BuitenlandCorona

Onderzoeksteam legt leugens over IC-bedden bloot: slechts 4% bezet door coronapatiënten!

Help mee door dit artikel met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland wordt steeds gewaarschuwd dat IC-afdelingen overbelast dreigen te raken. Een team wetenschappers onder leiding van gezondheidseconoom Matthias Schrappe heeft een onthullend onderzoek gepubliceerd waaruit blijkt dat de IC’s op geen enkel moment overbelast dreigden te raken! Dat blijkt overigens ook uit een persbericht van het Duitse ministerie van Volksgezondheid. Zijn de statistieken gemanipuleerd en is er fraude gepleegd?

Voor professor Schrappe, die ook optrad als adviseur van de Duitse regering, is één ding zeker: “De angst voor een tekort aan IC-bedden was ongegrond.” Veel beleidsmakers moeten hiervan op de hoogte zijn geweest, citeert de krant Die Welt de onderzoekers.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
Slechts vier procent

In de samenvatting van het onderzoek valt te lezen dat in 2020 slechts vier procent van de IC-bedden werd gebruikt om coronapatiënten te behandelen. Ook de bewering dat een groot aantal jongeren op de IC belandde, wordt weerlegd.

Pas op 30 april schreef het Duitse ministerie van Volksgezondheid in een persbericht dat afgelopen jaar slechts vier procent van de IC-bedden bezet was door coronapatiënten. De IC’s dreigden dus op geen enkel moment overbelast te raken als gevolg van de instroom van coronapatiënten.

Subsidiefraude

De ziekenhuizen kregen wel een vergoeding van 10,2 miljard euro en 503 miljoen euro aan premies voor 11.000 extra IC-bedden. Maar die bedden blijken helemaal niet te bestaan, constateert Schrappe. Het aantal bedden werd niet verhoogd. Integendeel: er waren juist 3000 bedden minder. Dat betekent dat er mogelijk subsidiefraude is gepleegd. De gezondheidseconoom wil dat de zaak wordt onderzocht.

De overheid gebruikt de IC-cijfers al maandenlang om te pleiten voor onderdrukkende coronamaatregelen en vergaande vrijheidsbeperkingen. Twitter heeft inmiddels 60.000 tweets verwijderd die gingen over de onthulling dat Duitse ziekenhuizen flink rommelen met de IC-cijfers. Daarnaast wordt geprobeerd om het onderzoeksteam in diskrediet te brengen.

Enkele dagen geleden bleek dat ook Belgische ziekenhuizen hun coronacijfers manipuleren.

[Wochenblick]

4.8 111 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

67 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Takeshi Kovac
Takeshi Kovac
3 jaren geleden

En de mensen maar ANGST aanjagen.. intussen de zakken vullen.. 11 miljard voor iets wat er niet is.. waar is het geld gebleven?

ster
ster
3 jaren geleden

Ik had niks anders verwacht. Men liegd erop los en dat van dag 1 al.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
3 jaren geleden

De Covid-Virus CRIMINELEN gaan ten onder !! Deze CRIMINELEN zijn de DODELIJKE VIRUS!!

Jan1932
Jan1932
3 jaren geleden

en let op de komende maanden zullen heel veel ondernemers beschuldigd worden door de staat van fraude in het steun pakket corona die ze met boete moeten terug betalen, en de middenstand is vernietigd……
maar de meeste wokies gaan newoon weer op vakantie en terrasje pakken want dat hebben ze wel verdiend. Wat een volledige idiote samenleving is dit uiteindelijk geworden.
Het wordt tijd dat ik mijn sos signaal naar mijn ruimteschip maar aanzet dat ze me kunnen komen ophalen want ik wil hier echt niet meer zijn , wat een idioten hier……..

Ik zou zeggen de wokie planeet voor de deze idioten en de wapie planeet voor degene die deze ongelooflijke tering zooi achter zich willen laten

Back to top button
67
0
We lezen graag je reactie!x