Het Complot

Turkse media: “Weer een false flag, CIA zit achter aanslag op vliegveld Istanboel”

Help door dit artikel met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Eind vorige maand werd de luchthaven Atatürk in Istanboel getroffen door een aanslag waarbij in totaal 47 mensen om het leven kwamen. De aanslag is nog altijd niet opgeëist, al wijzen de Turkse autoriteiten wel naar terreurgroep IS.

Verschillende Turkse kranten schrijven dat de CIA achter de aanslag zit. “De CIA zat achter de aanslag!” kopte de krant Yeni Akit. En in de krant Takvim verscheen een opiniestuk met de titel ‘CIA en alweer een false flag’.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Columnist Ergun Diler schreef dat ook de aanslagen in Boston, Parijs en Brussel zijn uitgevoerd door mannen die connecties hadden met de CIA. Hij verwijst naar experts die gezegd zouden hebben dat ‘Turkije een bolwerk van de CIA is, waar de inlichtingendienst vrijwel iedere dag een aanslag kan uitvoeren’.

Toyota

Diler stelt dat drie landen – Turkije, Frankrijk en Rusland – moesten boeten omdat ze waren opgestaan tegen de Verenigde Staten. Ook diverse andere Turkse media geven de VS en met name de CIA de schuld van de aanslagen. Ook suggereren ze dat IS een pion is van imperialistische krachten.

Op 30 juni schreef Ali Karahasanoglu een stuk in de krant Yeni Akit met de titel ‘Wie de splinternieuwe Toyota’s aan IS heeft gegeven is de dader’. Hij concludeert dat de pick-ups bewijs zijn voor Amerikaanse betrokkenheid en dat IS slechts een pion is.

Hersenspoeling

Op dezelfde dag schreef een andere columnist van Yeni Akit, Mehtap Yilmaz, een stuk waarin ze stelt dat IS een project is van de Mossad en de CIA. Haar collega Ahmet Varol schreef een column waarin hij beweert dat IS is opgezet en wordt gebruikt door imperialistische krachten om moslimgemeenschappen van binnenuit te vernietigen.

De krant meldde ook dat IS rijke kinderen op dezelfde manier hersenspoelt als de CIA. Bij het artikel stond een foto van een IS-strijder met een dure uitrusting, niet om te vechten, maar om te rekruteren.

Hoewel de Turkse autoriteiten naar IS wijzen, stellen pro-regeringsmedia opvallend genoeg dat de CIA achter de aanslag zit.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

45 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob ter Horst
Rob ter Horst
7 jaren geleden

Mensen worden niet wakker maar steeds meer paranoïde…

Rene
Rene
7 jaren geleden

Staat in Turkse kranten??? En waarom staan deze kranten dan niet foto’s of een link??? Als je een false flag vermoed moeten er bewijzen zijn feiten omstangigheden. Als alle aanslagen worden gwkwalificeerd als false flag dan is dat niet alleen paranoia maar ook stemmmingsmakereij en de complottheoristen is false flag zoete koek die ze graag eten. Waar zijn de Turkse krantenknipsels???

VE
VE
7 jaren geleden

Zijn dit de kranten van Erdogan?

Zou wel de dikke mea culpa richting Israël en Rusland verklaren.

Marc
Marc
7 jaren geleden

Heel jammer dat diezelfde Turkse kranten geen enkele mededeling of onderzoek doen naar de diepe betrokkenheid van de Erdogan kliek, SA en andere golfstaten bij IS. Dit is een klassieke casus van vinger wijzen om de aandacht af te leiden. Propaganda.

Back to top button
45
0
We lezen graag je reactie!x