Gezondheid

Knuffelen beschermt tegen stress en griep

Help mee door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het voorkomen van stress en infecties was nog nooit zo gemakkelijk én leuk. Knuffelen blijkt namelijk te werken in de strijd tegen stress en infecties. Dat hebben onderzoekers van de Carnegie Mellon University ontdekt.

Aan het onderzoek deden 404 gezonde mensen mee. Ze moesten een vragenlijst invullen en werden daarna op 14 avonden geïnterviewd. Er werden onder meer vragen gesteld over conflicten met partners en het aantal keren knuffelen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Na de sessies werden de deelnemers in quarantaine geplaatst en bewust blootgesteld aan een griepvirus. Mensen die regelmatig werden geknuffeld, bleken minder vatbaar voor stress en infecties.

Knuffelen heeft een stressverlagende werking, waardoor je ook minder vatbaar bent voor infectieziekten zoals de griep. Het verband tussen knuffelen, stress en infecties wordt uitgelegd in een paper in het wetenschappelijke tijdschrift Psychological Science.

“Het lijkt erop dat mensen die veel knuffels ontvangen op de één of andere manier beter beschermd zijn tegen infecties,” zei hoofdonderzoeker Sheldon Cohen. “Het mogelijke beschermende effect van het knuffelen kan misschien worden toegeschreven aan het fysieke contact, of aan de indicatie van steun en intimiteit die mensen erdoor ervaren.”

Er is meer onderzoek nodig om het precieze verband tussen knuffelen en weerbaarheid tegen griep in kaart te kunnen brengen.

[Carnegie Mellon University]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Elise49
Elise49
9 jaren geleden

Tegelijkertijd moet je alle communicatiemiddelen uitzetten incl. stekkers. Het lichaam herstelt op het o punt(aarde frequentie). Met wifi/tv enz. ga je die dan niet bereiken. Eet voedsel die nu geoogst zijn. Zuurkoolstamp bv. Vind je dat te zuur, dan kun je het met gele kerriepoeder de smaak verzachten. Je moet dus voor rust zorgen. Het is eigenlijk raar dat december de drukste maand van het jaar is. Het zou juist de rustigste maand moeten zijn volgens de natuurwetten. Ook hier hebben we weer een voorbeeld dat het financieel/commercieel/internet systeem ons bewust ziek maakt.

Arnout
Arnout
9 jaren geleden

Er is nog een middel wat voor veel stressreductie zorgt! Gewoon harde seks!

Nee wacht, luister ff, zoals clown bassie al zei: Het is net als soep, als het begint te pruttelen moet de worst erin.

En wel veilig doen dan, anders krijg je straks weer stress van zwanger zijn/kinderen etc…..

Werkt bij mij altijd 😉

Back to top button
2
0
We lezen graag je reactie!x