Binnenland

Kijk: vrouw in boerka zegt dat Allah belangrijker is dan Nederlandse regels

Help door deze info met je kennissen op je social media te delen!

Drie jaar geleden ging het ‘boerkaverbod’ in. Uit cijfers blijkt dat er sinds die tijd nog nooit een boete is uitgedeeld voor het overtreden van het verbod. Onderzoeksjournalist Amy Mek heeft op Twitter een filmpje gedeeld van een ‘Nederlandse’ vrouw die weigert om zich aan te passen.

“Dan is het toch een kleine moeite om je gezicht te laten zien als de wet dat nu eist?” vraagt de interviewster. “Dan moet ik mijn gezicht laten zien aan iedereen die daar op school is, zowel de mannen als de vrouwen die daar aanwezig zijn,” antwoordt de vrouw.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Niet aan te passen

“Dat wil ik gewoon echt niet. Ik geef mijn kinderen de opvoeding dat Allah, onze schepper, belangrijker is dan de Nederlandse regels en om ons niet aan te passen aan de Nederlandse samenleving,” vervolgt de vrouw.

“Dat is mijn religieuze overtuiging en Allah is belangrijker dan onszelf,” zegt ze. De interviewster merkt op dat ze in Nederland woont en zich moet houden aan de regels die hier gelden. “Als ik me aan die regels zou moeten houden, betekent dat dat ik hem af zou moeten doen en ik wil hem niet af doen.”

Verbod

In de wet staat dat mensen met gezichtsbedekkende kleding die een openbare ruimte betreden, beboet kunnen worden. Het verbod geldt in het onderwijs, de zorg, het openbaar vervoer en overheidsgebouwen. Het gaat om kleding die het gezicht geheel bedekt of zodanig bedekt dat alleen de ogen te zien zijn.

4.8 92 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
254 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
2 maanden geleden

Ik kijk er tegenwoordig anders tegenaan gelet op de corona-ideologie want heeft zij dat wonderprikje gehad?
Ik gok van niet.

Een democratische rechtsstaat beschermt de kleine minderheid, dus ook hen met andere woorden je verklaart hen niet tot objectieve vijand wat je, in dit geval, ook van hun klederdracht of levenswijze vindt.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
2 maanden geleden

Als allah belangrijker is dan nederlandse regels , wat zoek je dan hier in Nederland…???

Mattie
Mattie
2 maanden geleden

Ik heb de wetten en regels in Nederland altijd al absurd gevonden. Vooral de laatste tijd loopt het helemaal uit de hand:
Lock down, mondkapjes, QR code, etc etc
Burkaverbod hoort daar ook bij. Ik heb nog nooit een vrouw in een burka in Nederland iets verkeerds zien doen. Waarom dan zo’n wet? Pesten noem ik dat. Kappen met alle wetten en regeltjes.
VRIJHEID !!!

Marc
Marc
2 maanden geleden

Misschien de motie halsema er even bij pakken en eens echt lezen wat er staat misschien dat het kwartje dan eens gaat vallen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

254
0
We lezen graag je reactie!x