Mens en Dier

Gommers en kabinet krijgen volle laag: ‘Onze ziekenhuiszorg is stuk. Heel erg stuk!’

Help door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De intensive care is niet klaar voor een piek van 400 coronapatiënten in januari. Dat zei intensivist en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care Diederik Gommers tegen de NOS.

“Er liggen nu 130 patiënten op de IC’s, 180 kunnen we aan, maar een piek van 400 niet,” zei Gommers. “We moeten dan reguliere zorg weer afschalen en dat willen we eigenlijk niet.”

Hoe diep ben je gezonken

Het OMT-lid oogst een storm van kritiek met zijn uitspraken. “En Gommers wordt ingevlogen om de ‘goedgelovige burgers’ alvast rijp te maken voor de gedachte dat we de coronapas voor een hele lange tijd nog ‘nodig’ hebben,” reageert jurist Ghislen Nysten. “Hoe diep ben je gezonken als ‘rijk’ land wanneer je nog niet eens 400 IC-patiënten aankunt.”

Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) wijst erop dat Gommers een jaar geleden nog zei dat de IC-capaciteit niet verhoogd moet worden. “Van jou mochten we de IC-capaciteit de afgelopen anderhalf jaar toch niet verhogen?” vraagt Van Houwelingen. “Omdat verpleegkundigen zich anders op de IC zouden gaan vervelen?”

Apartheidspas was belangrijker

Kamerlid Fleur Agema (PVV) klaagt: “Onze ziekenhuiszorg is stuk. Heel erg stuk! En ze krijgen er niks bij. Volumegroeibeperking tot nul procent in 2022.”

“Een land dat geen 400 IC-patiënten kan herbergen is een gemankeerd land en dat kun je onze bewindvoerders kwalijk nemen,” stelt auteur en spreker Hans van Tellingen.

“Dan vraag je je toch af wat de regering de afgelopen bijna twee jaar gedaan heeft om de zorg op te schalen. Oh wacht, nee, die apartheidspas was belangrijker,” twittert Statenlid Maikel de Bekker.

4.8 109 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
108 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pietje
Pietje
1 jaar geleden

400 IC bedden/patiënten (extra) niet meer aankunnen, op een bevolking van 17.280.000?
Bananenrepubliek!

Biowarfare
Biowarfare
1 jaar geleden

Dit wordt en is mijn allerlaatste reactie op de media, politiek en de gommersen en ander gespuis van de WEF, want ik heb geen zin meer om mijn dure tijd aan deze onzin te besteden.

Blijf maar lekker doorgaan met jullie list en bedrog om de mensheid uit te dunnen en tot QR-slaaf te maken, IK TREK ME ER GEEN REET VAN AAN EN LEEF MIJN EIGEN LEVEN ZONDER JULLIE TOTALITAIRE COMMUNISTISCHE FASCISTISCHE NIET OP WAARHEID MAAR OP LEUGENS EN PROPAGANDA GEBASEERDE HEILSTAAT!

Anna
Anna
1 jaar geleden

En daar begint Gommers weer te mekkeren. Jaar gelden geleden zeggen dat er niet opgeschaald gaat worden want niet is zo erg als verpleegkundigen die zich vervelen. Moet ie nu niet gaan zeuren dat we het niet aan kunnen. Dat dit soort mensen er nog mee wegkomt. Bedroevend.

Locke
Locke
1 jaar geleden

Die vechten nu een spelletje uit tegen hun eigen gecreëerde dwaasheid.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

108
0
We lezen graag je reactie!x