Mens en Dier

Verleden prins Bernhard ‘nóg duisterder dan gedacht’

Help mee door dit met kennissen op je social netwerk te delen!

Er is informatie uitgelekt over het illustere oorlogsverleden van prins Bernhard, weet Story te vertellen. Hij zou nog voor de Tweede Wereldoorlog vanuit Nederland informatie hebben doorgespeeld aan de nazi’s.

Dat is nog niet alles. Hij zou zich daarnaast in een brief als meedogenloze dictator hebben aangeboden als stadhouder voor bezet Nederland. Bernhard ontkende het bestaan van deze brief, maar volgens diverse bronnen bestaat hij wel degelijk.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Volgens Showbizzsite.nl is prinses Beatrix niet blij met de onthullingen.

Verdwenen

Story bericht verder dat Bernhard volgens het dossier van een dubbelspionne nazigeld incasseerde om zich in bars met vrouwen te vermaken.

Deze spionne, Leonie Brandt-Pütz, werkte voor de oorlog voor zowel de Nederlandse inlichtingendienst als de Gestapo. Haar dossier bevat vier mappen, maar deel 1 ontbreekt. Bij de verdwenen map valt te lezen: ‘Pr. B. spionage’.

Dit dossier met mogelijk belastende feiten over de prins is verdwenen uit het archief van de Binnenlandse Veiligheidsdienst, berichtte NRC eerder.

Helaas doodgewoon

Er zou informatie in kunnen staan over spionage door de prins voor de nazi’s en over de zogeheten Stadhoudersbrief, waarin de prins zijn diensten aangeboden zou hebben aan de Duitse bezetter, aldus de krant.

Is het vreemd dat het dossier over het oorlogsverleden van Bernhard zoek is geraakt? Nee, stelt historicus Gerard Aalders. “Het is helaas doodgewoon. De naam van de prins moet kennelijk nog steeds – het begon al tijdens de Tweede Wereldoorlog – worden afgeschermd en hij mag nooit in verband worden gebracht met mensen die een slechte reputatie genieten want dat zou zijn naam kunnen bezoedelen.”

De kliek van angsthazen en pluimstrijkers die het Hof voor alle denkbare, negatieve publiciteit wil behoeden, slaapt nooit, schrijft Aalders op zijn website.

4.9 151 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

129 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
11 maanden geleden

Waarom maakt dit me niet aan het schrikken?

Juan
Juan
11 maanden geleden

de hele familie is rot

Willy wonka
Willy wonka
11 maanden geleden

grrrrrrrr

John Kuhles
John Kuhles
11 maanden geleden

Google: “Bernhards brieven aan Hitler” vlak voor zijn huwelijk met Princes Juliana 7 januari 1937 waar de familie van Prins Bernhard gezamenlijk opstond met de “Hitler Groet” toen het Horst Wessellied gespeeld werd (die eerst door het Nationale Orkest geweigerd werd) “Horst Wessellied” is de Duitse Nazi hymne/lofzang. Allemaal te zien in het maandblad: “De Groene Amsterdammer” dankzij Juliana-biograaf René Zwaap.

Back to top button
129
0
We lezen graag je reactie!x