Gezondheid

‘Risico voor complicaties apenpokkenvaccin bijna even groot als risico om ziekte te krijgen’

Help door dit artikel met iederen die je kent op je socials te delen!

Het apenpokkenvirus is opgedoken in Nederland. Minister Kuipers heeft het als A-ziekte bestempeld. De vaccins worden in stelling gebracht. Maar zijn die wel veilig?

Website Medicinfo schrijft het volgende over het apenpokkenvaccin: “De ziekte kan worden voorkomen door contact met dieren zoals apen, eekhoorns en andere dieren te vermijden. De infectie met apenpokken kan gedeeltelijk door vaccinatie worden voorkomen. Het risico voor complicaties als gevolg van het vaccin is echter bijna even groot als het risico om de ziekte te krijgen. Een massaal vaccinatieprogramma tegen apenpokken is niet praktisch, omdat de ziekte maar weinig voorkomt. Het pokkenvaccin biedt enige bescherming tegen apenpokken.”

Opgericht door zorgverzekeraars

Medicinfo werd in 2000 opgericht door zorgverzekeraars VGZ en CZ, en thuiszorgorganisatie Thebe. In meer dan 20 jaar tijd is Medicinfo uitgegroeid tot een ontwikkelaar van persoonlijke zorg op afstand via digitale oplossingen.

Het medisch team van Medicinfo bestaat uit verpleegkundigen en huisartsen die al jaren ervaring hebben met digitale zorg. Zij biedt diverse hybride zorgdiensten om de eerstelijnszorg te ondersteunen, zowel overdag als in samenwerking met huisartsenposten.

Noodsituatie

Het virus is inmiddels bij een tweede persoon in Nederland vastgesteld, meldt het RIVM. De WHO heeft besloten tot een spoedvergadering wegens de plotselinge wereldwijde uitbraak. Deskundigen gaan zich buigen over de vraag of er alarm moet worden geslagen.

De WHO zou een noodsituatie op het gebied van de volksgezondheid van internationaal belang kunnen uitroepen.

4.8 56 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
142 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
johan
johan
1 maand geleden

voor een of twee gevallen een noodtoestand uitroepen, straks gaan we in een lokale lockdown als er iemand een scheet gelaten heeft. moet niet veel gekker worden.

Hugo
Hugo
1 maand geleden

WHO en WEF oplichters en geboefte in nette pakken met stropdassen.

Robert1952
Robert1952
1 maand geleden

Wat is er toch met de mensen aan de hand? Ziet niemand,dat we zo vreselijk genaaid en voor de gek gehouden worden?Waar is het normale verstand gebleven? Ik snap het echt niet meer,maar bij mij moeten ze niet aankomen met weer nieuwe apekool en ik volg geen enkele opgelegde maatregel meer,nu niet en nooit niet!

Leo
Leo
1 maand geleden

Van het pokken vaccin is mij bekend dat het risico op hersenvliesontsteking mogelijk is, daarom lieten mijn ouders mij vroeger dus niet inenten tegen de pokken en ….zowaar ik leef nog !

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

142
0
We lezen graag je reactie!x