Mens en Dier

Gommers en kabinet krijgen volle laag: ‘Onze ziekenhuiszorg is stuk. Heel erg stuk!’

Help anderen door deze info met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De intensive care is niet klaar voor een piek van 400 coronapatiënten in januari. Dat zei intensivist en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care Diederik Gommers tegen de NOS.

“Er liggen nu 130 patiënten op de IC’s, 180 kunnen we aan, maar een piek van 400 niet,” zei Gommers. “We moeten dan reguliere zorg weer afschalen en dat willen we eigenlijk niet.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Hoe diep ben je gezonken

Het OMT-lid oogst een storm van kritiek met zijn uitspraken. “En Gommers wordt ingevlogen om de ‘goedgelovige burgers’ alvast rijp te maken voor de gedachte dat we de coronapas voor een hele lange tijd nog ‘nodig’ hebben,” reageert jurist Ghislen Nysten. “Hoe diep ben je gezonken als ‘rijk’ land wanneer je nog niet eens 400 IC-patiënten aankunt.”

Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) wijst erop dat Gommers een jaar geleden nog zei dat de IC-capaciteit niet verhoogd moet worden. “Van jou mochten we de IC-capaciteit de afgelopen anderhalf jaar toch niet verhogen?” vraagt Van Houwelingen. “Omdat verpleegkundigen zich anders op de IC zouden gaan vervelen?”

Apartheidspas was belangrijker

Kamerlid Fleur Agema (PVV) klaagt: “Onze ziekenhuiszorg is stuk. Heel erg stuk! En ze krijgen er niks bij. Volumegroeibeperking tot nul procent in 2022.”

“Een land dat geen 400 IC-patiënten kan herbergen is een gemankeerd land en dat kun je onze bewindvoerders kwalijk nemen,” stelt auteur en spreker Hans van Tellingen.

“Dan vraag je je toch af wat de regering de afgelopen bijna twee jaar gedaan heeft om de zorg op te schalen. Oh wacht, nee, die apartheidspas was belangrijker,” twittert Statenlid Maikel de Bekker.

4.8 109 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

108 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pietje
Pietje
2 jaren geleden

400 IC bedden/patiënten (extra) niet meer aankunnen, op een bevolking van 17.280.000?
Bananenrepubliek!

Biowarfare
Biowarfare
2 jaren geleden

Dit wordt en is mijn allerlaatste reactie op de media, politiek en de gommersen en ander gespuis van de WEF, want ik heb geen zin meer om mijn dure tijd aan deze onzin te besteden.

Blijf maar lekker doorgaan met jullie list en bedrog om de mensheid uit te dunnen en tot QR-slaaf te maken, IK TREK ME ER GEEN REET VAN AAN EN LEEF MIJN EIGEN LEVEN ZONDER JULLIE TOTALITAIRE COMMUNISTISCHE FASCISTISCHE NIET OP WAARHEID MAAR OP LEUGENS EN PROPAGANDA GEBASEERDE HEILSTAAT!

Anna
Anna
2 jaren geleden

En daar begint Gommers weer te mekkeren. Jaar gelden geleden zeggen dat er niet opgeschaald gaat worden want niet is zo erg als verpleegkundigen die zich vervelen. Moet ie nu niet gaan zeuren dat we het niet aan kunnen. Dat dit soort mensen er nog mee wegkomt. Bedroevend.

Locke
Locke
2 jaren geleden

Die vechten nu een spelletje uit tegen hun eigen gecreëerde dwaasheid.

Back to top button
108
0
We lezen graag je reactie!x