Homepagina » Archeologie » Vondst 2000 jaar oude magische spreuken stelt archeologen voor raadsel
Vondst 2000 jaar oude magische spreuken stelt archeologen voor raadsel

Vondst 2000 jaar oude magische spreuken stelt archeologen voor raadsel

In Servië proberen archeologen magische spreuken op kleine zilveren en gouden rolletjes te ontcijferen. De rolletjes zijn gevonden bij 2000 jaar oude skeletten.

“Het alfabet is Grieks, dat is duidelijk,” zei hoofdarcheoloog Miomir Korac. “De taal is Aramees. Dit is een mysterie voor ons.”

De skeletten zijn ontdekt bij een enorme elektriciteitscentrale in Kostolac in het noordoosten van Servië. Er worden opgravingen in het gebied verricht voordat kan worden begonnen met de bouw van een tweede centrale op de resten van de oude Romeinse stad Viminacium.

Demonen
Vondst 2000 jaar oude magische spreuken stelt archeologen voor raadsel

Eén van de rolletjes (archeologisch instituut Belgrado)

Vorige week stuitte het team van Korac op twee amuletten die kleine zilveren en gouden rolletjes met symbolen en letters bleken te bevatten. De archeologen menen dat het om magische spreuken gaat.

“We zijn de namen tegengekomen van enkele demonen die verbonden zijn met het gebied waar nu Syrië ligt,” zei archeoloog Ilija Dankovic. Het is goed mogelijk dat het mysterie rond de kwetsbare rolletjes nooit helemaal zal worden ontrafeld, schrijft The Guardian.

Meer tijd

Vroeger kregen vooral personen die een gewelddadige dood stierven spreuken mee in het graf. Men geloofde destijds dat de ziel van dergelijke personen meer tijd nodig had om rust te vinden en ze zonder de spreuken sneller in de handen van demonen terecht zouden komen.

Het is voor het eerst dat dergelijke voorwerpen in Servië zijn gevonden, hoewel ze lijken op amuletten die in andere landen zijn ontdekt, aldus de krant.

[AD]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • exegese schreef:

  Quote : “We zijn de namen tegengekomen van enkele demonen die verbonden zijn met het gebied waar nu Syrië ligt,” zei archeoloog Ilija Dankovic.

  Hij spreekt in de tegenwoordige tijd : verbonder zijn . Is dat bewust of onbewust ?

  Gedachten zijn energie en komen niet zelden in de vorm van woorden tevoorschijn en energie is oneindig, kan zich omvormen maar is in principe oneindig zal ook altijd effect blijven sorteren van enerlei soort op de omgeving. Soms is dat onschuldig, onopgemerkt dus voor de meesten volstrekt onbelangrijk.

  Vaak echter is dat alles behalve onschuldig maar blijft wel onopgemerkt en dat is de basis van heel veel ellende, ellende die zich onophoudelijk kan manifesteren omdat wij de oorzaak halsstarrig negeren. Want wat we niet zien dat is er niet. Tot je je bewust wordt van de machten en krachten in de onzichtbare wereld, iets wat je niet ziet maar er toch zeker wel is, iets waar je geen grip op lijkt te hebben maar daardoor er wel aan onderworpen bent. De angst die dat oproept maakt dat je het ontkent in alle toonaarden ontkent zodat “het” alle ruimt krijgt om een vernietigende invloed uit te oefenen. En dat is wat je wereldwijd om je heen ziet gebeuren.
  Rond de Aarde bevindt zich namelijk een gebied wat het lagere astraal wordt genoemd en dat beheerst wordt door wezens van kwaad en duisternis, in allerlei gradaties. Van entiteiten tot demonen, vampieren, heren van kwaad en duistenis, gevallen engelen, dark E.T’s (buitenaardsen). Die oefenen onophoudelijk invloed op ons uit.
  De wezens van het lagere astraal dat als een band, beter gezegd als een muur, rondom het energieveld van de Aarde ligt, voeden zich met het pijn en lijden van de mensheid van deze planeet. En zij houden dat ook bewust in stand door het creeeren van nog meer pijn en lijden, oorlog, armoede, onrust, en ANGST. Zij voeden zich nog het meeste met onze angst. Angst om te leven, angst om dood te gaan, angst om ziek te worden, angst om honger te lijden, angst voor de machtshebbers en angst voor elkaar, angst, angst en nog eens angst,

  Om hun voedingsbodem dus weg te nemen hoeven wij ons alleen maar te richten op het positieve, op liefde, op compassie, op vergeving, op vreugdevolle dingen. Probeer zaken te doorgronden die je ten onrechte in angst achterlaten, de meeste dingen waar we onnoemelijk bang voor zijn, zijn in werkelijkheid relatief onschuldig of onbeduidend. angst is stres en maakt ziek, liefde en geluk hebben een helende werking. Keer je af van gevloek, geweld of het aanzetten daarvan, ruim je hart van binnen op, neem “het oude zeer”onder de loep en breng het aan kant. Richt je op het positieve en geef de wezens uit het lagere astraal het nakijken. Zij kunnen zich alleen voeden en handhaven door onze ellende, pijn, angst en verdriet. Hoe minder er daarvan is hoe moeilijker het voor hun wordt. Als we hier ooit echt massaal succesvol in worden zullen ze het niet overleven, geen voeding, geen leven.

  11 likes
  • afwassen schreef:

   Dat is een manier om er naar te kijken, een andere manier is dat demonen en kwade geesten ezv.
   delen van je zelf zijn waar je van afgescheiden bent.
   Het kunnen oude pijnen zijn die je nooit hebt durven voelen. maar ook bij voorbeeld als je ouders gevoelens van boosheid woede jaloezie niet toe gestaan hebben kunnen deze een eigen leven gaan lijden.
   Grote trauma’s kunnen er voor zorgen dat je grotendeels gedissocieerd door het leven gaat.
   Deze afgescheiden delen zullen altijd blijven spoken, omdat ze naar huis willen en jij zult ze een huis moeten geven. ze moeten integreren in je leven.
   Demonen en krachten zijn net zo slecht als de angst die jij er voor hebt. Dat angst demonen kan voeden is dus zijdelings waar, hoe verder jij het weg drukt hoe groter het moet worden.

   Het buiten jezelf plaatsen van het kwaad is je eigen kwaad projecteren op de buitenwereld.
   En dan wordt deze wereld met zijn boze leiders (ouders/of verzorgers)) wel een hele nare plek om te zijn.
   Dit gezegd te hebben is het, Het is niet zo gemakkelijk om je zelf te helen, in de sjamanistische cultuur zie je de sjamaan ziels delen terug brengen. Maar ook daar worden boze geesten verjaagt.
   Er is heel veel moed voor nodig je demonen onder ogen te komen.
   Maar mocht je er ooit eens een zien, heet hem of haar welkom. Want het is een deel van je zelf en door het welkom te heten en te omarmen transformeert het naar de proporties die het ooit had. en je zult verbaast staan kijken naar wat het je brengt.

   Angst is een vreemd iets. Het is het geen ons in slaap houd.
   Je hoor wel eens zeggen ik stierf van angst. Maar dat was alleen de angst voor het sterven voelen.
   Eigenlijk durven we allemaal te sterven maar niet in angst. We durven te sterven van het lachen en er in te blijven, dubbel te liggen.
   We maken plezier tot we er bij neer vallen we durven te stralen van blijdschap.
   Te dansen in extase staat hoog in de top twaalf .
   Angst is echter iets waar we ver van blijven en we drukken angst het liefst zo ver mogelijk weg.

   Daar gaat het sprookje van Doornroosje over.
   Een van de feeën, word niet uit genodigd om dat er een goud bordje te weinig is het gouden bordje staat voor verwelkoming .De fee word kwaad( het kwaad) en spreekt een vloek uit sneeuwwitje zal 100 jaar slapen. De niet uitgenodigde fee staat voor angst.

   De versie Perceforest
   De godin Themis is één van uitgenodigde godinnen op het geboortefeest van Zellandine. Themis wordt boos omdat er geen mes voor haar ligt en ze spreekt deze vloek uit: Zellandine zal zich aan een vlasnaald prikken en vervolgens sterven. Een andere uitgenodigde godin, Venus, verzacht deze vloek: Zellandine zal niet sterven, maar zij zal slapen totdat iemand de vlasnaald uit haar vinger zuigt. De wens komt uit en Zellandine valt in slaap. Later komt een held – Troylus – bij het kasteel met de slapende prinses. Hij vrijt met haar. De prinses raakt zwanger en bevalt van een jongetje. Als dit kind de naald uit haar vinger zuigt, ontwaakt Zellandine.
   Uitleg:
   De held is niet bang voor de angst en durft met haar een te worden, de vrucht daar van is dat de wortel van de onwetendheid er uit gezogen wordt waardoor zij wakker word.

   In het proces van wakker worden komt iedereen zij existentiële angst of bestaans angst tegen en dient daar in te sterven.

   Het ik is altijd bang, want het weet dat het niet echt is en zal moeten sterven.
   Het kweken van vertrouwen is het aller belangrijkst . Een wijze kan je daar bij helpen. Kracht en moed op doen, door in het zijn, het, ik ben te verkeren.

   Het zijn is de spring plank naar verlichting.

   7 likes
   • Padja schreef:

    Aan jezelf werken?
    Zoooooo onnozel.
    Het zijn anderen die moeten veranderen.
    En dat blijf ik lekker net zolang schuldigen aanwijzen totdat ik alleen nog over ben.
    Wat zal de wereld dan mooi zijn.

    1 likes
    • sara schreef:

     Misschien moet je gewoon eens proberen aan je zelf te werken
     Zo onnozel is dat niet.

     De anderen zijn niet zo slecht maar als jij hun steeds de schuld geeft dan vinden ze dat niet zo leuk.
     Ze houden van zichzelf zo als ze zijn.
     en dan ga jij ze proberen te veranderen. Dat vinden ze dan een beetje vervelend.

     Probeer ze te accepteren dan wordt het makkelijker, er zijn dan vast wel mensen die met jou om willen gaan.

     2 likes
  • Hoop maakt z'n eigen magie schreef:

   Het is mogelijk, er hulp bij te vragen. Van God en je (bescherm) engelen.
   Vraag hulp om te leven in het licht.
   Het maakt het minder zwaar, als je het gevoel hebt dat je het samen kunt doen.

   En, het is echt aan te raden, om je lichaam en geest aan de hoge frequenties te laten wennen.
   In zoveel mogelijk rust als mogelijk is.
   Kijk om je heen, mensen zijn vlug overstuur momenteel.
   Dit komt doordat ze zichzelf teweinig rust gunnen, te wennen aan de hoge frequenties.

   8 likes
 • faith schreef:

  Waarom demonen en kwade geesten delen van jouwzelf zijn, want ik neem aan dat je het niet over ons hebt, want dat weet je niet, snap ik niet.
  Het is toch de cabal die de wereld tot een enorme puinhoop maakt en hoopt dat iedereen maar depressief is? Zijn het dan ineens je ouders/verzorgers die het gedaan hebben?
  Ikzelf vind boosheid en woede niet toestaan grootmoedig, zelfs edelmoedig, maar volgens jou gaan ze een heel sinister eigen leven leiden, maar als het er niet meer is, die boosheid en woede, dan is het er toch niet meer? maar volgens jou is het er dus nog wel en komen er zelfs grote trauma’s uit voort?
  Welnee man, je weet dat ze de hele mensheid boos en woedend willen hebben om de frequenties op de planeet maar zo laag mogelijk te houden. Nu propageer je dat iedereen die dit leest zijn boosheid en woede maar eens flink moet gaan botvieren.
  Tja en als je dan ook nog eens over Doornroosje begint dan weet ik haast zeker dat ik met ene Elise te doen heb, en boos en woedend zullen en moeten we worden toch? Hihihi tuurlijk niet, nergens voor nodig want ze hebben toch al verloren.
  En ondanks je suggereert heel veel te weten, weet je dit kennelijk nog niet.

  4 likes
  • afwassen schreef:

   Hoi faith,

   Wat is er mis met boosheid en woede?
   Waarom is het edelmoedig het weg te drukken??
   Betekent depressief niet, dat je iets weg drukt?

   Woede boosheid en depressies worden je echt niet aangereikt door een cabal.
   Die zitten in iedereen.
   Waar heb ik gezegd dat je deze emoties moet botvieren?

   Ik poog juist te zeggen dat je er verantwoording voor moet nemen en ze niet op een ander moet projecteren.

   Er zit bij veel mensen nog al wat onderdrukte woede.
   Ik zeg gewoon dat er niets mis is met woede en dat je dat mag voelen en uiten.

   Alles mag, maar je mag een ander geen schade berokkenen.
   Onderdrukken van woede is geen optie het word alleen maar groter. en als het dan naar boven komt dan neemt het je helemaal over en dan zijn de rapen gaar.
   Ik ben er een voorstander van die woede helemaal te ontmoeten voor dat je in een situatie komt waar je het niet meer in de hand hebt.
   Als je een taboe op woede en boosheid hebt zitten gaat dat niet.
   Het gaat dan een eigen leven leiden.

   Ik promoot dan ook niet dat je moet gaan handelen uit boosheid.
   maar ik promoot zeker niet dat je net moet gaan zitten doen of je niet boos bent dat is nep
   Een ander kan jou niet boos maken die boosheid zat er al een ander raakt het alleen aan.

   Ook is het zo dat boosheid een bedekkings emotie is. Er zit altijd wat onder. Kom je nooit op deze diepere lagen omdat je boosheid taboe is, dan blijven deze onbewust. En zal je altijd van uit deze onbewuste lagen aangestuurd worden.

   Het leven maakt dan situaties aan die je in deze diepe lagen raken zo dat je daar mee in contact kan komen. Dan kun je een passend antwoord geven op die situaties en hoeven deze niet meer aangemaakt te worden. Je kunt dan de volgende laag in.

   maar meestal zitten mensen in een nog al kinderlijk laag en geloven ze elke gedachte die langs komt. dan geloofen ze dat ze zich bij de russen moeten aansluiten of dat assat gebombardeerd moet worden of dat de cabal de schuld heeft van alles en dat, en dat en dat, dat hillarie president moet worden of trump en dat het dan allemaal beter zal worden.

   Groet afwassen.

   1 likes
   • faith schreef:

    Hoi afwassen, oude boosheid en woede, woede van vroeger, oude boosheid wat schijnt te blijven hangen begrijp ik niet zo. Het zal bij sommige mensen wel zo werken maar ik ben er van overtuigd dat je daar vooral jezelf mee hebt.
    Je kunt bijv. je ouders de schuld geven voor alles wat er mis is gegaan in je leven, je kunt ook rotouders gehad hebben, maar zij zijn ook maar een product van een kromme oneerlijke wereld geweest, in hun opvoeding kan ook een hoop fout gegaan zijn. We zijn hier vooral om lessen te leren, je ouders dus ook.
    Die kun je maar het beste vergeven.
    Dan over nieuwe boosheid en woede, er zijn tal van mensen, situaties die je woedend kunnen maken maar ook hier geldt, je hebt er vooral jezelf mee.
    Niet dat ik nooit boos of woedend ben geweest in mijn leven maar sinds ik besef dat we in twee verschillende realiteiten leven, de 3d mens en de ‘wakkere’ mens, of laat ik het zo zeggen, de msm mens met oogkleppen op en de alternatieve mens, kan ik me nog moeilijk druk maken, laat staan boos en woedend.
    Het zal iedereen toch inmiddels wel duidelijk zijn dat we in een maf toneelstukje zitten dat haast afgelopen is?
    Waarom dan boos worden op weet ik het wie allemaal? Op Rutte? Op Druncker? Op Soros? Op Hillary? Op m’n buurvrouw? Op ‘n ex?
    Ik moet dan mijn comfortzone uittreden, dat is al moeilijk, mijn bubble waar het zo heerlijk toeven is en je weet van te voren, ze weten niet beter.
    Sommige mensen zijn er, heel 3D, op uit om ruzie of disharmonie te krijgen.
    No thanks, ‘m not in for that zoals de Britten dat zo mooi zeggen.
    Want het helpt je helemaal niets. En depressies heb ik geen ervaring mee en ken ook geen depressieve mensen. Ik denk weleens heel kortzichtig dat die mensen zichzelf en deze poppenkast allemaal veel te serieus nemen, of hebben genomen, en dat ze zich nu zwaar in de maling genomen voelen nu alles boven tafel komt.
    Dat is te begrijpen, maar het was ook de cycle waar we inzaten.
    En bedenk dan dat iedereen voor dit leven gekozen heeft. En we krijgen het binnenkort allemaal vele malen beter. Dus wat zal je nog gaan zitten sikkeneuren.

    2 likes
    • faith schreef:

     afwassen, als je een helicopterview ofwel het grotere plaatje over dit maffe toneelstukje genaamd onze hedendaagse maatschappij hebt, dan is het eerder komisch dan iets om boos over te worden. We zitten in de eindtijd van een oud tijdperk, waar ik me trouwens nooit echt in thuis heb gevoeld, en gaan een nieuw tijdperk in. Superspannend.

     2 likes
     • faith schreef:

      afwassen: ik weet niet of jouw remedie uit de moderne psychologie komt, zo ja kun je ook daar rustig wat vraagtekens bij zetten want krijgen ze daar ook niet allemaal maar wat op de mouw gespeld, zoals overal in elke tak van’wetenschap?
      In mijn idee wordt datgene waar je je aandacht op richt alleen maar groter, daar waar jij je aandacht op richt zal je ontvangen, dat is bewezen.
      Dus of het zo heilzaam is om eens uitgebreid op oude of nieuwe boosheid en woede te kauwen en herkauwen vraag ik me oprecht af, je krijgt er alleen maar meer boosheid en woede voor terug.
      Maar dat past wel weer perfect in het NWO plaatje.
      Maar dan is het met energieen ook zo, en deze tijd nog meer dan anders, dat negatieve mensen die boosheid en woede bij anderen hopen te ontketenen, die negativiteiten als een boemerang terug krijgen. Ook iets met de fotonenbelt. Als je dat eenmaal weet, dan is er toch niets meer om boos en woedend te zijn? Dan kun je er toch beter en terecht om lachen? Gewoon loslaten is dan ook mijn advies. Tenzij mensen hun boosheid en woede koesteren, want die mensen zijn er ook, in dat geval heb ik niets gezegd.

      1 likes
     • afwassen schreef:

      Hoi Fait,

      Ik zal nog even toelichten hoe ik het zie.

      Het proces van vrij worden is meer een organisch proces. dan dat je een concept hanteert en daarvan uit leeft. en hoe je met emoties moet omgaan.

      Het is eerder los laten, dan iets doen.
      Het denken probeert alles in de hand te houden.
      en het denken probeert altijd de bron te imiteren.
      Het gaat dan bij voorbeeld aardig doen en aan gepast gedrag vertonen om dat hij denkt dat wat hij voeld en wil niet gepast of schadelijk is. Of dat hij afgewezen word.
      Zo zie je bij voor beeld in het christenen dat zalvende gedrag veelvuldig voorkomen. dat is nep. Iemand die zen beoefend haal je er ook zo tussen uit.
      Dat is dus het kopiëren van een bepaald beeld over hoe het er uit moet zien.
      in dit geval Jezus en boeddha na doen.

      Iemand die zich op het pad van bevrijding begeeft, zal voor de buitenwereld er uit zien dat hij instabiel word, maar dat is van uit het ego gezien.

      Hij word juist stabieler en zijn handelen komt niet meer voort uit het denken en word spontaan, zonder dat daar het commentaar van het ego op zit. Er is geen manipulatie meer.
      Boos is dan boos. Verdriet is dan verdriet, maar het neemt je niet over.
      Je doet wat het hart in geeft.

      Groet, afwassen.

      0 likes
     • faith schreef:

      Hoi afwassen, er zijn twee soorten realiteiten, de realiteit van de organische mens, degenen die hun hart volgen of zoals jij het ziet, ze Jezus of Boeddha nadoen, die inderdaad lieten zien hoe je vanuit je hart kan leven, en de wereld van de conceptmensen, de 3D wereld dus. Waar iedereen volgens een concept leeft en doet wat van ze verwacht wordt, of het nou wel of niet klopt, in de pas lopen met de rest van de kudde anders lig je eruit.
      Degenen die zich daaruit hebben weten te ontworstelen en degenen die al van kinds af aan min of meer buiten de maatschappij staan worden niet meer boos op een 3D mens.
      Het is het verhaal van de kleuter in een gynmasiumklas.
      Dat jij dat zalvend gedrag noemt, mag.

      0 likes
     • faith schreef:

      hoi afwassen, ”boos is dan boos, verdriet is dan verdriet.”
      Dat boosheid en verdriet een uiting zijn van onbegrip, kort van zicht dus, zie je nog niet.

      0 likes
 • frans schreef:

  Magische spreuken zijn altijd raadsels.

  2 likes
 • exegese schreef:

  Ok @Afwassen, nu kan ik je beter begrijpen. Jouw uitgangspunt is, dat als grote trauma’s je leven zijn binnengekomen je daaraan bent overgeleverd en de beste manier is, om het te omarmen, te accepteren als deel van jezelf en een plaats te geven. Het punt waar wij hier samenkomen is de wil om iets wat negatief is om te zetten in positiviteit. Het nadeel voor mijn gevoel is dat het in jouw visie bij je blijft, en onvermijdelijk onophoudelijk blijft loeren op een opening om de negativiteit te laten zegevieren. De ons omringende werkelijkheid geeft het harde bewijs dat het kwaad zo onnoemelijk sluw is dat wij in ons vernauwde bewustzijn daar overduidelijk niet tegen opgewassen zijn. Ik zal proberen die verraderlijkheid te verduidelijken

  vrijwel iedereen heeft trauma’s opgelopen in zijn kindertijd, pubertijd of op volwassen leeftijd. Vaak zijn die trauma’s diep weggestopt in het onderbewustzijn van waaruit zij hun verwoestende werk doen. Want ook al ben je je als volwassene je niet meer bewust van die trauma’s ze beïnvloeden wel je gedrag, je gedachten, je levenshouding en je relatie tot het Goddelijke. Deze trauma’s zijn niet zomaar ontstaan, trauma’s worden doorgegeven van generatie op generatie. Een ultieme methode van het kwaad en duistenis om pijn en lijden te blijven creëren op deze Aarde.
  Want als een kind een trauma ervaart ontstaan er scheuren in de chakra’s van het energieveld. Het energieveld is dan niet meer goed gesloten en negatieve entiteiten dringen het energieveld binnen en hechten zich aan het trauma, de wond. Zij zorgen ervoor dat de wond openblijft, want het zijn energie parasieten die zich voeden met de negativitiet die door het trauma wordt gegenereerd. Het trauma kan op die manier nooit genezen en we blijven handelen en denken vanuit die pijn. En door ons negatieve gedrag creeeren we weer nieuwe trauma’s bij andere mensen. Zo is de cirkel van pijn en lijden dus rond en kan de wereld van kwaad en duisternis zich eeuwig blijven voeden.

  En er is inderdaad heel veel moed voor nodig om je demonen onder ogen te komen, die moed heb ik getoond en ik heb hen niet omarmd maar met behulp van een zeer kundige sjamaan verdreven uit mijn energieveld. Ook heb ik gezorgd dat terugkeren bij mij erg lastig wordt. Een ommekeer in mijn leven kan ik je vertellen. De grootste opluchting die ik in mijn leven heb mogen hebben. Ik voel me vrijer, sterker en gezonder dan ooit, en het lijkt ook zo te blijven in tegenstelling tot de situaties van talloze therapieën in het verleden. Ik kan het iedereen aanraden. Er is echter één maar : er zijn talloze onprofessionele prutsers op dit gebied die meer kwaad dan goed doen. Een ieder die zich hier aan overgeeft moet zich terdege vergewissen met een kundige sjamman te maken te hebben. Het kwaad is overal geïnfiltreerd en zal zo veel mogelijk twijfel en narigheid zaaien, dat is ook zo bij sjamanen. Er zijn zelfs zwarte sjamanen die zich lenen om op verzoek ziekte, dood en verderf zaaien, en met succes zo is gebleken. Als je echter schoon bent is het makkelijker om het kwaad altijd de rug toe te keren, je ziet het, je herkent het en je ziet het met meer helderheid. Je voelt je niet meer aangetrokken tot iets wat in feite niet deugd, het gaat je zelfs tegen staan. Ik kan er zelfs moeilijk meer tegen als mensen vloeken in mijn bijzijn, terwijl ik me vroeger stijf vloekte als dingen me tegen zaten. Dat leek me op te luchten. Nu weet ik beter. Dat is voor mijn gevoel het grote verschil met het kwaad omarmen en trachten om te buigen naar het goede. Ik ben absoluut niet overtuigd dat dat überhaupt mogelijk zal zijn.

  2 likes
 • afwassen schreef:

  @exegese
  nee, dat is niet mij uitgangspunt ik ben er ook niet aan overgeleverd.
  Ik ga er van uit dat iedereen een stukje van de menselijke ervaring op zich neemt.

  In het proces van wakker worden, word alles in mij wakker en wordt me bewust van trauma,s en andere zaken.
  Ik richt me juist op het nu. In het nu, lost al dat soort bagage op.

  Ik zie dan ook het kwaad niet, ik zie alleen een hoop onbewustheid. Niet iedereen is even elegant bezig en ik ook niet altijd, maar ik koester er geen verhaal over. En als iets of iemand iets in mij wakker maakt, is dat weer stof om te transformeren.

  Ik voel je spirit en je kracht.
  En ik hoor je praten over chakra,s maar dat komt niet over een met wat ik er van weet.
  Je verhaal rammelt voor mij dan ook een beetje. Maar iedereen verwoord het op zijn eigen manier.
  Voor mij is de cabal iets uit startreck. en daar zitten niet veel overeenkomsten.
  Mooi hoe je spreekt over je ervaringen met de sjamaan.

  Groet, afwassen.

  1 likes
 • Jeff schreef:

  das allemaal mooi gezegd hoor, maar die archeologen snappen er nog steeds geen ruk van

  0 likes
 • x

  Check Also

  We bombardeerden jullie om jullie te redden. In welk parallel universum leeft NAVO-baas Jens Stoltenberg?

  We bombardeerden jullie om jullie te redden. In welk parallel universum leeft NAVO-baas Jens Stoltenberg?

  Hoewel veel inwoners van Servië pijnlijke herinneringen ...

  Beyoncé beoefent zwarte magie en extreme hekserij. Haar voormalige drummer doet een boekje open

  Beyoncé beoefent zwarte magie en extreme hekserij. Haar voormalige drummer doet een boekje open

  Beyoncé doet aan extreme hekserij, beoefent zwarte ...

  >