Homepagina » Het Complot » Veel Amerikaanse diplomaten werken rechtstreeks voor Monsanto
mais192347239423749

Veel Amerikaanse diplomaten werken rechtstreeks voor Monsanto

Uit gelekte documenten is gebleken dat biotechgigant Monsanto diep geïnfiltreerd is in onder meer de Amerikaanse regering.

Onthuld wordt dat veel Amerikaanse diplomaten in feite voor Monsanto werken. De grip van de corporatie op de internationale politiek is nooit duidelijker geweest dan nu.

De informatie laat zien hoe het bedrijf nauw betrokken is bij de regulering van de genetisch gemodificeerde ingrediënten waar Monsanto zelf verantwoordelijk voor is.

Wraak

In 2007 werd voorgesteld dat bepaalde EU-lidstaten die de uitbreiding van genetisch aangepaste gewassen van Monsanto niet ondersteunden zouden worden gestraft. Dit verzoek werd gedaan door de Amerikaanse ambassadeur in Frankrijk Craig Stapleton. Ondanks bewijs dat genetisch gemodificeerd mais van Monsanto leidt tot schade aan organen en het milieu riep Stapleton op wraak te nemen op landen die de gewassen niet ondersteunden.

De steun van Amerikaanse regeringsfunctionarissen aan Monsanto blijkt ook uit beslissingen die zijn genomen door de Amerikaanse Voedsel en Waren Autoriteit FDA en het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Zo werd besloten dat het synthetische hormoon Posilac (rBGH) van Monsanto zou worden ingespoten in koeien terwijl het verboden is in 27 landen.

De chemiegigant infiltreerde daartoe posities binnen de FDA die verantwoordelijk waren voor de goedkeuring van rBGH. Zo werd onderzoekster Margaret Miller van Monsanto ondergebracht bij de FDA waarna ze haar eigen rapport over de veiligheid en effectiviteit van rBGH goedkeurde.

Veel Amerikaanse diplomaten pionnen voor Monsanto

Op strategische wijze worden Amerikaanse diplomaten gebruikt om de agenda van Monsanto na te streven. Interessant is hoe de Verenigde Staten zich met name richtten op adviseurs van de paus omdat veel katholieke kopstukken zich openlijk hebben uitgesproken tegen genetisch aangepast voedsel. Als gevolg van dergelijke politieke invloed is het niet verwonderlijk dat nagenoeg 93 procent van de Amerikaanse sojabonen genetisch is aangepast.

De speciaal adviseur voor het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en diverse adviseurs van de Amerikaanse regering in Kenia lobbyden bij het Vaticaan om de paus te overtuigen zijn standpunt te herzien. Zij hadden onder meer een ontmoeting met Monseigneur Michael Osborn van de Pauselijke Raad Cor Unum om te spreken over genetisch aangepast voedsel.

Amerikaanse diplomaten hebben genoeg mogelijkheden om eerlijke en intellectuele campagnes te voeren, maar in plaats daarvan verkiezen ze voor Monsanto te werken. In het derde kwartaal van 2011 zette de biotechgigant maar liefst 1,5 miljoen euro opzij voor lobbyisten die de belangen van Monsanto vertegenwoordigen bij het Amerikaanse Congres, ministerie van Landbouw en ministerie van Justitie, zo meldde Bloomberg recentelijk.

Zolang functionarissen hun bankrekening blijven verkiezen boven het milieu, ecosystemen en de mensheid kunnen grote corporaties als Monsanto blijven regeren over de voedselvoorraad van onze planeet.

Bron: Naturalnews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
x

Check Also

qr-code

‘De QR-codes zijn de opmaat naar een totalitaire controlesamenleving’

De QR-codes zijn niet tijdelijk, maar zijn ...

vanden bossche

Vaccindeskundige Geert Vanden Bossche: het is ‘absoluut absurd’ om mensen boosters te geven

Maandag hebben twee Belgische groepen, Tegenstroom en ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

0
We lezen graag je reactie!x