Archeologie

Vondst 2000 jaar oude magische spreuken stelt archeologen voor raadsel

Help mee door dit met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Servië proberen archeologen magische spreuken op kleine zilveren en gouden rolletjes te ontcijferen. De rolletjes zijn gevonden bij 2000 jaar oude skeletten.

“Het alfabet is Grieks, dat is duidelijk,” zei hoofdarcheoloog Miomir Korac. “De taal is Aramees. Dit is een mysterie voor ons.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

De skeletten zijn ontdekt bij een enorme elektriciteitscentrale in Kostolac in het noordoosten van Servië. Er worden opgravingen in het gebied verricht voordat kan worden begonnen met de bouw van een tweede centrale op de resten van de oude Romeinse stad Viminacium.

Demonen
Vondst 2000 jaar oude magische spreuken stelt archeologen voor raadsel
Eén van de rolletjes (archeologisch instituut Belgrado)

Vorige week stuitte het team van Korac op twee amuletten die kleine zilveren en gouden rolletjes met symbolen en letters bleken te bevatten. De archeologen menen dat het om magische spreuken gaat.

“We zijn de namen tegengekomen van enkele demonen die verbonden zijn met het gebied waar nu Syrië ligt,” zei archeoloog Ilija Dankovic. Het is goed mogelijk dat het mysterie rond de kwetsbare rolletjes nooit helemaal zal worden ontrafeld, schrijft The Guardian.

Meer tijd

Vroeger kregen vooral personen die een gewelddadige dood stierven spreuken mee in het graf. Men geloofde destijds dat de ziel van dergelijke personen meer tijd nodig had om rust te vinden en ze zonder de spreuken sneller in de handen van demonen terecht zouden komen.

Het is voor het eerst dat dergelijke voorwerpen in Servië zijn gevonden, hoewel ze lijken op amuletten die in andere landen zijn ontdekt, aldus de krant.

[AD]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
7 jaren geleden

Quote : “We zijn de namen tegengekomen van enkele demonen die verbonden zijn met het gebied waar nu Syrië ligt,” zei archeoloog Ilija Dankovic.

Hij spreekt in de tegenwoordige tijd : verbonder zijn . Is dat bewust of onbewust ?

Gedachten zijn energie en komen niet zelden in de vorm van woorden tevoorschijn en energie is oneindig, kan zich omvormen maar is in principe oneindig zal ook altijd effect blijven sorteren van enerlei soort op de omgeving. Soms is dat onschuldig, onopgemerkt dus voor de meesten volstrekt onbelangrijk.

Vaak echter is dat alles behalve onschuldig maar blijft wel onopgemerkt en dat is de basis van heel veel ellende, ellende die zich onophoudelijk kan manifesteren omdat wij de oorzaak halsstarrig negeren. Want wat we niet zien dat is er niet. Tot je je bewust wordt van de machten en krachten in de onzichtbare wereld, iets wat je niet ziet maar er toch zeker wel is, iets waar je geen grip op lijkt te hebben maar daardoor er wel aan onderworpen bent. De angst die dat oproept maakt dat je het ontkent in alle toonaarden ontkent zodat “het” alle ruimt krijgt om een vernietigende invloed uit te oefenen. En dat is wat je wereldwijd om je heen ziet gebeuren.
Rond de Aarde bevindt zich namelijk een gebied wat het lagere astraal wordt genoemd en dat beheerst wordt door wezens van kwaad en duisternis, in allerlei gradaties. Van entiteiten tot demonen, vampieren, heren van kwaad en duistenis, gevallen engelen, dark E.T’s (buitenaardsen). Die oefenen onophoudelijk invloed op ons uit.
De wezens van het lagere astraal dat als een band, beter gezegd als een muur, rondom het energieveld van de Aarde ligt, voeden zich met het pijn en lijden van de mensheid van deze planeet. En zij houden dat ook bewust in stand door het creeeren van nog meer pijn en lijden, oorlog, armoede, onrust, en ANGST. Zij voeden zich nog het meeste met onze angst. Angst om te leven, angst om dood te gaan, angst om ziek te worden, angst om honger te lijden, angst voor de machtshebbers en angst voor elkaar, angst, angst en nog eens angst,

Om hun voedingsbodem dus weg te nemen hoeven wij ons alleen maar te richten op het positieve, op liefde, op compassie, op vergeving, op vreugdevolle dingen. Probeer zaken te doorgronden die je ten onrechte in angst achterlaten, de meeste dingen waar we onnoemelijk bang voor zijn, zijn in werkelijkheid relatief onschuldig of onbeduidend. angst is stres en maakt ziek, liefde en geluk hebben een helende werking. Keer je af van gevloek, geweld of het aanzetten daarvan, ruim je hart van binnen op, neem “het oude zeer”onder de loep en breng het aan kant. Richt je op het positieve en geef de wezens uit het lagere astraal het nakijken. Zij kunnen zich alleen voeden en handhaven door onze ellende, pijn, angst en verdriet. Hoe minder er daarvan is hoe moeilijker het voor hun wordt. Als we hier ooit echt massaal succesvol in worden zullen ze het niet overleven, geen voeding, geen leven.

faith
faith
7 jaren geleden

Waarom demonen en kwade geesten delen van jouwzelf zijn, want ik neem aan dat je het niet over ons hebt, want dat weet je niet, snap ik niet.
Het is toch de cabal die de wereld tot een enorme puinhoop maakt en hoopt dat iedereen maar depressief is? Zijn het dan ineens je ouders/verzorgers die het gedaan hebben?
Ikzelf vind boosheid en woede niet toestaan grootmoedig, zelfs edelmoedig, maar volgens jou gaan ze een heel sinister eigen leven leiden, maar als het er niet meer is, die boosheid en woede, dan is het er toch niet meer? maar volgens jou is het er dus nog wel en komen er zelfs grote trauma’s uit voort?
Welnee man, je weet dat ze de hele mensheid boos en woedend willen hebben om de frequenties op de planeet maar zo laag mogelijk te houden. Nu propageer je dat iedereen die dit leest zijn boosheid en woede maar eens flink moet gaan botvieren.
Tja en als je dan ook nog eens over Doornroosje begint dan weet ik haast zeker dat ik met ene Elise te doen heb, en boos en woedend zullen en moeten we worden toch? Hihihi tuurlijk niet, nergens voor nodig want ze hebben toch al verloren.
En ondanks je suggereert heel veel te weten, weet je dit kennelijk nog niet.

frans
frans
7 jaren geleden

Magische spreuken zijn altijd raadsels.

exegese
exegese
7 jaren geleden

Ok @Afwassen, nu kan ik je beter begrijpen. Jouw uitgangspunt is, dat als grote trauma’s je leven zijn binnengekomen je daaraan bent overgeleverd en de beste manier is, om het te omarmen, te accepteren als deel van jezelf en een plaats te geven. Het punt waar wij hier samenkomen is de wil om iets wat negatief is om te zetten in positiviteit. Het nadeel voor mijn gevoel is dat het in jouw visie bij je blijft, en onvermijdelijk onophoudelijk blijft loeren op een opening om de negativiteit te laten zegevieren. De ons omringende werkelijkheid geeft het harde bewijs dat het kwaad zo onnoemelijk sluw is dat wij in ons vernauwde bewustzijn daar overduidelijk niet tegen opgewassen zijn. Ik zal proberen die verraderlijkheid te verduidelijken

vrijwel iedereen heeft trauma’s opgelopen in zijn kindertijd, pubertijd of op volwassen leeftijd. Vaak zijn die trauma’s diep weggestopt in het onderbewustzijn van waaruit zij hun verwoestende werk doen. Want ook al ben je je als volwassene je niet meer bewust van die trauma’s ze beïnvloeden wel je gedrag, je gedachten, je levenshouding en je relatie tot het Goddelijke. Deze trauma’s zijn niet zomaar ontstaan, trauma’s worden doorgegeven van generatie op generatie. Een ultieme methode van het kwaad en duistenis om pijn en lijden te blijven creëren op deze Aarde.
Want als een kind een trauma ervaart ontstaan er scheuren in de chakra’s van het energieveld. Het energieveld is dan niet meer goed gesloten en negatieve entiteiten dringen het energieveld binnen en hechten zich aan het trauma, de wond. Zij zorgen ervoor dat de wond openblijft, want het zijn energie parasieten die zich voeden met de negativitiet die door het trauma wordt gegenereerd. Het trauma kan op die manier nooit genezen en we blijven handelen en denken vanuit die pijn. En door ons negatieve gedrag creeeren we weer nieuwe trauma’s bij andere mensen. Zo is de cirkel van pijn en lijden dus rond en kan de wereld van kwaad en duisternis zich eeuwig blijven voeden.

En er is inderdaad heel veel moed voor nodig om je demonen onder ogen te komen, die moed heb ik getoond en ik heb hen niet omarmd maar met behulp van een zeer kundige sjamaan verdreven uit mijn energieveld. Ook heb ik gezorgd dat terugkeren bij mij erg lastig wordt. Een ommekeer in mijn leven kan ik je vertellen. De grootste opluchting die ik in mijn leven heb mogen hebben. Ik voel me vrijer, sterker en gezonder dan ooit, en het lijkt ook zo te blijven in tegenstelling tot de situaties van talloze therapieën in het verleden. Ik kan het iedereen aanraden. Er is echter één maar : er zijn talloze onprofessionele prutsers op dit gebied die meer kwaad dan goed doen. Een ieder die zich hier aan overgeeft moet zich terdege vergewissen met een kundige sjamman te maken te hebben. Het kwaad is overal geïnfiltreerd en zal zo veel mogelijk twijfel en narigheid zaaien, dat is ook zo bij sjamanen. Er zijn zelfs zwarte sjamanen die zich lenen om op verzoek ziekte, dood en verderf zaaien, en met succes zo is gebleken. Als je echter schoon bent is het makkelijker om het kwaad altijd de rug toe te keren, je ziet het, je herkent het en je ziet het met meer helderheid. Je voelt je niet meer aangetrokken tot iets wat in feite niet deugd, het gaat je zelfs tegen staan. Ik kan er zelfs moeilijk meer tegen als mensen vloeken in mijn bijzijn, terwijl ik me vroeger stijf vloekte als dingen me tegen zaten. Dat leek me op te luchten. Nu weet ik beter. Dat is voor mijn gevoel het grote verschil met het kwaad omarmen en trachten om te buigen naar het goede. Ik ben absoluut niet overtuigd dat dat überhaupt mogelijk zal zijn.

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x