Gezondheid

Vergeet tandpasta: kokosolie kan tandbederf tegengaan

Help anderen door dit met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Kokosolie valt bacteriën aan die tandbederf veroorzaken en kan worden gebruikt in mondverzorgingsproducten, zo blijkt uit nieuw onderzoek.

Wetenschappers ontdekten dat kokosolie met extra enzymen de groei van Streptokokken, een belangrijke veroorzaker van cariës, stopte.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Tussen 60 en 90 procent van alle kinderen in geïndustrialiseerde landen krijgt te maken met tandbederf. De Ierse onderzoekers zeggen dat kokosolie ook de gist aanvalt die tot schimmelinfecties leidt.

Streptokokken

Het onderzoeksteam van het Athlone Institute of Technology in Ierland testte de invloed van kokosolie, plantaardige olie en olijfolie in hun oorspronkelijke staat en wanneer ze waren behandeld met enzymen.

De oliën werden daarop getest op Streptokokken, bacteriën die veel worden aangetroffen in de mond. De kokosolie met toegevoegde enzymen bleek in staat de groei van de meeste strengen te stoppen.

De olie ging ook de strijd aan met Streptococcus mutans, een acidogene bacterie die één van de voornaamste veroorzakers is van tandbederf.

Tandglazuur

Gedacht wordt dat de vette kokosolie door de enzymen wordt afgebroken tot zuren die effectief zijn tegen bacteriën. Eerder onderzoek heeft aangetoond dat melk met toegevoegde enzymen voorkomt dat Streptococcus mutans zich bindt aan tandglazuur.

De onderzoekers willen nu kijken hoe de kokosolie op moleculair niveau reageert op Streptokokken en andere schadelijke bacteriën. Onderzoeksleider Dr. Damien Brady van het Athlone Institute of Technology zei dat kokosolie een aantrekkelijk alternatief kan zijn voor chemische additieven.

“Het werkt bij relatief lage concentraties,” zei Dr. Brady. “Met de toenemende resistentie tegen antibiotica is het belangrijk dat we ons richten op nieuwe manieren om bacteriële infecties te bestrijden.” Het team onderzoekt ook de antibacteriële activiteit in de menselijke darmen.

Bron: BBC.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
1984
1984
11 jaren geleden

Ik poets mijn tanden een jaar of twee alleen nog maar met water en bergkernzout of keltischzeezout.

Nog nooit zulk mooie witte en sterke tanden gehad als voorheen, en ik heb veel tandpastas geprobeerd !
Allemaal rotzooi, mn tanden gingen alleen maar meer zeer doen en werden super gevoelig voor kou/warmte, zelfs inademen in de winter was soms pijnlijk haha, rotzooi !

of kokosvet, voelt ook goed.
Had dit al eens eerder gelezen.

Poets effectief en goedkoop met zout, zo kun je langer weg blijven bij die tanden sloper/arts

Silber eye
Silber eye
11 jaren geleden

Vandaar dat de gemiddelde Ghanees over een prachtig gebit beschikt.

Percy
Percy
11 jaren geleden

Weg met alle giftige tubes in de winkelschappen.

Hier een site hoe je snel en eenvoudig je eigen tandpasta met kokosolie kunt maken. Succes voor degenen die ermee aan de slag willen!

http://www.zoalsjijwilt.nl/maak-simpel-en-snel-zelf-je-tandpasta-zonder-fluoride/

beppje
beppje
11 jaren geleden

het enige probleem met zout is dat het niet zo goed is voor je vullingen i.v.m. corrosie ,heb je daar geen last van dan ?
Ik heb ook gevoelige tanden soms ook met inademen in de winter, en heb hier nog geen goede oplossing voor gevonden, ik ben aan het experimenteren met verschillende tandpasta’s en kokosolie,K zout e.d.

Back to top button
26
0
We lezen graag je reactie!x