Buitenland

Artsen maken zich grote zorgen over mondkapjes op school: ‘Ingrijpende bedreiging’

Help anderen door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Van een tweede en derde coronagolf kan geen sprake zijn, stelt huisarts Koen Waterschoot uit het Vlaamse Eeklo. Volgens hem zijn de coronamaatregelen veel te streng. De huisarts roept op om mondkapjes niet langer te verplichten.

Hij merkt op dat veel ouderen versneld gestorven zijn als gevolg van eenzaamheid. Ook zegt hij in zijn praktijk heel veel bange mensen te zien. “Het is de angst die aan het winnen is van het virus. In landen zonder mondkapjesplicht zijn de cijfers niet slechter. Zulke strenge maatregelen voor 2 procent van de overlijdens? Laat ons zo snel mogelijk terugkeren naar het normale leven.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Stop met het creëren van angst,” benadrukt de huisarts.

Onlangs vroegen 70 artsen de Vlaamse minister van Onderwijs Weyts in een open brief om de mondkapjesplicht op school af te schaffen. De beslissing tot het invoeren van een mondkapjeslicht op school baart de ondertekenaars, voornamelijk huisartsen, grote zorgen.

De mondkapjesplicht op de scholen vormt een ingrijpende bedreiging

“We zien in onze praktijken een toenemend aantal kinderen en jongeren met klachten te wijten aan de gedragsregels die hen zijn opgedrongen. We diagnosticeren angst- en slaapproblemen, gedragsstoornissen en smetvrees. We zien een toename van huiselijk geweld, isolatie en deprivatie. Velen missen fysiek en emotioneel contact; hechtingsproblemen en verslaving liggen voor de hand. De mondkapjesplicht op de scholen vormt een ingrijpende bedreiging voor hun ontwikkeling.”

Volgens de artsen is er geen bewijs dat het dragen van mondkapjes in een niet-professionele omgeving enig positief effect heeft op de verspreiding van virussen, laat staan op de algemene gezondheid.

“Ondertussen is wel duidelijk dat gezonde kinderen die Covid-19 doormaken standaard genezen zonder complicaties en dat ze nadien bijdragen tot de bescherming van hun medemensen door de groepsimmuniteit te vergroten,” zeggen ze.

4.7 18 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Edward
Edward
3 jaren geleden

Tsja, en weer een bezorgde roepende in de woestijn. De politiek en media zijn stokdoof voor dit soort geluiden. Die mondkapjes verplichting gaat er komen, de angst en paniek moet dagelijks zichtbaar blijven. Zodra de coronawet dinsdag a.s. van kracht is zal onze grondwet geen bescherming meer bieden tegen deze tirannie

BB
BB
3 jaren geleden

Zie die veelal socialistische instellingen maar eens om te buigen naar een meer menselijke benadering.

rop
rop
3 jaren geleden

Regeringen zijn Onheils profeten geworden de ingrediënten die ze gebruiken hebben giftige uitwerkingen.

salvar
salvar
3 jaren geleden

We zien in onze praktijken een toenemend aantal kinderen en jongeren met klachten te wijten aan de gedragsregels die hen zijn opgedrongen.

dan moeten eerst de volwassen de muilkorf maar afdoen , zij zijn de eerste geweest om zo,n ding over je kop te doen.

Back to top button
27
0
We lezen graag je reactie!x