen, wat ook prima gelukt is.

  1 likes
 5. Als dit gebeurde met homeopathische middelen, dan was de wereld te klein geweest, dan had de farma-industrie er voor gezorgd dat alle homeopaten op de brandstapel kwamen samen met een groot deel van de bevolking, die heilig geloven in de kwakzalverij van de farma-industrie.

  1 likes
 6. Heel goed dat hier onderzoek naar gedaan wordt en dat dit in de publiciteit komt.
  Het is alleen een beetje jammer dat dit juist nu gebeurt, terwijl Obama probeert het wapenbezit aan banden te leggen. Dit vertroebelt de discussie en kan (en zal) gebruikt worden door zijn tegenstanders in het debat.

  0 likes
 7. Wat hier eigenlijk wordt bedoeld: psychische problemen reden van schietpartijen, NIET de medicatie.

  Deze psychiater is net zo gek als die hoogleraar.

  0 likes
 8. De Jeugd kan of mag geen jeugd meer zijn maar een verstandige zelfstandige , want “pa en ma” mogen geen pa en ma meer blijven maar eenheids worsten

  0 likes
 9. Als iemand geen last van psychische problemen heeft of niet ziek is en neemt antidepressieve pillen in met een vast periode,Weet iemand hier wat de bijwerkingen of schade voor zijn gezondheid kunnen zijn???

  0 likes
 10. [quote name=”days of our lives”]Wat hier eigenlijk wordt bedoeld: psychische problemen reden van schietpartijen, NIET de medicatie.

  Deze psychiater is net zo gek als die hoogleraar.[/quote]
  Begrijpend lezen is niet jouw sterkste kant?

  0 likes
 11. [quote name=”iep”][quote name=”days of our lives”]Wat hier eigenlijk wordt bedoeld: psychische problemen reden van schietpartijen, NIET de medicatie.

  Deze psychiater is net zo gek als die hoogleraar.[/quote]
  Begrijpend lezen is niet jouw sterkste kant?[/quote]

  Ik begrijp niet waarom wordt gewezen naar die medicatie. Dat is een aanname.

  Iemand die in staat is veel mensen dood te schieten heeft m.i. wel psychische problemen. Dat zo iemand medicatie gebruikt verbaast me niet, maar je kunt je afvragen of die medicatie voldoende is. Om dan de medicatie als oorzaak te noemen is te bezopen voor woorden.

  Antidepressiva zijn vooral effectief als je er therapie bij volgt.

  0 likes
 12. [quote name=”days of our lives”]Ik begrijp niet waarom wordt gewezen naar die medicatie. Dat is een aanname.[/quote]
  Net zoals het een aanname is dat de medicatie niet de oorzaak is. Er zijn sterke aanwijzigingen voor dat de medicatie op zijn minst bijdraagt aan agressief en geweldadig gedrag en dat lijkt me dan ook reden genoeg om het verder te onderzoeken. Dat is voorheen ook met zaken gedaan waar onderzoek heeft geleid tot sluitend bewijs waar jij je hedentendage op beroept. Dergelijk bewijs heeft altijd de weg afgelegd waarin de stelling van deze psychiater zit. Geen enkele reden om het dan maar te negeren.

  0 likes
 13. [quote name=”days of our lives”]Deze psychiater is net zo gek als die hoogleraar.[/quote]
  Alsof jij dat weet. Wat ga je roepen als blijkt dat deze mensen gelijk hebben?

  0 likes
 14. [quote name=”days of our lives”][quote name=”iep”][quote name=”days of our lives”]Wat hier eigenlijk wordt bedoeld: psychische problemen reden van schietpartijen, NIET de medicatie.

  Deze psychiater is net zo gek als die hoogleraar.[/quote]
  Begrijpend lezen is niet jouw sterkste kant?[/quote]

  Ik begrijp niet waarom wordt gewezen naar die medicatie. Dat is een aanname.

  Iemand die in staat is veel mensen dood te schieten heeft m.i. wel psychische problemen. Dat zo iemand medicatie gebruikt verbaast me niet, maar je kunt je afvragen of die medicatie voldoende is. Om dan de medicatie als oorzaak te noemen is te bezopen voor woorden.

  Antidepressiva zijn vooral effectief als je er therapie bij volgt.[/quote]
  Ik heb je geplust, ben het met je eens. Het feit is echter dat, zonder verdere therapiën, deze middelen worden voorgeschreven. En als ze niet helpen of er vindt een “karakter”verandering plaats
  …wel dan wordt de trucendoos verder opengetrokken. Het is makkelijker in deze tijd een pilletje voor te schrijven dan een wandeling in de natuur voor te schrijven, waarbij je echt luistert naar de problemen van de patient. En weet je wat? Al wandelend en pratend vinden ze vaak zelf de oplossing. Maar ja, wandelen is zo zweverig…

  0 likes
 15. [quote name=”iep”]
  Ik heb je geplust, ben het met je eens. Het feit is echter dat, zonder verdere therapiën, deze middelen worden voorgeschreven. En als ze niet helpen of er vindt een “karakter”verandering plaats
  …wel dan wordt de trucendoos verder opengetrokken. Het is makkelijker in deze tijd een pilletje voor te schrijven dan een wandeling in de natuur voor te schrijven, waarbij je echt luistert naar de problemen van de patient. En weet je wat? Al wandelend en pratend vinden ze vaak zelf de oplossing. Maar ja, wandelen is zo zweverig…[/quote]

  Je kunt het beter verwoorden dan ik, want dit is ook wat ik bedoel.

  We hebben artsen die uit gemak (of omdat de patiënt er dwingend om vraagt) die pillen voorschrijven, maar zoals je ook aangeeft, maak je tijdens dat pillentraject een forse verandering door. Dat moet je intensief begeleiden, want er zitten risico’s aan.

  Ik vind dat alleen mensen bij wie (lichtere) therapieën, sporten, wandelen e.d. niet hebben geholpen en bijvoorbeeld een defect in de hersenen hebben waardoor serotonine niet of te weinig wordt aangemaakt, aan de antidepressiva zouden mogen. Mike Boddé heeft een prachtig boek (“Pil”) geschreven over zijn depressies en dat defect in zijn hersenen. Voor mensen als hij is zo’n pil pure noodzaak om te functioneren, net als insuline bij suikerpatiënten.

  Gekke mensen die uit gemakzucht antidepressiva krijgen voorgeschreven, blijven gek. De artsen zouden naar hun eigen rol moeten kijken, en niet alleen moeten wijzen naar de pillen als oorzaak.

  0 likes
 16. [quote name=”Moondust”][quote name=”days of our lives”]Deze psychiater is net zo gek als die hoogleraar.[/quote]
  Alsof jij dat weet. Wat ga je roepen als blijkt dat deze mensen gelijk hebben?[/quote]

  Als het zou kloppen dan neem ik het terug. Geen probleem. Ik ben er echter wel voor 99% van overtuigd dat men hier op een dood spoor zit.

  0 likes
 17. IS HET MOGELIJK IEMAND AAN TE KLAGEN?

  lieve medemensen op Niburu.nl
  ik vraag mij sterk af of de psychiater, de instelling, het overkoepelend orgaan of de farmaceut aangeklaagd kunnen worden voor de SUPERLEIPE (NON-BIJ)werkingen van deze gifmengingen?

  Ik kan me nog goed herinneren; ik was 16 en kreeg seroxat in meer dan een volwassenen dosis…

  Ik had zowat ALLE zogenaamde bij werkingen; welke feitelijk de WERKING is van deze troep!

  Ik had plotsklaps zelfmoordneigingen en ik betrapte mezelf op het anders denken onder die “medicijnen”, waar ik voorheen depri kon zijn en het leven niet leuk vond, kon ik nu ineens bedenken HOE EEN EINDE ERAAN TE MAKEN, tot ik plots dit realiseerde en ervan weg ging met de gedachtes.

  1x in de auto op de snelweg kreeg ik een MEGA drang om volle mep aan het stuur te trekken toen ik als passagier zat. Waarom? geen idee ik schrok zelf van het feit dat mijn hersenen onder invloed van vergif zulke gedachtes konden MAKEN want moge duidelijk zijn, deze had ik voorheen totaal niet!

  Ik ben dan ook op mijn 17e uit EIGEN KEUZE per direkt acuut helemaal gestopt, en ja dat heb ik geweten en volgens mij weet ik het nog dagelijks…. 🙁
  Ik viel van 118kg af naar 72 in slechts 3 maanden…. Ik was er ZO erg aan toe dat de huisarts van het dorp, mijn moeder belde en stelde dat ik langs moest komen want hij had me zien lopen…..

  GRAAG HAD IK EEN SERIEUS ANTWOORD! CONSTRUCTIEF
  wellicht dat er vanuit het soevereine mens concept al een “gedroomd” kan worden over hoe men dit eventueel zou kunnen aanpakken/aanklagen?

  HEEL ERG BEDANKT!
  Caps lock is niet kapot en het is ook geen schreeuwen

  0 likes
 18. @Daysofourlives;

  Hoe verklaar je dat men schrikt van de eigen gedachtegang NA het beginnen met SSRI’s? (Seroxat in mijn geval)

  0 likes
 19. [quote name=”Roger Lousberg”]@Daysofourlives;

  Hoe verklaar je dat men schrikt van de eigen gedachtegang NA het beginnen met SSRI’s? (Seroxat in mijn geval)[/quote]

  Vreemd dat je dat op je 16e al krijgt.
  In de puberteit zijn emoties en gedachtegangen toch vaak intenser en sterk wisselend. Volgens mij heb je er goed aan gedaan om er mee te stoppen.

  Waar ik benieuwd naar ben, is waarom je het hebt voorgeschreven gekregen. Wat voor klachten heb/had je? Zijn die nog aanwezig? Zoja, werk je er aan om die klachten te verminderen, anders dan medicatie? Daar heb je misschien meer aan dan terugkijken op die slechte ervaring.

  0 likes
 20. [quote name=”Roger Lousberg”]IS HET MOGELIJK IEMAND AAN TE KLAGEN?
  [/quote]

  http://www.tuchtcollege-gezondheidszorg.nl/

  0 likes
 21. [quote name=”Roger Lousberg”]IS HET MOGELIJK IEMAND AAN TE KLAGEN?

  lieve medemensen op Niburu.nl
  ik vraag mij sterk af of de psychiater, de instelling, het overkoepelend orgaan of de farmaceut aangeklaagd kunnen worden voor de SUPERLEIPE (NON-BIJ)werkingen van deze gifmengingen?

  Ik kan me nog goed herinneren; ik was 16 en kreeg seroxat in meer dan een volwassenen dosis…

  Ik had zowat ALLE zogenaamde bij werkingen; welke feitelijk de WERKING is van deze troep!

  Ik had plotsklaps zelfmoordneigingen en ik betrapte mezelf op het anders denken onder die “medicijnen”, waar ik voorheen depri kon zijn en het leven niet leuk vond, kon ik nu ineens bedenken HOE EEN EINDE ERAAN TE MAKEN, tot ik plots dit realiseerde en ervan weg ging met de gedachtes.

  1x in de auto op de snelweg kreeg ik een MEGA drang om volle mep aan het stuur te trekken toen ik als passagier zat. Waarom? geen idee ik schrok zelf van het feit dat mijn hersenen onder invloed van vergif zulke gedachtes konden MAKEN want moge duidelijk zijn, deze had ik voorheen totaal niet!

  Ik ben dan ook op mijn 17e uit EIGEN KEUZE per direkt acuut helemaal gestopt, en ja dat heb ik geweten en volgens mij weet ik het nog dagelijks…. 🙁
  Ik viel van 118kg af naar 72 in slechts 3 maanden…. Ik was er ZO erg aan toe dat de huisarts van het dorp, mijn moeder belde en stelde dat ik langs moest komen want hij had me zien lopen…..

  GRAAG HAD IK EEN SERIEUS ANTWOORD! CONSTRUCTIEF
  wellicht dat er vanuit het soevereine mens concept al een “gedroomd” kan worden over hoe men dit eventueel zou kunnen aanpakken/aanklagen?

  HEEL ERG BEDANKT!
  Caps lock is niet kapot en het is ook geen schreeuwen[/quote]

  WEG MET DOE TROEP (en nee mijn capslock is ook niet kapot). VEEL SUCCES !!

  0 likes
 22. [quote name=”Roger Lousberg”]IS HET MOGELIJK IEMAND AAN TE KLAGEN?[/quote]

  In je eentje lijkt me dit vrijwel onmogelijk ,aangezien de psychiatrie diep verwoven zit samen met big pharma en zelfs de rechter schroomt niet om mensen naar een psychiatrische kliniek te sturen.

  http://nl.cchr.org/videos/diagnostic-statistical-manual.html

  Ga naar deze link je vind hier ook een schokkende docu .Misschien dat deze pagina je helpt om met andere mensen die ook dit pad willen bewandelen je kunnen helpen erbij.

  0 likes
 23. Zou rol kunnen spelen , als alle schietpartijen ook echt schietpartijen waren. Maar diverse bleken oefeningen of nep.

  0 likes
 24. [quote name=”Angel”][quote name=”Roger Lousberg”]IS HET MOGELIJK IEMAND AAN TE KLAGEN?[/quote]

  In je eentje lijkt me dit vrijwel onmogelijk ,aangezien de psychiatrie diep verwoven zit samen met big pharma en zelfs de rechter schroomt niet om mensen naar een psychiatrische kliniek te sturen.

  http://nl.cchr.org/videos/diagnostic-statistical-manual.html

  Ga naar deze link je vind hier ook een schokkende docu .Misschien dat deze pagina je helpt om met andere mensen die ook dit pad willen bewandelen je kunnen helpen erbij.[/quote]

  Ik heb een link geplaatst naar het tuchtcollege. Wat je zegt is dus onzin, dat dit “vrijwel onmogelijk” is.

  Medicijnen, ongeacht hun (bij)werking(en), worden voorgeschreven door een arts. Deze arts heeft ook de keuze om iets anders (of niets) voor te schrijven en hoeft zich dus niet te conformeren aan de pharma industrie.

  Is er een juiste diagnose gesteld? Is de medicatie passend? Zijn er andere behandelingen voorgesteld? Daar kan een tuchtcollege iets over zeggen, deze film doet dat niet.

  0 likes
 25. [quote name=”mb”]Zou rol kunnen spelen , als alle schietpartijen ook echt schietpartijen waren. Maar diverse bleken oefeningen of nep.[/quote]

  Gelukkig gaat deze psychiater niet zo ver om te stellen dat de schietpartij nep is.

  Kun jij me een voorbeeld geven van een schietpartij met vele doden die niet heeft plaatsgevonden?

  0 likes
 26. [quote name=”days of our lives”][quote name=”Moondust”][quote name=”days of our lives”]Deze psychiater is net zo gek als die hoogleraar.[/quote]
  Alsof jij dat weet. Wat ga je roepen als blijkt dat deze mensen gelijk hebben?[/quote]

  Als het zou kloppen dan neem ik het terug. Geen probleem. Ik ben er echter wel voor 99% van overtuigd dat men hier op een dood spoor zit.[/quote]
  Je kunt niet ergens 99% van overtuigd zijn. Het is 0% of 100%. Anders is het geen overtuiging. Daarnaast leg je jezelf in luren met dergelijke overtuigingen. Je baseert ze op jouw interpretatie van jouw ervaringen tot op heden. Er is geen onbetrouwbaardere bron als het gaat om de waarheid.

  0 likes
 27. [quote name=”Lida”]Ooit een flinke tjd geleden had ik last van straatvrees,na een flinke periode van stress was dit plots ontstaan, het was vreselijk!ik voelde mij depressief en durfde niets meer,ik ben toen bij mijn huisarts gaan praten, deze vond dat ik Seroxat zou kunnen proberen,hij had namenlijk patienten die er erg gelukkig mee waren, ik kende het niet, hij legde mij uit dat mijn kwalen wel eens te wijten konden zijn aan een tekort aan serotonine in de hersenen, ik vroeg of dat via een bloedonderzoek kon worden aangetoont, nee dat kon niet vertelde hij,goed ik heb het medicijn opgehaald en begon opbouw met een halve naar en hele enz., hij had gezegd dat ik mij zeker 6 weken nog rotter zou voelen, nou dat klopte helemaal, kreeg een pikzwarte deken over mij heen, dacht aan zelfmoord,ook kreeg ik vreselijke buikloop, weer terug naar de arts,die wilde nog wel een pilletje voorschrijven om de klachten weer te temperen, ik zei nee, en hier heb je de Seroxat, ik los mijn probleem zelf wel op zonder pillen, wat ook prima gelukt is.[/quote]
  Laat het de hele wereld horen, want het gros van de mensen schijnt dit nog niet te (kunnen) zien.

  0 likes
 28. [quote name=”Moondust”][quote name=”days of our lives”][quote name=”Moondust”][quote name=”days of our lives”]Deze psychiater is net zo gek als die hoogleraar.[/quote]
  Alsof jij dat weet. Wat ga je roepen als blijkt dat deze mensen gelijk hebben?[/quote]

  Als het zou kloppen dan neem ik het terug. Geen probleem. Ik ben er echter wel voor 99% van overtuigd dat men hier op een dood spoor zit.[/quote]
  Je kunt niet ergens 99% van overtuigd zijn. Het is 0% of 100%. Anders is het geen overtuiging. Daarnaast leg je jezelf in luren met dergelijke overtuigingen. Je baseert ze op jouw interpretatie van jouw ervaringen tot op heden. Er is geen onbetrouwbaardere bron als het gaat om de waarheid.[/quote]

  Je kan er niet veel verder naast zitten met deze prutanalyse. 99% is bedoeld om aan te geven dat ik altijd bereid ben om te luisteren naar argumenten en zeer zeker mijn mening wil veranderen als er andere informatie is.

  Ik heb overigens al uitgebreid toegelicht waarom dit een dood spoor is. Wie schrijft die medicatie voor? Dat doet een arts. Om dan als arts te zeggen dat die medicatie niet deugt en de schuld bij het medicijn neer te leggen, is een stap te ver. Schrijf het dan niet voor!
  De schutter had psychische problemen, zat daarvoor in een hulptraject en is niet juist behandeld. Die psychiater moet naar zijn eigen rol/beroepsgroep kijken. Blijkbaar worden niet alle potentiële gevaren binnen de maatschappij herkend door mensen (psychiaters) waarvan je dat zou mogen verwachten. De schutter had overduidelijk een andere behandeling nodig dan een antidepressivum en dat mag je niet de pharma industrie aanrekenen, maar degene die behandelt. Daarom is het een dood spoor.

  0 likes
 29. [quote name=”days of our lives”]Ik heb overigens al uitgebreid toegelicht waarom dit een dood spoor is. Wie schrijft die medicatie voor? Dat doet een arts. Om dan als arts te zeggen dat die medicatie niet deugt en de schuld bij het medicijn neer te leggen, is een stap te ver. Schrijf het dan niet voor!
  De schutter had psychische problemen, zat daarvoor in een hulptraject en is niet juist behandeld. Die psychiater moet naar zijn eigen rol/beroepsgroep kijken. Blijkbaar worden niet alle potentiële gevaren binnen de maatschappij herkend door mensen (psychiaters) waarvan je dat zou mogen verwachten. De schutter had overduidelijk een andere behandeling nodig dan een antidepressivum en dat mag je niet de pharma industrie aanrekenen, maar degene die behandelt. Daarom is het een dood spoor.[/quote]
  Ok, de schutter had psychische problemen en is volgens jouw verkeerd behandeld. Even los van de vraag wat dan de juiste behandeling geweest zou moeten zijn, is het de vraag of het middel – al dan niet passend bij de psychische aandoening – de doorslag heeft gegeven deze daad uit te voeren. Ben je ervan overtuigd dat dat middel geen enkele invloed heeft gehad op het besluit van de schutter om deze daad uit te voeren? En zo ja, waar haal je die zekerheid vandaan?

  0 likes
 30. Niet met dit spul nodig had, maar van andere rotsooi weet ik wat een invloed zulk spul op je gedachten en motoriek heeft, ik vind het een verlenging van een systematisch vergif, het ontkent de oorzaak van een probleem .. en de mensen die het van anderen moesten gebruiken, flut doktors en hen met een vals en duistere motief, gebruiken het niet altijd voor medische herstel, onwenselijk is het gebruik van deze middelen voor welke reden dan ook !

  0 likes
 31. [quote name=”days of our lives”][quote name=”Angel”][quote name=”Roger Lousberg”]IS HET MOGELIJK IEMAND AAN TE KLAGEN?[/quote]

  In je eentje lijkt me dit vrijwel onmogelijk ,aangezien de psychiatrie diep verwoven zit samen met big pharma en zelfs de rechter schroomt niet om mensen naar een psychiatrische kliniek te sturen.

  http://nl.cchr.org/videos/diagnostic-statistical-manual.html

  Ga naar deze link je vind hier ook een schokkende docu .Misschien dat deze pagina je helpt om met andere mensen die ook dit pad willen bewandelen je kunnen helpen erbij.[/quote]

  Ik heb een link geplaatst naar het tuchtcollege. Wat je zegt is dus onzin, dat dit “vrijwel onmogelijk” is.

  Ga jij je portomenee maar is trekken in je eentje gericht tegen de gehele pshycho industrie die wordt ondersteund door big pharma.

  Het tuchtcollege behandeld vooral klachten ,en met 9 van de 10 klachten doen ze niks.
  Tuurlijk wanneer er heel veel klachten binnenkomen zullen ze op een gegeven moment moeten reageren.Met maar 1 klacht ? Een gehele industrie naar beneden halen ,dat moet ik eerst nog zien voordat ik dit ooit zal geloven.

  En ik heb wettelijk al gevochten tegen dit soort organen ,en ik zeg je dat je het niet red in je eentje.Wat jij WILT geloven doet me niet zo veel.

  Daarbij had jij al een link geplaatsd waarop zij kon reageren en ik zet er een bij ik snap JOU probleem niet zo.

  Hoe meer linken des te beter werkt het een niet kan je altijd de andere proberen.

  0 likes
 32. [quote name=”days of our lives”]

  Je kan er niet veel verder naast zitten met deze prutanalyse. 99% is bedoeld om aan te geven dat ik altijd bereid ben om te luisteren naar argumenten en zeer zeker mijn mening wil veranderen als er andere informatie is.

  Ik heb overigens al uitgebreid toegelicht waarom dit een dood spoor is. Wie schrijft die medicatie voor? Dat doet een arts. Om dan als arts te zeggen dat die medicatie niet deugt en de schuld bij het medicijn neer te leggen, is een stap te ver. Schrijf het dan niet voor!
  De schutter had psychische problemen, zat daarvoor in een hulptraject en is niet juist behandeld. Die psychiater moet naar zijn eigen rol/beroepsgroep kijken. Blijkbaar worden niet alle potentiële gevaren binnen de maatschappij herkend door mensen (psychiaters) waarvan je dat zou mogen verwachten. De schutter had overduidelijk een andere behandeling nodig dan een antidepressivum en dat mag je niet de pharma industrie aanrekenen, maar degene die behandelt. Daarom is het een dood spoor.[/quote]

  Dus een arts schrijft een medicijn voor voor een aandoening die niet bewezen kan worden in welke klinische test dan ook .Wanneer er geen oorzaak bewezen is aan de hand van klinische testen hoe kan je dan een medicijn uberhaubt testen of deze helpt ?Er wordt namelijk niks gerepareerd.

  Wanneer de arts afgaat op een psycholoog die overigens GEEN dokter is en big pharma ook ,dan is deze medeschuldig is het niet.Hij laat zich toch voor het karretje spannen van de psycholoog?

  0 likes
 33. “QUOTE DAYS OF OUR LIVES”
  Is er een juiste diagnose gesteld?”QUOTE”

  En hoe steld een psycholoog een diagnose dan ? Gokje ? Ze kunnen namelijk helemaal niets maar dan ook niets hardmaken.

  0 likes
 34. [quote name=”days of our lives”][quote name=”Moondust”][quote name=”days of our lives”][quote name=”Moondust”][quote name=”days of our lives”]

  De schutter had psychische problemen, zat daarvoor in een hulptraject en is niet juist behandeld. Die psychiater moet naar zijn eigen rol/beroepsgroep kijken. Blijkbaar worden niet alle potentiële gevaren binnen de maatschappij herkend door mensen (psychiaters) waarvan je dat zou mogen verwachten. De schutter had overduidelijk een andere behandeling nodig dan een antidepressivum en dat mag je niet de pharma industrie aanrekenen, maar degene die behandelt. Daarom is het een dood spoor.[/quote]
  Ik ga me ook even met deze discussie bemoeien. 🙂
  Ik ben het in dit verhaal in de grootste lijnen met je eens. Ik denk inderdaad dat deze jongen al lang behoorlijk psychisch gestoord was en niet op de juiste manier behandeld is. Als iemand dan zo door het lint gaat is het wel erg makkelijk de schuld bij medicatie te leggen. Van alle mensen op antidepressiva is er maar een heel miniscuul klein deel dat zo door het lint gaat en dat gegeven op zich toont al aan dat medicatie niet de hoofdreden is om zo te ontsporen. Dat veel mensen die in de USA zo door het lint gaan op medicatie zitten is verklaarbaar doordat ze psychisch al in de war waren.
  Ik denk ook dat deze daders fout behandeld zijn en dat hun gewelddadige tendensen niet met therapie zijn aangepakt.
  Wat ik me wel afvraag, is in hoeverre het gebruik van bepaalde medicatie de psychische druk op de persoon verhoogd. Enerzijds wordt de oorzaak niet behandeld, anderzijds worden bepaalde emoties door medicatie zo de kop ingedrukt dat het bij mij de associatie oproept van een snelkookpan waarvan het ventiel nog verder wordt dichtgeknepen. In dat geval zou medicijngebruik bij bepaalde personen misschien kunnen bijdragen aan een agressieve explosie.

  0 likes
 35. Ik denk dat het allemaal niet zo zwart-wit is. Het is een complexe zaak, en naar mijn mening kan je niet zomaar stellen dat medicijngebruik per definitie goed of fout is. Medicatie kan in een aantal gevallen zeker goed zijn. Als er bij iemand een bepaalde stof ontbreekt, kan die persoon er erg bij gebaat zijn dit aan te vullen. Als iemand suïcidaal is kan het helpen om deze persoon tijdelijk kalmeringspillen te geven. Het probleem zit ‘m er denk ik in dat er a) vaak te snel naar medicatie wordt gegrepen en b) de psychische oorzaak niet zelden onbehandeld blijft.

  0 likes
 36. [quote name=”Angel”]
  Ga jij je portomenee maar is trekken in je eentje gericht tegen de gehele pshycho industrie die wordt ondersteund door big pharma.

  Het tuchtcollege behandeld vooral klachten ,en met 9 van de 10 klachten doen ze niks.
  Tuurlijk wanneer er heel veel klachten binnenkomen zullen ze op een gegeven moment moeten reageren.Met maar 1 klacht ? Een gehele industrie naar beneden halen ,dat moet ik eerst nog zien voordat ik dit ooit zal geloven.

  En ik heb wettelijk al gevochten tegen dit soort organen ,en ik zeg je dat je het niet red in je eentje.Wat jij WILT geloven doet me niet zo veel.

  Daarbij had jij al een link geplaatsd waarop zij kon reageren en ik zet er een bij ik snap JOU probleem niet zo.

  Hoe meer linken des te beter werkt het een niet kan je altijd de andere proberen.[/quote]

  Ik begrijp dat jij hem aanraadt geen zaak aan te spannen, want hij redt het toch niet? Met andere woorden: omdat jou het niet is gelukt moeten anderen het ook maar niet proberen? Als alle patiënten zo’n instelling hebben dan zullen zorgverleners nooit op de vingers worden getikt. Zijn vraag was: Kan ik er iets tegen doen? Mijn antwoord: tuchtcollege. Jouw antwoord: het kan niet. Mijn antwoord: het kan wel. Jouw antwoord: ja maar het heeft toch geen zin.

  Niet aardig van je om dan zo’n felle toon aan te slaan.

  Ik heb jarenlang in de psychiatrie gewerkt en af en toe tuchtzaken voorbij zien komen, die ook door de patiënt werd gewonnen. Wat betreft die kosten is het ook een duimzuigverhaal, want een klacht bij het tuchtcollege indienen kost niets, of je moet je reiskosten naar de rechtbank als onoverkomelijke kosten zien.

  0 likes
 37. [quote name=”Liquid”]Ik denk dat het allemaal niet zo zwart-wit is. Het is een complexe zaak, en naar mijn mening kan je niet zomaar stellen dat medicijngebruik per definitie goed of fout is. Medicatie kan in een aantal gevallen zeker goed zijn. Als er bij iemand een bepaalde stof ontbreekt, kan die persoon er erg bij gebaat zijn dit aan te vullen. Als iemand suïcidaal is kan het helpen om deze persoon tijdelijk kalmeringspillen te geven. Het probleem zit ‘m er denk ik in dat er a) vaak te snel naar medicatie wordt gegrepen en b) de psychische oorzaak niet zelden onbehandeld blijft.[/quote]

  Dat is ook wat ik bedoel. Ik denk dat het de verkeerde volgorde is om te beginnen bij de medicatie als boosdoener. Het is de arts die behandelt en een keuze maakt voor medicatie. Of zulke medicijnen kunnen bijdragen aan een escalatie is een interessante discussie, maar niet relevant voor dit verhaal.

  Ik heb me verder enorm verbaasd over het grote wantrouwen hier naar artsen toe en de farmaceutische industrie. Maar als een psychiater roept dat het aan de medicijnen ligt dan krijgt zo’n (eerder nog) verderfelijk figuur alle steun. Terwijl deze psychiater gewoon het falen van zijn beroepsgroep probeert af te schuiven op de farma industrie. Wie houdt wie voor de gek?

  0 likes
 38. [quote name=”Liquid”]Ik ben het in dit verhaal in de grootste lijnen met je eens. Ik denk inderdaad dat deze jongen al lang behoorlijk psychisch gestoord was en niet op de juiste manier behandeld is. Als iemand dan zo door het lint gaat is het wel erg makkelijk de schuld bij medicatie te leggen. Van alle mensen op antidepressiva is er maar een heel miniscuul klein deel dat zo door het lint gaat en dat gegeven op zich toont al aan dat medicatie niet de hoofdreden is om zo te ontsporen. Dat veel mensen die in de USA zo door het lint gaan op medicatie zitten is verklaarbaar doordat ze psychisch al in de war waren.
  Ik denk ook dat deze daders fout behandeld zijn en dat hun gewelddadige tendensen niet met therapie zijn aangepakt.
  Wat ik me wel afvraag, is in hoeverre het gebruik van bepaalde medicatie de psychische druk op de persoon verhoogd. Enerzijds wordt de oorzaak niet behandeld, anderzijds worden bepaalde emoties door medicatie zo de kop ingedrukt dat het bij mij de associatie oproept van een snelkookpan waarvan het ventiel nog verder wordt dichtgeknepen. In dat geval zou medicijngebruik bij bepaalde personen misschien kunnen bijdragen aan een agressieve explosie.[/quote]
  Maar dat is toch gewoon koffiedik kijken? Er is toch net zoveel voor als tegen de stelling dat de medicatie heeft bijgedragen aan de agressiviteit van de schutter te verzinnen? Allemaal speculatie toch?

  0 likes
 39. [quote name=”Moondust”][quote name=”Liquid”]Ik ben het in dit verhaal in de grootste lijnen met je eens. Ik denk inderdaad dat deze jongen al lang behoorlijk psychisch gestoord was en niet op de juiste manier behandeld is. Als iemand dan zo door het lint gaat is het wel erg makkelijk de schuld bij medicatie te leggen. Van alle mensen op antidepressiva is er maar een heel miniscuul klein deel dat zo door het lint gaat en dat gegeven op zich toont al aan dat medicatie niet de hoofdreden is om zo te ontsporen. Dat veel mensen die in de USA zo door het lint gaan op medicatie zitten is verklaarbaar doordat ze psychisch al in de war waren.
  Ik denk ook dat deze daders fout behandeld zijn en dat hun gewelddadige tendensen niet met therapie zijn aangepakt.
  Wat ik me wel afvraag, is in hoeverre het gebruik van bepaalde medicatie de psychische druk op de persoon verhoogd. Enerzijds wordt de oorzaak niet behandeld, anderzijds worden bepaalde emoties door medicatie zo de kop ingedrukt dat het bij mij de associatie oproept van een snelkookpan waarvan het ventiel nog verder wordt dichtgeknepen. In dat geval zou medicijngebruik bij bepaalde personen misschien kunnen bijdragen aan een agressieve explosie.[/quote]
  Maar dat is toch gewoon koffiedik kijken? Er is toch net zoveel voor als tegen de stelling dat de medicatie heeft bijgedragen aan de agressiviteit van de schutter te verzinnen? Allemaal speculatie toch?[/quote]

  Ja, en daarom kan een gedegen onderzoek ook zeker geen kwaad. Iets tot op de bodem uitzoeken is altijd beter dan iets niet uitzoeken en zomaar ergens vanuit gaan 🙂

  Dit deel (even mezelf quoten hoor): “Van alle mensen op antidepressiva is er maar een heel miniscuul klein deel dat zo door het lint gaat en dat gegeven op zich toont al aan dat medicatie niet de hoofdreden is om zo te ontsporen”
  is trouwens geen speculatie maar een feit.

  0 likes
 40. [quote name=”days of our lives”][quote name=”Liquid”]Ik denk dat het allemaal niet zo zwart-wit is. Medicatie kan in een aantal gevallen zeker goed zijn. Als er bij iemand een bepaalde stof ontbreekt, kan die persoon er erg bij gebaat zijn dit aan te vullen.[/quote]

  Dat is ook wat ik bedoel. Ik denk dat het de verkeerde volgorde is om te beginnen bij de medicatie als boosdoener. Het is de arts die behandelt en een keuze maakt voor medicatie. Of zulke medicijnen kunnen bijdragen aan een escalatie is een interessante discussie, maar niet relevant voor dit verhaal.

  Ik heb me verder enorm verbaasd over het grote wantrouwen hier naar artsen toe en de farmaceutische industrie. Maar als een psychiater roept dat het aan de medicijnen ligt dan krijgt zo’n (eerder nog) verderfelijk figuur alle steun. Terwijl deze psychiater gewoon het falen van zijn beroepsgroep probeert af te schuiven op de farma industrie. Wie houdt wie voor de gek?[/quote]
  Dat medicijnen kunnen bijdragen aan escalatie is in zoverre relevant dat dit, voor zover ik uit het artikel begrepen heb, een van de dingen is die Healey wil uitzoeken. Het zou echter kwalijk zijn als dat onderzoek bij voorbaat alle psychische factoren zou uitsluiten en het gericht is op zwartmakerij in plaats van op oprechte kennis. Om zonder onderzoek te stellen dat psychotrope medicijnen lijden tot agressief gedrag is ongefundeerd en klinkt mij erg kort-door-de-bocht in mijn oren.

  Ik ben geen fan van zwart-wit denken, iets dat ik hier veel zie gebeuren. Dat de farmaceutische industrie vooral veel geld wil verdienen dat geloof ik wel. Maar daarmee is nog niet per definitie alle medicatie verkeerd. Ik denk ook dat het voor veel mensen een luxe-standpunt is om te stellen dat medicatie altijd fout is. Medicatie kan de kwaliteit van ons leven aanzienlijk verbeteren en het is onder andere aan onze medische wetenschap te danken dat we gemiddeld veel ouder worden dan een paar eeuwen terug.

  0 likes
 41. [quote name=”days of our lives”]

  Ik begrijp dat jij hem aanraadt geen zaak aan te spannen, want hij redt het toch niet?

  Niet aardig van je om dan zo’n felle toon aan te slaan.

  [/quote]

  Het blijkt maar weer dat jij woorden graag omdraait .Psycholoog zeker ?

  Ten eerste zeg jij tegen mij dat mijn link een onzin link is en vervolgens zeg jij tegen mij dat ik er te fel op reageer terwijl jij degene bent die nu juist niet zo lief tegen mij reageert .
  Dat vind ik niet zo aardig van jou.

  Ten tweede loopt jij dingen vervolgens te verzinnen die ik nooit gezegd hebt ook niet zo aardig.

  Ik heb nooit afgeraden om niet naar zoals jij wilt naar jou link te gaan (echter doe jij dit wel bij die van mij).Ik heb nooit gezegd geen zaak aan te spannen maar juist een zaak aan te spannen die he op zeker kan winnen (dat kan beter met een groep grotere winkans) en ik heb ook niet gezegd dat ik een zaak heb verloren.

  Ik zeg dat wanneer je een zaak betreffende medicijnen in je eentje wil aanpakken je wellicht dit niet zou kunnen winnen aangezien big pharma een kei is in zaken met medicijnen .Ook met dokters en psychologen moet een mens het vaak afleggen tegen deze grote organisaties of is dit niet waar ?

  Het tuchtcollege beschermt vaker haar dokters (dit is tenslotte hetzelfde orgaan en niet geheel een onpartijdige groep ). Daarom zie je ook veel klachten niet behandeld worden .Dat een enkeling een enkele zaak kan winnen doet er niks aan af .Maar wat is toch jou probleem om er meerdere opties bij te hebben dan alleen het tuchtcollege.Ik heb zeker heel weinig vertrouwen in een slager die zijn eigen vlees keurt ja.

  0 likes
 42. [quote name=”days of our lives”]

  Ik heb jarenlang in de psychiatrie gewerkt en af en toe tuchtzaken voorbij zien komen, die ook door de patiënt werd gewonnen. Wat betreft die kosten is het ook een
  duimzuigverhaal, want een klacht bij het tuchtcollege indienen kost niets, of je moet je reiskosten naar de rechtbank als onoverkomelijke kosten zien.[/quote]

  Een klacht bij een tuchtcollege is een klacht dit heeft nog niks met een rechtzaak te maken.

  Een klacht is nog geen rechtszaak en als je een uitkering hebt hoeft een rechtszaak zelfs helemaal niks te kosten ,maar waar het hier om gaat is de kans om het te winnen niet groter omdat je een klacht hebt gedaan of niet hebt gedaan bij het tuchtcollege.En dat is nu eens een echt duimzuigverhaal.

  0 likes
 43. Wat ik dus eigenlijk bedoel.

  Is dat ik niet snap ,hoe het in godsnaam mogelijk is,dat een psychopaat…uh psycholoog,het voor elkaar kan krijgen .
  Om 1. een MEDISCHE arts zo ver te kunnen krijgen een recept uit te schrijven ,puur uit een diagnose stelling via vragen en of observeren van een persoon , en dit zonder maar enige medische onderzoek te hebben verricht.
  2.Dat pharma leverancier is van medicatie die puur is gebaseerd op een diagnose van een psycholoog voor niet medisch bewezen aandoeningen aan de hersenen.

  Hoe komt men aan deze medicatie ?
  Is dit puur omdat ooit een groep psychologen dachten dat het een chemische onbalans in de hersenen moest zijn .Die zijn nooit medisch bewezen .Dus hoe kan men daar dan medicatie voor maken ?

  Een beetje arts zou in zulke gevallen hier nooit aan mee moeten werken, al is het maar omdat er geen enkele medische bewijzen zijn voor het geen, een psycholoog een diagnose heeft gesteld.

  Dan is het toch niet raar om te stellen dat deze drie elkaar de hand schudden.
  Het gaat immers om geld ,de patient is de tool in dit geheel.En vanuit mijn oogpunt dus het slachtoffer.

  En tuurlijk wordt gesteld dat de psycholoog de grote boosdoener is ,en daar ben ik het ook mee eens.Maar dat neemt niet weg dat er nog 2 partijen gezellig mee werken,dus ook zij maken zich schuldig aan duistere praktijken die niet medisch wetenschappelijk onderbouwd zijn.

  Hoe kan dit ?

  Hoe kan een rechtssysteem een diagnose stelling van noch medische of wetenschappelijke onderbouwde aard plaats laten vinden in een maatschappij en een bestaansrecht geven .Wie heeft hier nou belang bij ?

  0 likes
 44. Chemie kan een mens ingrijpend doen veranderen, net zoals natuurlijke stoffen ontstaan er belevings fouten en veiligheids risicos bij middelen met en zonder verwachtte bijwerking .. . De korte termijn is in beginsel meestal anders en lijken bij een lichamelijk probleem, de defecten “”opgelost”” te worden . Maar het oplossen van afwijkingen verdient een eerlijke benadering, en wanneer er klachten door middelen of door leefsfeeren komen , ze aanvoeren als bewijs dat er in het brede gebied veel meer mis is met het leefklimaat als hoedanig . Ik geloof dat alle wetenschappen nu de koppen bij elkaar moeten steken om te erkennen dat deze wereld die gefocust is op goedkope doelen en geleid door hooguit half verlichtten in halve schijn, de grote chaos aanjager is .

  Terug naar de natuur betekend ons ego, de opgeblazenheid, op de tweede plaats zetten en de innerlijke behoefte die zo diep verborgen ligt, gaan harmoniseren met de buitenwereld.

  0 likes
 45. [quote name=”Liquid”]Ik ben geen fan van zwart-wit denken…[/quote]
  Dit haal ik er even uit. Niets is zwart-wit inderdaad en dat is precies wat de medische wereld juist WEL doet met diagnoses, DPC’s, etc. Ze generaliseren alles zoveel mogelijk en doen daarmee de mensen die ze behandelen ernstig tekort. Ze walsen gewoon over hun patienten heen. In werkelijkheid is alles met alles verbonden en kan je nooit (!) een bepaalde oorzaak aanwijzen voor iets. De aangewezen oorzaak is namelijk weer door iets anders veroorzaakt, etc. etc. Ik denk dat steeds meer mensen aanvoelen hoe onzuiver de westerse medische wetenschap is en daar tegen weerstand ervaren. Ik spreek in dit verband ook voor mezelf.

  0 likes
 46. [quote name=”Moondust”][quote name=”Liquid”]Ik ben geen fan van zwart-wit denken…[/quote]
  Dit haal ik er even uit. Niets is zwart-wit inderdaad en dat is precies wat de medische wereld juist WEL doet met diagnoses, DPC’s, etc. Ze generaliseren alles zoveel mogelijk en doen daarmee de mensen die ze behandelen ernstig tekort. Ze walsen gewoon over hun patienten heen. In werkelijkheid is alles met alles verbonden en kan je nooit (!) een bepaalde oorzaak aanwijzen voor iets. De aangewezen oorzaak is namelijk weer door iets anders veroorzaakt, etc. etc. [/quote]
  De afkorting DPC heb ik even gemist maar dat terzijde.
  Je haalt mijn woorden uit hun context, denken en feiten zijn twee verschillende dingen. Te stellen dat niets zwart-wit is, is weer erg zwart-wit gesteld.
  Ik ben het ermee eens dat er een groot grijs gebied is in de medische wetenschap, zeker binnen de psychiatrie. Maar je kan niet zomaar stellen dat er in de medische wereld nooit een bepaalde oorzaak aan te wijzen is voor iets.
  Voorbeeld: als ik malaria krijg, dan is de diagnose en de oorzaak glashelder, en kan ik dus na behoren behandeld worden. Krijg ik die behandeling niet dan is er een reële kans dat ik het niet ga overleven.
  De medische wereld is zeker verre van heilig, maar biedt ook enorm veel mensen een beter leven.

  0 likes
 47. [quote name=”Liquid”][quote name=”Moondust”][quote name=”Liquid”]Ik ben geen fan van zwart-wit denken…[/quote]
  Dit haal ik er even uit. Niets is zwart-wit inderdaad en dat is precies wat de medische wereld juist WEL doet met diagnoses, DPC’s, etc. Ze generaliseren alles zoveel mogelijk en doen daarmee de mensen die ze behandelen ernstig tekort. Ze walsen gewoon over hun patienten heen. In werkelijkheid is alles met alles verbonden en kan je nooit (!) een bepaalde oorzaak aanwijzen voor iets. De aangewezen oorzaak is namelijk weer door iets anders veroorzaakt, etc. etc. [/quote]
  De afkorting DPC heb ik even gemist maar dat terzijde.
  Je haalt mijn woorden uit hun context, denken en feiten zijn twee verschillende dingen. Te stellen dat niets zwart-wit is, is weer erg zwart-wit gesteld.
  Ik ben het ermee eens dat er een groot grijs gebied is in de medische wetenschap, zeker binnen de psychiatrie. Maar je kan niet zomaar stellen dat er in de medische wereld nooit een bepaalde oorzaak aan te wijzen is voor iets.
  Voorbeeld: als ik malaria krijg, dan is de diagnose en de oorzaak glashelder, en kan ik dus na behoren behandeld worden. Krijg ik die behandeling niet dan is er een reële kans dat ik het niet ga overleven.
  De medische wereld is zeker verre van heilig, maar biedt ook enorm veel mensen een beter leven.[/quote]

  Hij bedoelt DBC: Diagnose Behandel Combinatie. Je hebt ook DBBC, waaraan het element beveiliging is toegevoegd. Dit is een gestructureerde methode om een behandeling te koppelen aan een diagnose, waar overigens veel kritiek op is vanuit de zorgsector zelf. Het toepassen ervan is wettelijk verplicht (anders geen financiering), maar dat wil niet zeggen dat er geen ruimte is voor maatwerk.

  0 likes
 48. [quote name=”days of our lives”][quote name=”Liquid”][quote name=”Moondust”][quote name=”Liquid”]Ik ben geen fan van zwart-wit denken…[/quote]
  Dit haal ik er even uit. Niets is zwart-wit inderdaad en dat is precies wat de medische wereld juist WEL doet met diagnoses, DPC’s, etc. Ze generaliseren alles zoveel mogelijk en doen daarmee de mensen die ze behandelen ernstig tekort. Ze walsen gewoon over hun patienten heen. In werkelijkheid is alles met alles verbonden en kan je nooit (!) een bepaalde oorzaak aanwijzen voor iets. De aangewezen oorzaak is namelijk weer door iets anders veroorzaakt, etc. etc. [/quote]
  De afkorting DPC heb ik even gemist maar dat terzijde.

  Hij bedoelt DBC: Diagnose Behandel Combinatie. Je hebt ook DBBC, waaraan het element beveiliging is toegevoegd. Dit is een gestructureerde methode om een behandeling te koppelen aan een diagnose, waar overigens veel kritiek op is vanuit de zorgsector zelf. Het toepassen ervan is wettelijk verplicht (anders geen financiering), maar dat wil niet zeggen dat er geen ruimte is voor maatwerk.[/quote]

  Ah, bedankt 🙂

  0 likes
 49. gewoon even een docu Nederlands gesproken en waar nodig ondertiteld.

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6MZvPw3IX9o#!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

organisator

Organisator coronaprotesten krijgt politie aan de deur: ‘Ze pakken m’n kinderen af als ik doorga’

Youri Plate, de organisator van een aantal ...

huisarts

Huisarts loopt leeg over Hugo de Jonge. ‘U hebt nog maar één taak: vertrekken!’

Op zaterdag verscheen er een onthullend interview ...