Binnenland

‘Onzinplannen’ GroenLinks leiden tot verontwaardiging: ‘Zorg moet ook kapot’

Help mee door deze informatie met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

Op verzoek van GroenLinks-Kamerlid Corinne Ellemeet wordt er op 9 maart met zorgminister Ernst Kuipers gedebatteerd over het verduurzamen van de zorg. Op dit moment komt 7,3 procent van de CO2-uitstoot uit de zorg, schrijft het Kamerlid op Twitter.

Ze voegt toe dat ze zich aan het voorbereiden is en deelt een foto van een document getiteld ‘Green Deal – Samen werken aan duurzame zorg’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

In de kou

De plannen van GroenLinks leiden tot veel verontwaardiging. “Sluit gewoon de ziekenhuizen, meid!” zegt vastgoedondernemer Erik de Vlieger.

Financieel journalist Arno Wellens merkt op: “Zorg moet ook kapot.”

PVV-Kamerlid Fleur Agema pinkt een traantje weg: “Alle zorg, van jeugdzorg tot ziekenhuizen en verpleeghuizen, dreigt te bezwijken onder wachtlijsten en personeelstekorten. Die debatten gaan op de lange baan, maar deze onzin moet wel. Een ziekenhuis bespaart al op energie. En in het verpleeghuis zitten onze ouderen in de kou.”

Serieus?

“Mijn suggestie: schrap de zorg. Gewoon mee stoppen,” aldus Jan Roos. Sander van Dam vraagt: “Zullen we anders eerst iets aan de kwaliteit van de zorg doen voordat we ze gaan lastigvallen met dit soort onzin?”

Eerder zei Kuipers al dat de CO2-uitstoot in de zorg omlaag moet. “De zorg is verantwoordelijk voor zo’n zeven tot acht procent van de CO2-uitstoot in ons land. Dat moet én kan echt anders,” schreef hij.

Agema richtte zich tot Kuipers: “Serieus? De zorg staat op klappen. Gierende personeelstekorten. Gierende tekorten aan materialen. Inhaalzorg niet ingelopen. Zware operatie-patiënten na anderhalve dag naar huis gestuurd. Maar ga je als voormalig arts vooral bezighouden met het klimaat.”

4.9 122 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

170 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Verduurzaam jezelf en rot op met je totale waanzin!

Kabonkel
Kabonkel
1 jaar geleden

De wereld is een groot gekkenhuis maar het Binnenhof is het hoofdkantoor!!

mir
mir
1 jaar geleden

Waarom de meeste politici en zichzelf elitair wanend tuig niet onvrijwillige euthanasie laten plegen? enig idee wat dat aan CO2 bespaart? En dan hebben we het nog niet over alle kosten die dan bespaard gaan worden! Geen privéjets meer die naar Davos vliegen, ik weet zeker dat we daar ons milieu nog het grootste plezier mee doen. 😉

B....B.....
B....B.....
1 jaar geleden

De zorg in Nederland IS al lang kapot gemaakt , en daarbij onbetaalbaar geworden 🤬🤬🤬

Back to top button
170
0
We lezen graag je reactie!x