Homepagina » Binnenland » Verkenners doen alsof ze boven Tweede Kamer staan: ‘Dat krijg je als je de Bilderbergconferentie bezoekt’
verkenners
Foto: Kajsa Ollongren (Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

Verkenners doen alsof ze boven Tweede Kamer staan: ‘Dat krijg je als je de Bilderbergconferentie bezoekt’

Het Kamerdebat met oud-verkenners Ollongren en Jorritsma dat vandaag zou plaatsvinden, wordt morgen gehouden. De Kamer wil dan alle verslagen hebben van de gesprekken die de verkenners hebben gehouden met de fractieleiders.

Er werden vandaag wel enkele notities van de oud-verkenners openbaar, maar nog niet de gespreksverslagen. De Kamer wil vooral weten waar de opmerking ‘Positie Omtzigt: functie elders’ vandaan komt in het document van Ollongren dat afgelopen week werd gefotografeerd.

FVD-leider Thierry Baudet zei in de Kamer dat de notulist van de gesprekken een ambtenaar van Algemene Zaken was. “En dat geeft precies aan wat hier onderliggend fout gaat. De verkenners hebben zich eigenlijk opgesteld als een soort verlengstuk van de huidige regering. Als een soort verlengstuk van Rutte, terwijl de verkenner [namens de Kamer zou moeten werken],” zei hij.

Als iets niet snel boven tafel komt in Den Haag, dan komt dat doordat het verborgen moet blijven

Sterker nog: die ambtenaar is de plaatsvervanger van Ollongren op Algemene Zaken. Baudet zei tegen voorzitter Arib dat ze deze notulist gewoon kan opbellen en zeggen dat ze alle stukken wil hebben.

“We hoeven niet zo slaafs af te wachten. Wij zijn de werkgever van die verkenners. Dat is niet het kabinet, dit is een actie van de Kamer. Dat is precies de staatsrechtelijke positie van de Kamer die continu ondergesneeuwd raakt. Dat is de Rutte-doctrine. Daar ging onder andere de toeslagenaffaire over. Nu moet de Kamer tanden laten zien,” aldus Baudet. Ook PVV-voorman Geert Wilders zei dat hij ‘geen Rutte-trucjes wil’. “Alles moet openbaar worden gemaakt.”


Kamerlid Omtzigt noemde de notitie van de verkenners waarin hij wordt genoemd overigens een affront, een belediging van de kiezer. Hij zei het ook opvallend te vinden dat nog niet is opgehelderd wie het memo heeft opgesteld. “Als iets niet snel boven tafel komt in Den Haag, dan komt dat doordat het verborgen moet blijven.”

Speeltje van de macht

Voormalig beurscommentator Willem Middelkoop haakt hierop in: “Verkenners werken voor de Tweede Kamer, maar doen alsof ze erboven staan. Dat krijg je als je als jonkvrouw borrelt met Bea en de Bilderbergconferentie bezoekt.”

“De Tweede Kamer heeft geen macht, lijkt meer een speeltje van de macht,” vervolgt hij. “Kijk naar de nieuwe Kamerleden van VVD. De meeste waren fractiemedewerker. Zijn keurig door Mark aangelijnd. Maar we hebben geen Dutch Deep State hoor.”

Kajsa Ollongren bezocht de Bilderbergconferentie van 2016 als locoburgemeester van Amsterdam.

5 36 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
63 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
5 maanden geleden

Dit totalitaire regiem, die lak heeft aan de rechtstaat en waarbij de beide Kamers jaknikkers zijn geworden, werken de verkenners vanzelfsprekend niet meer voor de Kamer.

Dat de notitie, ‘Omtzigt andere functie’, in wezen zo zichtbaar voor de camera wordt gehouden, doet mij ernstig de wenkbrauwen fronsen. Als je een geheim hebt en het staat op papier en het zijn gevoelige papieren dan mag je verwachten dat deze altijd netjes in een map worden gedaan. Het kan dan in deze situatie niet anders zijn dan dat hier een bedoeling achter zit, echter een andere dan om Omtzigt te loodsen. Ik vertrouw dit zaakje (en andere zaakjes evenmin) voor geen ene meter.

Normaliter zou het natuurlijk verborgen moeten blijven. Wat zit erachter?
Als het echt een onbenullige fout is (nogmaals lijkt mij sterk) dan hebben ze in ieder geval de regels gebroken die geciteerd staan in Heinz Holldack, Was wirlklich geschah, 1949, 378 als voetnoot van het boek Hannah Arendt – Totalitarisme:
1) informeer niemand die het niet hoeft te weten.
2) Niemand hoeft meer te weten dan nodig. 3) Niemand hoeft iets eerder te weten dan nodig.

Anoniem 71
Anoniem 71
5 maanden geleden

Schoften zijn het en dit gaat zeker door tot 2030 count on it en iedereen die tegen is wordt verwijderd naar een mindere functie

Rutger
Rutger
5 maanden geleden

We hebben wel degelijk een Dutch Deep State. Jaren geleden reeds gekozen door de New World Order, benaderd en klaargestoomd voor hetgeen er nu gebeurt. Het maakte nooit iets uit voor welke partij deze duistere figuren in de kamer zaten. Ze zijn puur op karaktereigenschappen gekozen en benaderd.

Pascal
Pascal
5 maanden geleden

Dus wie zijn hier degene die hier de complotten smeden ? He rutte-doctrine !!

x

Check Also

van houwelingen

Kamerlid Van Houwelingen haalt hard uit naar IC-baas Gommers: ‘Wat een totaalidioot’

Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging ...

koopmans

Harde kritiek op Koopmans en Gommers, die ‘geen versoepelingen willen’ zonder controle coronapas

Viroloog Marion Koopmans en IC-chef Diederik Gommers ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

63
0
We lezen graag je reactie!x