Het Complot

VIDEO: Het geheime leger van de CIA

Help anderen door dit met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In 1975 en 1976 onthulde de Commissie-Church dat de CIA jarenlang in het geheim heeft geprobeerd om internationale leiders uit de weg te ruimen, waaronder Fidel Castro. Het is goed om hier even bij stil te staan, aangezien de Amerikaanse president Barack Obama heeft aangegeven dat hij de banden met Cuba wil aanhalen.

De toenadering tussen de twee landen komt na een gevangenenruil en zou een grote koerswijziging betekenen na 55 jaar vijandigheid. Obama wil het Amerikaanse handelsembargo jegens Cuba versoepelen en binnen afzienbare tijd diplomatieke betrekkingen aangaan met Cuba.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

In de jaren zeventig voerde een groep Cubaanse ballingen een geheime oorlog tegen het regime van Castro. Ze vielen Cubaanse ambassades en diplomaten aan in onder meer Buenos Aires, Lissabon, Mérida, Mexico en New York City. Ze bliezen zelfs een vliegtuig op van de Cubaanse luchtvaartmaatschappij Cubana de Aviación, waarbij 73 mensen om het leven kwamen.

Veel leden van deze groep ballingen waren werkzaam voor de Amerikaanse overheid. Het waren Amerikaanse soldaten, maar dat mocht niemand weten.

In 1977, niet lang na het rapport van de Commissie-Church, maakte Bill Moyers een documentaire getiteld ‘The CIA’s Secret Army’. In onderstaand fragment gaat hij in op de gebeurtenissen die leidden tot de Invasie van de Varkensbaai, de mislukte invasie in Cuba die werd gesteund door de CIA.

[BillMoyers]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
frans
frans
9 jaren geleden

ja, mooi van Obama,
anders gaat zeker Poetin zaken doen met Cuba!!
dus Obama moet wel!!
Het zou mooi zijn als Cuba ook bij de BRICS-landen zou kunnen!

ferrimassi
ferrimassi
9 jaren geleden

Iedere cubaan die amerikaanse bodem bereikt krijgt automatisch burgerschap toegewezen. Dit blijft ongewijzigd. Beide landen worden onderhand geregeerd door neomarxistische dictators en het is niet raar dat men toenadering zoekt. Dit word voornamelijk gedaan om een gigantisch democratisch stemblok te realiseren. In Amerika stemt men vooral op kleur en niet zozeer op inhoud. Ook komen de mensen in de lagere inkomensgroep enorm onder druk te staan door de constante influx van laaggeschoolde arbeiders.
Dit is klassenstrijd volgens het soviet model.

http://www.washingtonexaminer.com/report-immigrant-workers-account-for-all-employment-growth-since-2007/article/2557626

De republikeinen(big bussines) goedkope arbeiders en de democraten meer stemvee. Dit heeft weinig met verzoening te maken. Meer met geld en VN mandaten.

Back to top button
2
0
We lezen graag je reactie!x