Gezondheid

Immuun voor kanker: naakte molrat geeft geheimen bloot

Help ons door deze info met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In mensenjaren wordt de naakte molrat liefst 600 jaar oud. De muisachtige Afrikaanse zoogdieren kunnen gemakkelijk een leeftijd van 30 jaar bereiken en alsof dat nog niet indrukwekkend genoeg is krijgen ze geen kanker.

Onderzoekers van de Universiteit van Rochester in New York hebben ontdekt dat de extracellulaire matrix van de dieren voorkomt dat kanker kan groeien.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Het wonderingrediënt waar het allemaal om draait is hyaluronan. Dit bestanddeel van het bindweefsel vervult in het menselijk lichaam diverse functies en kan in verhouding tot haar massa zeer grote hoeveelheden water aan zich binden, tot wel zes liter per gram. Zo bestaat het glasachtig lichaam van het oog voor 98 procent uit water dat aan slechts 2 procent hyaluronan gebonden is.

Hyaluronan werkt in het lichaam als smeermiddel bij alle gewrichtsbewegingen. Bij naakte molratten komt komt het in hoogmoleculaire vorm voor. Dit smeermiddel werkt kankerresistentie in de hand. Het team van de Universiteit van Rochester heeft aangetoond dat weefsel van de naakte molrat immuun is voor de ontwikkeling van tumoren.

De hoogmoleculaire versie van hyaluronan kan ook helpen bij de behandeling van andere menselijke aandoeningen, zoals bijvoorbeeld artritis. De wetenschappers denken dat de ontdekking op de lange termijn kan leiden tot de bestrijding van kanker bij mensen.

Bron: Rochester.edu

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Linda
Linda
10 jaren geleden

Ik vind dit soort berichtgeving altijd verwarrend. Mooi hoor, al het goede nieuws t.a.v. kanker in de toekomst, voor mensen die er mee kampen.
Tegelijkertijd leren we dat kanker vooral wordt verspreid via grote vriend bigpharma en alles wat ze verder bedacht hebben. We moeten terug naar ons oorspronkelijke zelf. De vraag is hoe, binnen de vuilnisbelt die voor ons is gecreëerd.
Ik heb een verzoekje binnengekregen voor borstkankeronderzoek. Er staat in:
‘Eén op de 8 vrouwen krijgt in haar leven borstkanker. De meeste vrouwen zijn ouder dan 50 jaar.’
Nou, als dat niet pure angstzaaierij is. Het is bekend dat iedereen in zijn leven, tijdens slechte periodes, ziektes ontwikkelt. Ook kanker. Vrij normaal, in mijn beleving. Dan komen er betere tijden en herstelt het lichaam.
Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat met dit soort onderzoeken mensen er met de haren bij getrokken en bang gemaakt worden, net als met die flauwekulgriepprik. Ze grijpen met hun tentakels iedereen die net even niet lekker zit, en maken er dodelijke drama’s van. O, ik word hier iedere keer weer zó boos om.
Geloof maar in jezelf en de integriteit van je lichaam. Weiger hun pillen en hun afschuwlijke chemo’s. Bovendien: wees niet bang om te sterven. Het kan alleen maar beter worden.

Natsu
Natsu
10 jaren geleden

Dat kan misschien wel zo zijn maar de 2 echte wonder middelen zijn toch echt wel THC en biologisch voedsel. Dat zijn toch de beste manieren om of niet kanker te krijgen of om het tegen te gaan.

Sunshine
Sunshine
10 jaren geleden

Ook voor een mens is het krijgen van kanker, of welk andere ziekte dan ook, niet normaal.
Als het lichaam alle voedingsstoffen krijgt, voldoende vers en vooral SCHOON water, en zodoende de toxines normaal kan afvoeren, ontwikkelt ook in ons lichaam geen kanker.
Kanker is niets meer dan een zwaar verstoorde lichaamschemie. Bij het niet kunnen lozen van toxines en het niet aanwezig zijn van de juiste voedingsstoffen is het lichaam verplicht
de toxines op te slaan zodat ze niet constant door het hele systeem circuleren en vitale organen beschadigen.

Maar juist het gebrek aan goede voeding en schoon water (= stoomgedestileerd water) maakt dat deze normale taak voor onze cellen moeilijk, en vaak, onmogelijk wordt gemaakt waardoor ziekten ontstaan.

Daarbij hebben we een zwaar vervuilde omgeving voor onszelf geschapen dus dat is vragen om moeilijkheden.

nancy.
nancy.
10 jaren geleden

Beste mensen ze eten wortels van planten,knollen soms insecten van alles wat ,dus het ligt weer aan de natuur waar ze gezond door blijven,nu wij weer .!

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x