Buitenland

Vermiste Boeing 777: “Iemand is duidelijk aan het liegen”

Help anderen door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Gegevens van de vermiste Boeing 777 van Malaysia Airlines, waar de grootschalige zoekactie in de Indische Oceaan op werden gebaseerd, zijn ‘kwijt’. Zowel Maleisië, Australië als satellietbedrijf Inmarsat ontkennen de data te hebben.

Er zijn steeds meer kritische geluiden te horen nu het verdwenen vliegtuig na meer dan 70 dagen nog steeds niet is gevonden. Familieleden van passagiers en wetenschappers willen duidelijkheid over de satellietgegevens. Het zoekgebied in de Indische Oceaan werd afgebakend op basis van gegevens waaruit is opgemaakt dat het toestel nog ongeveer vijf uur heeft gevlogen nadat het van de radar verdween. Er is echter nog geen tastbaar bewijs geweest voor de satellietgegevens.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De Maleisische overheid maakte bekend de data niet te hebben. Het ministerie van Verkeer verwees naar het satellietbedrijf Inmarsat. De Australische overheid vertelde aan CNN niet in het bezit te zijn van de gegevens. Inmarsat stelde dat de data eerder al zijn overgedragen aan de onderzoekers. Luchtvaartexpert Miles O’Brien zei: “Ik weet niet wie ik moet geloven. Je zou bijna denken dat er iets in de gegevens staat dat de wereld niet mag zien.” Volgens O’Brien is het vrij duidelijk dat iemand aan het liegen is.

Hoewel de Maleisische overheid naar eigen zeggen niets te verbergen heeft, werden al geregeld vragen gesteld bij de gebrekkige communicatie van het land. Nadat de Boeing 777 op 8 maart van de radar verdween duurde het 17 minuten voordat de autoriteiten dat opmerkten.

Daarna duurde het nog eens vier uur voordat een officiële zoekactie werd opgezet, zo bleek uit een voorlopig rapport dat het Maleisische ministerie van Verkeer indiende bij de VN. In het rapport wordt met geen woord gerept over wat er tijdens die vier uur al dan niet is gebeurd. Waarom werd pas vier uur later gezocht naar de Boeing?

Eerder deze maand werden ook al vraagtekens gezet bij de inhoud van de lading aan boord van vlucht MH370. Het vliegtuig van Malaysia Airlines was deels gevuld met goederen die niet op het manifest stonden.

Het is bekend dat de laadruimte van het toestel 4,566 ton mangistans bevatte, een exotische bes. Daarnaast vervoerde de Boeing 200 kilo licht ontvlambare lithiumbatterijen. De batterijen maakten deel uit van een zending van 2,453 ton. Het is onbekend waar de rest van deze levering uit bestond.

[Knack]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
eNdEmiOn
eNdEmiOn
9 jaren geleden

Zal eens een keer niet zo zijn dat zo’n populair item in de mainstream media rammelt aan alle kanten.

Kalki
Kalki
9 jaren geleden

Wordt er rekening gehouden met de ‘Buitenaardse’ hypothese?

Johan
Johan
9 jaren geleden

Tja, dan komt het verhaal van de chip en het patent weer in beeld. En……………dan ook weer de eventuele handelswijze van mensen en een heel groot land dat daar baat bij heeft. Op dat eiland, Diego Garcia, is ruimte genoeg om een Boeing te verstoppen. Liegen, liegen en nog eens liegen is wat hier gebeurd en niemand die weet waar die gegevens gebleven zijn, lijkt wel een normale gang van zaken m.b.t. de US.

pietje
pietje
9 jaren geleden

Plien ga jij maar kijken op de site van kabouter plof want door hoor je thuis !
Verder is er dat patent van Rotschild die is nu eigenaar ervan omdat de andere 20 technici dus verdwenen zijn ! Maar ook een buitenaardse aktie acht ik niet van de baan ! Het leven is vol verrassingen ! Ja en we weten nog zo weinig ja en Diego Garcia is ook nog eens een optie maar……dat er gelogen is dat is zeker maar dat zijn we toch gewend zeker van amerika en die heeft heel veel handlangers dus ja……mijn hart gaat uit naar al die mensen aan boord wat is er van die mensen geworden ? Weet zeker dat we er niets meer van horen…..doofpot !

Back to top button
20
0
We lezen graag je reactie!x