Gezondheid

Verkoop antidepressiva keldert terwijl patenten verlopen

Help door dit met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Volgens een Europese studie van vorig jaar lijdt ruim 40 procent van de Europeanen aan een mentale aandoening en krijgen elk jaar 165 miljoen inwoners in het gebied te maken met een hersenaandoening.

De markt voor antidepressiva droogt snel op nu patenten op veel medicijnen zoals Lexapro en Seroquel (AstraZeneca) zijn verlopen. Sommige grote farmaceuten verlaten de markt zelfs.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Ze zijn niet in staat vervangende medicijnen te produceren en steeds meer studies tonen aan dat antidepressiva niet werken en meer kwaad dan goed doen.

Halveren

De ontwikkeling van nieuwe antidepressiva stokte plotseling nadat werd ontdekt dat dergelijke medicijnen ineffectief zijn. Zo besloot Novartis in oktober vorig jaar te stoppen met het antidepressivum agomelatine, meldt persagentschap Reuters.

Het artikel laat zien hoe medicijnproducenten worstelen om nieuwe antidepressiva te ontwikkelen en op de markt te brengen. De wereldwijde verkoop van antidepressiva zal de komende vier jaar naar verwachting halveren, zo blijkt uit cijfers van Thomson Reuters Pharma. In 2003 verdiende de industrie nog $15 miljard aan antidepressiva, terwijl voor 2016 $6 miljard is berekend. Er is geen indicatie dat er een einde komt aan deze neerwaartse spiraal.

Veiligere alternatieven

Een andere reden dat grote farmaceuten steeds minder onderzoek doen naar de ontwikkeling van nieuwe antidepressiva is dat een toenemend aantal patiënten op de hoogte is van de nare bijwerkingen van de medicijnen en op zoek gaat naar veiligere alternatieven.

In 2010 publiceerde het Journal of the American Medical Association (JAMA) een studie waarin werd aangetoond dat antidepressiva voor het grootste gedeelte van de mensen die ze gebruiken geen nut hebben.

Berisping

Een studie die werd uitgevoerd door de grote farmaceut GlaxoSmithKline onthulde afgelopen jaar bovendien dat haar eigen antidepressivum Seroxat over de hele linie een negatief effect heeft op patiënten omdat ze meer geneigd zijn hun eigen leven of dat van anderen te nemen.

Reuters kiest de slachtofferrol voor de farmaceutische industrie, maar wellicht is een berisping meer op zijn plaats omdat de industrie de bevolking al die jaren heeft uitgebuit en hoge prijzen heeft gerekend voor geneesmiddelen die achteraf niet blijken te werken.

Bron: Naturalnews.com

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x