CoronaBuitenland

EU-burgers tegen verlenging coronacertificaat: ‘Europa is hard op weg een totalitaire staat te worden’

Help door dit met iederen die je kent op je socials te delen!

De Europese Commissie heeft voorgesteld om het digitale EU-coronacertificaat met een jaar te verlengen tot en met 30 juni 2023. Naast de verlenging van de verordening betreffende het certificaat stelt de Commissie ook enkele wijzigingen voor.

De Commissie wil dat testcertificaten na een antigeentest kunnen worden afgegeven, ervoor zorgen dat vaccinatiecertificaten het juiste totale aantal doses vermelden die zijn toegediend in alle lidstaten en bepalen dat certificaten kunnen worden afgegeven aan personen die deelnemen aan klinische proeven voor coronavaccins.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het binnenlandse gebruik van de digitale EU-coronacertificaten ‘blijft een verantwoordelijkheid van de lidstaten’, aldus de Commissie, die het Europees Parlement en de Raad verzoekt het voorstel snel goed te keuren.

Weg met dat idiote coronacertificaat

Volgens de Commissie is het digitale EU-covidcertificaat een ‘Europees succesverhaal’. Is dat zo? Je kunt hier tot 8 april feedback geven over het voorstel. Je feedback verschijnt ook online.

Ruim 26.000 EU-burgers hebben inmiddels feedback gegeven. Zij spreken zich unaniem uit tegen verlenging. Iemand schrijft: “Geen covidcertificaat; beroving van vrijheid van de mens.” Martin zegt: “Ik ben tegen een paspoort dat de vrijheid beperkt.” Iemand anders zegt: “Een absolute no-go! De EU gaat niet over mijn grondrechten en mag ze al zeker niet overrulen! Weg met dat idiote coronacertificaat en weg met die ridicule Europese digital ID.”

Digitale identiteit

Rena reageert: “Dit is een grote inperking van de burgerlijke vrijheid. Controle lijkt steeds belangrijker te worden. Europa is hard op weg een totalitaire staat te worden.”

De Volkskrant wijst er daarnaast op dat Europa al aan een digitale identiteit werkt die zowel online als offline als toegangsbewijs kan gelden. Die digitale identiteit wordt, net als de coronapas, een app op de telefoon die overal en nergens gebruikt kan of zelfs moet worden. Volgens de Europese Commissie is de zogeheten eID straks nodig bij het openen van een bankrekening of het ophalen van ‘medische certificaten’.

4.7 69 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

92 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
H M
H M
2 jaren geleden

Open grenzen maar wel een vaccinatie paspoort.

Een herhaling van de “gesundheitspass”…

Sr. Gerard
Sr. Gerard
2 jaren geleden

Rookgordijn. Ze willen ons, ja of ja, die digitale pas door de strot drukken.

Leen
Leen
2 jaren geleden

In 1 woord ‘ misdadig ‘

wolfje168
wolfje168
2 jaren geleden

Ja, maar hoezo hard op weg dan? We zitten er middenin.

Back to top button
92
0
We lezen graag je reactie!x