Homepagina » Mens en Dier » Gommers en kabinet krijgen volle laag: ‘Onze ziekenhuiszorg is stuk. Heel erg stuk!’
gommers
Foto: Diederik Gommers (Videostill Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

Gommers en kabinet krijgen volle laag: ‘Onze ziekenhuiszorg is stuk. Heel erg stuk!’

De intensive care is niet klaar voor een piek van 400 coronapatiënten in januari. Dat zei intensivist en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care Diederik Gommers tegen de NOS.

“Er liggen nu 130 patiënten op de IC’s, 180 kunnen we aan, maar een piek van 400 niet,” zei Gommers. “We moeten dan reguliere zorg weer afschalen en dat willen we eigenlijk niet.”

Hoe diep ben je gezonken

Het OMT-lid oogst een storm van kritiek met zijn uitspraken. “En Gommers wordt ingevlogen om de ‘goedgelovige burgers’ alvast rijp te maken voor de gedachte dat we de coronapas voor een hele lange tijd nog ‘nodig’ hebben,” reageert jurist Ghislen Nysten. “Hoe diep ben je gezonken als ‘rijk’ land wanneer je nog niet eens 400 IC-patiënten aankunt.”

Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) wijst erop dat Gommers een jaar geleden nog zei dat de IC-capaciteit niet verhoogd moet worden. “Van jou mochten we de IC-capaciteit de afgelopen anderhalf jaar toch niet verhogen?” vraagt Van Houwelingen. “Omdat verpleegkundigen zich anders op de IC zouden gaan vervelen?”

Apartheidspas was belangrijker

Kamerlid Fleur Agema (PVV) klaagt: “Onze ziekenhuiszorg is stuk. Heel erg stuk! En ze krijgen er niks bij. Volumegroeibeperking tot nul procent in 2022.”

“Een land dat geen 400 IC-patiënten kan herbergen is een gemankeerd land en dat kun je onze bewindvoerders kwalijk nemen,” stelt auteur en spreker Hans van Tellingen.

“Dan vraag je je toch af wat de regering de afgelopen bijna twee jaar gedaan heeft om de zorg op te schalen. Oh wacht, nee, die apartheidspas was belangrijker,” twittert Statenlid Maikel de Bekker.

4.8 109 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
108 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pietje
Pietje
10 dagen geleden

400 IC bedden/patiënten (extra) niet meer aankunnen, op een bevolking van 17.280.000?
Bananenrepubliek!

Biowarfare
Biowarfare
10 dagen geleden

Dit wordt en is mijn allerlaatste reactie op de media, politiek en de gommersen en ander gespuis van de WEF, want ik heb geen zin meer om mijn dure tijd aan deze onzin te besteden.

Blijf maar lekker doorgaan met jullie list en bedrog om de mensheid uit te dunnen en tot QR-slaaf te maken, IK TREK ME ER GEEN REET VAN AAN EN LEEF MIJN EIGEN LEVEN ZONDER JULLIE TOTALITAIRE COMMUNISTISCHE FASCISTISCHE NIET OP WAARHEID MAAR OP LEUGENS EN PROPAGANDA GEBASEERDE HEILSTAAT!

Anna
Anna
10 dagen geleden

En daar begint Gommers weer te mekkeren. Jaar gelden geleden zeggen dat er niet opgeschaald gaat worden want niet is zo erg als verpleegkundigen die zich vervelen. Moet ie nu niet gaan zeuren dat we het niet aan kunnen. Dat dit soort mensen er nog mee wegkomt. Bedroevend.

Locke
Locke
10 dagen geleden

Die vechten nu een spelletje uit tegen hun eigen gecreëerde dwaasheid.

x

Check Also

document

In dit document van de Europese Commissie uit 2018 wordt al gesproken over een Europees vaccinatiebewijs

Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) heeft ...

belgi

In België is de meerderheid van de nieuwe ziekenhuispatiënten met corona gevaccineerd

We hadden de voorbije week 614 nieuwe ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

108
0
We lezen graag je reactie!x