Bewustzijn

Weerstand tegen verandering

Help mee door deze info met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het loslaten van de gewoonten van ons ego is geen gemakkelijke taak omdat het ego steeds zegt: ‘maar ik moet werken’.

Door te doen wat we leuk vinden laten we de verslaving van het ego aan werken los. Door deze bewuste keuze te maken begint onze creativiteit weer te vloeien en kunnen we onze transitie naar een nieuwe Aarde zelf creëren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Door onze gewoonte van ‘tijd’ los te laten worden we bevrijd van lineair denken en de beperking van opeenvolgende ervaringen. Vervolgens kunnen we gemakkelijker herinneren wie we waren toen we geboren werden op Aarde. Terwijl we herinneren wie we zijn, worden we wie we zijn.

Het is echter te vroeg om achterover te leunen. We bevinden ons in de laatste fase van onze transitie. Daarom moeten we volledige verantwoordelijkheid nemen voor al onze creaties. Als we verandering, heling en liefde willen creëren moeten we eerst onszelf veranderen, helen en liefhebben.

Flow

We hoeven alleen maar los te laten en mee te gaan met de flow. Maar wat moeten we precies loslaten? We gaan mee met de flow en verwachten dat het gemakkelijk is. Maar terwijl in de flow oude stukken van onszelf naar de oppervlakte worden getrokken is er een andere kracht die onze geheimen weer probeert weg te stoppen. Deze kracht is weerstand: weerstand tegen verandering, weerstand tegen heling en weerstand tegen liefde.

Desalniettemin voelen we de flow door ons lichaam bewegen terwijl stress en inspanning van zoveel levens op Aarde wordt losgelaten. Er zijn echter delen van onszelf die bang zijn voor verandering, elke vorm van verandering.

Onze weerstand tegen verandering probeert naar het oppervlak te komen op hetzelfde moment dat het verborgen wil blijven, wat ons nerveus en ongemakkelijk maakt.

Diepste geheimen

We weten nu dat we onszelf eerst moeten helen zodat de flow verborgen plaatsen kan bereiken die onze diepste geheimen bevatten. En heeft het nut om je te verbergen, voor jezelf, voor anderen, voor de waarheid? We zijn altijd op zoek geweest naar de waarheid. Maar wat als die zoektocht naar de waarheid iets onthult waar we niet zo blij mee zijn, een aspect van onszelf, emoties of gedachten die we niet onder ogen durven te zien?

We voelen de weerstand. Maar zijn we in staat datgene te voelen wat zich achter die weerstand bevindt? Zijn we in staat die delen van onszelf lief te hebben? Enkel liefde laat ons accepteren dat weerstand onderdeel is van verandering.

Je kunt verdriet loslaten. Verdriet heeft je geleerd troost te zoeken. Je kunt verwarring loslaten. Verwarring heeft je geleerd helderheid te zoeken. Je kunt lijden loslaten. Lijden leerde je te zoeken naar geluk. En je kunt angst loslaten. Angst leerde je lief te hebben.

Accepteer de weerstand en geef je over. Wat heb je te verliezen?

Bron: Multidimensions.com

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x