Binnenland

Kijk: vrouw in boerka zegt dat Allah belangrijker is dan Nederlandse regels

Help anderen door dit artikel met kennissen op je socials te delen!

Drie jaar geleden ging het ‘boerkaverbod’ in. Uit cijfers blijkt dat er sinds die tijd nog nooit een boete is uitgedeeld voor het overtreden van het verbod. Onderzoeksjournalist Amy Mek heeft op Twitter een filmpje gedeeld van een ‘Nederlandse’ vrouw die weigert om zich aan te passen.

“Dan is het toch een kleine moeite om je gezicht te laten zien als de wet dat nu eist?” vraagt de interviewster. “Dan moet ik mijn gezicht laten zien aan iedereen die daar op school is, zowel de mannen als de vrouwen die daar aanwezig zijn,” antwoordt de vrouw.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Niet aan te passen

“Dat wil ik gewoon echt niet. Ik geef mijn kinderen de opvoeding dat Allah, onze schepper, belangrijker is dan de Nederlandse regels en om ons niet aan te passen aan de Nederlandse samenleving,” vervolgt de vrouw.

“Dat is mijn religieuze overtuiging en Allah is belangrijker dan onszelf,” zegt ze. De interviewster merkt op dat ze in Nederland woont en zich moet houden aan de regels die hier gelden. “Als ik me aan die regels zou moeten houden, betekent dat dat ik hem af zou moeten doen en ik wil hem niet af doen.”

Verbod

In de wet staat dat mensen met gezichtsbedekkende kleding die een openbare ruimte betreden, beboet kunnen worden. Het verbod geldt in het onderwijs, de zorg, het openbaar vervoer en overheidsgebouwen. Het gaat om kleding die het gezicht geheel bedekt of zodanig bedekt dat alleen de ogen te zien zijn.

4.8 92 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

254 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

Ik kijk er tegenwoordig anders tegenaan gelet op de corona-ideologie want heeft zij dat wonderprikje gehad?
Ik gok van niet.

Een democratische rechtsstaat beschermt de kleine minderheid, dus ook hen met andere woorden je verklaart hen niet tot objectieve vijand wat je, in dit geval, ook van hun klederdracht of levenswijze vindt.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 jaar geleden

Als allah belangrijker is dan nederlandse regels , wat zoek je dan hier in Nederland…???

Mattie
Mattie
1 jaar geleden

Ik heb de wetten en regels in Nederland altijd al absurd gevonden. Vooral de laatste tijd loopt het helemaal uit de hand:
Lock down, mondkapjes, QR code, etc etc
Burkaverbod hoort daar ook bij. Ik heb nog nooit een vrouw in een burka in Nederland iets verkeerds zien doen. Waarom dan zo’n wet? Pesten noem ik dat. Kappen met alle wetten en regeltjes.
VRIJHEID !!!

Marc
Marc
1 jaar geleden

Misschien de motie halsema er even bij pakken en eens echt lezen wat er staat misschien dat het kwartje dan eens gaat vallen.

Back to top button
254
0
We lezen graag je reactie!x