Homepagina » Binnenland » Verkenners doen alsof ze boven Tweede Kamer staan: ‘Dat krijg je als je de Bilderbergconferentie bezoekt’
verkenners
Foto: Kajsa Ollongren (Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

Verkenners doen alsof ze boven Tweede Kamer staan: ‘Dat krijg je als je de Bilderbergconferentie bezoekt’

Het Kamerdebat met oud-verkenners Ollongren en Jorritsma dat vandaag zou plaatsvinden, wordt morgen gehouden. De Kamer wil dan alle verslagen hebben van de gesprekken die de verkenners hebben gehouden met de fractieleiders.

Er werden vandaag wel enkele notities van de oud-verkenners openbaar, maar nog niet de gespreksverslagen. De Kamer wil vooral weten waar de opmerking ‘Positie Omtzigt: functie elders’ vandaan komt in het document van Ollongren dat afgelopen week werd gefotografeerd.

FVD-leider Thierry Baudet zei in de Kamer dat de notulist van de gesprekken een ambtenaar van Algemene Zaken was. “En dat geeft precies aan wat hier onderliggend fout gaat. De verkenners hebben zich eigenlijk opgesteld als een soort verlengstuk van de huidige regering. Als een soort verlengstuk van Rutte, terwijl de verkenner [namens de Kamer zou moeten werken],” zei hij.

Als iets niet snel boven tafel komt in Den Haag, dan komt dat doordat het verborgen moet blijven

Sterker nog: die ambtenaar is de plaatsvervanger van Ollongren op Algemene Zaken. Baudet zei tegen voorzitter Arib dat ze deze notulist gewoon kan opbellen en zeggen dat ze alle stukken wil hebben.

“We hoeven niet zo slaafs af te wachten. Wij zijn de werkgever van die verkenners. Dat is niet het kabinet, dit is een actie van de Kamer. Dat is precies de staatsrechtelijke positie van de Kamer die continu ondergesneeuwd raakt. Dat is de Rutte-doctrine. Daar ging onder andere de toeslagenaffaire over. Nu moet de Kamer tanden laten zien,” aldus Baudet. Ook PVV-voorman Geert Wilders zei dat hij ‘geen Rutte-trucjes wil’. “Alles moet openbaar worden gemaakt.”


Kamerlid Omtzigt noemde de notitie van de verkenners waarin hij wordt genoemd overigens een affront, een belediging van de kiezer. Hij zei het ook opvallend te vinden dat nog niet is opgehelderd wie het memo heeft opgesteld. “Als iets niet snel boven tafel komt in Den Haag, dan komt dat doordat het verborgen moet blijven.”

Speeltje van de macht

Voormalig beurscommentator Willem Middelkoop haakt hierop in: “Verkenners werken voor de Tweede Kamer, maar doen alsof ze erboven staan. Dat krijg je als je als jonkvrouw borrelt met Bea en de Bilderbergconferentie bezoekt.”

“De Tweede Kamer heeft geen macht, lijkt meer een speeltje van de macht,” vervolgt hij. “Kijk naar de nieuwe Kamerleden van VVD. De meeste waren fractiemedewerker. Zijn keurig door Mark aangelijnd. Maar we hebben geen Dutch Deep State hoor.”

Kajsa Ollongren bezocht de Bilderbergconferentie van 2016 als locoburgemeester van Amsterdam.

5 36 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
63 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
18 dagen geleden

Dit totalitaire regiem, die lak heeft aan de rechtstaat en waarbij de beide Kamers jaknikkers zijn geworden, werken de verkenners vanzelfsprekend niet meer voor de Kamer.

Dat de notitie, ‘Omtzigt andere functie’, in wezen zo zichtbaar voor de camera wordt gehouden, doet mij ernstig de wenkbrauwen fronsen. Als je een geheim hebt en het staat op papier en het zijn gevoelige papieren dan mag je verwachten dat deze altijd netjes in een map worden gedaan. Het kan dan in deze situatie niet anders zijn dan dat hier een bedoeling achter zit, echter een andere dan om Omtzigt te loodsen. Ik vertrouw dit zaakje (en andere zaakjes evenmin) voor geen ene meter.

Normaliter zou het natuurlijk verborgen moeten blijven. Wat zit erachter?
Als het echt een onbenullige fout is (nogmaals lijkt mij sterk) dan hebben ze in ieder geval de regels gebroken die geciteerd staan in Heinz Holldack, Was wirlklich geschah, 1949, 378 als voetnoot van het boek Hannah Arendt – Totalitarisme:
1) informeer niemand die het niet hoeft te weten.
2) Niemand hoeft meer te weten dan nodig. 3) Niemand hoeft iets eerder te weten dan nodig.

Poetech
Poetech
Reactie op  ProAsfalt
18 dagen geleden

Hopelijk gaan ook meer mensen zien dat Baudet, Wilders en Omtzigt ook gestuurd worden. Zij worden gebruikt om het protest zo te leiden, zoals de elite het wil. Omtzigt mag zich nu eens heerlijk uitleven op voorop geplande misstanden. Hij mag het oplossen en tegelijk moet het ook lijken dat hij dan niet in hun straatje past. Dus geen woord over Bechamp, ze zetten niet eens uiteen waarom dat dat niet waar zou zijn. Dat zouden ze makkelijk kunnen doen, want ze liegen toch al over alles. Nee, daar mag niemand zich aan branden, want dat komt gewoon te dicht bij de waarheid.

Jenne Sr.
Jenne Sr.
Reactie op  Poetech
18 dagen geleden

Je wilt dit niet aannemen, maar het is heel goed mogelijk, mensen zijn te vertrouwen binnen gezichts afstand daar buiten, Wilders zijn bezoek aan Israël vergeet ik niet snel !

Oude man
Oude man
Reactie op  Jenne Sr.
18 dagen geleden

Israël heeft sinds kort een groen vaccin paspoort, en is weer open!
vandaar!

MdeFilosoof
MdeFilosoof
Reactie op  Jenne Sr.
18 dagen geleden

Tis nog wel zo dat je op Wilders en Baudet je stem kon uitbrengen of niet. Op Ollongeren heeft nog nooit iemand kunnen stemmen daar zij nooit op de kieslijst heeft gestaan. Niet ten tijden van de verkiezingen van TK2017 en ook niet op de kieslijst van de Gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam. Dus zelfs als je op D66 een stem wilde uitbrengen stond haar naam er niet tussen. Zij is er gewoon tussen gemanoeuvreerd na de verkiezingen uiteraard mede dankzij de Bilderberg connecties.

hans
hans
Reactie op  Poetech
17 dagen geleden

Om ons vertrouwen te winnen zal eerst de avondklok verdwijnen. Om dan vervolgens ons de nekslag en nog meer 2 deling proberen te veroorzaken. Voor een vaccinatie met een euthanasie spuitje en vaccinatie paspoort krijgen we alle vrijheden die zij ons hebben afgepakt terug.
De gevaccineerden zullen de verspreiders zijn van het virus.
Als wij massaal blijven weigeren ons te laten vaccineren zullen de maatregelen nog erger worden.
Ze zullen er alles aan gaan doen om ons die euthanasie spuit toe te dienen.

Wat heb je aan “vrijheid” met een hoop gif in je lichaam.
Trouwens zelftesten met een kankerverwekkend staafje in je neus is ook niet echt een aanrader, en laten testen ook niet.

Tom
Tom
Reactie op  ProAsfalt
18 dagen geleden

Ik vermoed ook opzet, weet alleen niet wat het doel is tot nu toe.

Geen variatie
Geen variatie
Reactie op  Tom
18 dagen geleden

Het doel is om ervoor te zorgen dat heks Kaag de nieuwe minister president wordt.
Nederland het tweede Israël!

De Hakkelaar
De Hakkelaar
Reactie op  Geen variatie
18 dagen geleden

Zionisme, lees er eens over 😉 you will be a zionist state member, and you will be happy

Jan Bruggink
Jan Bruggink
Reactie op  Geen variatie
17 dagen geleden

precies, het werd al luidkeels verkondigd op de verkiezing posters van D666, tijd voor nieuw leiderschap.

Jenne Sr.
Jenne Sr.
Reactie op  ProAsfalt
18 dagen geleden

Dit wicht Ollogren is werkelijk een grove smet op onze samenleving, Nederland was nooit een land van jonkvrouwen en gravinnen, gewone sterke goede hardwerkende en met een gezond verstand levende burgers, en natuurlijk bestonden er wat omhoog gevallen elites, maar ook die kenden hun plaats, ik zou niet weten dit op niets berustende elitaire gedoe uit te bannen, we moeten wel in de toekomst beter onze wijze van leven, gebaseerd op onze oude cultuur leren te beschermen, een groot gevaar is de nieuwe oosterse religie die hun macht goed weten te gebruiken, kijk naar de laatste verkiezingen !

Ron Swart
Ron Swart
Reactie op  Jenne Sr.
18 dagen geleden

@Jenne Sr., koning-koopman en verlicht despoot Willem I (1772 – 1843) is begonnen met het verheffen van mensen in de adelstand, uiteraard alleen mensen die de monarchie gunstig gezind waren. Juliana heeft vanaf 1948 geen adeldom meer verleend en slechts een uitzondering gemaakt voor Claus von Amsberg. Pieter van Vollenhoven viste achter het net, omdat zelfs graaf van het Loo niet voor hem was weggelegd.

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  ProAsfalt
18 dagen geleden

Tis idd een opmerkelijke situatie

Eerder werd opgemerkt dat Ollongren ook de AIVD onder haar hoede heeft en dan zou ze toch moeten weten, dat je niet open en bloot met teksten op straat moet lopen in haar functie.

exegese
exegese
Reactie op  Gezinusk
18 dagen geleden

Precies, ik kan me absoluut niet voorstellen dat dit per ongeluk gebeurt is. Dit is precies weer zo’n opzettelijk gecreëerd rookgordijn wat alle aandacht op moet eisen om elders iets te flikken waar niemand iets van merkt. De wereld is zo verrot dat het welhaast niet meer recht te breien is.

Underground
Underground
Reactie op  Gezinusk
18 dagen geleden

Mensen word toch een keer wakker! Het is toch allemaal een vooropgezet plan. En kamer voorzitter Khadija Aribzit er tot haar ellebogen in… We worden al Jaren in de zeik genomen.

Anoniem 71
Anoniem 71
18 dagen geleden

Schoften zijn het en dit gaat zeker door tot 2030 count on it en iedereen die tegen is wordt verwijderd naar een mindere functie

Rutger
Rutger
18 dagen geleden

We hebben wel degelijk een Dutch Deep State. Jaren geleden reeds gekozen door de New World Order, benaderd en klaargestoomd voor hetgeen er nu gebeurt. Het maakte nooit iets uit voor welke partij deze duistere figuren in de kamer zaten. Ze zijn puur op karaktereigenschappen gekozen en benaderd.

Pascal
Pascal
18 dagen geleden

Dus wie zijn hier degene die hier de complotten smeden ? He rutte-doctrine !!

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Pascal
18 dagen geleden

Nog effe afwachten wat voor verklaring er straks aan Pieter Omtzigt [andere functie] word gegeven. In welke hoek we het zo ongeveer zoeken kunnen?

Algemeen bekend is dat Omtzigt als volksvertegenwoordiger goed is in zijn werk. Ik heb in het verleden zo nu en dan radio interviews van Omtzigt beluisterd en het zou mij niet verbazen dat een aantal partijen – en dan hoeven niet rechtstreeks politieke partijen te zijn – hem op een aantal uitspraken, zijn visie, een enorme sta in de weg vonden.

Een vervelende eend in de bijt. Zo heeft Omtzigt vaker aangegeven dat Nederland eenvoudiger en transparanter bestuurd zou moeten worden. En dat het ook makkelijk kan als we maar willen. Omtzigt had het er al over ver voor de toeslagenaffaire ten sprake kwam. En dat ging over tal van onderwerpen van Banken t/m/ huisvesting, het zorgsysteem etc.. Daar botste het mogelijk op de achtergrond waar enorme geldstromen rond gaan.

Omtzigt houdt rekening met het sociale aspect waar anderen het oogmerk winstbejag hoog in het vaandel hebben staan. Althans, zo maar een idee maar misschien voldoende om een sta in de weg te zijn – geef hem maar een andere functie.

Crazyworldupsidedown
Crazyworldupsidedown
Reactie op  Gezinusk
18 dagen geleden

Omtzivt;
Onderzoek naar de zaak Joris Demmink, erafgehaald
Onderzoek MH17; erafgehaald en “veroordeeeld” tot het poetsen van tafels 2e kamer
Onderzoek toeslagenaffaire; wederom in discrediet gebracht.
Ik lees hier wat reakties over de smerige nederlandse politiek welke ik zeker deel. Echter ik wil een lans breken voor daze zeer integere man. Hoogstwaarschijnlijk een van de enkelingen in de huidige bezetting van de 2e kamer. Hoe triest de conclusie ook, ze bestaan nog en moeten daze mensen als mens en politicus omarmen.

Petrus
Petrus
18 dagen geleden

De totale 2e kamer heeft geen fuck te vertellen en ze zijn zo volgzaam als makke hondjes, op FvD na.

Wim
Wim
18 dagen geleden

Hier speelt geen opzet. De fotograaf is collega van mijn dochter. De fotograaf heeft dit zelf niet doorgehad. Hij wachtte eigenlijk op Mark Rutte toen ineens de verkenners langskwamen en heeft vervolgens de foto genomen. Deze foto werd doorgestuurd naar het ANP. Bij het uitvergroten kwam de tekst naar voren en zo ging het balletje rollen.

OptimaForma
OptimaForma
Reactie op  Wim
18 dagen geleden

Natuurlijk was dit opzet. De fotograaf is slechts een figurant. Als je zo met je papieren over straat loopt dan vraag je gewoon om problemen. Dit is hoe die kwallen rollen. Passief. Laf. Zwaktebod na zwaktebod. Altijd hetzelfde gedoe.

MdeFilosoof
MdeFilosoof
Reactie op  OptimaForma
18 dagen geleden

Denk ook aan opzet. Ging zo genaamd ook hals over kop weg omdat ze ineens corona had. Deze kaart hadden ze vior zichzelf nog niet gespeeld. En ondertussen kunnen ze alles weer lekker rekken waardoor het oude kabinet de maatregelen van kracht blijven. Alles is theater waarom dit niet. Ze heeft ook nog eens een partner die in de entertainment werkt.

Onwell
Onwell
Reactie op  MdeFilosoof
18 dagen geleden

Haar partner werkt niet alleen in de entertainment, ze is producent van meningsturende politiek correcte programma’s zoals de talkshow ‘M’ en Lubach. Ook zij is een ‘koningin’ van de manipulatie.

Realistic
Realistic
Reactie op  Onwell
17 dagen geleden

Waarom trap ik er dan niet in? Zo goed is ze nou ook weer niet.

Onwell
Onwell
Reactie op  Realistic
17 dagen geleden

Goed dat u het ziet en er niet intrapt.. Mijn bericht is bedoeld om de ogen te openen van mensen die er (nog) wel intrappen.

mikkie
mikkie
Reactie op  MdeFilosoof
17 dagen geleden

Haar corona was wel snel weer beter..Anderen zitten 10 dagen in quarantaine.
Dus corona? My ass…

J. Onno Dekker
J. Onno Dekker
Reactie op  Wim
18 dagen geleden

Werkt uw dochter bij de mainstream? ANP?

Eus
Eus
Reactie op  Wim
18 dagen geleden

Niemand, maar dan ook niemand loopt zo met notulen zichtbaar over straat en zeker niet op dit niveau. Dit moest naar buiten komen om de boodschap aan het CDA en anderen duidelijk te maken, “wij (Rutte) willen geen tegenspraak”. Niks toevalligs aan.

Onwell
Onwell
Reactie op  Eus
18 dagen geleden

Het lijkt inderdaad een opzichtig een-twee-tje. D66 en de VVD zijn van dezelfde EU fractie. Rutte heeft inmiddels teveel gelogen, en heeft zijn geloofwaardigheid verspeeld. Hij is wat dat betreft versleten en moet worden vervangen door een andere puppet, Kaag.

David Law
David Law
18 dagen geleden

Gokje welk spel wordt hier gespeeld …… ? Rutte ik neem mijn verantwoordelijkheid en Sigrid mag minister president gaan spelen.

Sjefke
Sjefke
Reactie op  David Law
17 dagen geleden

Inderdaad, het Wereld Economic Forum wil Sigrid Kaag als Minister President!
Dat lijkt op dat dit smerige spel gaat lukken! Eerst verkiezingen gemanipuleerd!
Nu de bevolking genegeerd.
We hebben de politiek van een derde wereldland! Dus bananen republiek!

J. Onno Dekker
J. Onno Dekker
18 dagen geleden

Willem Middelkoop, hartstikke goed, technisch gesteld. Als je een stel wereldvreemden de mogelijkheid geeft de wereld te regeren, dan krijg je deze problemen. Het gekke is dat Klaus Schwab wel de oplossing geeft: je zult niets bezitten, maar gelukkig zijn!
Te beginnen met de familie van Sinaasappel, bekend van het oranje hakenkruis op een oranje fond. Gun hen een normaal leven buiten de kleverige kracht van opgehoopt kapitaal dat de kritische massa overschrijdt.

Met dank aan: Stemmen in nacht en nevel.
Bashavela und verschwindet!

remi
remi
18 dagen geleden

laten we eens kijken naar de uitslagen van partijen in zetels, en de populariteit op YouTube in abonnees.
K staat voor kilo = 1000, dus 4.93k = 4.930 abonnees, 120 k = 120.000 abonnees, je snapt hem al!
VVD    34 zetels, abonnees op YouTube 4.93 k
D66    24  zetels, abonnees op YouTube 4.19 k
PVV    17  zetels, abonnees op YouTube wordt niet weergegeven.
CDA    15 zetels, abonnees op YouTube 1.71 k
SP       9 zetels, abonnees op YouTube 4.68 k
PvdA  9 zetels, abonnees op YouTube 2.31 k
Groen links 8 zetels, abonnees op YouTube 6.46 k
FvD    8 zetels, abonnees op YouTube 120 K !
Partij van de Dieren 6 zetels, abonnees op YouTube 4.3 k
Christen unie 5 zetels, abonnees op YouTube 2.39 k
SGP   3 zetels, abonnees op YouTube  13.1 k
DENK 3 zetels, abonnees op YouTube  9.67 k
JA21 3 zetels, abonnees op YouTube   1.91 k
VOLT 3 zetels, abonnees op YouTube  3.11 K
50 plus 1 zetel, abonnees op YouTube 355 abonnees (digibeten? Of aangepast?)
BIJ1   1 zetel, abonnees op YouTube 1.1 K
BBB  1 zetel, abonnees op YouTube 13.1 K
Volgens deze abonnees uitslag zou het dus, de FvD met de SGP, de BBB, en DENK zijn.
en als je hier langer over nadenkt is deze uitslag best wel logies, helaas mag je er niks aan ophangen als bewijs, maar toch!

Isabeau
Isabeau
Reactie op  remi
17 dagen geleden

Vergelijk de ledenaantallen van de partijen eens.
Even uit mijn hoofd:
vvd: 4.2k
FvD: 45k

!!!

salvar
salvar
18 dagen geleden

of je ontketend een burgeroorlog of je pikt alles een andere weg is er niet.
ik wil niet zeggen dat wij hier geen goed werk verrichten om mensen wakker te schudden maar hebben wij voor elkaar gekregen tot nu toe niets toch.

elke keer denk je nu gaat er iets veranderen of fijn ze zijn daarmee bezig of nu gaat het misschien lukken.

maar niets van dit de trein van rutte&co dendert gewoon door en het interesseert niemand wat.
dat is de macht van de elite en die kijken op je neer en denken laat het gepeupel maar L*llen wij drukken de boel gewoon door.

zolang wij die muilkorf ophouden en netjes in de rij gaan staan om een winkel in te mogen ben je de sigaar of de sjaak.

jorritsma en ollogren zijn die zijn de baas.

x

Check Also

geld

Ons zuurverdiende geld gaat via EU naar Italiaanse maffia: ‘Rutte moet zich kapot schamen’

Italië kreeg tussen 2015 en 2020 een ...

politica

Duitse politica klapt uit de school: corona is slechts voorwendsel voor Grote Reset

Een schokkend bericht uit Duitsland: er is ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

63
0
We lezen graag je reactie!x