Wetenschap

Veilingsite biedt NASA raketmotor aan

Help anderen door dit met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Je kunt op internet alles kopen, zelfs raketmotoren. Tot voor kort, want NASA heeft de technologie, die kan worden gebruikt om raketten of ruimteschepen te bouwen, in beslag genomen.

Het type motor, de RL-10, werd in de zestiger jaren gebruikt voor de aandrijving van NASA’s Saturn I-raket. Het was de voorganger van de Saturn V die astronauten naar de Maan bracht.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het kantoor van de inspecteur-generaal (OIG) van NASA omschreef in een recent verslag hoe het in juli beslag legde op de RL-10 nadat een man de motor op een online veilingplaats had aangeboden.

NASA stelde dat de motor zonder toestemming is vrijgegeven door de ruimtevaartorganisatie. Want stel je voor dat mensen zelf ruimteschepen zouden gaan bouwen. De persoon die de technologie probeerde te verkopen vertelde aan de rechercheurs dat hij de motor van iemand had gekocht die deze op zijn beurt weer had overgenomen van een medewerker van NASA.

Het rapport onthult niet hoe de bewuste medewerker de motor in handen kreeg. De motor is ongeveer 150.000 euro waard.

NASA doet er alles aan om te voorkomen dat de technologie in handen komt van het publiek. “De beveiliging van NASA is in mijn ogen niet adequaat,” zei oud-inspecteur van OIG Joseph Gutheinz. Robert Pearlman van collectspace.com denkt dat het om dezelfde motor gaat die in 2010 op eBay verscheen.

Bron: Newscientist.com

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x