Financieel

‘Door geld als schuld is elke coalitie op voorhand ongeloofwaardig’

Help door dit artikel met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tijdens het premiersdebat van RTL afgelopen zondag werd al snel duidelijk dat de Europese schuldencrisis voor veel meer verdeeldheid zorgt onder politici dan wenselijk.

Nederland zit te wachten op een heldere en juiste probleemanalyse en op oplossingen die daadwerkelijk een uitweg bieden.

Voor de zoveelste keer maakten lijsttrekkers duidelijk dat het niet lukt om met elkaar één taal te spreken. Dat zegt René Tissen van de Nyenrode Business Universiteit. Hebben we ook een politieke crisis?

Bankrun

Zijn de lijsttrekkers op de hoogte van het feit dat in Spanje twee maanden geleden een echte, doch virtuele bankrun heeft plaatsgevonden? Weten de kandidaat-premiers dat Spanje net als Griekenland de economische cijfers zo onopvallend mogelijk naar beneden bijstelt?

Gisteren gaf het Centraal Planbureau inzicht in de effecten van de plannen van politieke partijen. De lijsttrekkers sprongen er gelijk bovenop en alle informatie werd zoals gebruikelijk naar eigen inzicht geïnterpreteerd en gepresenteerd. Al na vijf minuten was de geloofwaardigheid van het geheel ver te zoeken.

Tissen merkt op dat in het rapport van Teulings met geen woord wordt gerept over de Europese Centrale Bank die momenteel aan stukken gescheurd dreigt te worden door lidstaten met een overduidelijk belang bij het drukken van nieuw en ongedekt geld. Hij voorziet een rommeltje na de uitslag.

Splijtzwam

Tissen betwijfelt of we na de verkiezingen van 12 september een kabinet krijgen van nationale eenheid. We zijn namelijk teveel gericht op wat ons uiteendrijft in de schuldencrisis en niet wat ons bij elkaar brengt of houdt.

Geld in de vorm van schuld heeft volgens hem de werking van een splijtzwam en dat leidt ertoe dat een coalitieregering, van welke kleur ook, op voorhand ongeloofwaardig is. De vraag wie wat moet betalen is immers niet te beantwoorden, als de gezamenlijke bestedingsruimte van geld vrijwel compleet verdwenen is.

Bron: RTLZ

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Biff
Biff
9 jaren geleden

‘Onze’ politici spreken nooit over de echte problemen. Ze kramen alleen maar allemaal onzin en leugens uit. Dat kan ik ook!

Als Geert Wilders premier wordt zal ik me niet, ik herhaal, NIET besnijden!!!!!

Peter ♥
Peter ♥
9 jaren geleden

Wat dachten de grote puinhoop partijen uit Den Haag ervan om eens te luisteren naar de oplossingen die door SOPN, MenS & Spirit en de Piraten Partij worden aangedragen? Je kunt wel net doen alsof je neus bloed en doen alsof die partijen niet bestaan “zoals ook de media grotendeels doet” maar als je uit deze situatie wilt komen is er maar een oplossingen mogelijk. VERANDEREN.
Men kan niet meer doorgaan op de weg die men nu al jaren bewandelt, de tijd van graaien en ongebreidelde overvloed is voorbij. Het is tijd om te leren delen.

donderpoes26
donderpoes26
9 jaren geleden

[quote name=”Peter ♥”]Wat dachten de grote puinhoop partijen uit Den Haag ervan om eens te luisteren naar de oplossingen die door SOPN, MenS & Spirit en de Piraten Partij worden aangedragen? Je kunt wel net doen alsof je neus bloed en doen alsof die partijen niet bestaan “zoals ook de media grotendeels doet” maar als je uit deze situatie wilt komen is er maar een oplossingen mogelijk. VERANDEREN.
Men kan niet meer doorgaan op de weg die men nu al jaren bewandelt, de tijd van graaien en ongebreidelde overvloed is voorbij. Het is tijd om te leren delen.[/quote]

Peter, niets meer aan toe te voegen, roerend met je eens waarheid als een UFO enzovoorts. Dus bij deze is dit bericht overbodig!

Ik stem SOPN!

gallicflower
gallicflower
9 jaren geleden

Exopolitiek: tijdens verkiezingscampag-nes,zonder belastingsinkomsten is het zwijgen geen geld om (loze) beloftes te betalen.In de VSA verkiezingsstrijd tss de republikeinen en democraten is gewoon om van te kotsen, het zou me niet verbazen dat daar nog kogels zouden rondvliegen. De EU moet dringend afstappen van de asociale dogma’s en een eigen jarenlange planeconomie op touw zetten zonder buitenlandse inmenging zich baserend op zelfredzaamdheid onafhankelijk van buitenland tgv de interne Eurogrenzen om de lat te kunnen gelijk leggen voor het sociale welvaartspeil, ook voor haar intern munt en prijzenbeleid..

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

30
0
We lezen graag je reactie!x