Buitenland

“Vergeet Poetin, wij zijn de bloeddorstige oorlogsstokers”

Help door dit met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Britse journalist Peter Hitchens zegt te worden omringd door mensen die oorlog willen met Rusland. We denken dat we de helden zijn die de heilige Oekraïeners moeten bevrijden uit de klauwen van Vladimir Poetin.

Onzin, zo stelt Hitchens. Sinds 1989 heeft Moskou zonder oorlog te voeren de controle over 180 miljoen mensen en ongeveer 1,2 miljoen vierkante kilometer grondgebied afgestaan. De EU en de NAVO hebben in dezelfde periode de controle gekregen over 120 miljoen mensen en 640.000 vierkante kilometer grondgebied.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Tot vorig jaar koos Oekraïne geen partij tussen de EU en Rusland. Maar de EU aasde op het Oekraïense grondgebied, de goedkope arbeidskrachten, de kolen en het graan, aldus Hitchens. Allereerst investeerde de EU 380 miljoen euro (belastinggeld) aan anti-Russische maatschappelijke groeperingen in Oekraïne.

Vervolgens lapten de Europese politici alle diplomatieke regels aan hun laars door af te reizen naar Kiev en zich te scharen achter de demonstranten, die op hun beurt eisten dat Oekraïne voor de EU zou kiezen.

Daarna werd de gekozen president verjaagd door een gewelddadige menigte, iets wat in strijd is met de Oekraïense grondwet, aldus Hitchens. Gedurende dit proces veranderde er in Oekraïne niets: het land bleef corrupt tot op het bot en werd bestuurd door schimmige oligarchen.

Hitchens wijst erop dat ze in Washington, Brussel, Londen en Saoedi-Arabië lijken te kicken op het uitlokken van confrontaties. In het buitenland wordt verheugd gereageerd op de val van de roebel, die werd veroorzaakt door de mysterieuze daling van de olieprijs.

Volgens Hitchens is er geen twijfel over mogelijk dat het Rusland van Poetin een groot obstakel is voor de plannen van de Golfstaten, die de regering van president Assad in Syrië maar wat graag weg willen hebben. De Verenigde Staten en Groot-Brittannië hebben overduidelijk de kant van de Golfstaten gekozen, aldus de journalist.

Hij vraagt zich af waar dit allemaal naartoe gaat. De Roebelcrisis van 1998 maakte het leven van miljoenen kapot. De Duitse hyperinflatie van 1922 en de daaropvolgende vernietiging van de middenklasse, leidde tot de opkomst van de nazi’s.

“Domme, slecht geïnformeerde mensen vergelijken Poetin met Hitler,” zegt Hitchens. “Als we erin slagen om Poetin af te zetten door in Rusland hyperinflatie te ontketenen, komen we er mogelijk achter hoe een Russische Hitler eruit zal zien. En dat een oorlog in Europa allesbehalve leuk is.”

In Woolwich, Ottawa en in Sydney zaaien gekken dood en verderf, vaak mede door de medicijnen die we ze geven om ze onder de duim te houden. Misleid door propaganda noemen we dit ‘terrorisme’. De straten zijn gevuld met soldaten en robocops, helikopters vliegen laag over en zogenaamde ‘experts’ zeggen steeds dat de dader een ‘lone wolf’ was, aldus Hitchens.

Hoe kan dit? Hitchens wijst op het bestaan van 220.000 documenten over vreemdelingen die eigenlijk uitgezet hadden moeten worden, maar in plaats daarvan liggen de stukken stof te verzamelen in achterkamertjes en zelfs in een liftschacht. Deze personen worden niet uitgezet en de media besteden er nauwelijks aandacht aan.

[MailOnline]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

41 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bob Bauer
Bob Bauer
9 jaren geleden

Is dat papisme in de header nu echt nodig mensen.

louise
louise
9 jaren geleden

jawel ik vrees dat Peter Hitchens gelijk heeft, zeker met die laatste dalende olie prijs…… is kunstmatig …
de zogenaamde top (mensen) blijven denken dat de gewone burger net zo dom is als zij……zelf
let maar op komend jaar gaat t weer omhoog (met of zonder reden)…. de hele wereld is op het ogenblik een
groot toneel spel,maar met gebrek aan goede strategen…… Dat maakt t allemaal zo zichtbaar…

nunki
nunki
9 jaren geleden

Weg met ons!!!

Elise49
Elise49
9 jaren geleden

Als je alle mensen gewoon blijft zien als familie, dan kan daar niks tussen komen als je het niet wilt.

Back to top button
41
0
We lezen graag je reactie!x