Mens en Dier

Verleden prins Bernhard ‘nóg duisterder dan gedacht’

Help anderen door dit met kennissen op je social media te delen!

Er is informatie uitgelekt over het illustere oorlogsverleden van prins Bernhard, weet Story te vertellen. Hij zou nog voor de Tweede Wereldoorlog vanuit Nederland informatie hebben doorgespeeld aan de nazi’s.

Dat is nog niet alles. Hij zou zich daarnaast in een brief als meedogenloze dictator hebben aangeboden als stadhouder voor bezet Nederland. Bernhard ontkende het bestaan van deze brief, maar volgens diverse bronnen bestaat hij wel degelijk.

Volgens Showbizzsite.nl is prinses Beatrix niet blij met de onthullingen.

Verdwenen

Story bericht verder dat Bernhard volgens het dossier van een dubbelspionne nazigeld incasseerde om zich in bars met vrouwen te vermaken.

Deze spionne, Leonie Brandt-Pütz, werkte voor de oorlog voor zowel de Nederlandse inlichtingendienst als de Gestapo. Haar dossier bevat vier mappen, maar deel 1 ontbreekt. Bij de verdwenen map valt te lezen: ‘Pr. B. spionage’.

Dit dossier met mogelijk belastende feiten over de prins is verdwenen uit het archief van de Binnenlandse Veiligheidsdienst, berichtte NRC eerder.

Helaas doodgewoon

Er zou informatie in kunnen staan over spionage door de prins voor de nazi’s en over de zogeheten Stadhoudersbrief, waarin de prins zijn diensten aangeboden zou hebben aan de Duitse bezetter, aldus de krant.

Is het vreemd dat het dossier over het oorlogsverleden van Bernhard zoek is geraakt? Nee, stelt historicus Gerard Aalders. “Het is helaas doodgewoon. De naam van de prins moet kennelijk nog steeds – het begon al tijdens de Tweede Wereldoorlog – worden afgeschermd en hij mag nooit in verband worden gebracht met mensen die een slechte reputatie genieten want dat zou zijn naam kunnen bezoedelen.”

De kliek van angsthazen en pluimstrijkers die het Hof voor alle denkbare, negatieve publiciteit wil behoeden, slaapt nooit, schrijft Aalders op zijn website.

4.9 150 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
133 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 maand geleden

Waarom maakt dit me niet aan het schrikken?

Juan
Juan
1 maand geleden

de hele familie is rot

Willy wonka
Willy wonka
1 maand geleden

grrrrrrrr

John Kuhles
John Kuhles
1 maand geleden

Google: “Bernhards brieven aan Hitler” vlak voor zijn huwelijk met Princes Juliana 7 januari 1937 waar de familie van Prins Bernhard gezamenlijk opstond met de “Hitler Groet” toen het Horst Wessellied gespeeld werd (die eerst door het Nationale Orkest geweigerd werd) “Horst Wessellied” is de Duitse Nazi hymne/lofzang. Allemaal te zien in het maandblad: “De Groene Amsterdammer” dankzij Juliana-biograaf René Zwaap.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

133
0
We lezen graag je reactie!x